Purjehdus Välimerellä tai rannikkoristeily Saksassa – kesän upeat kokemukset merellä

Kesän lämpö lähenee ja lomasuunnitelmat käyvät kuumina. Matkustaisitko sinä kanssamme tänä kesänä Saksan rannikolle risteilemään tai purjelaivan kyydissä Kreikan saaristoon? Molemmilla matkoillamme lomatunnelma on taattu.

Purjevelaivlala Välimerelle – Kreikan luksussaaria ja Turkin rannikon helmiä

Bodrumin satama Turkissa, kuvassa Bodrumin vanha linna ja satama-aluetta

Bodrumin satama Turkissa on kuvankaunis

Purjehduksemme Välimerelle alkaa lennoilla Ateenaan. Ateenan kaupungista matkaamme Pireukseen, josta nousemme laivaan ja suuntaamme kohti Rodosta. Vietämme yhden päivän upealla Rodoksen saarella, jonka vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde.

Rodokselta suuntaamme Turkin Bodrumiin, jonka maisemaa leimaa kuvankaunis Bodrumin satama. Kaupunki on täynnä ihastuttavia kahviloita, pieniä putiikkeja ja kauppoja sekä purjeveneitä. Rannikkokaupungin jäätyä taaksemme, suuntamme Turkin Dalyanjoelle – paikkaan, jossa uhanalaiset Carettan merikilpikonnat kuoriutuvat keväisin ja vehreä jokisuisto yllättää maisemillaan.

Upea purjelaiva-aluksemme vie meidät seuraavaksi Kreikkaan, Santorinin ja Hydran saarille. Ensimmäisenä kohteena on Santorini. Saarta on kutsuttu Kreikan kauneimmaksi ja se on erityisesti suosittu häämatkakohde. Santorinin upean jylhät maisemat ja upeat auringonlaskut lumoavat kauneudellaan jokaisen; liidunvalkeita taloja, sinisiä kattoja ja mustia tuliperäisiä jyrkänteitä.

Santorinia kutsutaan Kreikan kauneimaksi saareksi

Santorinia kutsutaan Kreikan kauneimaksi saareksi

Menneen ajan tunnelmaa henkivä aluksemme vie meidät vielä pienelle Hydran saarelle. Tämä upea saari on paitsi lähes autoton, myös poikkeuksellinen siksi, että sen ilmapiiri on sievä ja hienostunut. Saari ei ole tyypillisen turismin valtaama, vaan ihastuttavan aito historiallinen kohde. Myös muusikko Leonard Cohen rakastui aikoinaan saareen ja osti sieltä itselleen talon.

Rannikkoristeily Saksaan – kesämatka Saksan ja Puolan rannikolle

Szczecin on täynnä upeaa arkkitehtuuria ja historiaa. Kuvassa vanha suuri linnankaltainen rakennus.

Szczecin on taynna upeaa arkkitehtuuria ja historiaa

Reilun sadan hengen pieni risteilylaiva kuljettaa meitä pitkin Saksan ja Puolan rannikkoa kesäisissä maisemissa. Risteilymme alkaa Stralsundin komeasta hansakaupungista ja pysähtyy ensin Wieckiin. Sen yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä on Wicker-silta; puurakennelma, joka kulkee Ryck-joen yli ja yhdistää Wieckin Greifswaldiin.

Seuraavaksi matkaamme Lauterbachiin, joka on noin 500 asukkaan pieni kylä Rügenin saarella. Saari on ollut aikoinaan Saksan kuninkaallisten kesänviettokohde ja on edelleen suosittu rantojensa ansiosta. Rügenin maisemaa leimaavat kaunis luonto ja upeat pitsihuvilat. Piipahdamme vielä Peenemündessa, joka on kuuluisa sotilastutkimuskeskuksestaan. Siellä natsi-Saksa kehitti maailman ensimmäisen suuren nesteraketin (V-2).

Kuvassa tuulimyllyn muotoinen majakka Swinemündessa. Taustalla auringonlasku.

Tuulimyllyn muotoinen majakka Swinemundessa

Puolan puolelle siirryttyämme matkaamme Puolan seitsemänneksi suurimpaan kaupunkiin, Szczeciniin. Kaupungissa on lukuisia erilaisia museoita sekä arkkitehtuurin helmiä ihailtavaksi. Merkittävimpiä rakennuksia ovat Pommerin herttuoiden linna, kaupungintalo ja 1100-luvulta peräisin oleva Pyhän Jaakobin katedraali. Lisäksi käymme Swinemünden kaupungissa Puolan luoteisosassa. Tämä merenkulkuun perehtynyt satamakaupunki kätkee sisäänsä muun muassa Swinoujscien majakan ja syvänmeren kalastukseen erikoistuneen museon.

 

Viettäisitkö kesäloman merellä kiinnostaviin kohteisiin tutustuen? Entisaikojen purjelaivatunnelmaa Välimerellä tai rannikkoristeilyn kesäisiä maisemia Saksan ja Puolan upeissa kohteissa? Valitset kumman tahansa, on lomasi takuuvarmasti rento ja täynnä tunnelmaa.

Varaa kesän matkasi matkakalenteristamme!