Löydä suosikkisi Välimeren kohteista

Kristinan yhteismatkalla aurinkoiselle Välimerelle viemme sinut unohtumattomien elämyksien ja kohteiden äärelle. Matkamme pitävät sisällään kiehtovia kulttuurikohteita, kristallinkirkasta vettä, maukasta ruokaa sekä toinen toistaan kauniimpia maisemia. Huolehdimme puolestasi matkajärjestelyt alusta loppuun ja matkalla on mukana myös kokenut suomalainen matkanjohtajamme. Sinä pääset keskittymään kohdekaupunkien tutkimiseen ja nähtävyyksien ihailuun. Matkavalikoimassamme on myös Oma laiva -risteilyjä, joissa risteilyalus on vain omien vieraidemme käytössä.

Poimimme sinulle risteilyjemme matkaohjelmista neljä upeaa kohdetta, joihin pääset vierailemaan kanssamme! Ikimuistoisella yhteismatkalla tutustut näihin sekä muihin Välimeren kohteisiin helposti ja vaivattomasti. Sinä päätät, osallistutko opastetuille retkillemme vai haluatko tutustua kohteeseen omatoimisesti. Yhteismatkamme on aina yksilöllinen sinun tarpeisiisi vastaten!

Vihreä ja vehreä Korfu

Näkymä Korfun kaupunkiin Kerkyraan

Korfua ei turhaan kutsuta Smaragdisaareksi, sillä se on tunnettu vihreistä oliivilehdoista ja kukkivista pensaista sekä upeista hiekkarannoista. Saaren pääkaupunki, Korfun kaupunki, kätkee sisäänsä nähtävyyksiä ja vaikutteita muun muassa Bysantin sekä Venetsian ajalta. Pastellinsävyiset talot tekevät kaupungin ilmeestä vieläkin kiehtovamman! Korfulle pääset tutustumaan kanssamme Joonianmeren risteilyllä, joka vie sinut myös muuan muassa Kroatiaan, Maltalle sekä Italiaan. Tutustu matkan ohjelmaan sekä retkiin verkkosivuillamme ja kysy meiltä tarvittaessa lisää, autamme mielellämme!

Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuvan Korfun vanhan kaupungin kujien, kauppojen ja ravintoloiden lisäksi vierailemisen arvoinen on Achilleion palatsi. Noin 10 kilometriä keskustasta sijaitseva palatsi kuului aikanaan Itävalta-Unkarin keisarinna Elisabethille eli tunnetummin Sissille. Palatsissa pääsee ihastelemaan uusklassista arkkitehtuuria sekä Kreikan historiaan ja mytologiaan liittyvää taidetta. Ennen museotoimintaa palatsi on toiminut muun muassa sotasairaalana sekä kasinona. Voit kysyä matkanjohtajaltasi lisätietoa ja reittiohjeet palatsille!

Korfun ruokakulttuuriin on vaikuttanut olennaisesti eri kulttuurit, mutta saarelle on muodostunut omat kulinaristiset erikoisuutensa. Suosittelemmekin maistamaan paikallisista herkuista esimerkiksi hieman tulista Bourdeto-kalaa, joka on haudutettu punapaprikakastikkeessa tai naudanliha Sofritoa, joka oli ennen vain juhlapyhien ruoka.

Napoli pintaa syvemmältä

Pompeijin rauniokaupunki

Napoli saattaa ihastuttaa tai vihastuttaa ja siksi se onkin upea vierailukohde. Kaupungille kannattaa antaa mahdollisuus ja sukeltaa pintaa syvemmälle. Kokeneen matkanjohtajamme kanssa olet turvallisissa käsissä ja pääset nauttimaan vierailustasi. Napolin pääset kokemaan esimerkiksi Välimeren ihmeet tai Välimeren aarteet -risteilyillämme, joissa pääset myös vierailemaan Espanjan rannikkokaupungeissa kuten Barcelona, Valencia tai Palamos.

Napolin tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuvassa Arkeologisessa museossa pääset ihailemaan vaihtuvien näyttelyiden lisäksi Pompeijin ja Herculaneumin raunioiden löydöksiä sekä antiikin Rooman aikaisia patsaita. Emmekä tietysti voi unohtaa, että olemme pizzan syntykaupungissa. Aitoon kulinaristiseen kokemukseen kuuluu kiviuunissa paistettu napolilainen pizza!

Matkan kohokohta on kuitenkin vierailu Pompeijin rauniokaupungissa, jonka tulivuori Vesuvius hautasi tuhkaan 79 jKr. Voit lähteä tutustumaan alueeseen omatoimisesti tai valita retkipakettimme, johon sisältyy suomenkielinen opastus. Pompeijissa pääset kahden vuosituhannen taakse antiikinajan temppeleihin, kylpylöihin ja valtavaan foorumiin. Tätä et varmasti halua jättää välistä!

Montenegron salattu helmi Kotor

Kotorin kaupunki Montenegrossa

Kotorinlahti on yksi maailman kauneimmista ja sinne pääset Joonianmeren risteilyllä. Maisemassa yhdistyvät turkoosi vesi ja mahtipontiset vuonot, näkymä on upea! Kun risteilyalus lähestyy Kotorin kaupunkia, voit nähdä vanhan kaupungin muurit kiemurtelevan ylös vuoren rinnettä pitkin. Muurien sisälle kätkeytyy yksi parhaiten säilyneistä Keski-aikaisista vanhoista kaupungeista, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Vanhimmat rakennukset ovat 1100-luvulta.

Vanhan kaupungin kapeat kujat ovat täynnä pieniä putiikkeja sekä kahviloita ja ravintoloita. Kotorin keskusta on kompakti, joten ehdit hyvin kiertää ja tutustua sen antiin. Halutessasi voit myös lähteä kipuamaan muuria pitkin vuoren rinteelle, näkymä ylätasanteen linnoituksesta on vaivan arvoinen.

Jos haluat tutustua Montegeroon laajemmin, voit valita matkaasi lisämaksullisen retkipakettimme. Retki vie sinut koko päiväksi tutustumaan maan mielenkiintoiseen historiaan sekä maistamaan paikallisherkkuja. Alun ajomatka serpentiinitiellä Kotorista Cetinjeen, jota kutsutaan maailman kauneimmaksi reitiksi, on kuin postikortista!

Kroatian kuvankaunis Dubrovnik

Näkymä Dubrovnikin kaupunkiin

Dubrovnik ihastuttaa 500 vuotta vanhoine kaupungin muureineen ja välittömällä tunnelmallaan. Muurien sisälle kätkeytyy lukemattomia ravintoloita, kahviloita sekä pikkuputiikkeja, mutta löydät sieltä myös museoita sekä upeita kirkkoja. Pientä pääsymaksua vastaan voit myös lähteä kävelemään ja kiertämään muureja pitkin, näkymät merelle ja kaupunkiin ovat jokaisen askelman arvoiset! Muista kysyä matkanjohtajaltasi parhaat vinkit muista vierailun arvoisista nähtävyyksistä ja kahviloista!

Dubrovnik kuuluu monien Välimeren risteilyjemme ohjelmaan, kuten Saarihyppelyä AdrianmerelläAdrianmeren risteily  sekä Joonianmeren risteily . Pääset tutustumaan ja valitsemaan sinulle mieluisimman matkaohjelman sekä retket verkkosivuillamme.