Herkuttelijan viinimatka Ranskaan uuden sadon viinien äärelle

Marraskuu on monien viinin ystävien odotetuinta aikaa, kun ranskalaiset uuden sadon Beaujolais Nouveau -viinit lasketaan myyntiin. Näiden nuorten ja kepeiden ranskalaisviinien myyntiinlaskun juhlallisuuksia vietetään vuosittain marraskuun kolmantena torstaina ja tänä vuonna sinunkin on mahdollista päästä mukaan juhlaan.

Olemme Kristinalla koonneet 11.11.2023 lähtevän matkapaketin, joka kuljettaa sinut aina Lyonin kautta Chalon-sur-Saôneen ja sieltä risteillen Mâconiin – paikkaan, joka tunnetaan laadukkaista viineistään. Mâconista laiva jatkaa Bellevilleen, josta tehdään retki Beaujeuhin, Beaujolaisin keskiaikaiseen kaupunkiin uuden sadon viinien juhlaan.

Ainutlaatuinen matka halki kuvankauniiden viinialueiden

Jacobsin aukio ja kaunis suihkulahde Lyonissa

Kuvassa Jacobsin aukio ja kaunis suihkulähde Lyonissa

Viinimatkan ensimmäinen kohde on upea Lyon. Kaupungin kapeat kujat, takapihat, aukiot ja laiturit yhdessä useiden kauniiden rakennusten kanssa vievät sinut matkalle läpi eri aikakausien ja kulttuurien. Lyonissa tutustumme kävelykierroksen ohessa gastronomian temppeliin, Les Halles de Lyon Paul Bocuse -kauppahalliin.

Lyonissa vietetyn päivän jälkeen suuntaamme Chalon-sur-Saôneen, josta teemme neljän tunnin retken burgundiviinien pääkaupungiksi kutsuttuun Beauneen. Keskiajalta juontuvan Beaunen pikkukaupungin päänähtävyys on 1400-luvulta periytyvä, arkkitehtuurisesti komea köyhäinsairaala koristeellisine kattoineen. Nykyään museona toimivan köyhäinsairaalalle kuuluu myös viinitiluksia, joiden antimia saamme maistella.

Tämän jälkeen laivamme suuntaa Mâconiin, Burgundin eteläisimmälle alueelle. Mâconissa vietämme mielenkiintoisen kulttuurin ja kulinarismin täyteisen päivän, sillä ensimmäisenä vierailukohteenamme on Clunyn luostarin rauniot, jossa vietämme luostarin historian äärellä kolme kiinnostavaa tuntia. Clunyn luostarin jälkeen suuntaamme Beaujolaisin viinitarhoille ja Hameau Duboeufin teemapuistoon. Teemapuisto on Euroopan ensimmäinen teemapuisto, joka kertoo meille kaiken viineistä. Sen 30 000 neliömetriä kätkevät sisäänsä viininvalmistuksen historiaa ja uniikkeja kokemuksia, kuten interaktiivisen lentomatkan yli Beaujolaisin ja Mâconnaisin viininviljelyalueiden.

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

Viinia kaadetaan lasiin

Viinimatkamme Burgundin alueelle huipentuu Beaujolais Nouveau -viinien juhlaan Beaujolaisin keskiaikaiseen kaupunkiin. ”Le Beaujolais Nouveau est arrivé!” huudetaan, kun uuden sadon viinit saapuvat nautittavaksemme. Viinien kunniaksi on juhlittu jo yli kolmekymmentä vuotta, ja vaikka välillä Beaujolais Nouveau -viinien suosio on hieman hiipunut, kiinnostavat ne silti viininystäviä ympäri maailman.

Beaujolaisviinit ovat kevyitä viinejä, joiden matka pellolta lasiin on lyhyt. Näitä viinejä ei säilytetä hyllyissä, vaan ne nautitaan jo kolmen viikon kuluttua rypäleiden keräämisestä. Näin ollen uutta ja tuoretta satoa juhlitaan mittavin menoin. Ainutlaatuinen juhlapäivämme päättyykin keskiyön soihtukulkueeseen ja ilotulitukseen, jonka jälkeen palaamme laivalle yhtä huikeaa kokemusta rikkaampana.

 

Tule mukaan ainutlaatuiselle viinimatkalle Burgundin maisemiin – tätä kokemusta et unohda!

Varaa matkasi tästä

Beaujolais Nouveau -viinimatka Burgundiin 11.11.2023