22.8.2018 11 pv Hinta 1 945 € Ääninen ja Laatokka – risteily Volgajoella Moskovasta Pietariin, m/s Tchaikovsky – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Moskova – Uglitš – Jaroslavl – Goritsy – Kižhi – Mandrogi – Pietari 

Tämä on huikea matka venäläiseen arkkitehtuuriin ja historiaan. Näe loistelias Moskova, tsaarien upea Pietari ja tutustu viehättäviin perinnekyliin. Lähde risteilemään tasokkaalla jokilaivalla mahtavalle Volgalle ja sen sivujoille, kanaville ja järville. Matkan ensimmäiset päivät vietät Moskovan sykkeessä. Ihastele komeita maamerkkejä ja lähde kävelylle Kremlin linnoitettuun keskustaan. Metropolin jälkeen suuntaat laivalla rauhallisiin kyliin. Uglitšin kaupungissa, jonka kirkot lukeutuvat Venäjän kauneimpiin. Samoin vuosisatoja vanha, uskonnollinen arkkitehtuuri ja taide varastavat huomion myös Jaroslavlin vanhassa keskustassa. Goritsyn kylä lähiseutuineen vetoaa merkittävine, historiallisine luostareineen. Vietät aikaa viehättävällä Kižhin saarella, joka sijaitsee Euroopan toiseksi suurimmalla järvellä, Äänisellä. Saarella kiehtovat ainutlaatuiset puukirkot, muinaistalot ja tuulimyllyt. Pieteetillä kunnostetussa Mandrogin kylässä maistuu saslik sään niin salliessa. Viimeiset päivät vietät upeassa Pietarissa. Rakennukset, bulevardit ja puistot säväyttävät – samoin ilmapiiri, joka on yhdistelmä vanhaa ja uutta, itää ja länttä.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Tutustu Moskovan vaikuttaviin, historiallisiin suurnähtävyyksiin; Punaiseen toriin ja linnoitusmaiseen Kremliin. Kremlin muurien sisältä löydät upeita kultakupolisia kirkkoja ja kiehtoviksi museoiksi muutettuja palatsi- ja muita rakennuksia.
 • Ihastu Pietarin Eremitaasiin, johon on koottu yksi maailman upeimmista ja laajimmista taidekokoelmista. Osa näyttelystä sijaitsee barokkityylisessä, loistokkaassa Talvipalatsissa, jossa asui aikoinaan tsaari perheineen.
 • Kuljeskele UNESCOn maailmanperintökohteeksi kelpuutetussa Jaroslavlin historiallisessa keskustassa, jota komistavat useat vanhat kirkot. Poikkea ainakin Spasskyn luostariin sekä huikean koristeelliseen ja värikylläiseen Ilja Profeetan kirkkoon, jonka freskoihin on kuvattu 1600-luvun venäläistä arkielämää.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®+matkanjohtaja

Minna Särmö

 

 

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
2. kansi (pääkansi) 1 790 2 315
3. kansi (yläkansi) 1 945 2 495
3. kansi Junior sviitti (yläkansi) 2 475
4. kansi Junior sviitti (venekansi) 2 805

Yhden hengen hytti 4. kansi (venekansi)  2 365 €

Tutustu m/s Tchaikovskyyn >>

Hintaan sisältyy:

 • Risteily m/s Tchaikovsky **** (tai vastaava) –aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilento turistiluokassa Helsinki – Moskova
 • Juna- tai bussimatka Pietarista Helsinkiin
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – juna-asema
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset. Juomat lisämaksusta)
 • Kapteenin tervetulotilaisuus risteilyn alussa
 • Kapteenin gaalaillallinen risteilyn lopussa
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Venäjän viisumi Suomen kansalaisille
 • Kristina®–matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Risteilyn hintaan sisältyvät retket

 • Moskovan kaupunkikierros
 • Uglits
 • Jaroslavl kiertoajelu
 • Goritsy & Kirill Valkeajärveläisen luostari
 • Mandrogin kävelykierros
 • Pietarin kaupunkikiertoajelu

Lento- ja juna-aikataulut sitoumuksetta:

Menolento 22.8.2018
AY711 Helsinki 9:25 – 11:05 Moskova

Paluu Juna- tai bussimatka 1.9.2018
Pietari-Helsinki aikataulu vahvistuu myöhemmin. .

Huom. Aikataulut ovat paikallista aikaa

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa. Varmistathan että passissa on riittävästi tyhjiä sivuja viisumeita varten.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 7 €/asiakas/päivä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=risteilyn aikana tarjottava täysihoito)

Keskiviikko 22.8. Helsinki – Moskova

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Moskovaan. Kuljetus satamaan, missä nousemme m/s Tchaikovsky-jokilaivaan. Majoittuminen sekä illallinen laivalla. (P)

Torstai 23.8. Moskova

Vuonna 1147 perustettu Venäjän pääkaupunki Moskova on maan vilkas, yli 12 miljoonan asukkaan metropoli. Kaupunkikierroksella saamme hyvän vaikutelman kaupungin keisarillisesta historiasta katsoessamme upeaa arkkitehtuuria: Punainen aukio, Moskovan Yliopisto, Bolshoi-teatteri sekä tietysti Pyhän Vasilin katedraali värikkäine sipulikupoleineen. Näemme myös Moskovan vanhimman kaupunginosan Kremlin, jota vartioi 19 tornia. Iltapäivä vapaata aikaa. (TH)

Perjantai 24.8. Moskova

Päivän voit viettää tutustuen Moskovaan omatoimisesti. M/s Tchaikovsky aloittaa risteilyn kohti Uglitšia. (TH)

Lauantai 25.8. Uglitš

Aamupäivää vietämme laivalla rentoutuen ja nauttien palveluista. Iltapäivällä m/s Scholochov saapuu muinaiseen Uglitšin kaupunkiin, joka on perustettu vuonna 1148. Täällä voit nähdä joitakin Venäjän kauneimpia kirkkoja ja katedraaleja, kuten upean Pyhän Dimitrin verikirkon. Käymme myös paikallisessa linnoituksessa. Palaamme laivalle illalliselle ja jatkamme matkaa kohti Jaroslavlia. (TH)

Sunnuntai 26.8. Jaroslavl

Kultainen rengas sijaitsee Keski-Venäjällä Moskovasta koilliseen. Tämä historiallisesti merkittävien kaupunkien ryhmittymä on yksi Venäjän tunnetuimpia kiertomatkakohteita. Jaroslavlin kaupunki, jonka vanha keskusta on liitetty UNESCOn maailmanperintölistalle, on yksi tunnetuimmista matkailukaupungeista Kultaisessa renkaassa. Saavumme tänne noin puolen päivän aikaan. Bussi- ja kävelykierroksella tutustumme kaupungin muinaiseen historiaan ja sen arkkitehtuuriin. Vierailemme Spasskyn luostarissa sekä upeassa Ilja Profeetan kirkossa, jossa nähdään koskemattomia freskoja 1600-luvulta. Lyhyen pysähdyksen jälkeen jatkamme risteilyä yön yli kohti Goritsya.

Maanantai 27.8. Goritsy

Tyypillinen venäläinen kylä Goritsy on 1500-luvulta peräisin olevan Ylösnousemuksen luostarin kotipaikka. Tästä vähän matkan päässä Kirillovin kaupungissa sijaitsee kuuluisa Kirillo-Belorzerskyn (Kirill Valkeajärveläisen) luostari, joka tänä päivänä on muutettu mittavaksi museoksi. Retken päätteeksi palaamme laivalle ja aloitamme matkan pitkin Volga-Itämeri vesireittiä, joka on yli 300 kilometrin pituinen jokien ja kanavien järjestelmä yhdistäen mahtavan Volgajoen Itämereen. (TH)

Tiistai 28.8. Kižhi

Äänisen, Euroopan toiseksi suurimman järven jälkeen saavumme viehättävään Kižhiin, jonka ainutlaatuinen puukirkkojen, muinaisten talojen ja tuulimyllyjen alue on listattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Kävelykierroksella tutustumme näihin mielenkiintoisiin rakennuksiin. Illalla jatkamme matkaa kohti Mandrogia, Äänistä ja Syväri jokea pitkin risteillen. (TH)

Keskiviikko 29.8. Mandrogi

Pysähdymme iltapäivällä Mandrogin kylässä, jossa nautimme sään salliessa maittavasta Saslik-grillijuhlasta sekä kansantanssiesityksistä. Mandrogissa on tehty paljon uudistustöitä, säilyttäen rakentamisen perinteikkyys. Jatkamme matkaa kohti Laatokkaa ja Pietaria. (TH)

Torstai 30.8. Pietari

Saavumme aamulla Pietariin. Kaupunkikiertoajelulla tutustumme Pietari Suuren vuonna 1703 perustaman kaupungin upeaan arkkitehtuuriin. Kanavien verkostot, leveät bulevardit sekä loisteliaat puistot hämmästyttävät. Vierailemme Eremitaasissa – tsaarin entisessä talvipalatsissa, joka nykyisin on kuuluisa taidemuseo. (TH)

Perjantai 31.8. Pietari

Vapaa-aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin. Vietämme vielä risteilyn päätösillan laivalla sen palveluista nauttien. (TH)

Lauantai 1.9. Pietari – Helsinki

Aamiaisen jälkeen suuntaamme takaisin Helsinkiin. Kiitos matkaseurasta! (A)

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X