Välimeren risteily – Koe Välimeren kohteet ainutlaatuisella tavalla


Välimerellä on useita tuttuja kohteita mihin suomalaiset ovat matkustelleet lomamatkoilla jo kymmeniä vuosia sekä uudempia tuttavuuksia kuten Adrianmereltä löytyvät, Kroatiassa sijaitseva Split tai Montenegrossa sijaitseva Kotor. Kohteita on koko Välimeren matkalta, läntisimmästä osasta aina Bosborinsalmen suulle. Välimeren risteily vie sinut useampaan kohteeseen kerralla ja mahdollistaa siinä sivussa vaivattoman matkanteon. Kristina-risteilyllä on mukana asiantunteva suomalainen matkanjohtaja, joka tutustuttaa sinut mielenkiintoisiin matkakohteisiin. Nämä risteilyt ovat ennen kaikkea lomia aikuiseen suomalaiseen makuun.

 • Malaga, Espanja
 • Ceuta, Espanja (Afrikan mantereella)
 • Alicante, Espanja
 • Nizza, Ranska
 • Civitavecchia/Rooma, Italia
 • Crotone, Italia
 • Bari, Italia
 • Venetsia, Italia
 • Valletta, Malta
 • Katakolon, Kreikka
 • Chios, Kreikka
 • Argostoli, Kreikka
 • Santorini, Kreikka
 • Istanbul, Turkki
 • Kotor, Montenegro
 • Split, Kroatia
 • Durres, Albania
 • Koper, Slovenia

Tutustu ja varaa Välimeren risteily.

 

Matkakohteet Välimerellä – kierroksella parhaat lomakohteet

Välimeren risteily tarjoaa mahdollisuuden päästä näkemään useita kohteita yhdellä matkalla. Välimeren kohteisiin tehdään opastettuja päiväretkiä, missä oppaat ovat suomenkielisiä. Kohteisiin voi tutustua myös omatoimisesti – aivan kuten itse haluat. Kierroksilla paljon erilaista nähtävää; historiallisia kohteita, vanhoja palatseja, kauniita rantabulevardeja, unohtamatta myös kaunista, koskematonta Välimeren rantamaisemaa. Kaikki kohteet eivät ole tavoitettavissa yhdellä risteilyllä, mutta risteilyjä voi yhdistää kokonaisuuksiksi ja kiertää Välimerellä risteillen vaikka kolme viikkoa.

Espanjan lomakohteet

Läntisen Välimeren kohteista erityismaininnan vaatii Melilla, missä on vuosisatojen saatossa sekoittunut Espanjalaiset perinteet pohjoisen Afrikan erikoisuuksiin. Kaupungista löytyy viihtyisiä marokkolaisia kahviloita, missä voit nauttia minttuteetä. Lisäksi kaupunki on arkkitehtuuriltaan mielenkiintoinen sekoitus katolisia kirkkoja, moskeijoita ja synagogia.

Mallorcalla pääset tutustumaan Drachin kuuluisiin tippukiviluoliin, missä suuri maanalainen järvi, vuosisatojen saatossa muodostuneet tippukiviluolat ja luolastoihin pääsevä luonnonvalo luovat mystisen tunnelman, mitä ei muualla pääse kokemaan.

Rooman kierros

Alberobello

Roomassa on paljon nähtävää ja sinne tehtävät retket kestävät koko päivän. Roomassa on mahdollista päästä näkemään Colosseum, joka on Antiikin Rooman kuuluisimpia kohteita. Toinen Rooman kuuluisimpia nähtävyyksiä on Vatikaani, missä on mahdollista päästä vierailulle Pietarin kirkkoon, Sikstuksen kappeliin ja Vatikaanin museoihin. Roomassa on mahdollista käydä myös shoppailemassa ja syödä Italialainen pizzalounas. Kristina Cruisesin Välimeren risteily tarjoaa myös muita kohteita Italiassa, kuten Trapani Sisiliassa ja maailmankuulu Venetsian kaupunki.

Valletta MaltaMalta matkan varrella

Välimeren keskiosissa on Italian matkakohteiden lisäksi kuuluisa Maltan saarivaltio, joka tarjoaa mielenkiintoista nähtävää, kuten keskiaikaiset kaupungit kauniine historiallisine rakennuksineen. Maltalla kulttuurin kehittymiseen on vaikuttanut Johanniittain ritarikunta, jonka jäsenet ovat rakennuttaneet useita komeita palatseja ja asuinrakennuksia Vallettaan, joka on nykyisin Maltan pääkaupunki.

Kreikan monet kohteet

Kreikassa on paljon nähtävää ja mainio tapa onkin Välimeren risteily, jonka aikana pysähdytään useaan kohteeseen Kreikassa. Tutustumismatkalle on mahdollista päästä muinaiseen Olympiaan, missä järjestettiin ensimmäiset historialliset Olympialaiset vuonna 776 ennen ajanlaskumme alkua. Olympiassa pääset näkemään alkuperäisen stadionin sekä Zeuksen temppelin. Muita kohteita Kreikassa ovat esimerkiksi Syros, Chios, Argostoli ja Patmos.

Risteilylomalle lähtö

Välimeren risteily on ikimuistoinen lomamatka, tosin todennäköisempää on, että haluat risteilemään uudelleen, kun olet kerran ollut Kristina Cruises risteilyllä. Erityisesti juuri Välimeren kohteet monimuotoisine maisemineen, historiallisine nähtävyyksineen ja mukavan porukan kanssa laivalla houkuttelevat palaamaan laivalle uudelleen. Risteilyloma sopii monen tyyppiseen matkustamiseen tottuneille. Jos olet aiemmin lomaillut rantakohteissa, risteily tarjoaa uudenlaista aktiviteettia ja mahdollisuuksia nähdä uusia asioita. Jos taas olet kierrellyt maailmaa omatoimisesti, risteily tuo mukavaa vaihtelua, kun asiat hoidetaan puolestasi.

Palveluksessasi, vuosien kokemuksella!
Team Kristina Cruises

 

 

Matkahaku

Asiakaslupauksemme

Kristina®-risteilyloma on nautintoloma

Lue lisää

Kristina-risteilylomia jo yli 30 vuotta

Kristina Cruises on Suomen johtava, täysin kotimaisessa omistuksessa oleva risteilylomien järjestäjä. Perheyrityksellämme on yli 30 vuoden kokemus risteilymatkoista, pitkät perinteet ja maan monipuolisin risteilyvalikoima.

X