Torstai 29.12. Praia, Kap Verde


TERVETULOA MATKALLE KAAKONKULMALTA LÄNTEEN,
KLO 16.00 LAIVAN AIKAA        

No, ei aivan kaakonkulmalta, vaikka m/s Kristina Katarinan perässä liehuukin Suomen lippu kotisatamanaan Kotka. Tällä hetkellä laiva on Praian satamassa Kap Verdellä, Santiagon saarella valmistautumassa kotkalaisvarustamon historian yhteen merkittävimmistä merimatkoista – matkalle Atlantin yli.

Tämän laivapäiväkirjan avulla kerromme sanoin ja kuvin tapahtumista ja sattumuksista matkan varrella unohtamatta tietenkään kapteenin kuulumisia. Päivityksiä pyrimme tekemään päivästä riippuen yhdestä kahteen. Koska Kristina Katarina seilaa länteen päin, vaihdamme myös aikavyöhykkeitä tasaisin väliajoin. Tämä tarkoittaa sitä, että laivapäiväkirjamerkinnät tulevat Internetiin paikallista aikaa, luonnollisesti.

Laivapäiväkirjallamme on kolme vakituista kirjoittajaa. Lisäksi saamme kuulumisia matkan varrelta myös muilta risteilyllä olevilta. 

 

Kapteenilta tullaan kuulemaan ainakin perinteiset ”puolen päivän paikka” -kuulumiset. 

 

 

Riku LuotioLaivan Intendentti Riku Luotio vastaa koko talouspuolen toiminnasta. Hänen alaisuuteen kuuluvat ravintola-, hotelli-, keittiö-, ja viihdeosasto. 

 

 

Pipsa Kyöstiö

 

Risteilypäällikkö Pipsa Kyöstiö organisoi laivan viihdeosaston toiminnan yhdessä risteilyisännän, laivan muusikoiden ja retkiosaston kanssa. 

Matka voi alkaa. Toivotan kaikille lukijoille oikein antoisaa risteilyä kanssamme kohti Karibian aurinkoa!

Mikko Partanen
Toimitusjohtaja, kapteeni 

VALMISTAUTUMINEN ALKAVAAN RISTEILYYN

Hotelliosasto siivoaa parhaillaan hyttejä sekä yleisiä tiloja saapuvia risteilyvieraita varten, vuoteita pedataan ja imurit hurisevat – onhan kaikki saatava valmiiksi. Ravintoloissa pöytiä katetaan ja juomia kannetaan valmiiksi saataville ravintoloiden penttereihin, jotta palvelu sujuu juohevasti. Keittiö valmistelee illan noutopöytää sekä á la carte ravintolan tuotteita. Cafe Katarinan vitriinejä täytetään ja Bistro Verandan aterimia kiillotetaan, nämä molemmat ravintolat ovat avoinna heti risteilyvieraiden saapuessa laivaan – jos vaikka lennon jälkeen maistuisi päiväkahvit pullan tai pikkusuolaisen kera.

VARASTOJA ON TÄYDENNETTY

Laivan varastoihin on hankittu monenlaista tavaraa viime viikkojen aikana. Osa tavaroista tilattiin Suomesta, iso osa tuotteista tuli hollantilaisen yhteistyökumppanimme toimittamana laivarahtina konteissa Teneriffalle ja tänään on vuorossa tuoreiden hedelmien ja kasvisten täydennys. Keskellä Atlanttia ei ole kasvistoria, eli kaikki tuotteet on oltava varastossa ennen laivan lähtöä Mindelosta kohti Antiguaa.

TERVETULOA LAIVAAN

Lähtöpäivä PraiassaNoin +25 asteinen Kap Verde toivottaa tervetulleiksi lentokoneesta tulevat risteilyvieraat ja lyhyen linja-autokuljetuksen jälkeen kaikki ovat laivalla, jossa koko henkilökunta on valmiina tekemään parhaansa tuottaakseen unohtumattoman kahden viikon risteilykokemuksen Atlantilla ja Itä-Karibian saarilla.

Riku Luotio
Hotelmanager

 

Matkahaku

Kristina®-matkanjohtaja aina mukana

Takaamme asiakkaillemme suomalaisen, kokeneen matkanjohtajan palvelut. Risteilysi alkaa jo Helsinki-Vantaan lentoasemalta tai kotisatamastasi matkanjohtajamme johdolla. Yhden matkanjohtajan kanssa matkustaa 15–40 lomailijaa.

X