24.9.2018 Jokiristeily 1 vko alk. 1 995 € Tonavan risteily, m/s Swiss Diamond OMA LAIVA – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Budapest – Bratislava – Wien – Dürnstein – Melk – Linz – Passau

Rentoudu viikko mukavalla jokilaivalla, ympärilläsi syksyyn pukeutunut, kaunis Tonava. Nauti upeista pääkaupungeista, hienoista historiallisista nähtävyyksistä ja joenvarren levollisista maisemista. Ensin houkutuksiaan tarjoilee ihastuttava kylpyläkaupunki Budapest. Kulje kävelykadun kaupoissa ja kahviloissa, poikkea kauppahalliin ja linnakukkulan vanhoille kujille. Bratislavasta kohtaat pastellinsävyisen vanhankaupungin, joka on oikea herkkupala autottomine katuineen ja komeine aukioineen. Wienin hienostunut ilmapiiri on aivan omansa. Katsele suurellista arkkitehtuuria, aisti klassikkokahviloiden tunnelmaa ja vietä iltaa klassisen musiikin konsertissa. Sitten huomion vievät jokea reunustavat jyrkät rinteet, viinitarhat ja rauniolinnat. Niiden lomassa on pieni, idyllinen Dürnstein ja Melkin maineikas barokkiluostari. Linzistä voit lähteä retkelle Alppien juurella olevaan Salzburgin satukaupunkiin. Viimeisenä iltana matka jatkuu kohti Saksaa ja Passauta – kolmen joen yhtymäkohdassa sijaitsevaa pittoreskia kaupunkia, joka on oiva pääte hienolle risteilylle.

Anu Holm: ”Tässä ei tarvitse tehdä mitään, vaan kaikki tulee valmiina.”

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Herkuttele Wienissä leivoskahveilla. Nauti perinteikkäästä kahvilakulttuurista vaikkapa kaupungin vanhimmassa kahvilassa, ylellisessä Cafe Frauenhuberissa tai huippusuositussa Café Sacherissa.
 • Ihastele komeaa, koristeellista barokkiarkkitehtuuria pitkin matkaa, kuten Bratislavassa ja Salzburgissa. Komein yksittäinen nähtävyys lienee Melkin linnoitusmainen luostari kauniine kirkkoineen ja arvokkaine kirjastoineen.
 • Levähdä laivalla ihastuttavia jokivarren maisemia katsellen. Sivuille jäävät joenvarren kylät ja aprikoosipuutarhat, viiniviljelmät ja rauniolinnat.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises koko laiva_logoOMA LAIVA
Vain Kristina®
–risteilyvieraiden käytössä!

Saura Paananen

Ulla Rantamo

Minna Särmö

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
         
1. kansi, keula- tai peräosa 1 995 2 415
1. kansi, keskiosa 2 115
2. kansi 2 315 2 525
1. kansi tilavampi hytti (1kpl) 2 575

Tutustu m/s Swiss Diamondiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Swiss Diamond **** -laivalla kahden hengen hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Budapest, München – Helsinki
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) laivalla
 • Ruokajuomat laivalla: talon viini, hanaolut, mehut, virvoitusjuomat
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Lounas Passaussa
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina® –matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Budapestin kaupunkikierros
 • Bratislavan kaupunkikierros
 • Wienin kaupunkikierros
 • Melkin luostari
 • Passaun urkukonsertti

Lisämaksusta:

 • Schönbrunnin linna
 • Wieniläisen residenssiorkesterin klassisen musiikin konsertti
 • Salzburg ja Salzkammergut

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolento 24.9. AY1255
Helsinki 16.45 – 18.05 Budapest

Paluulento 1.10. AY1406
München 18.45 – 22.15 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hankithan se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 7 € per/asiakas/päivä.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 80 hlö.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Risteilyn hintaan sisältyy viisi retkeä. Tämän lisäksi voit osallistua lisämaksullisille retkille, jotka on esitelty matkaohjelmassa. Lisämaksullisten retkien vähimmäisosallistujamäärä on 20 henkilöä. Suosittelemme varaamaan retket ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=risteilyn aikana tarjottava täysihoito)

Maanantai 24.9. Helsinki – Budapest

Lento Budapestiin. Kuljetus satamaan, jossa m/s Swiss Diamond odottaa. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. (P)

Tiistai 25.9. Budapest

Budapest perustettiin 1873, kun kolme aluetta: Buda, Obuda ja Pest yhdistettiin. Kaupunkikierros vie ylös Budan linnalle, mistä avautuu mahtavat näkymät Tonavalle ja Pestiin. Kuljemme Budan kapeita kujia. Ylitämme Tonavan Ketjusiltaa pitkin ja saavumme modernimman Pestin puolelle, missä myös komea Parlamenttitalo sijaitsee. Iltapäivän voit viettää kaupungilla omatoimisesti. Illallisen aikaan risteily alkaa ja laiva suuntaa kohti Slovakiaa. (TH)

Keskiviikko 26.9. Bratislava

Aamupäivä risteillään ja nautitaan jokivarren maisemista. Puoliltapäivin saavutaan Bratislavaan, joka on aina ollut eri kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka. Kaupungin sijainti on erikoinen – sillä on yhteistä rajaa naapurivaltioittensa Itävallan sekä Unkarin kanssa. Maisemaa hallitsee korkealla kukkulalla sijaitseva komea linna. Historialliset rakennukset, kuten barokkiaikaiset palatsit, goottilainen katedraali ja viehättävät aukiot luovat vanhankaupungin erityisen tunnelman, josta nautimme tutustumiskierroksella. Risteily jatkuu myöhään illalla. (TH)

Torstai 27.9. Wien  

Aamulla m/s Swiss Diamond saapuu Wieniin. Kaupunkikierroksella näemme Wienin tärkeimmät nähtävyydet, kuten Oopperatalon, Hofburgin palatsin, Parlamenttitalon, Kaupungintalon sekä Kansallisteatterin. Kuljemme vanhassa kaupungissa ja vierailemme Pyhän Tapanin katedraalissa. (TH)

Loppupäivän voit viettää omatoimisesti tai lähteä lisämaksullisille retkillemme:

Schönbrunnin linna • iltapäiväretki • 42 €
Vierailu Habsburgien hallitsijasuvulle kuuluneeseen barokkipalatsiin (Unescon maailmanperintökohde). 

Wieniläisen residenssiorkesterin klassisen musiikin konsertti • iltaretki • 65 €


Perjantai 28.9. Wien – Dürnstein

Aamupäivä aikaa kulkea kauniissa Wienissä. Puoliltapäivin risteily jatkuu Unescolta tunnustusta saaneissa Wachaun laakson maisemissa. Illalla saavutaan Dürnsteiniin. (TH)

Lauantai 29.9. Dürnstein – Melk

Dürnstein on tunnettu kauniista joenrantamaisemistaan sekä Kuenringerburg-linnastaan. Näihin voit tutustua omatoimisesti aamupäiväkävelyllä. Risteilemme iltapäivän Melkiin ja vierailemme 1700-luvun alussa rakennetussa Melkin luostarissa, joka on Itävallan barokkitaiteen symboli. Retkellä käydään myös luostarin maailmankuulussa kirjastossa. Illalla risteily jatkuu. (TH)

Sunnuntai 30.9. Linz

Laiva saapuu Itävallan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Linziin aamuyöllä. Voit viettää päivän omatoimisesti kaupunkiin tutustuen tai lähteä lisämaksulliselle retkelle:

Salzburg ja Salzkammergut • kokopäiväretki • 89 €

Noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä oleva Salzburg on tulvillaan historiaa, perinteitä ja kulttuuria, mutta on ennen kaikkea tunnettu Mozartin kotikaupunkina. Näemme 1600-luvun alussa rakennetun Mirabellin palatsin, fransiskaanikirkon ja kaupungin maamerkin Hohensalzburgin linnoituksen sekä kuljemme vanhankaupungin sydämessä. Lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa. Paluumatka laivalle taittuu Salzkammergutin viehättävän lomanviettoalueen kautta.

 

Illalla laiva jatkaa kohti Saksaa. (TH)

Maanantai 1.10. Passau – München – Helsinki

Aamiaisen jälkeen laivastanousu. Hieman vapaa aikaa kaupungilla viime tuliaisostoksiin, urkukonsertti ja lounas paikallisessa ravintolassa. Kuljetus Müchenin kentälle, n. 2 h ja lento Helsinkiin. (A, L)

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X