5.6.2018 Jokiristeily 11 pv TARJOUS alk. 1 995 € Eteläisen Tonavan risteily – seitsemän valtiota ja viisi pääkaupunkia, m/s Der Kleine Prinz – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Romania – Bulgaria  – Serbia  – Kroatia Unkari – Slovakia – Itävalta
Bukarest – Vidin – Belgrad – Novi Sad – Vukovar – Budapest – Bratislava – Wien

Ympärillä levittyvät vihreät jokirinteet sekä perinteikkäät kylät ja kaupungit, kun livumme pitkin Tonavan kurveja. Risteilymme Keski-Euroopan halki on nautiskelua maisemilla ja kulinaarisilla antimilla sekä miellyttävä tapa kurkistaa seitsemään joenvarren valtioon. Matkaa teemme perinteikkäämmällä jokiristeilylaiva m/s Der Kleine Prinzellä***+. Risteily alkaa mahtipontisesta Bukarestista ja Romanian maisemista jatkuen Bulgariaan. Matkan vaikuttavimmat maisemat paljastuvat liukuessamme Rautaportiksi kutsutulla jylhällä kanjonialueella Balkanvuorten ja Karpaattien välissä. Risteily on myös ikkuna monelle tuntemattomana säilyneeseen Belgradiin ja muuhun Serbiaan, jonka ilmapiirissä ja nähtävyyksissä voi aistia idän ja lännen vaikutteita sekä vaiheikkaan menneisyyden. Unkari tarjoilee romanttisen Budapestin kauneutta sekä avaraa aromaisemaa, pustaa, taitavine ratsastajineen. Slovakiassa viivähdetään Bratislavassa, jonka suloinen vanhakaupunki on kuorrutettu palatseilla, kirkoilla ja herkutteluun kehottavilla taukopaikoilla. Itävalta esittelee meille Wienin keisarillista loistoa – ehkäpä myös wieniläiskonsertin tunnelmaa.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Vietä unohtumaton klassisen musiikin ilta Wienissä. Kuuntele Johann Straussin ja Mozartin sävellyksiä vanhassa keisarillisessa palatsissa, loisteliaassa Hofburgissa (tai vastaavassa).
 • Koe serbialainen vieraanvaraisuus Jarakin pikkukylässä, jossa pääset maistelemaan paikallisia herkkuja yksityisen maatilan puutarhassa.
 • Nautiskele kakkukahvit Budapestin sydämessä – kaupungin kuuluisimman kahvilan, 1850-luvulla avatun Gerbeaudin hienostuneissa vanhanajan salongeissa.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

 

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

Ulla Halsas

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
1. kansi (koneen ääntä)  2 355 2 855
2. kansi (koneen ääntä)
2 405 2 905
1. kansi  2 495 2 995
2. kansi 2 625 3 125

Tutustu m/s Der Kleine Prinzeen >> 

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Der Kleine Prinz **** -laivalla valitussa hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Bukarest, Wien – Helsinki
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen) laivalla
 • Juomapaketti laivalla: puna-, valko-, rose- ja kuohuviini laseittain, olut, baarista musta kahvi/tee sekä tietty valikoima viskiä, vodkaa ja giniä, virvokkeita. Lisäksi vettä myös hytissä sekä retkillä
 • Kapteenin illallinen runsas menu aperitiiveineen
 • Lounas serbialaisella maatilalla Jarakissa, paikallista ruokaa, musiikkia ja viiniä
 • Päivittäinen kello viiden tee keksien ja kakun kera
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kristina®–matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Bukarestin kaupunkikierros
 • Vidin ja Baba Vida -linnoitus
 • Belgradin kaupunkikierros
 • Novi Sadin kävelykierros
 • Retki Pecsiin
 • Budapestin kaupunkikierros
 • Junakyyti Oldtimer XL-turistijunalla Bratislavassa
 • Wienin kaupunkikierros

Lisämaksulliset retket, kansainvälisiä, englanninkielinen opastus:

 • Belogradchikin kalliot ja linnoitus
 • Krušedol ja Sremski Karlovci
 • Unkarilainen ilta
 • Szentendre
 • Pusta
 • Schönbrunnin linna
 • Wieniläiskonsertti

Lentoaikataulut sitoumuksetta: 

Menolento 5.6. 0B182
Helsinki 12.10 – Bukarest 15.00 

Paluulento 15.6. AY1472
Wien 11.15 – 14.40 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Matka-/retkiohjelma

Hintaan sisältyvien retkilen lisäksi risteilylle myydään lisämaksullisia, englanniksi opastettuja retkiä, jotka voit varata joko etukäteen tai laivalla.

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyn aikana tarjottava täysihoito)

Tiistai 5.6. Helsinki – Bukarest – Turnu Magurele (Romania)

Lento Bukarestiin, kiehtovan Romanian pääkaupunkiin. Kaupunkikierroksella näemme Vallankumouksen aukion, Yliopiston aukion, Kansallisteatterin, Romanian Athenaeum konserttitalon sekä presidentti Ceaușescun rakennuttaman valtavan Kansan talon, maailman toiseksi suurimman rakennuksen, joka nykyisin on parlamenttitalo. Parin tunnin bussimatkan päässä sijaitsee Turnu Magurelen satama, missä m/s Der Kleine Prinz odottaa. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Tervetulotilaisuus. Illalla laiva jättää Turnu Magurelen sataman ja risteily alkaa. (P)

Keskiviikko 6.6. Vidin (Bulgaria)

Risteilemme päivän kohti Bulgariaa. Maisemat vaihtuvat matkaa tehdessämme. Loungessa laivan miehistö esittäytyy kapteenin johdolla. Iltapäivällä saavumme luoteis-Bulgariassa sijaitsevaan Vidiniin. Kaupungin pitkästä ja rikkaasta historiasta kuulemme kävelykierroksella ja käymme Bulgarian parhaiten säilyneessä keskiaikaisessa Baba Vida -linnoituksessa. Retken jälkeen vapaata aikaa. Iltapäivän voit viettää kaupungilla omatoimisesti tai lähteä lisämaksulliselle retkelle.  Illalla risteily jatkuu kohti Serbiaa. (TH)

Lisämaksusta: Belogradchikin kalliot ja linnoitus • iltapäiväretki • 25 €
Baikalvuorten länsirinteellä sijaitsevien erikoisten kalliomuodostelmien väri vaihtelee punertavasta kellertävään ja jotkut kalliot kurkottavat 200 m korkeuteen. Mielenkiintoisimmat kalliot sijaitsevat lähellä Belogradchikin kaupunkia, niille on annettu nimiä, kuten: Madonna, Munkit, Ratsastaja, Aatami ja Eeva, Tatit, Leijona sekä paljon muita. Belogradchikin linnoitus sijaitsee 610 m korkeudessa merenpinnasta ja sen huipulta aukeaa unohtumattomat näkymät.

Torstai 7.6. risteillen läpi Rautaportin

Risteilemme pitkin Tonavaa suuntana Belgrad. Aamupäivällä viininmaistajaisissa saamme tuntumaa laivan parhaisiin viineihin musiikkiesitysten kera. Ennen lounasta laiva ajaa Djerdapin vesivoimalaitoksen sulkujen läpi. Iltapäivällä saamme ihailla suurta luonnonnähtävyyttä – Rautaporttia. Komeiden näkymien ja koskemattoman luonnon ympäröimä yli 100 km pituinen kanjoni on karikkoineen ollut haasteellinen vesireitti, kunnes vuonna 1972 rakennettiin veden korkeutta säätelevät valtavat sulut ja vesivoimalaitokset, joiden johdosta veden korkeus nousi jopa 30 m. Joillain osuuksilla joki on täällä jopa 80 m syvä. (TH)

Perjantai 8.6. Belgrad (Serbia)

Aamulla aikaisin saavumme Belgradiin. Tonava- ja Savajokien yhtymäkohdassa sijaitseva Serbian pääkaupunki on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista. Korkeimman kukkulan laella kohoaa linnoitus. Aamupäivän kaupunkikierroksella tutuiksi tulevat katedraali, Prinsessa Ljubican kartano, raatihuone… Vapaa-aikaa keskustassa. Virvoketarjoilu hotelli Majesticissa. Jatkamme Vojvodinan alueelle Jarakin pikkukylään ja nautimme lounaan yksityisen maatilan puutarhassa. Tarjolla on paikallisia herkkuja, kauden hedelmiä, sljivovicaa (luumuviinaa) ja viiniä sekä elävää musiikkia.

Illalla serbialainen kansantanssiryhmä esiintyy laivalla ja muotishow esittelee käsintehtyjä Sirogojno -villapaitoja. (TH)

Lauantai 9.6. Novi Sad – Vukovar (Kroatia)

Serbian kolmanneksi suurin kaupunki Novi Sad on Vojvodinan alueen historian ja kulttuurin keskus. Kävelykierros eloisassa yliopistokaupungissa, jossa on useita puistoja, ravintoloita, ostosmahdollisuuksia, joihin voit jäädä tutustumaan omatoimisesti tai lähteä vielä lisämaksulliselle retkelle. Iltapäivän risteilemme Vukovariin, Kroatian suurimpaan jokisatamakaupunkiin. Kuljemme keskustassa, jonka kävelykaduilla on runsaasti kauppoja, matkamuistomyymälöitä ja ravintoloita. Illalla m/s Der Kleine Prinz jatkaa matkaa Mohacsiin. (TH)

Lisämaksusta: Krušedol ja Sremski Karlovci • aamupäiväretki • 26 €
Fruska Goran vuorilla sijaitseva Krušedolin luostari on kuuluisa 1400-luvulta peräisin olevista freskoistaan. Tänne on haudattu tunnettuja Serbian historian henkilöitä, kuten kuningas Milan Obrenovic ja Herttuatar Ljubica. Sremski Karlovcin pikkukylä on Fruska Goran alueen viinintuotannon keskus. Vierailemme yksityisellä Zivanovicin perheen viinitilalla, joka on tunnettu Bermet-viinistään, jota on tarjottu jo Habsburgien hallitsijasuvulle sekä Venäjän tsaareille. Saamme maistaa tilan viiniä sekä hunajaa ja vierailla suuressa viinikellarissa ja museossa.

Sunnuntai 10.6. Mohacs & Pecs (Unkari)

Aamukuuden tienoilla saavumme Mohacsiin. Reilun puolen tunnin bussimatkan päässä sijaitsee Pecs, vuoden 2010 Euroopan kulttuurikaupunki, joka on tunnettu lukuisista kiinnostavista gallerioista, museoista ja raunioista. Vaikuttavassa Pecsin katedraalissa tutustumme sen aarteisiin ja kuulemme lyhyen urkukonsertin. Näemme Szecheny -aukion, Kaptalankadun keskiaikaiset kunnostetut talot, kaupungintalon sekä Lorantin palatsin. Vapaa-ajalla voit vierailla Ferencesek -kävelykadun pienissä viehättävissä kaupoissa ja kahviloissa. Iltapäivällä laiva jatkaa risteilyä Budapestiin. (TH)

Maanantai 11.6. Budapest

Aamulla laiva saapuu Budapestiin. Kuuluisimmat nähtävyydet, kuten Parlamenttitalo, Pyhän Tapanin kirkko, Ooppera ja Sankarien aukio tulevat tutuiksi aamupäivän kaupunkikierroksen aikana. Kauniita maisemia ihailemme Kalastajalinnakkeelta ja Gellertin kukkulalta. Iltapäivällä ja illalla vapaata aikaa nauttia viehättävien kahviloiden tunnelmasta, ostosmahdollisuuksista tai illallisen jälkeen voit halutessasi lähteä lisämaksulliselle retkelle. (TH)

Lisämaksusta: Unkarilainen ilta • iltaretki • 50 €
The Hungarian State Folk Ensemble on vuosikymmenten ajan vaalinut unkarilaista kulttuuria. Unkarin kansanorkesteri sekä mustalaisorkesteri esittävät Lisztiä, Bartókia sekä Kodálya inspiroineita kansansävelmiä, joiden siivittäminä esiintyy lisäksi tanssiryhmä. Esityksen jälkeen ihailemme komeaa yövalaistua Budapestia. (TH)

Tiistai 12.6. Budapest

Voit viettää koko päivän kiinnostavassa kaupungissa omatoimisesti tai lähteä lisämaksullisille retkillemme. (TH)

Lisämaksusta: Szentendre • aamupäiväretki • 25 €
Budapestistä 25 km päässä sijaitsee idyllinen Szentendren pikkukaupunki. Tutustuttuamme keskusaukioon ja muihin tärkeimpiin nähtävyyksiin jää vielä aikaa kuljeskella mukulakivikaduilla, istuskella kahviloissa, tehdä ostoksia ja nauttia mukavasta ilmapiiristä.  

Lisämaksusta: Pusta • iltapäiväretki • 45 €
Suuntaamme etelään, n. 45 km päähän Lazar Lovasparkiin Pustalle. Näemme unohtumattoman, yhden Unkarin parhaista ratsastusnäytöksistä ja vierailemme tallissa. Maistelemme palinkaa ja paikallisia erikoisuuksia.

Keskiviikko 13.6. Bratislava (Slovakia)

Risteilemme aamupäivän nauttien Unkarin kauniista jokimaisemista. Iltapäivällä saavumme Bratislavaan. Oldtimer XL-turistijuna vie kukkulalla sijaitsevan keskiaikaisen linnan pihalle, mistä aukeaa vaikuttavat näkymät Bratislavan kaupunkiin ympäristöineen. Historialliset rakennukset, kuten barokkiaikaiset palatsit, Pyhän Martin tuomiokirkko sekä kaupungintalo aukioineen luovat vanhakaupungin erityisen tunnelman. Aikaa kuljeskella viehättävillä kujilla omatoimisesti. Illalla laiva lähtee Bratislavasta. (TH)

Torstai 14.6. Wien (Itävalta)

Rajamuodollisuuksien ja aamiaisen jälkeen aloitamme Wienin kaupunkikierroksen pysähdyksellä Hundertwasserhausilla, mistä jatkamme Belvedere Palatsille. Palaamme takaisin keskustaan. Kuuluisan Ringstrassen varrella näemme Valtionoopperan, parlamenttitalon, Linnateatterin, votiivikirkon… Vanhassa kaupungissa Pyhän Tapanin tuomiokirkon aukiolla poistumme bussista katselemaan näyttävän kirkon ulkoasua ja kuulemaan sen historiasta. Halutessasi voit käydä kirkon sisällä omatoimisesti. Kuljemme Graben ja Kohlamarkt ostoskatujen kautta Hofburgin palatsin porttien luona odottavalle bussille. Paluumatkalla laivalle ajamme Espanjalaisen ratsastuskoulun ohitse Albertina -aukiolle, missä näemme kuulusan Hotelli Sacherin. Iltapäivän ja illan voit viettää kaupungilla omatoimisesti tai lähteä lisämaksullisille retkelle. (TH)

Lisämaksusta: Schönbrunnin linna • iltapäiväretki • 45 €
Vierailu Habsburgien hallitsijasuvulle kuuluneeseen Schönbrunnin rokokoo-linnaan. Kuljemme puutarhassa ja vierailemme keisarillisissa huoneissa.

Lisämaksusta: Wieniläisen orkesterin klassisen musiikin konsertti • iltaretki • 55 €
Ammattimuusikoista koostuva Wiener Hofburg-Orchester perustettiin 30 vuotta sitten. Saamme nauttia kuuluisien ja rakastettujen säveltäjien Johann Strauss nuoremman ja W.A. Mozartin sävelmistä. Konserttipaikka on Auersbergin Palatsi tai vastaava.

Perjantai 15.6. Wien – Helsinki

Aamulla laivastanousu, kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin. (A)

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti. Palvelurahan suuruus on 7 € / hlö / päivä.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X