22.10.2017 Jokiristeily 1 vko alk. 1 775 € Eteläisen Tonavan risteily – viisi valtiota ja neljä pääkaupunkia, m/s Der Kleine Prinz – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Saimme LISÄLÄHDÖN tämän kauden huippusuosittulle risteilyaelueelle Eteläiselle Tonavalle!

Juuri uudistettu, kodikas m/s Kleine Prinz laiva oli toukokuisella
matkallamme asiakkaillemme hyvin mieleinen.

Itävalta – Slovakia – Unkari – Kroatia – Serbia
Wien – Bratislava – Budapest – Vukovar – Novi Sad – Belgrad

Viisi maata ja neljä upeaa pääkaupunkia. Kulttuuria, kauneutta ja punaisena lankana uljas Tonava. Tule mukaan hurmaavalle jokiristeilylle! Koe hienostunut Wien – loistokas arkkitehtuuri, kahvilakulttuuri ja klassisen musiikin konsertti. Bratislavassa pääset vanhankaupungin kujille ja kukkulan linnan hienoille maisemapaikoille, Budapestissa ihastelet romanttisia siltoja, koristeellisia rakennuksia ja erityisen kauniita jokinäkymiä. Kroatian tärkeimmässä jokisatamassa Vukovarissa on vielä aistittavissa vuoden 1991 Kroatian sodan jäljet. Entä millainen on idän ja lännen leikkauspisteessä sijaitseva Serbia? Se selviää vanhassa luostarissa, linnoituksessa ja pienellä viinitilalla. Oman näkökulmansa maahan tuo pääkaupunki Belgrad, jossa rähjäisyyden rinnalla on kauneutta ja lämmintä tunnelmaa; istahda risteilyviikon päätteeksi jonkin pikkukujan ulkoilmaravintolaan, jossa katumuusikot soittavat kansanmusiikkia.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Vietä unohtumaton klassisen musiikin ilta Wienissä. Kuuntele Johann Straussin ja Mozartin sävellyksiä vanhassa keisarillisessa palatsissa, loisteliaassa Hofburgissa (tai vastaavassa).
 • Nautiskele kakkukahvit Budapestin sydämessä – kaupungin kuuluisimman kahvilan, 1850-luvulla avatun Gerbeaudin hienostuneissa vanhanajan salongeissa.
 • Koe serbialainen vieraanvaraisuus Jarakin pikkukylässä, jossa pääset maistelemaan paikallisia herkkuja yksityisen maatilan puutarhassa.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

Minna Saarinen

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
       
1. kansi (koneen ääntä)  1 775 2 275
2. kansi (koneen ääntä) 1 805 2 305
1. kansi  1 895 2 395
2. kansi         1 975 2 475

Tutustu m/s Der Kleine Prinzeen >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Der Kleine Prinz **** -laivalla valitussa hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Wien, Belgrad – Helsinki
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen) laivalla
 • Juomapaketti laivalla: puna-, valko-, rose- ja kuohuviini laseittain, olut, baarista musta kahvi/tee sekä tietty valikoima viskiä, vodkaa ja giniä, virvokkeita. Lisäksi vettä myös hytissä sekä retkillä
 • Kapteenin illallinen runsas menu aperitiiveineen
 • Lounas serbialaisella maatilalla Jarakissa, paikallista ruokaa, musiikkia ja viiniä
 • Päivittäinen kello viiden tee keksien ja kakun kera
 • Lounas lähtöpäivänä Belgradissa
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kristina®–matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Wienin kaupunkikierros
 • Schönbrunnin palatsi
 • Junakyyti Oldtimer XL-turistijunalla Bratislavassa
 • Budapestin kaupunkikierros
 • Vukovarin kävelykierros
 • Novi Sadin kävelykierros
 • Belgradin kaupunkikierros

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolento 22.10. LH855/OS122
Helsinki 6.35 – 8.10 Frankfurt 9.50 – 11.15 Wien 

Paluulento 29.10. LH1729/LH2466
Belgrad 17.00 – 18.35 München 19.40 – 23.15 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Sunnuntai 22.10. Helsinki – Wien  

Lento Wieniin, joka on yksi Euroopan kauneimmista pääkaupungeista. Kuljetus keskustaan ja lounas paikallisessa ravintolassa. Kaupunkikierroksella näemme Ringstrassen komeita rakennuksia, kuten Oopperan, Parlamenttitalon ja Kansallisteatterin. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa.

Maanantai 23.10. Wien

Aamupäivällä vierailemme Habsburgin hallitsijasuvulle kuuluneessa Schönbrunnin palatsissa, jota alettiin rakentaa 1600-luvulla. Eri aikakaudet ja hallitsijat ovat muokanneet ja suurentaneet sitä. Linnan juhlasalien kauniiden kattomaalausten ja komeiden kristallikruunujen alla on hoviväki viettänyt loisteliasta elämää. Iltapäivän ja illan voit viettää kaupungilla omatoimisesti tai lähteä illallisen jälkeen lisämaksusta konserttiin. Ennen puolta yötä m/s Der Kleine Prinz aloittaa risteilyn.

Lisämaksusta: Wieniläisen orkesterin klassisen musiikin konsertti • iltaretki • 55 €
Noin 40 ammattimuusikosta koostuva Wiener Hofburg-Orchester perustettiin 30 vuotta sitten. Ainutlaatuinen mahdollisuus ihailla keisarillisen palatsin Hofburgin (tai vastaavan) edustustilojen loistoa ja samalla nauttia kuuluisien ja rakastettujen säveltäjien Johann Strauss nuoremman ja W.A. Mozartin sävelmistä.   

Tiistai 24.10. Bratislava

Aamuyöllä laiva saapuu Bratislavaan. Oldtimer XL-turistijunan kyydissä pääsemme kukkulalla sijaitsevan keskiaikaisen linnan pihalle, mistä aukeaa vaikuttavat näkymät Bratislavan kaupunkiin ympäristöineen. Historialliset rakennukset, kuten barokkiaikaiset palatsit, Pyhän Martin tuomiokirkko sekä kaupungintalo aukioineen luovat vanhankaupungin erityisen tunnelman. Aikaa kuljeskella viehättävillä kujilla omatoimisesti. Illalla laiva lähtee Bratislavasta. Risteily jatkuu yön yli.

Keskiviikko 25.10. Budapest

Budapestiin saavutaan aikaisin aamulla. Kuuluisimmat nähtävyydet, kuten Parlamenttitalo, Pyhän Tapanin kirkko, Ooppera ja Sankarien aukio tulevat tutuiksi aamupäivän kaupunkikierroksen aikana. Kauniita maisemia ihailemme Kalastajalinnakkeelta ja Gellertin kukkulalta. Iltapäivällä ja illalla vapaata aikaa nauttia viehättävien kahviloiden tunnelmasta tai ostosmahdollisuuksista tai illallisen jälkeen voit halutessasi lähteä lisämaksulliselle retkelle.

Lisämaksusta: Unkarilainen ilta • iltaretki • 50 €
1951 perustettu The Hungarian State Folk Ensemble on vuosikymmenten ajan vaalinut unkarilaista kulttuuria. Viisimiehinen Unkarin kansanorkesteri sekä 14-jäseninen mustalaisorkesteri esittävät Lisztiä, Bartókia sekä Kodálya inspiroineita kansansävelmiä, joiden siivittäminä esiintyy lisäksi 30 upean tanssijan ryhmä. Esityksen jälkeen ihailemme komeaa yövalaistua Budapestia.

Torstai 26.10. Budapest

Voit viettää koko päivän kiinnostavassa kaupungissa omatoimisesti tai lähteä lisämaksullisille retkillemme.

Lisämaksusta: Szentendre • aamupäiväretki • 25 €
Budapestistä 25 km päässä sijaitsee idyllinen Szentendren pikkukaupunki. Tutustuttuamme keskusaukioon ja muihin tärkeimpiin nähtävyyksiin jää vielä aikaa kuljeskella mukulakivikaduilla, istuskella kahviloissa, tehdä ostoksia ja nauttia mukavasta ilmapiiristä.

Lisämaksusta: Pusta • iltapäiväretki • 45 €
Suuntaamme etelään, n. 45 km päähän Lazar Lovasparkiin Pustalle. Näemme unohtumattoman, yhden Unkarin parhaista ratsastusnäytöksistä ja vierailemme tallissa. Maistelemme palinkaa ja paikallisia erikoisuuksia.

Perjantai 27.10. Vukovar

Aamupäivä risteillään pitkin Tonavaa. Puolilta päivin laiva saapuu Vukovariin, Kroatian suurimpaan jokisatamaan. Kävelykierroksella kuljemme kaupungin keskustaan, joka on täynnä kauppoja, matkamuistomyymälöitä ja ravintoloita, joihin on mukava tutustua myös omatoimisesti. Laivalla juhlailta. Risteily jatkuu kohti Novi Sadia, Serbian kolmanneksi suurinta kaupunkia.

Lauantai 28.10. Novi Sad – Belgrad

Novi Sadiin saavutaan yöllä. Kaupungin vaiheikkaaseen historiaan sekä nykypäivään tutustumme opastetulla bussikierroksella. Jatkamme Fruska Goran vuorella sijaitsevaan Krushedolin luostariin, joka on kuuluisa 1400-luvulla maalatuista freskoistaan. Tänne on haudattu tunnettuja Serbian historian henkilöitä, kuten kuningas Milan Obrenovic ja Herttuatar Ljubica. Jatkamme Vojvodinan alueelle Jarakin pikkukylään ja nautimme lounaan yksityisen maatilan puutarhassa. Tarjolla on paikallisia herkkuja, kauden hedelmiä, sljivovicaa (luumuviinaa) ja viiniä sekä elävää musiikkia.

Paluu laivaan, joka retken aikana on siirtynyt Belgradin satamaan. Serbialainen kansantanssiryhmä esiintyy illallisen jälkeen laivalla ja muotishow esittelee käsintehtyjä ”Sirogojno”-villapaitoja.

Sunnuntai 29.10. Belgrad – Helsinki

Laivastanousu. Tonava- ja Savajokien yhtymäkohdassa sijaitseva Belgrad, Serbian pääkaupunki, on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista. Korkeimman kukkulan laella kohoaa linnoitus. Aamupäivän kaupunkikierroksella tutuiksi tulevat katedraali, Prinsessa Ljubican kartano, raatihuone… Lounas paikallisessa ravintolassa. Vapaa-aikaa. Kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X