21.12.2017 Jokiristeily 7 pv alk. 1 610 € Jouluristeily Tonavalla, m/s Der Kleine Prinz – loppuunmyyty!

Print the page

Wien – Bratislava – Budapest – Novi Sad – Belgrad

Tee joulustasi aivan erityinen – vietä se Keski-Euroopan nostalgiaa huokuvilla joulutoreilla, upeissa juhlaan somistetuissa pääkaupungeissa ja laivan herkkupöytien äärellä. Tästä joulunajasta on lupa nauttia täysin siemauksin! Risteily alkaa loisteliaasta Wienistä, joka on säihkyvine valoineen, koristeineen ja seimiasetelmineen tavallistakin kutsuvampi. Kadut, putiikit ja joulutorit täyttyvät odottavasta hyörinästä, musiikista ja lämpimästä tunnelmasta. Bratislavan joulumarkkinoilla on rauhallisempaa ja hinnat ovat huokeammat. Sen sievä pieni keskusta tulee tutuksi kävellen ja pikkujunan kyydissä. Jouluaattona ihailet Budapestin nähtävyyksiä ja siemailet kenties hehkuviiniä kaupungin sydämessä. Aatto huipentuu illalliseen ja keskiyön messuun katedraalissa. Joulupäivä on mukavaa oleilua ja juhlavia aterioita laivalla, matkalla kohti Serbiaa. Siellä tutustut viihtyisään Novi Sadin kaupunkiin ja historialliseen ortodoksiluostariin. Ennen kotiinpaluuta pyörähdät vielä Belgradissa, joka säväyttää komeine linnoituksineen ja kirkkoineen.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Tee lahja- ja tuliaisostokset Wienin, Bratislavan ja Budapestin perinteikkäillä, tunnelmallisilla joulumarkkinoilla. Kojuissa myydään koristeiden lisäksi käsitöitä ja monia muita lahjatavaroita – sekä kielen vieviä suolaisia ja makeita herkkuja.
 • Nauti jouluvaloissaan tuikkivista, iltahämyisistä kaupungeista sekä kaikkialla leijuvasta juhlavasta ja hyväntuulisesta tunnelmasta. Kuljeskele kaupoissa ja kirkoissa, ja lämmittele jossakin vanhassa kahvilassa.
 • Kuljeskele Serbiassa Krušedolin ortodoksiluostarin hiljaisuudessa. Ihastele kirkon sisäpintoja peittäviä seinämaalauksia, joista vanhimmat on tehty 1500-luvulla.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

Minna Saarinen

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
       
1. kansi (koneen ääntä)  1 610 2 120
2. kansi (koneen ääntä) 1 740 2 150
1. kansi  1 695 2 205
2. kansi         1 775 2 185

Tutustu m/s Der Kleine Prinzeen >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Der Kleine Prinz **** -laivalla kahden hengen hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Wien, Belgrad – Helsinki
 • Lounas Wienissä
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) laivalla.
 • Juomapaketti laivalla: puna-, valko-, rose- ja kuohuviini laseittain, olut, baarista musta kahvi/tee sekä tietty valikoima viskiä, vodkaa ja giniä, virvokkeita. Lisäksi vettä myös hytissä sekä retkillä.
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina® matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Risteilyhintaan sisältyvät retket

 • Wienin kaupunkikierros
 • Bratislavan turistijunakierros
 • Budapestin kaupunkikierros
 • Pecsin kaupunkierros ja messu katedraalissa
 • Belgradin kaupunkikierros

Lisämaksulliset retket

 • Klassisen wieniläismusiikin konsertti • iltaretki • 55 eur

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolento 21.12. LH2467/LH2328
Helsinki 6.05 – 7.45 München 11.25 – 12.30 Wien

Paluulento 27.12. LH1723/LH2466
Belgrad 13.15 – 14.50 München 19.40 – 23.15 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 5 € /
  asiakas/päivä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Torstai 21.12. Helsinki – Wien

Lento Wieniin, joka on yksi Keski-Euroopan tunnetuimmista kaupungeista. Nautimme lounaan Donauturm -näköalatornin ravintolassa 170 metrin korkeudessa. Siirrymme Raatihuoneen aukion perinteisille joulumarkkinoille, mitkä tuovat mieleen kimaltelevan satumaailman. Tarjolla on joululahjoja, kuusen koristeita, makeisia ja lämmintä juomaa. Kuljetus laivalle ja majoittuminen hytteihin. Kapteenin ja miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa.

Perjantai 22.12. Wien

Aamupäivän kaupunkikierroksella ajamme kuuluisaa Ringstrassea pitkin ja näemme merkittävimmät puistot ja nähtävyydet. Iltapäivällä vuorossa on vuodesta 1772 asti vietetyt Freyungin Vanhanajan joulumarkkinat. Nykyisin tarjolla on käsitöitä, lasikoristeita, perinteisiä seimiä ja keramiikkaa. Tunnelmaa luo jouluinen musiikki. Kannattaa tutustua myös viereisten Am Hof joulumarkkinoiden laadukkaisiin käsitöihin. Illan voit viettää laivalla, omatoimisesti kaupungilla tai vaihtoehtoisesti lähteä lisämaksusta konserttiin. Ennen puoltayötä m/s Der Kleine Prinz aloittaa risteilyn.

Klassisen wieniläismusiikin konsertti • iltaretki • 55 eur
Wiener-Hofburg Orkesteri tarjoaa unohtumattoman illan Johan Strauss nuoremman valssien sekä W.A. Mozartin aarioiden parissa vaikuttavassa Hofburgin palatsissa.

Lauantai 23.12. Bratislava

Aamuyöllä laiva saapuu Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan, joka on aina ollut eri kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka. Kaupungin sijainti on erikoinen – sillä on yhteistä rajaa naapurivaltioittensa Itävallan sekä Unkarin kanssa. Maisemaa hallitsee korkealla kukkulalla sijaitseva komea linna. Historialliset rakennukset, kuten barokkiaikaiset palatsit, goottilainen katedraali ja viehättävät aukiot luovat vanhankaupungin erityisen tunnelman, josta nautimme aamupäivän turistijunakierroksella. Iltapäivällä vapaata aikaa. Jouluostoksien paratiisi on Hlavné námestie -aukion markkinat sekä läheiset kaupat, missä voit hämmästellä myytävien tuotteiden laatua, määrää ja edullista hintatasoa. Laiva jatkaa risteilyä Gabcikovon suluille ja kohti Unkaria.

Sunnuntai 24.12. Budapest

Budapestin läpi virtaava Tonava jakaa kaupungin kahteen osaan. Läntinen Budan puoli on kukkulainen ja siellä sijaitsee Budan linna historiallisine alueineen. Itäinen moderni Pestin puoli on alavaa ja siellä sijaitsee komea Parlamenttitalo. Kaupunkiin tutustutaan aamupäivän bussikierroksella. Iltapäivällä voit kulkea omatoimisesti kaupungin sydämessä Váci -kävelykadulla ja Vörösmarty aukion joulumarkkinoilla, missä perinteiset hunajakeksit ja jouluviini tuoksuvat… Risteily jatkuu kohti Mohacsia.

Maanantai 25.12. Mohacs & Pecs

Mocacsista lähdemme bussilla (noin 45 min.) vuoden 2010 Euroopan kulttuuripääkaupunki Pecsiin. Osallistumme juhlavaan messuun katedraalissa. Kaupunkikierroksella nähdään Szecheny aukio, Kaptalan katu viehättävine keskiaikaisine taloineen sekä kaupungintalo. Iltapäivällä risteily jatkuu suuntanaan Novi Sad. Juhlailta laivalla.

Tiistai 26.12. Novi Sad – Belgrad

Novi Sadiin, Serbian kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin tullaan aikaisin aamulla. Bussiretki vie meidät Fruska Goran vuoristoon Krushedolin luostariin, joka on kuuluisa 1400-luvun freskoistaan. Alueelle on haudattu useita Serbian historian merkkihenkilöitä. Matka jatkuu Jarakiin, pieneen kylään Vojvodinan alueella. Nautimme lounaan yksityisen maatilan puutarhassa. Telttaravintolassa nautimme paikallisia herkkuja, sljivovicaa (luumuviinaa) sekä talon viiniä.  Paikallisten muusikoiden iloiset sävelmät luovat tunnelmaa. (Ravintolassa voi olla viileää, joten pukeuduthan lämpimästi.) Paluu laivalle, joka retken aikana on siirtynyt Belgradiin. Illalla laivalla ammattitanssijat esittävät serbialaisia kansantansseja: Lisäksi näemme Sirogojno -muotia, upeita käsin neulottuja villapaitoja.

Keskiviikko 27.12. Belgrad – Helsinki  

Aikaisen aamiaisen jälkeen laivastanousu. Kaupunkikierroksella näemme Kalemegdanin linnoituksen ja puiston, ortodoksikatedraalin, prinsessa Ljuban kartanon, kaupungintalon sekä muita Belgradin nähtävyyksiä. Kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X