2.10.2017 Jokiristeily 1 vko Tonavan risteily, m/s Swiss Diamond OMA LAIVA – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Budapest – Bratislava – Wien – Dürnstein – Melk – Linz – Passau

Tonavan risteily alku

Rentoudu viikko mukavalla jokilaivalla, ympärilläsi syksyyn pukeutunut, kaunis Tonava. Nauti upeista pääkaupungeista, hienoista historiallisista nähtävyyksistä ja joenvarren levollisista maisemista. Ensin houkutuksiaan tarjoilee ihastuttava kylpyläkaupunki Budapest. Kulje kävelykadun kaupoissa ja kahviloissa, poikkea kauppahalliin ja linnakukkulan vanhoille kujille. Bratislavasta kohtaat pastellinsävyisen vanhankaupungin, joka on oikea herkkupala autottomine katuineen ja komeine aukioineen. Wienin hienostunut ilmapiiri on aivan omansa. Katsele suurellista arkkitehtuuria, aisti klassikkokahviloiden tunnelmaa ja vietä iltaa klassisen musiikin konsertissa. Sitten huomion vievät jokea reunustavat jyrkät rinteet, viinitarhat ja rauniolinnat. Niiden lomassa on pieni, idyllinen Dürnstein ja Melkin maineikas barokkiluostari. Linzistä voit lähteä retkelle Alppien juurella olevaan Salzburgin satukaupunkiin. Viimeisenä iltana matka jatkuu kohti Saksaa ja Passauta – kolmen joen yhtymäkohdassa sijaitsevaa pittoreskia kaupunkia, joka on oiva pääte hienolle risteilylle.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Herkuttele Wienissä leivoskahveilla. Nauti perinteikkäästä kahvilakulttuurista vaikkapa kaupungin vanhimmassa kahvilassa, ylellisessä Cafe Frauenhuberissa tai huippusuositussa Café Sacherissa.
 • Ihastele komeaa, koristeellista barokkiarkkitehtuuria pitkin matkaa, kuten Bratislavassa ja Salzburgissa. Komein yksittäinen nähtävyys lienee Melkin linnoitusmainen luostari kauniine kirkkoineen ja arvokkaine kirjastoineen.
 • Levähdä laivalla Wachaun laakson ihastuttavia kukkulamaisemia katsellen. Sivuille jäävät joenvarren kylät ja aprikoosipuutarhat, viiniviljelmät ja rauniolinnat.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises koko laiva_logoOMA LAIVA
Vain Kristina Cruises
–risteilyvieraiden käytössä!

Tapio Reingoldt

Ulla Halsas

Ralf Löfström

Hinnat ja lentoaikataulu

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh 3hh
1. kansi  1 965 2 365 1 817
2. kansi 2 165 2 575 1 950
1. kansi tilavampi hytti (1kpl) 2 445 2 137

1hh = kahden hengen hytti yhden hengen käyttöön

Tutustu m/s Swiss Diamondiin >>

kooste_swiss diamond_pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Swiss Diamond **** -laivalla kahden hengen hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Budapest, München – Helsinki
 • Lounas Budapestissa ja Passaussa
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) laivalla
 • Ruokajuomat laivalla: talon viini, hanaolut, mehut, virvoitusjuomat
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina Cruises –matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Budapestin kaupunkikierros
 • Bratislavan kaupunkikierros
 • Wienin kaupunkikierros
 • Melkin luostari
 • Passaun bussi- ja kävelykierros

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolento 2.10. AY753
Helsinki 09.30 – 10.50 Budapest

Paluulento 9.10. AY808
München 18.40 – 22.05 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Juomarahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

Matka-/retkiohjelma

Risteilyn hintaan sisältyy viisi retkeä. Tämän lisäksi voit osallistua lisämaksullisille retkille, jotka on esitelty matkaohjelmassa. Lisämaksullisten retkien vähimmäisosallistujamäärä on 20 henkilöä. Suosittelemme varaamaan retket ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Maanantai 2.10. Helsinki – Budapest

Lento Budapestiin. Lounas paikallisessa ravintolassa ja vapaa-aikaa. Kuljetus satamaan, jossa m/s Swiss Diamond odottaa. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa.

Tiistai 3.10. Budapest

Budapest perustettiin 1873, kun kolme aluetta: Buda, Obuda ja Pest yhdistettiin. Kaupunkikierros vie ylös Budan linnalle, mistä avautuu mahtavat näkymät Tonavalle ja Pestiin. Kuljemme Budan kapeita kujia. Ylitämme Tonavan Ketjusiltaa pitkin ja saavumme modernimman Pestin puolelle, missä myös komea Parlamenttitalo sijaitsee. Iltapäivän voit viettää kaupungilla omatoimisesti. Illallisen aikaan risteily alkaa ja laiva suuntaa kohti Slovakiaa.

Keskiviikko 4.10 Bratislava

Aamupäivä risteillään ja nautitaan jokivarren maisemista. Puoliltapäivin saavutaan Bratislavaan, joka on aina ollut eri kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka. Kaupungin sijainti on erikoinen – sillä on yhteistä rajaa naapurivaltioittensa Itävallan sekä Unkarin kanssa. Maisemaa hallitsee korkealla kukkulalla sijaitseva komea linna. Historialliset rakennukset, kuten barokkiaikaiset palatsit, goottilainen katedraali ja viehättävät aukiot luovat vanhankaupungin erityisen tunnelman, josta nautimme tutustumiskierroksella. Risteily jatkuu myöhään illalla.

Torstai 5.10. Wien  

Aamulla m/s Swiss Diamond saapuu Wieniin. Kaupunkikierroksella näemme Wienin tärkeimmät nähtävyydet, kuten Oopperatalon, Hofburgin palatsin, Parlamenttitalon, Kaupungintalon sekä Kansallisteatterin. Kuljemme vanhassa kaupungissa ja vierailemme Pyhän Tapanin katedraalissa.

Loppupäivän voit viettää omatoimisesti tai lähteä lisämaksullisille retkillemme:

Schönbrunnin linna • iltapäiväretki • 41 €
Vierailu Habsburgien hallitsijasuvulle kuuluneeseen barokkipalatsiin (Unescon maailmanperintökohde).

Wieniläisen residenssiorkesterin klassisen musiikin konsertti • iltaretki • 64 €

Perjantai 6.10. Wien – Dürnstein

Aamupäivä aikaa kulkea kauniissa Wienissä. Puoliltapäivin risteily jatkuu Unescolta tunnustusta saaneissa Wachaun laakson maisemissa. Illalla saavutaan Dürnsteiniin.

Lauantai 7.10. Dürnstein – Melk

Dürnstein on tunnettu kauniista joenrantamaisemistaan sekä Kuenringerburg-linnastaan. Näihin voit tutustua omatoimisesti aamupäiväkävelyllä. Risteilemme iltapäivän Melkiin ja vierailemme 1700-luvun alussa rakennetussa Melkin luostarissa, joka on Itävallan barokkitaiteen symboli. Retkellä käydään myös luostarin maailmankuulussa kirjastossa. Illalla risteily jatkuu.

Sunnuntai 8.10. Linz

Laiva saapuu Itävallan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Linziin aamuyöllä. Voit viettää päivän omatoimisesti kaupunkiin tutustuen tai lähteä lisämaksulliselle retkelle:

Salzburg ja Salzkammergut • kokopäiväretki • 89 €
Noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä oleva Salzburg on tulvillaan historiaa, perinteitä ja kulttuuria, mutta on ennen kaikkea tunnettu Mozartin kotikaupunkina. Näemme 1600-luvun alussa rakennetun Mirabellin palatsin, fransiskaanikirkon ja kaupungin maamerkin Hohensalzburgin linnoituksen sekä kuljemme vanhankaupungin sydämessä. Lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa. Paluumatka laivalle taittuu Salzkammergutin viehättävän lomanviettoalueen kautta.

Linz & Pöstlingberg • aamupäiväretki • 27 €
Bussimatka Pöstlingbergin vuorelle, mistä avautuu näkymä kaupunkiin ja Tonavajoen kiermurtelevaan uomaan. Palattuamme kaupunkiin kuljemme sen keskustassa ja näemme tärkeimmät nähtävyydet, kuten uuden katedraalin, keskusaukion, kaupungintalon. Päätteeksi kävelemme takaisin laivalle.

Illalla laiva jatkaa kohti Saksaa.

Maanantai 9.10. Passau – München – Helsinki

Aamiaisen jälkeen laivastanousu. Bussi- ja kävelykierros tutustuttaa Passaun tärkeimpiin nähtävyyksiin. Vaikuttavassa katedraalissa on maailman suurimmat urut, joiden soinnista nautimme retken päätteeksi. Lounas paikallisessa ravintolassa. Kuljetus Müchenin kentälle, n. 2 h  ja lento Helsinkiin.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X