Jokiristeily lähtö 5.9.2016 – Tonavan risteily 1 vko, m/s Bolero – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Varaukset tälle lähdölle viimeistään ma 29.8. klo 14.00 mennessä!
Varataksesi matkan soita myyntitoimistoomme p. 05 – 211 44.

Passau –  Melk – Wien – Budapest – Esztergom – Bratislava – Passau
Saksa
• Itävalta • Unkari • Slovakia
Saksan Schwarzwaldista alkunsa saava Tonavajoki on yksi kuuluisimmista vesireiteistä Euroopassa. Se on samalla osana valtion rajoja yhdistäen Keski-Euroopan vesitse Mustaanmereen. Tutustumme syyskuisella risteilyillämme Tonavanvarren kolmeen eri valtion pääkaupunkiin ja useaan pienempään kohteeseen. Vierailemme Melkin erikoisessa luostarissa. Hurmaava pääkaupunki Wien on tunnettu paitsi Mozartista ja sacherkakuista myös taiteen, kulttuurin ja historian keskuksena. Unkarin valloittavan pääkaupungin Budapestin arkkitehtuuri on silmiä hivelevää. Jatkamme matkaa jokivarsimaisemista nauttien ja vierailemme Esztergomissa, yhdessä maan vanhimmista kaupungeista. Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa pääsemme ihastelemaan mm. kaupungin eri rakennustyylien täyttämää maisemaa. Jatkamme takaisin Itävallan puolelle ja vierailemme Linzissä, maan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja

Pekka Virtanen

Pekka Virtanen

Matka-/retkiohjelma

kartta_ton60Maanantai 5.9. Helsinki – München – Passau

Lento eteläiseen Saksaan, Baijerin osavaltion pääkaupunkiin Müncheniin. Kaupunkikierroksen jälkeen lounas paikallisessa ravintolassa. Kuljetus Passauhun (n. 2 h), missä m/s Bolero –laiva odottaa.

Tiistai 6.9. Passau – Melk

Seurailemme jokivarren vaihtuvia näkymiä kunnes saavutaan Melkiin, missä maisemaa hallitsee komea barokkirakennus, 1700-luvun alussa rakennettu benediktiiniläisluostari. Vierailullamme käymme myös luostarin maailmankuulussa kirjastossa. Melkistä risteily jatkuu Wieniin, jonne saavutaan keskiyön jälkeen.

Keskiviikko 7.9. Wien

Aamupäivän retkellä Wienissä ajamme pitkin kuuluisaa Ringstrassea, missä näemme mahtavia rakennuksia kuten Oopperatalo, Kansallisteatteri ja Votiivikirkko. Kuljemme kaupungin sydämessä ja nautimme sen charmista. Iltapäivän ja illan voit viettää kaupungilla omatoimisesti. Myöhään illalla laiva jättää Wienin ja jatkaa risteilyä Unkariin.             

Torstai 8.9. Budapest

Risteilemme kohti Budapestia, jonne saavutaan iltapäivällä. Kaunista kaupunkia kutsutaan ”Tonavan kuningattareksi”. Kaupunkikierroksella näemme Sankarien aukion sekä Unkarin hallitsijoiden monumentteja. Linnavuorella kuljemme kalastajalinnakkeelle, Matiaksen kirkolle sekä Gellértin kukkulalle, mistä aukeaa näkymä lukuisten siltojen kaupunkiin. Illalla vapaata aikaa.

Perjantai 9.9. Budapest – Visegard

Aamupäivä vapaata aikaa nauttia Budapestin nähtävyyksistä ja ostosmahdollisuuksista. Iltapäivän retki vie Tonavan jokivarren maisemiin ja Esztergomiin, yhteen Unkarin vanhimmista kaupungeista, jonka kaupunkikuvaa hallitsee 1800-luvun puolivälissä valmistunut basilika. Paluu laivaan Visegardissa, minne laiva on siirtynyt retken aikana. Risteily jatkuu Slovakiaan.

Lauantai 10.9. Bratislava  

Slovakian pääkaupungin Bratislavan maisemaa hallitsee korkealla kukkulalla sijaitseva komea linna. Historialliset rakennukset, kuten barokkiaikaiset palatsit, goottilainen katedraali ja viehättävät aukiot luovat vanhankaupungin erityisen tunnelman, josta nautimme aamupäivän tutustumiskierroksella. Iltapäivällä risteily jatkuu kohti vaikuttavia Wachaun laakson maisemia.

Sunnuntai 11.9. Linz

M/s Bolero risteilee Linziin, vuoden 2009 Euroopan kulttuurikaupunkiin. Komeat kauppiaitten talot sisäpihoineen, keskusaukio barokkirakennuksineen sekä Pyhän kolminaisuuden pylväs – Dreifaltigkeitssäule johdattelevat ajatukset menneisiin aikoihin. Kävelykierros huipentuu ajeluun maisemajunalla Pöstlingbergille, mistä avautuu ikimuistoiset maisemat. Risteily jatkuu illalla.

Maanantai 12.9. Passau – München – Helsinki

Aamulla aikaisin laiva saapuu Passauhun. Yhdeksän aikaan hyttien luovutus, jonka jälkeen voit omatoimisesti kuljeskella Passaussa. Kuljetus lentokentälle Müncheniin ja lento Helsinkiin.

Laivalla on tarjolla kansainvälisiä retkiä (ei suomalaista opasta). Tarkemmat tiedot ja varaukset laivalla.

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh 
1. kansi  1 985 2 495
2. kansi  TÄYNNÄ 2 110 2 735
3. kansi  TÄYNNÄ 2 185

1hh = kahden hengen hytti yhden hengen käyttöön

Tutustu m/s Boleroon >>

kooste_bolero_pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Bolero *** -laivalla kahden hengen hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – München – Helsinki
 • Kiertoajelu ja lounas Münchenissä
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat ja illalliset) laivalla
 • Juomapaketti laivalla: viini, olut ja virvokkeet lounailla ja illallisilla
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina Cruises –matkanjohtajien palvelut

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Münchenin kaupunkikierros
 • Melkin Benediktiiniläisluostari
 • Wienin kaupunkikierros
 • Budapestin kaupunkikierros
 • Tonavan jokivarsimaisemia ja Esztergom
 • Bratislavan vanhakaupunki
 • Kävelykierros Linzissä

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolento 5.9. LH2467
Helsinki 6.00 – München 7.35

Paluulento 12.9. LH2464
München 15.20 – Helsinki 18.45

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X