Jokiristeily lähtö 16.9.2016 Tonavan risteily eteläinen 11 pv, m/s Der Kleine Prinz alk. 2 395 € – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Bukarest – Vidin – Rautaportti – Belgrad – Novi Sad – Vukovar – Mohács – Budapest – Bratislava – Wien

Romania Bulgaria • Serbia • Kroatia • Unkari • Slovakia • Itävalta

Ympärillä levittyvät vihreät jokirinteet sekä perinteikkäät kylät ja kaupungit, kun livumme pitkin Tonavan kurveja. Risteilymme Keski-Euroopan halki on nautiskelua maisemilla ja kulinaarisilla antimilla sekä miellyttävä tapa kurkistaa seitsemään joenvarren valtioon. Matkaa teemme perinteikkäämmällä jokiristeilylaiva m/s Der Kleine Prinzellä***. Risteily alkaa mahtipontisesta Bukarestista ja Romanian maisemista jatkuen Bulgariaan. Matkan vaikuttavimmat maisemat paljastuvat liukuessamme Rautaportiksi kutsutulla jylhällä kanjonialueella Balkanvuorten ja Karpaattien välissä. Risteily on myös ikkuna monelle tuntemattomana säilyneeseen Belgradiin ja muuhun Serbiaan, jonka ilmapiirissä ja nähtävyyksissä voi aistia idän ja lännen vaikutteita sekä vaiheikkaan menneisyyden. Unkari tarjoilee romanttisen Budapestin kauneutta sekä avaraa aromaisemaa, pustaa, taitavine ratsastajineen. Slovakiassa viivähdetään Bratislavassa, jonka suloinen vanhakaupunki on kuorrutettu palatseilla, kirkoilla ja herkutteluun kehottavilla taukopaikoilla. Itävalta esittelee meille Wienin keisarillista loistoa – ehkäpä myös wieniläiskonsertin tunnelmaa.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja

Pekka Virtanen

Pekka Virtanen

Matka-/retkiohjelma

Kartta_TON59 Risteily Eteläiselle TonavallePerjantai 16.9. Helsinki – Bukarest (Romania)

Lento Romanian pääkaupunkiin Bukarestiin. Lounas paikallisessa ravintolassa. Kiertoajelulla näemme tärkeimmät nähtävyydet, kuten Kansojen talon, maailman toiseksi laajimman rakennuksen. Kuljetus Turnu Magurelen satamaan (n. 2,5 h) m/s Der Kleine Prinz –laivalle.Tervetulotilaisuuden jälkeen risteily alkaa.

Lauantai 17.9. Vidin (Bulgaria)

Aamupäivä ja päivä vierähtävät jokivarren maisemia katsellen ja laivan ohjelmaa seuraten. Kapteeni ja miehistö esittäytyvät risteilyvieraille. Iltapäivällä laiva saapuu Vidiniin. Kävelykierros, jonka aikana tutustumme Baba Vidan keskiaikaiseen linnoitukseen. Iltapäiväretki vie Belogradchikiin, missä kuuluisat sadunomaiset kalliot levittäytyvät 30 km pituiselle ja 3 km levyiselle alueelle. Linnoitus sijaitsee 610 m merenpinnan yläpuolella ja näkymät sieltä ovat mieleenpainuvat.

Sunnuntai 18.9. Rautaportti

Päivä risteillään kohti Serbiaa Rautaporttisolan rotkomaisemissa. Yli 100 km pitkän rotkoalueen varrelle jää Djerdapin vesivoimalaitoksen sulut. Niiden avulla nostetaan Tonavan vedenkorkeutta, jotta turvallinen liikennöinti tällä osuudella on mahdollista. Joissain kohdissa Tonava on täällä jopa 80 m syvä. Sään salliessa vietetään grillijuhlaa laivan kannella.

Maanantai 19.9. Belgrad (Serbia)

Aamuyöllä laiva saapuu Belgradiin. Kalemegdanin linnoitus ja puisto, Pyhän Savan katedraali, kaupungintalo ja moni muu merkittävä nähtävyys tulevat tutuksi bussikierroksella, jonka jälkeen on tunnin verran vapaa-aikaa. Jatkamme Vojvodinan alueelle pieneen kylään, missä lounaalla nautimme yksityisen maatilan puutarhassa kylän muusikoiden säestämänä paikallisia erikoisuuksia, kauden hedelmiä, tilan omaa viiniä ja sljivovicaa – luumuviinaa. Paluu laivaan myöhään iltapäivällä. Illalla serbialaisten kansantanssien esitys laivalla sekä käsintehtyjen villapaitojen ja –takkien muotinäytös. Ennen puoltayötä laiva jatkaa risteilyä.

Tiistai 20.9. Novi Sad – Vukovar

Aamuyöllä laiva saapuu Serbian toiseksi suurimpaan kaupunkiin, eloisaan Novi Sadiin, johon tutustutaan aikaisella kävelykierroksella. Bussiretki vie Fruska Gora vuorella sijaitsevaan Krusedolin luostariin, joka on kuuluisa 1400-luvulla tehdyistä freskoista. Sremski Karlovcin pikkukaupungissa vieraillaan yksityisellä Zicanovicin perheen viinitilalla, joka on tunnettu ”Bermet”-viinistään, jota ovat nauttineet jo Habsburgin kuningashuoneen jäsenet sekä Venäjän tsaarit. Maistelemme viiniä sekä tilan hunajaa, vierailemme viinikellareissa ja hunajamuseossa. Paluu laivaan, joka puoliltapäivin jatkaa risteilyä. Vukovariin saavutaan myöhään iltapäivällä. Kuljemme kaupungin sydämeen, jossa on kauppoja ja matkamuistomyymälöitä sekä näemme fransiskaaniluostarin. Illalla laiva jatkaa kohti Mohácsia.

Keskiviikko 21.9. Mohács & Pecs (Unkari)

Aamukuudelta laiva saapuu Mohácsiin, josta aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla Pecsin kaupunkiin, joka on tunnettu useista kiinnostavista gallerioista, museoista ja historiallisista raunioista. Vierailemme 1000-luvulta peräisin olevassa katedraalissa, näemme Szecheny aukion, Kaptalan kadun kauniisti restauroituine keskiaikaisine taloineen, kaupungintalon sekä Lorentin palatsin. Vapaa-aikaa tehdä ostoksia ja nauttia kahviloiden antimista. Lounaan jälkeen risteily jatkuu kohti Budapestiä. Iltapäivä ja ilta laivalla.

Torstai 22.9. Budapest

Aamulla saavutaan upeaan Budapestiin. Pyhän Tapanin basilika, Ooppera, Sankarien aukio, Gellertin vuori, kalastajalinnake tulevat tutuiksi kaupunkikierroksella. Lounaan jälkeen voi päivää viettää kaupungilla omatoimisesti.

Lisämaksullinen retki: Unkarilainen ilta (ilta) – 50 eur
Hungarian State Folk Ensemble perustettiin 1951 ja sitä pidetään yhtenä parhaista Unkarin värikästä ja rikasta kulttuuria elvyttävistä esiintyjäryhmistä. Se koostuu 30 tanssijasta, 14 Mustalaisorkesterin jäsenestä ja viidestä Kansanorkesterin jäsenestä. Liszt, Bartók ja Kodály inspiroituivat tästä ainutlaatuisesta musiikista, josta esitys koostuu. Orkesterit soittavat perinteisiä soittimia sekä esittävät korkeatasoista kansanmusiikkia vauhdikkaiden tanssijoiden värittäessä esitystä.

Perjantai 23.9. Budapest

Budapestistä 25 km päässä sijaitsee viehättävä 1600-luvulta peräisin oleva Szentendren kylä. Vierailun aikana näemme mm. keskusaukion ja Unkarin ensimmäisen koulun. Nautimme lasilliset Tokaj-viiniä paikallisessa ravintolassa. Vapaata aikaa. Paluumatkalla ”Caprice” korukeskuksessa tutustumme kauniisiin koruihin ja niiden taidokkaaseen valmistukseen. Iltapäivän voi viettää Budapestissä haluamallaan tavalla tai lisämaksullisella retkellä.

Lisämaksullinen retki: Pusta (iltapäivä) – 45 eur
Lazar Lovas Puszta on yksi suurimmista hevostiloista Unkarissa. Ratsastajat esittelevät taitojaan vaikuttavassa näytöksessä, jonka jälkeen tutustutaan yli 100 hevosen talleihin. Teemme ajelun härkävaljakon vetämissä vankkureissa ja maistelemme paikallista ”palinkaa” ja viiniä.

Illallisen jälkeen laiva jättää Budapestin.

Lauantai 24.9. Bratislava

Risteily jatkuu kauniita, ohilipuvia maisemia seuraillen. Lounaan jälkeen saavutaan Bratislavaan, missä turistijuna vie kierrokselle – ensin keskiaikaiselle linnalle, mistä aukeaa vaikuttavat näkymät alas kaupunkiin ja sen ympäristöön ja sitten vanhan kaupungin sydämeen, missä näemme sen tärkeimmät nähtävyydet: Mikaelin portti torneineen, Pyhän Martin tuomiokirkko, vanha raatihuone aukioineen, kansallisteatteri… Vapaa-aikaa kuljeskella viehättävillä keskiaikaisilla kujilla. Illalla risteily jatkuu kohti Wieniä. Kapteenin juhlaillallinen.

Sunnuntai 25.9. Wien

M/s Der Kleine Prinz saapuu aamuyöllä Wieniin. Aamupäivän kaupunkikierros alkaa persoonalliselta Hundertwasserhaus –asuinkerrostalolta jatkuen Belvederen palatsille. Keskustassa ajamme kuuluisaa Ringstrassea, jonka varrella on mm. Ooppera, Parlamentin rakennukset ja Itävallan kansallisteatteri Burgtheater. Tutustumme vanhankaupungin sydämessä sijaitsevaan Pyhän Tapanin tuomiokirkkoon ja kuljemme viehättäviä kujia pitkin Hofburgin palatsille. Täältä jatkamme kiertoajelua ennen paluuta laivaan lounaalle. Iltapäivä vapaa-aikaa tai voit lähteä lisämaksulliselle retkelle.

Lisämaksullinen retki: Schönbrunnin linna (iltapäivä) – 45 eur
Vierailemme Habsburgin keisarillisen perheen Frans Josefin ja Sissin loisteliaassa kesäasunnossa ja kuljemme myös linnan puutarhassa.

Laivalla nautitun illallisen jälkeen voit halutessasi lähteä lisämaksusta vielä nauttimaan musiikista.

Lisämaksullinen retki: Klassinen konsertti (iltaretki) – 55 eur
Pitkät perinteet omaava ”Vienna residence Orchestra” – Wienin kamariorkesteri esittää klassisia wieniläisiä sävellyksiä. Konsertin ensimmäinen osa koostuu Mozartin teoksista ja puoliajan jälkeinen osa Straussin sävelistä. Konsertti pidetään 1700-luvun alussa valmistuneessa Auerspergin barokkipalatsissa (tai vastaavanlaisessa).

Maanantai 26.9. Wien – Helsinki

Laivastanousu, kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
1. kansi  2 395 3 145
2. kansi 2 580 3 345

Tutustu m/s Der Kleine Prinzeen >>

der kleine prinz_kooste_pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Der Kleine Prinz *** -laivalla kahden hengen hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Bukarest, Wien – Helsinki
 • Lounas Bukarestissa
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen) laivalla
 • Juomapaketti laivalla: puna-, valko-, rose- ja kuohuviini laseittain, olut, baarista musta kahvi/tee sekä tietty valikoima viskiä, vodkaa ja giniä, virvokkeita sekä vettä
 • Kapteenin illallisen runsas menu aperitiiveineen sekä yksi pullo kuohuviiniä / 4 hlö
 • Lounas serbialaisella maatilalla Jarakissa, paikallista ruokaa, musiikkia ja viiniä
 • Päivittäinen kello viiden tee keksien ja kakun kera
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina Cruises –matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolento 16.9. LH2467/LH1652
Helsinki 6.00 – 7.35 München 9.00 – Bukarest 11.55

Paluulento 26.9. LH1235/LH850
Wien 11.10 – 12.35 Frankfurt 13.35 – Helsinki 17.00

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X