Lähtö 1.7.2015 Uutuusreitti ! Budapest & Eteläinen Tonava 1 vko, m/s Vivaldi – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Unkari – Kroatia – Serbia – Romania

Budapest – Mohacs – Osijek – Belgrade  Orsova – Novi Sad – Ilok – Vukovar – Mohacs – Kalsocsa – Budapest

Heinäkuinen uutuusristeilymme Tonavalla vie Euroopan valtajoen  eteläisemmälle osuudelle, vähemmän vierailtujen  risteilykohteiden antiin. Ympärillä levittyvät vihreät jokirinteet sekä perinteikkäät kylät ja kaupungit, kun livumme pitkin Tonavan kurveja. Risteilymme Unkarista kohti Mustaamerta on nautiskelua maisemilla ja kulinaarisilla antimilla sekä miellyttävä tapa kurkistaa neljään joenvarren valtioon. Unkari tarjoilee romanttisen Budapestin kauneutta sekä avaraa aromaisemaa, pustaa, taitavine ratsastajineen. Risteily on myös ikkuna monelle tuntemattomana säilyneeseen Belgradiin ja Serbiaan, jonka ilmapiirissä ja nähtävyyksissä voi aistia idän ja lännen vaikutteita sekä vaiheikkaan menneisyyden. Matkan vaikuttavimmat maisemat paljastuvat liukuessamme Rautaportiksi kutsutulla jylhällä kanjonialueella Balkanvuorten ja Karpaattien välissä. Tämän Tonavan risteilyn anti onkin jotain varsin erilaista!

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

KC-matkanjohtajana tällä risteilyllä:

Minna Särmö

Matka- ja retkiohjelma

Keskiviikko 1.7. HELSINKI – BUDAPEST(Unkari)

Lento Budapestiin ja kuljetus laivalle. Laivaannousu. Tervetulotilaisuudessa miehistön esittäytyminen. M/s Vivaldi aloittaa risteilyn ja suuntaa Mohács´ia kohti. Viihdeohjelmaa laivalla.

Torstai 2.7. MOHACS – OSIJEK (Kroatia) – BELGRAD (Serbia)

Aikaisin aamulla saavutaan Mohács´iin. Kuljemme tullin läpi ja laiva jatkaa risteilyään kohti Osijek´ia, joka on yksi Kroatian itäisimmistä kaupungeista. Perille saavutaan iltapäivällä. Kaupunkikierros vie katsomaan komeaa, punatiilistä Pietarin ja Paavalin kirkkoa, vanhan kaupungin 1700-luvulla rakennettua linnoitusta sekä Pyhän kolminaisuuden aukiota. Lähellä Serbian rajaa, missä Dravajoki yhtyy Tonavaan sijaitsee Kopacki Rit – luonnonpuisto, yksi Euroopan suurimmista suojelluista suoalueista. Mikäli olemme onnekkaita, saatamme nähdä joitakin alueella pesivistä 260 lintulajista tai kenties hirven, metsäkauriin tai villisian…

Perjantai 3.7. BELGRAD – ORSOVA (Romania)

Tonava- ja Savajokien yhtymäkohdassa sijaitseva Belgrad, Serbian pääkaupunki, on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista. Korkeimman kukkulan laella kohoaa linnoitus. Aamupäivän kaupunkikierroksella tutuiksi tulevat myös Kansallisteatteri, Kansallismuseo ja Kuninkaallinen palatsi. Käymme Pyhän Savan ortodoksikirkossa, jonka rakennustyöt alkoivat 1939 ja jatkuvat edelleen. Hieman vapaa-aikaa keskustassa. Retken päätteeksi näemme vielä Belgradin kauneimman puiston Kalemaegdanin, Iltapäivällä kaupunkiin voi palata omatoimisesti. Lisämaksusta bussikuljetus keskustaan ja takaisin, varataan ja maksetaan laivalla. Illalla laivalla Serbialainen kansanperinne ilta. Iltayhdeksän aikaan laiva jatkaa risteilyä suuntanaan Orsova.

Lauantai 4.7. ORSOVA – Rautaportti – NOVI SAD (Serbia)

Orsovaan saavutaan aamulla. Maisematie Herculesin kylpyläkaupunkiin kulkee Cernajokea myötäillen. Matkan varrella näemme vaikuttavan Herculeksen patsaan sekä komeita barokkirakennuksia ja kuulemme kylpyläkaupungin pitkästä historiasta. Orsovan kaupungissa vieraillaan katedraalissa. Iltapäivällä M/s Vivaldi risteilee Rautaporttisolan rotkomaisemiin, jonka näyttävintä osaa kutsutaan lempinimellä ”boilerit”, koska kahden vuoren välistä syöksyvä vesi näyttää kiehuvan. Äkkiä jokiuoma levenee ja Tonava näyttää järveltä vuorten välissä. Juhlailta laivalla.

Sunnuntai 5.7. NOVI SAD (Serbia) – ILOK (Kroatia) – VUKOVAR (Kroatia) – MOHACS (Unkari)

Novi Sadista lähdetään bussilla 1500-luvulta peräisin olevaan kauniiseen Krusedolin ortodoksiluostariin Fruska Goran vuoristoseudulle. Jatkamme Sremski Karlovsin pieneen, rauhalliseen kaupunkiin Tonavan rannalla. Kuljemme romanttisen kaupungin kapeilla kaduilla ja näemme katedraalin sekä Vojvodinan maakunnan vanhimman apteekin. Paluu Novi Sadiin, Serbian toiseksi suurimpaan kaupunkiin, jolla on pitkä ja värikäs historia. Kävelykierros keskustassa vie Piispanistuimelta ortodoksikirkolle, jatkuen pääkatua Vapaudenaukiolle ja Kaupungintalolle. Kuljetus takaisin laivalle. Risteily jatkuu Ilokiin, missä Rooman- sekä keskiajan rauniot ovat todisteina kaupungin pitkästä historiasta. Vierailemme vanhassa kaupungissa, kirkossa, 1300-luvulta peräisin olevassa luostarissa ja Odescalchin linnassa sekä maistelemme paikallisia tuotteita. Matka jatkuu maisematietä Vukovariin, minne laiva on siirtynyt. Laivalla illalla viihdeohjelmaa. Risteily jatkuu yli yön.

Maanantai 6.7. MOHACS – KALOCSA (Unkari)

Aamulla saavutaan Mohácsiin ja Unkarin tulliin. Viiden kirkon kaupungiksi nimitetty Pecs on eteläisen Unkarin helmi. Kävelykierros. Tutustumme Basilikaan, sen aarteisiin ja kryptaan. Jatkamme varhaiskristittyjen hautausmaalle, joka on UNESCOn maailmanperintökohde. Muistokappelien alle rakennettujen hautakammioiden seinillä on runsaasti seinämaalauksia. Matkalla keskustaan pysähdymme Djami´n edessä. Turkkilaiset rakensivat tuhoamansa kirkon tilalle moskeijan. Pécsin vapauduttua Turkin miehityksestä vuonna 1868 rakennuksesta tuli jälleen katolinen kirkko. Hieman vapaa-aikaa viehättävässä keskustassa, kuljetus laivalle, joka jatkaa risteilyä Kalocsaan. Iltapäivän päätteeksi lähdetään Pustalle. Seuraamme taidokasta ratsastusnäytöstä, teemme kärriajelun sekä maistelemme palinkaa ja pogacsaa. (luumuviinaa ja pieni suolainen leivonnainen). Illalla laiva jatkaa kulkuaan Budapestiä kohti.

Tiistai 7.7. BUDAPEST

Aikaisin aamulla tullaan Budapestiin, Tonavan jakamaan kaupunkiin. Budan puolella on kukkuloita ja laaksoja ja vastarannalla Pest on tasaisella maalla. Kaupunkikierros ja vapaa-aikaa. Iltapäivällä retki Unkarin suurimpaan barokkilinnaan Gödöllöön. Illallisen jälkeen retki iltavalaistuun kauniiseen Budapestiin.

Keskiviikko 8.7. BUDAPEST – HELSINKI

Laivastanousu, kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

                                                             2hh               1hh

3. kansi, ranskalainen parveke             2.310 €        2.610 €
2. kansi                                               2.290 €         2.590 €
1. kansi                                               2.190 €         2.495 €

Tutustu m/s Vivaldiin >>

Hintaan sisältyy

 • Lennot
 • Risteily m/s Vivaldi -laivalla kahden hengen hytissä
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen) laivalla
 • Juomat baarista (ei samppanja eikä viinilistan juomat)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina Cruises -matkanjohtajan palvelu

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 1.7. AY755
Helsinki 17.00 – Budapest 18.20

Paluulento 8.7.AY754
Budapest 11.40 – Helsinki 15 .00

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X