Lähtö 15.9.2014 – Historian ja kulttuurin Tonava – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Salzburg & Linz – Melk – Dürnstein – Wien – Bratislava – Sturovo – Budapest.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Saksan Schwarzwaldista alkunsa saava Tonavajoki on yksi kuuluisimmista vesireiteistä Euroopassa. Se on samalla osana valtion rajoja yhdistäen Keski-Euroopan vesitse Mustaanmereen. Tällä historiallisella vesireitillä tutustumme Tonavanvarren kolmeen eri valtion pääkaupunkiin ja viiteen pienempään kohteeseen. Laivamme odottaa meitä Itävallan puolella Linzissä, Itävallan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa. Tutustumme Melkin erikoiseen luostariin ja Dürnsteinin perinteisiin rakennuksiin. Itävallan hurmaava pääkaupunki Wien on tunnettu paitsi Mozartista ja sacherkakuista myös taiteen, kulttuurin ja historian keskuksena. Suuntaamme aamun tullen Slovakian puolelle Bratislavaan, matkamme toiseen pääkaupunkiin. Ihailemme kaupungin eri rakennustyylien täyttämää maisemaa. Saavumme Unkariin, missä vierailemme ensin Esztergomissa, yhdessä maan vanhimmista kaupungeista ja jatkamme pienen Szentendren taiteilijakaupungin kautta Budapestiin, upeaan pääkaupunkiin, jonka arkkitehtuuri on silmiä hivelevää.

Tällä risteilyllä koko laiva vain
Kristina Cruises -risteilyvieraiden käytössä!

Asiantuntijavieraanamme tällä risteilyllä mukana
JAAKKO HEINIMÄKI
– pappi, kirjailija, kolumnisti
sekä hyvän ruuan & viinin asiantuntija!

Katso myös kaksi muuta risteilyä Tonavalla syyskuussa 2014:

 

Matkaohjelma

Maanantai 15.9. HELSINKI – MÜNCHEN – SALZBURG – LINZ
Lento Müncheniin. Kuljetus linja-autolla ihastuttavaan Salzburgiin, Mozartin syntymäkaupunkiin. Kaupunkikierroksen ja lounaan jälkeen jatkamme Linziin, jossa m/s Swiss Diamond odottaa. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. Illallinen laivalla.

Tiistai 16.9. LINZ – MELK
Linz on Itävallan kolmanneksi suurin kaupunki. Kävelykierroksella kuljemme keskusaukiolle, missä näemme kaupungintalon ja mustan surman uhreille pystytetyn muistomerkin ja tutustumme Linzin katedraaliin. Lounas laivalla. Iltapäivä vapaa-aikaa. Illallisen aikaan laiva lähtee kohti Melkiä, jonne saavutaan yöllä.

Keskiviikko 17.9. MELK – DÜRNSTEIN
Aamiaisen jälkeen vierailu Melkin luostariin, 1700-luvun alussa rakennettuun Itävallan barokkitaiteen symboliin. Vierailemme myös luostarin maailmankuulussa kirjastossa. Paluu laivaan lounaalle. Risteily jatkuu Wachaun laakson kauniissa maisemissa. Dürnsteiniin voi halutessaan tehdä iltapäiväkävelyn. Illallinen laivalla ja matka jatkuu Wieniin.

Torstai 18.9. WIEN
Aamiainen laivalla. Aamupäivän retkellä Wienissä näemme mahtavia rakennuksia kuten oopperatalon, Hofburgin palatsin, parlamenttitalon, kaupungintalon sekä Kansallisteatterin. Kuljemme vanhankaupungin katuja ja vierailemme Pyhän Tapanin katedraalissa. Lounas laivalla. Lisämaksusta 38 eur/hlö retki Schönbrunnin linnaan. Vaihtoehtoisesti voit viettää aikaa kaupungissa vaikkapa kulttuuritarjontaan ja ostosmahdollisuuksiin perehtyen. Illallinen tarjotaan laivalla. Lisämaksusta 57 eur/hlö mahdollisuus lähteä Klassisen musiikin konserttiin.

Perjantai 19.9. BRATISLAVA
Varhain aamulla risteily jatkuu Bratislavaan. Nautittuamme aamiaisen tutustumme Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan. Sen kaupunkikuvaa hallitsee korkealla kukkulalla sijaitseva komea linna. Historialliset rakennukset – barokkiaikaiset palatsit, goottilainen katedraali ja viehättävät aukiot luovat vanhankaupungin erityisen tunnelman. Lounas laivalla. Omaa aikaa tutustua kaupunkiin. Illallinen laivalla. Puoliltaöin risteily jatkuu Sturovoon.

Lauantai 20.9. BRATISLAVA – STUROVO
Aamiainen laivalla. Laiva saapuu Sturovoon. Bussiretkellä näemme ensin Esztergomin, yhden Unkarin vanhimmista kaupungeista, jonka kaupunkikuvaa hallitsee 1800-luvun puolivälissä valmistunut basilika. Retki jatkuu kauniiden maisemien halki Visegardiin ja ihailemme Tonavan jokivarren upeimpia näkymiä. Lyhyen ajomatkan päässä on Szentendren pieni, romanttinen taiteilijakaupunki, missä teemme kävelykierroksen. Retki päättyy Budapestiin, minne laiva on tällä välin siirtynyt. Lounaan jälkeen on aikaa vierailla kaupungissa omatoimisesti. Illallinen.

Sunnuntai 21.9. BUDAPEST
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Budapestiin. Kaupunki perustettiin 1873, jolloin kolme aluetta: Buda, Obuda ja Pest yhdistettiin. Kaupunkikierros vie ylös Budan linnalle, mistä avautuvat mahtavat näkymät Tonavalle ja Pestiin. Kuljemme Budan kapeita kujia. Ylitämme Tonavan ja saavumme modernimman Pestin puolelle. Lounas laivalla. Iltapäivällä lisämaksusta 34 eur/hlö voit lähteä retkelle Margitinsaarelle ja basilikaan tai tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Juhlaillallinen laivalla.

Maanantai 22.9. BUDAPEST – HELSINKI
Aamiainen laivalla. Siirtyminen lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Lisämaksulliset retket suosittelemme varaamaan ennakkoon. Paikkoja rajoitetusti.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

15.9. Menolento AY803 Helsinki 08.00 – München 09.00
22.9. Paluulento AY754 Budapest 11.40 – Helsinki 15.00

Huom. lentoajat ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

     
1. kansi 2hh 2 085 €  
2. kansi 2hh 2 255 €  TÄYNNÄ!
1 hengen hyttilisä 795 €  
     

Hintaan sisältyy

• lennot
• risteily m/s Swiss Diamond**** -laivalla kahden hengen hytissä
• ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) laivalla
• matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
• kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
• lentokenttäverot ja satamamaksut
• Kristina Cruises –matkanjohtajien palvelut

M/S SWISS DIAMOND

m/s Swiss Diamond• 60 kahden hengen hyttiä, joissa suihku ja wc, radio, TV, minibaari, tallelokero
• Lounge, panoraamabaari, ravintolasali, matkamuistomyymälä, laaja aurinkokansi
• Sähkö 220 V, ilmastointi
• Pituus 101 m, leveys 11,4 m
• Rakennettu 1996, uudistettu 2006

Tutustu tarkemmin m/s Swiss Diamondiin >>

Huomioithan

Lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia.

Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X