Lähtö 23.9.2013 Historian ja kulttuurin Tonava

Print the page

Budapest – Sturovo – Bratislava – Wien – Dürnstein – Melk – Linz & Salzburg/München.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Saksan Schwarzwaldista alkunsa saava Tonavajoki on yksi kuuluisimmista vesireiteistä Euroopassa. Se on samalla osana valtion rajoja yhdistäen Keski-Euroopan vesitse Mustaanmereen. Tällä historiallisella vesireitillä tutustumme Tonavanvarren kolmeen eri valtion pääkaupunkiin ja viiteen pienempään kohteeseen. Viikon mittainen risteilymme alkaa Unkarin pääkaupungista Budapestistä, jonka mielenkiintoiseen historiaan ja vahvana sykkivään nykypäivään pääsemme tutustumaan matkamme aluksi. Täältä jatkamme Unkarin vanhaan pääkaupunkiin Esztergomiin, jonka jälkeen on aika vaihtaa maisemaa. Siirrymme Slovakian puolelle ja aistimme pääkaupunki Bratislavan ainutlaatuista tunnelmaa, johon oman leimansa luo kaupungin erikoinen sijainti aivan Unkarin ja Itävallan rajalla. Varsin epätavallista valtion pääkaupungille. Sitten kohti ”tanssivaa”   Wieniä, Straussin ja Mozartin kaupunkia. Näemme kuuluisat päänähtävyydet ja löydämme Wienin keskustan kujien hurmaavan tunnelman. Vastakohdan suurkaupunkien elämään tarjoaa Dürnstein ja Wachaun alue kauniine laaksoineen ja rinteillä suorina riveinä kasvavine viinirypäleineen. Risteilymme päättyy Itävallan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Linziin.

Tällä risteilyllä koko laiva vain Kristina Cruises -risteilyvieraiden käytössä! 

Matkaohjelma

Maanantai 23.9. HELSINKI – BUDAPEST
Lento Budapestiin. Kaupunki perustettiin 1873, jolloin kolme aluetta: Buda, Obuda ja Pest yhdistettiin. Kaupunkikierros vie ylös Budan linnalle, mistä avautuu mahtavat näkymät Tonavalle ja Pestiin. Kuljemme Budan kapeita kujia. Ylitämme Tonavan ja saavumme modernimman Pestin puolelle. Lounaan nautimme retken aikana paikallisessa ravintolassa. Kuljetus satamaan, jossa m/s Swiss Diamond odottaa. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. Illallinen laivalla.

Tiistai 24.9. BUDAPEST – STUROVO
Aamiainen. Retki Pustalle, lisämaksusta 54 eur/hlö. Varaukset myyntitoimistostamme. Paikkoja rajoitetusti. Retkellä teemme ajelun hevoskärryillä ja paikalliset ratsastajat esittelevät taitojaan ja hevosiaan ratsastusnäytöksessä. Paluu laivaan lounaalle. Vaihtoehtoisesti voi  päivän viettää Budapestin kulttuuritarjontaan, nähtävyyksiin ja ostosmahdollisuuksiin omatoimisesti tutustuen. Illallisen jälkeen risteily alkaa ja m/s Swiss Diamond lähtee kohti Sturovoa, jonne saavutaan yöllä.

Keskiviikko 25.9. STUROVO & ESZTERGOM – BRATISLAVA
Aamiainen laivalla. Päivän retki vie ensin Esztergomiin, yhteen Unkarin vanhimmista kaupungeista, jonka kaupunkikuvaa hallitsee 1800-luvun puolivälissä valmistunut basilika. Jatkamme kauniiden maisemien halki Visegardiin ja ihailemme Tonavan jokivarren upeimpia näkymiä. Lyhyen ajomatkan päässä on Szentendren pieni, romanttinen taiteilijakaupunki, missä teemme kävelykierroksen ennen paluuta laivalle. Lounas ja illallinen laivalla samalla kun risteilemme kohti Bratislavaa.

Torstai 26.9. BRATISLAVA – WIEN
M/s Swiss Diamond saapuu aamuyöstä Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan, jonka kaupunkikuvaa hallitsee korkealla kukkulalla sijaitseva komea linna. Aamiainen laivalla. Kaupunkikierroksella  historialliset rakennukset – barokkiaikaiset palatsit, goottilainen katedraali ja viehättävät aukiot luovat vanhankaupungin erityisen tunnelman. Iltapäivän ja illan voi kaupungissa viettää omatoimisesti. Lounas ja illallinen laivalla. Yöllä laiva siirtyy Wieniin.

Perjantai 27.9. WIEN – DÜRNSTEIN
Aamiainen laivalla. Aamupäivän retkellä Wienissä näemme mahtavia rakennuksia kuten Oopperatalon, Hofburgin palatsin, Parlamenttitalon, Kaupungintalon sekä Kansallisteatterin. Kuljemme vanhankaupungin katuja ja vierailemme Pyhän Tapanin katedraalissa. Lounaan jälkeen vapaa-aikaa. Illallisen aikaan m/s Swiss Diamond jatkaa matkaa kohti Dürnsteinia.

Lauantai 28.9. DÜRNSTEIN – MELK
Laiva saapuu yöllä Dürnsteiniin, jonne voi aamiaisen jälkeen tehdä aamupäiväkävelyn. Risteily jatkuu Wachaun laakson kauniissa maisemissa kohti Melkiä, jonne saavutaan iltapäivälllä. Vierailu Melkin luostariin, 1700-luvun alussa rakennettuun Itävallan barokkitaiteen symboliin. Retkellä käydään myös luostarin maailmankuulussa kirjastossa. Paluu laivaan illalliselle. Matka jatkuu puolen yön aikaan kohti Linziä.

Sunnuntai 29.9. LINZ
Linz on Itävallan kolmanneksi suurin kaupunki. Aamiaisen jälkeen kävelykierroksella kuljemme keskusaukiolle, missä näemme kaupungintalon ja mustan surman uhreille pystytetyn muistomerkin ja tutustumme Linzin katedraaliin. Lounas. Iltapäivän voi viettää kaupungissa omatoimisesti. Illallinen. Laiva on yön laiturissa.

Maanantai 30.9. LINZ – SALZBURG –MÜNCHEN – HELSINKI
Aamiainen laivalla. Bussikuljetus Linzistä Salzburgiin, jossa kaupunkikierros. Jatkamme Müncheniin, josta lento Helsinkiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

23.9. Menolento AY753 Helsinki 09.30 – Budapest 10.50
30.9. Paluulento AY808 München18.40 – Helsinki 22.05

Huom. lentoajat ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

2. kansi 2hh 2 195 €
1. kansi 2hh 2 085 €
1 hengen hyttilisä 895 €

 Hintaan sisältyy

• lennot
• risteily m/s Swiss Diamond**** -laivalla kahden hengen hytissä
• ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) laivalla
• matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
• kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
• lentokenttäverot ja satamamaksut
• Kristina Cruises –matkanjohtajien palvelut

M/S SWISS DIAMOND

m/s Swiss Diamond• 60 kahden hengen hyttiä, joissa suihku ja wc, radio, TV, minibaari, tallelokero
• Lounge, panoraamabaari, ravintolasali, matkamuistomyymälä,laaja aurinkokansi
• Sähkö 220 V, ilmastointi
• Pituus 101 m, leveys 11,4 m
• Rakennettu 1996, uudistettu 2006

Huomioithan

Lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia.

Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X