Lähtö 16.9.2013 Historian ja kulttuurin Tonava

Print the page

Salzburg & Linz – Melk – Dürnstein – Wien – Bratislava – Sturovo – Budapest.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Saksan Schwarzwaldista alkunsa saava Tonavajoki on yksi kuuluisimmista vesireiteistä Euroopassa. Se on samalla osana valtion rajoja yhdistäen Keski-Euroopan vesitse Mustaanmereen. Tällä historiallisella vesireitillä tutustumme Tonavanvarren kolmeen eri valtion pääkaupunkiin ja viiteen pienempään kohteeseen. Laivamme odottaa meitä Itävallan puolella Linzissä, Itävallan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa. Tutustumme Melkin erikoiseen luostariin ja Dürnsteinin perinteisiin rakennuksiin. Itävallan hurmaava pääkaupunki Wien on tunnettu paitsi Mozartista ja sacherkakuista myös taiteen, kulttuurin ja historian keskuksena. Suuntaamme aamun tullen Slovakian puolelle Bratislavaan, matkamme toiseen pääkaupunkiin. Ihailemme kaupungin eri rakennustyylien täyttämää maisemaa. Saavumme Unkariin, missä vierailemme ensin Esztergomissa, yhdessä maan vanhimmista kaupungeista ja jatkamme pienen Szentendren taiteilijakaupungin kautta Budapestiin, upeaan pääkaupunkiin, jonka arkkitehtuuri on silmiä hivelevää.

Tällä risteilyllä koko laiva vain Kristina Cruises -risteilyvieraiden käytössä! 

Syksyn toinen jokiristeily Tonavalla. Lähtö 23.9.2013.
Tutustu matkaan TÄÄLLÄ 

Matkaohjelma

Maanantai 16.9. HELSINKI – MÜNCHEN – SALZBURG – LINZ
Lento Müncheniin. Kuljetus linja-autolla ihastuttavaan Salzburgiin, Mozartin syntymäkaupunkiin. Kaupunkikierroksen ja lounaan jälkeen jatkamme Linziin, jossa m/s Swiss Diamond odottaa. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. Illallinen laivalla.

Tiistai 17.9. LINZ – MELK
Linz on Itävallan kolmanneksi suurin kaupunki. Kävelykierroksella kuljemme keskusaukiolle, missä näemme kaupungintalon ja mustan surman uhreille pystytetyn muistomerkin ja tutustumme Linzin katedraaliin. Lounas laivalla. Iltapäivä vapaa-aikaa. Illallisen aikaan laiva lähtee kohti Melkiä, jonne saavutaan yöllä.

Keskiviikko 18.9. MELK – DÜRNSTEIN
Aamiaisen jälkeen vierailu Melkin luostariin, 1700-luvun alussa rakennettuun Itävallan barokkitaiteen symboliin. Retkellä vieraillaan myös luostarin maailmankuulussa kirjastossa. Paluu laivaan lounaalle. Risteily jatkuu Wachaun laakson kauniissa maisemissa. Dürnsteiniin voi halutessaan tehdä iltapäiväkävelyn. Illallinen laivalla ja matka jatkuu Wieniin, jonne saavutaan puolen yön aikaan.

Torstai 19.9. WIEN
Aamiainen laivalla. Aamupäivän retkellä Wienissä näemme mahtavia rakennuksia kuten Oopperatalon, Hofburgin palatsin, Parlamenttitalon, Kaupungintalon sekä  Kansallisteatterin. Kuljemme vanhankaupungin katuja ja vierailemme Pyhän Tapanin katedraalissa. Loppupäivän voi viettää kaupungissa vaikkapa kulttuuritarjontaan ja ostosmahdollisuuksiin perehtyen. Lounas ja illallinen tarjotaan laivalla. Risteily jatkuu illalla Bratislavaan.

Perjantai 20.9. BRATISLAVA
Nautittuamme aamiaisen tutustumme Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan. Sen kaupunkikuvaa hallitsee korkealla kukkulalla sijaitseva komea linna. Historialliset rakennukset – barokkiaikaiset palatsit, goottilainen katedraali ja viehättävät aukiot luovat vanhankaupungin erityisen tunnelman. Lounas laivalla. Omaa aikaa tutustua kaupunkiin. Illallinen laivalla.  Puolilta öin risteily jatkuu Sturovoon.

Lauantai 21.9. BRATISLAVA – STUROVO
Aamiainen laivalla. Aamupäivän voi tutustua omatoimisesti Sturovoon. Lounaan jälkeen tutustumme ensin Esztergomiin, yhteen Unkarin vanhimmista kaupungeista, jonka kaupunkikuvaa hallitsee 1800-luvun puolivälissä valmistunut basilika. Bussiretki jatkuu kauniiden maisemien halki Visegardiin ja ihailemme Tonavan jokivarren upeimpia näkymiä. Lyhyen ajomatkan päässä on Szentendren pieni, romanttinen taiteilijakaupunki, missä teemme kävelykierroksen. Kuljetus takaisin laivalle lounaalle. Risteily jatkuu Budapestiin, jonne saavutaan illallisen aikaan. Tutustu iltavalaistuun kaupunkiin omatoimisesti.

Sunnuntai 22.9. BUDAPEST
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Budapestiin. Kaupunki perustettiin 1873, jolloin kolme aluetta: Buda, Obuda ja Pest yhdistettiin. Kaupunkikierros vie ylös Budan linnalle, mistä avautuvat mahtavat näkymät Tonavalle ja Pestiin. Kuljemme Budan kapeita kujia. Ylitämme Tonavan ja saavumme modernimman Pestin puolelle. Lounas laivalla. Iltapäivä omatoimisesti tai lisämaksusta 54 eur/hlö iltapäiväretki Pustalle. Varaukset myyntitoimistostamme. Paikkoja rajoitetusti. Retkellä teemme ajelun hevoskärryillä ja paikalliset ratsastajat esittelevät taitojaan ja hevosiaan ratsastusnäytöksessä. Juhlaillallinen laivalla.

Maanantai 23.9. BUDAPEST – HELSINKI
Aamiainen laivalla. Siirtyminen lentokentälle ja lento Budapestista Helsinkiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

16.9. Menolento AY803 Helsinki 08.00 – München 09.30
23.9. Paluulento AY754 Budapest 11.40 – Helsinki 15.00

Huom. lentoajat ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

2. kansi 2hh 2 195 €
1. kansi 2hh 2 085 €
1 hengen hyttilisä 895 €

Hintaan sisältyy

• lennot
• risteily m/s Swiss Diamond**** -laivalla kahden hengen hytissä
• ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) laivalla
• matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
• kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
• lentokenttäverot ja satamamaksut
• Kristina Cruises –matkanjohtajien palvelut

M/S SWISS DIAMOND

m/s Swiss Diamond• 60 kahden hengen hyttiä, joissa suihku ja wc, radio, TV, minibaari, tallelokero
• Lounge, panoraamabaari, ravintolasali, matkamuistomyymälä,laaja aurinkokansi
• Sähkö 220 V, ilmastointi
• Pituus 101 m, leveys 11,4 m
• Rakennettu 1996, uudistettu 2006

Huomioithan

Lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia.

Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X