Tiistai 3.1. Merellä


PUOLEN PÄIVÄN PAIKKA

 

Tänään oli todella hieno ja samettinen aamu. Lämpö helli jo kahdeksalta 23 astetta ja aurinko paistoi. Laiva vaappuu hiljakseen Atlannin mainingeissa puolelta toisella. Hieno tunnelma.

Eilen näkyi myös muutamia pyöriäisiä laivan ympärillä, mutta odotamme näkevämme niitä vielä lisää. Laivalla oli myös komentosillalla avoimet ovet. Suosio oli taattu ja monelle risteilymatkustajille saimme vastauksen heitä askarruttaviin kysymyksiin laivan navigoinnista. 

kompassiPaikkamme klo 12.00 laivan aikaa 

Lat 17*57’ N
Long 040*42’ W

Viimeisen vuorokauden aikana keskinopeutemme oli runsaat 14 solmua ja kuljimme 351 mpk eli n. 650 km 

Matkan puoliväli lähestyy.

Matkaa on taitettu 932 mpk/1720km ja

jäljellä on 1220mpk/2260km 

Terveisin,
Mikko 

PAPERISOTAKOULUN KERTAUSHARJOITUKSET

Eilen illalla aloitin paperisotakoulun kertausharjoitukset, ties kuinka monetta kertaa, ja tänään sama savotta jatkuu. Varusmiespalvelukseni päättymisestä tulee huomenna kuluneeksi jo 28 vuotta, mutta mukavaahan tuo ”kertaaminen” on. Kuukauden vaihteessa laivan tietokonejärjestelmän syövereistä kaivetaan ziljoona raporttia ja niistä kootaan kirjanpitoa ja laskentatoimea varten yhteenveto. Tämän taulukon hauska lempinimi on ”sudoku”. Onneksi nykyaikana kaikkia tarvittavia raportteja ei tarvitse tulostaa vaan niitä voi hyödyntää sähköisessä muodossa tai muuten Risto Reippaan isännöimä Puolen Hehtaarin metsä olisi parturoitu sellukattilaan ja puserrettu paperikoneen läpi kopiopaperiksi. Missäs Nasu & Co sitten asuisivat? 

paperisotaKaikesta huolimatta kyseisen yhteenvedon kasaamisessa on välillä ”naurussa pitelemistä”. Työtuntien vieriessä tulee väkisin mieleeni yläasteen aikainen opintojenohjaajamme, oppilaiden keskuudessa herran lempinimi oli ”Spede” – sillä hänellä oli samantyylinen parta kuin TV:stä tutulla show-miehellä. Välillä mietiskelen, miksei opintojenohjaaja suositellut minulle ammattiautoilijan uraa. Vaikkapa F1-autoilijan uraa, nyt olisin jo eläköitynyt ja voisin olla matkustajana tällä risteilyllä, istua kansituolissa ja katsella merelle. Tämän halusin kertoa niille tuttavilleni, jotka ovat kateellisina todenneet, ”Kyllä sulla on hieno ammatti kun saat vaan risteillä, aurinko paistaa ja palmut heiluvat”. Tarkoitan, että on tämä työ muutakin kuin risteilemistä. Pidän työstäni todella paljon, siitä ei todellakaan ole kyse, mutta kuukausienvaihteen jälkeen on aina nämä otsikossa mainitut ”kertausharjoitukset”.

Todettakoon loppukevennyksenä, että toimistotyössä täällä matkatöissä maailmalla on ikkunassa alati vaihtuvat maisemat. Äsken lepuutin silmiäni toimiston ikkunasta merelle ja näin pari lentokalaparvea laivan oikealla puolella – kovasti heiluttivat siipiään. Kolmannen kalan ajatuskuplassa näytti lukevan, ”Enpäs ole ennen nähnyt suomalaista risteilylaivaa näillä kulmilla”.

Riku

Matkahaku

Kristina®-matkanjohtaja aina mukana

Takaamme asiakkaillemme suomalaisen, kokeneen matkanjohtajan palvelut. Risteilysi alkaa jo Helsinki-Vantaan lentoasemalta tai kotisatamastasi matkanjohtajamme johdolla. Yhden matkanjohtajan kanssa matkustaa 15–40 lomailijaa.

X