11.8.2018 Lomaristeily 1 vko alk. 1 895 € Norjan vuonot, m/s Marella Discovery ALL INCLUSIVE – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Iso-Britannia – Norja

Tutustu majesteettiseen vuonojen Norjaan. Kuljeskele vuorten reunustamissa kylissä ja rannikkokaupungeissa, ja vietä lokoisia meripäiviä nauttien mukavasta risteilyaluksesta. Newcastlesta Englannista alkava risteily maisemiin, joista Norja on kuuluisa. Hellesyltin nähtävyyksiä ovat vuoret, järvet ja maan kauneimpiin lukeutuvat vesiputoukset. Kohtaat vuonojen häikäisevimmän kaunottaren, Geirangerin, ja sen kainalossa sijaitsevan kylän, joka on upotettu satumiljööseen. Onkohan saarille levittynyt Ålesund Norjan kaunein kaupunki? Huomion vievät koristeelliset art nouveau -rakennukset, jotka luovat näyttävän ja yhtenäisen kaupunkimiljöön. Saavumme viehättävään Bergeniin, sen kirkkain värein maalattujen puutalojen luokse, putiikkeihin ja somille kujille. Flåm sijaitsee maailman syvimmän ja pisimmän vuonon haarassa. Huikeimmat näkymät avautuvat, jos katselet sen ympäristöä junan, bussin tai veneen kyydistä. Risteilyn tarjoamia maisemaelämyksiä ehdit sulatella vielä yhden rentouttavan meripäivän ajan ennen paluuta Newcastleen.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Helli mieltä ja kehoa. Hyödynnä monipuolisen risteilylaivan liikunta- ja hyvinvointimahdollisuuksia, kuten kuntosalia, uima-altaita ja spa:ta sekä herkuttele hyvällä ruoalla ja juomalla laivan all inclusive -ravintoloissa.
 • Näe maailman kaunein vuono; Unescon suojelukohteeksi valittu suurenmoinen Geiranger – koboltinsinisenä kiemurtavasta merenuomasta kohoavat vihreät rinteet, jylhät vuoret ja jyrkät kalliot, joiden seinämiä pitkin valuvat vesiputoukset.
 • Ihastele Ålesundia, sen edustalla olevia pikkusaaria ja ympäröiviä vuoria korkeuksista; Fjellstuan näköalapaikalta, Aksla-vuorelta, jonne on reilun 400 portaan nousu.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

Pekka Virtanen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

la 11.8.          Lento Helsinki – Manchester (Iso-Britannia).
Laivaan nousu Newcastlessa. Lähtö klo 16.00
su 12.8.         Päivä merellä
ma 13.8.        Hellesylt* (Norja) klo 07.00 – 08,00
Geiranger* (Norja) klo 09.00 – 17.00
ti 14.8.           Ålesund (Norja) klo 09.00 – 18.00
ke 15.8.         Bergen (Norja) klo 08.00 – 18.00
to 16.8.         Flåm (Norja) klo 08.00 – 18.00
pe 17.8.         Päivä merellä
la 18.8.          Newcastle (Iso-Britannia) tulo klo 06.00. Paluulento Suomeen Manchesterista 

*Maihinmeno venekuljetuksella                                                                                    

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 11.8. AY1361
Helsinki 8.15 – 9.15 Manchester

Paluulento 18.8. AY1366
Manchester 17.50 – 22.30 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh 
         
Sisähytti (2/3 kansi) 1 895
Sisähytti (6-8 kansi) 1 925
Sisähytti Plus (7/8 kansi) 1 955
Ulkohytti (2/3 kansi) 1 980
Parvekehytti (6. kansi) 2 175
Parvekehytti Deluxe (7 kansi) 2 250
Yhden hengen sisähytti 2 280
Yhden hengen ulkohytti 2 380

Tutustu m/s Marella Discoveryyn >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: maltillinen, 1830 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina®-luokitus: 3+ tähteä

Thomson Discovery_kooste_pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Marella Discoverylla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Manchester, Manchester – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • All Inclusive juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot
 • Yleiset matkapakettiehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisen ja suomeksi tulkatun Kristina®-retkipaketin hintaan 419 € / hlö (sis. 3 retkeä).
Varaathan retkipaketin viimeistään 27.7.2018.

Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com

Retkipakettiin sisältyvät retket:

Ma 13.8. Luonnonkaunis Geiranger ja Dalsnibba, kokopäiväretki ( n. 7 h, sis. lounaan)
Päivän retkemme vie meidät henkeäsalpaaville näköalapaikoille, ihailemme vuonomaisemia matkalla Hellesyltistä Geirangeriin ja nautimme maittavan lounaan. Näemme Henrik Ibseniä Brand-teoksen kirjoittamiseen inspiroineen vesiputouksen, josta matkamme jatkuu kuvan kauniita vuono- ja järvimaisemia ihaillen. Pysähdymme Euroopan syvimmälle järvelle, Hornindalsvatnetille, josta kuljemme pitkin Nordfjord-vuonoa, ohittaen lohenkalastajien suosiman Stryn-joen. Nautittuamme lounaan jatkamme serpentiiniteitä pitkin ihaillen Norjan uljaimpia maisemia. Vuoret kehystävät jäätiköiden vetäytyessä muodostuneita kirkasvetisiä vuonoja ja korkeilta kallioilta valuu useita vesiputouksia. Nousemme noin 1500 metrin korkeuteen Dalsnibban vuorelle, jossa raikas ilma ja lumihuiput tervehtivät kävijää. Retkellä pidämme valokuvaustaukoja ja pysähdymme näköalapaikoille nauttimaan luonnon taiasta ja häikäisevästä kauneudesta.

Ti 14.8. Ålesundin kaupunkikierros ja Gisken saari, puolipäiväretki (n. 3h)
Tällä retkellä ihastut maisemiin matkalla Gisken saarelle, jossa tutustumme Viikinkien historiaan ja kulttuuriin. Gisken kunta muodostuu neljästä saaresta. Mantereeseen nämä saaret yhdistää sillat ja maanalaiset tunnelit, joista pisin on 4,2 kilometriä. Saari tunnetaan Normandian löytäneen viikinkipäällikkö Rollon syntymäpaikkana. Vierailemme vuodelta 1150 peräisin olevassa kivikirkossa, joka alunperin kuului mahtavalle Gisken suvulle. Matkamme jatkuu Ålesundiin, joka on Norjan luoteisrannikon suurin kaupunki ja sijaitsee kolmella saarella kahden vuonon välissä. Kaupunki tunnetaan kauniista jugendtyylisestä arkkitehtuuristaan, sekä henkeäsalpaavasta maisemapysähdyspaikastaan Aksla-vuorella, josta pääsee ihailemaan saariston ja Sunnmøren alppeja.

To 16.8. Flåmin rautatie & Vatnahalsen, puolipäiväretki (n. 3,5 h sis. kahvin ja vohvelin)
Lähdemme Flåmin rautatiellä aina 811 metrin korkeuteen Vatnahalseniin nauttimaan kahvit ja vohvelit. Laiturilta siirrymme kävellen lyhyen matkan Euroopan dramaattisimmalle junamatkalle, joka on insinöörityön taidonnäyte. Matkaa tehdään tunneleiden läpi sekä kivuten korkealle, nauttien jyrkkäseinäisen Flåm-laakson näkymistä junan kulkiessa niin hitaasti, että maisemia pystyy ihailemaan rauhassa.

Huomoithan seuraavat seikat:
Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet ja sääolosuhteisiin sopiva vaatetus! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää (15 hlöä). Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.
Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.
Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lauantai 11.8. Helsinki – Manchester (Iso-Britannia) – Newcastle (Iso-Britannia).
Laiva lähtee klo16.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Manchesteriin, josta siirrymme Newcastleen. M/S Marella Discovery suuntaa merelle iltapäivällä

Sunnuntai 12.8. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien laivan monipuolisista palveluista.

Maanantai 13.8. Hellesylt (Norja) klo 07.00 – 08.00 – Geiranger (Norja) klo 09.00 – 17.00

Hellesyltissä laiva tekee lyhyen pysähdyksen, jonka aikana retkeläiset pääsevät maihin. Alus jatkaa suoraan Geirangeriin. UNESCOn suojelema Geiranger on usein luokiteltu maailman kauneimmaksi vuonoksi, sillä maisemat ovat kuin satukirjasta. Vuoret kehystävät jäätiköiden vetäytymisestä muodostuneiden vuonojen kirkasta vettä ja korkeilta kallioilta valuu useita vesiputouksia, kuuluisimpana ehkäpä ”seitsemän siskoksen putoukset”. Kapea vuono levittäytyy lopulta useiden satojen metrien levyiseksi lahdeksi, jossa risteilylaivat ankkuroituvat.

Tiistai 14.8. Ålesund (Norja) klo 09.00 – 18.00

Ålesund on Norjan suurin turskankalastuskeskus Trondheimin ja Bergenin välissä. Kaupungin arkkitehtuuri on tunnettua ympäri maailman.  Vuoden 1904 tulipalossa tuhoutunut kaupunki on kokonaan uudelleen rakennettu ja edustaa pitkälti mielenkiintoista Art Noveau tyyliä. Ålesund valittiin vastikään Norjan kauneimmaksi kaupungiksi. Vaikka kaupunki säilyi toisessa maailmansodassa pahimmilta tuhoilta, kutsuttiin Ålesundia ”Pikku-Lontooksi”. Tämä johtui siitä, että kaupungissa oli tuohon aikaan paljon laitonta vastarintaa ja moni onnistui pakenemaan Ålesundiin Englannista.

Keskiviikko 15.8. Bergen (Norja) klo 08.00 – 18.00

Historiaa, perinteitä ja pikkukaupunki-ilmapiiriä huokuva Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki. Bryggen – hansalaituri on ollut keskeinen osa kaupunkia vuosisatojen ajan, kuten vilkas kalatorikin. Bryggeniä on mukava tutkiskella myös omatoimisesti: sen kapeat kadut kätkevät taakseen pieniä putiikkeja ja mukulakivisiä käytäviä. Vieraile Floyen-vuoren huipulla ainutlaatuisella köysiratajunalla ja ihaile komeaa Bergenin kaupunkimaisemaa 320 metrin korkeudesta. Bergen on myös kuuluisan säveltäjän Edvard Griegin kotikaupunki.

Torstai 16.8. Flåm (Norja) klo 08.00 – 18.00

Hurmaava Flåm on noin 500 asukkaan kylä, joka sijaitsee 204 km pitkän Sognevuonon sivuhaaran, Aurlandsvuonon perällä. Koska Flåm sijaitsee keskeisellä paikalla vuonojen Norjassa, se on samalla hyvin suosittu risteilylaivojen vierailukohde. Flåmsbana, Flåmin rautatie on tunnettu yhdestä maailman jyrkimmästä ja kauneimmasta reitistään. Flåmin alueen kuvankaunis Naeroy-vuono, on myös UNESCOn maailmanperintölistalla.

Perjantai 17.8. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s TUI Discoveryn palveluista.

Lauantai 18.8. Newcastle (Iso-Britannia) tulo klo 06.00. – Manchester (Iso-Britannia) – Paluulento Suomeen

Saavumme aamulla Newcastleen. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Marella Discoverylle. Paluulento Suomeen lähtee Manchesterista. Kiitos matkaseurasta!

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X