10.6.2018 Lomaristeily 14 pv alk. 2 395 € Norjan vuonot, m/s Marella Discovery ALL INCLUSIVE – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Iso-Britannia – Norja

Ihaile keskiyön aurinkoa Jäämeren rannalla, nauti Pohjolan kesän kuulaudesta ja luonnon jylhyydestä – Pohjois-Norjaan ja vuonoseudulle suuntautuva risteily tuo juhannukseen aivan erityistä taikaa. Englannista lähtevä laiva ankkuroituu ensin saarille levittyneeseen Kristiansundiin, jonka värikkäitä näkymiä voit katsella pienen ja perinteikkään matkustajalautan kyydistä. Bodon luonnonkauneuteen ovat ihastuneet monet taiteilijat ja käsityöläiset, sekä ylväät merikotkat. Nuorekas ja viihtyisä Tromssa lumoaa arktisella ilmapiirillään, joka vain paranee, kun edetään Euroopan mantereen pohjoiskärkeen, Nordkappiin. Saarista ja luodoista koostuvassa Harstadissa on viikinkiajan historiaa ja kauniita maisemia valkoisine hiekkarantoineen. Vuonon pohjukassa olevasta Flåmista voit lähteä kuuluisalle junamatkalle vuorten syliin ja Oldenista retkeillä Briksdalin ikijäätikölle. Välillä on aikaa ihailla kauniita kaupunkeja: Ålesundia koristavat jugend-tyyliin rakennetut talot ja Bergeniä pittoreskit satamakorttelit. Niiden jälkeen on edessä vielä joutilas meripäivä ennen paluuta Newcastleen.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Koe Jäämeren rannikon arktinen tunnelma ja rauhoittavat, karunkauniit luontomaisemat. Vieraile Nordkappin jylhällä niemellä, Manner-Euroopan pohjoispinteessä, ja annan raikkaan merituulen tuivertaa.
 • Helli itseäsi meripäivinä; nauti monipuolisen risteilyaluksen palveluista ja puitteista, kuten spa:sta, kuntosalista ja lasikaton alla kimaltavasta sisäuima-altaasta. Katsele illan tullen elokuvia taivasalla huopiin kääriytyneenä.
 • Ihaile vuonomaisemia, lumilakisia vuoria ja vesiputouksia Flåmin elämyksellisellä junamatkalla. Juna kipuaa merenpinnan tasolta yli 800 metrin korkeuteen ja pujahtaa matkalla moneen tunneliin.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

Pekka Virtanen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 14 pv

su 10.6.         Lento Helsinki – Manchester (Iso-Britannia).
Laivaan nousu Newcastlessa. Lähtö klo 16.00
ma 11.6.        Päivä merellä
ti 12.6.           Kristiansund* (Norja) klo 08.00 – 15.00
ke 13.6.         Bodø (Norja) klo 09.00 – 16.00
to 14.6.         Tromssa (Norja) klo 10.00 – 18.00
pe 15.6.         Honningsvåg (Norja) klo 08.00 – 17.00
la 16.6.          Harstad (Norja) klo 09.00 – 17.00
su 17.6.         Päivä merellä
ma 18.6.       Flåm (Norja) klo 08.00 – 18.00
ti 19.6.           Ålesund (Norja) klo 08.00 – 20.00
ke 20.6.         Olden (Norja) klo 09.00 – 18.00
to 21.6.         Bergen (Norja) klo 09.00 – 18.00
pe 22.6.         Päivä merellä
la 23.6.          Newcastle (Iso-Britannia) tulo klo 06.00. Laivasta nousu, paluulento Suomeen                                Manchesterista

*Maihinmeno venekuljetuksella                                                                                                     

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 10.6. AY1361
Helsinki 8.15 – 9.15 Manchester

Paluulento 23.6. AY1366
Manchester 17.50 – 22.30 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh 
         
Sisähytti (2/3 kansi) 2 395
Sisähytti (6-8 kansi) 2 450
Sisähytti Plus (7/8 kansi) 2 495
Ulkohytti (2/3 kansi) 2 540
Parvekehytti (6. kansi) 2 900
Parvekehytti Deluxe (6/7 kansi) 3 040
Yhden hengen sisähytti 3 080
Yhden hengen ulkohytti 3 265

Tutustu m/s Marella Discoveryyn >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: maltillinen, 1830 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina®-luokitus: 3+ tähteä

Thomson Discovery_kooste_pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Marella Discoverylla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Manchester, Manchester – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • All Inclusive juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisen ja suomeksi tulkatun Kristina®-retkipaketin hintaan 349 € / hlö (sis. 3 retkeä).

Varaathan retkipaketin viimeistään 28.5.2018.

Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com. Palvelemme ma-pe klo 10-16.

Retkipakettiin sisältyvät retket:

To 14.6.Tromssan kohokohdat – kaapeliauto ja Jäämeren katedraali (n. 2,5 h)
Päivän retkikohdettamme Tromssaa pidetään porttina arktisuuteen. Se sijaitsee kauniilla puiden koristamalla saarella yhdistyen mantereeseen upealla, yli kilometrin mittaisella Sandnessundbruan sillalla. Kierroksemme alkaa linja-autokierroksella luonnonkaunista reittiä kohti Tromssan uusinta esikaupunkialuetta, jota ympäröivät upeat vuorenhuiput. Palatessamme Tromssaan, jossa sijaitsee Meteorologinen Instituutti ja maailmankuulu revontuliobservatorio, ohitamme Prestvtnin järven. Kaupungin keskustassa nousemme linja-autosta ihailemaan Arktista katedraalia opastetulle kierrokselle. Jatkamme matkaa kaapeliautolla yli 420 metrin korkeuteen, upealle Storsteinen vuorelle ihailemaan maisemaa ja vietämme hetken vapaa-aikaa.

Pe 15.6.Nordkapp (n. 3,5 h)
Tällä retkellä pääset nauttimaan huikaisevista näkymistä Euroopan pohjoisimmilla rannoilla. Magerøyan saarella, missä Norjanmeri ja Barentsinmeri kohtaavat, Norkappin kalliot kohoavat jyrkkänä rinteenä, josta näkymät ovat vaikuttavat. Nordkapp keskuksessa voi tutustua omatoimisesti alueen ekosysteemiin ja olosuhteisiin eri vuodenaikoina lyhytelokuvan avulla, nähdä malleja merkittävistä tapahtumista Nordkappilla Hall of Famessa ja tehdä matkamuisto-ostoksia.

Ma 18.6. Flåmin rautatie & Vatnahalsen, (n. 3,5 h sis. kahvin ja vohvelin)
Lähdemme Flåmin rautatiellä aina 811 metrin korkeuteen Vatnahalseniin nauttimaan kahvit ja vohvelit. Laiturilta siirrymme kävellen lyhyen matkan Euroopan dramaattisimmalle junamatkalle, joka on insinöörityön taidonnäyte. Matkaa tehdään tunneleiden läpi sekä kivuten korkealle, nauttien jyrkkäseinäisen Flåm-laakson näkymistä junan kulkiessa niin hitaasti että maisemia pystyy ihailemaan rauhassa.

Huomoithan seuraavat seikat:

Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet ja sääolosuhteisiin sopiva vaatetus! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää  (15 hlöä). Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Sunnuntai 10.6. Helsinki – Manchester (Iso-Britannia) – Newcastle (Iso-Britannia) Laiva lähtee klo 16.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Manchesteriin, josta siirrymme Newcastleen. M/S Marella Discovery suuntaa merelle illalla.

Maanantai 11.6. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien laivan monipuolisista palveluista.

Tiistai 12.6. Kristiansund (Norja) klo 08.00 – 15.00

Trondheimin, Ålesundin ja Molden lähiympäristössä sijaitseva Kristiansund nimettiin Tanskalais-norjalaisen kuningas Christian VI:n mukaan vuonna 1742. Kaupunki levittäytyy kolmelle siltojen yhdistämälle saarelle. Toinen maailmansota moukaroi myös Kristiandundia pahoin ja lähes 80 % kaupungista on uudelleenrakennettu 1940-luvulta lähtien. Alue tunnetaan ehkä parhaiten Atlantin väylästä, joka on noin 8,3 kilometrin mittainen tieosuus Åndalsnesin ja Kristiansundin välissä. Kiertyvä, nouseva ja laskeva reitti kulkee läpi mieleenpainuvien maisemien: upeita kivirantoja, vuoria, merta, ja tajunnan räjäyttäviä siltoja.

Keskiviikko 13.6. Bodø (Norja) klo 09.00 – 16.00

Pohjois-Norjassa, rannikon pätkälle levittäytynyt Bodø on erityislaatuinen paikka. Toisin kuin yleensä puhuttaessa norjalaisesta maisemasta, Bodøn näkymää hallitsevat sieltä täältä nousevat vuorenhuiput, yksittäiset saaret ja kimmeltävä meri. Täällä on koettavissa myös maailman voimakkain vuoroveden muodostama virtaus, Saltstraumen. Bodøssa on norjalainen ilmailumuseo sekä Nordland-museo, joka kertoo seudun mielenkiintoisesta historiasta – saamelaisista, toisesta maailmansodasta sekä viikinkiajasta. Kaupunki itsessään tarjoaa mukavia ravintoloita, kahviloita sekä kauppakeskuksia. Bodøn kirkko on tunnettu 12 metriä korkeasta lasimaalauksesta.

Torstai 14.6. Tromssa (Norja) klo 10.00 – 18.00

Kaukana pohjoisessa sijaitsevaa Tromssaa ympäröivät lumihuippuiset vuoret, satunnaiset saaret, vuonot ja arktiset maisemat. Tätä upeaa näkymää pääsee parhaiten ihailemaan kaapeliautolla, joka vie Stosteinen-vuoren huipuille. Jäämeren katedraali on ehkä Tromssan tunnetuin maamerkki upeine lasimaalauksineen. Tromssa on myös Norjan saamelaisten asuinaluetta

Perjantai 15.6. Honningsvåg (Norja) klo 08.00 – 17.00

Honningsvågiin tullaan usein vierailemaan ennen kaikkea Nordkappin vuoksi, jonka majesteetilliset rantakalliot nousevat yli 300 metrin korkeuteen meren pinnasta tarjoten upean panoraamanäkymän pohjoiselle pallonpuoliskolle. Noin 2500 asukkaan Honningsvåg on ensisijaisesti kalastajakylä, jota värittävät maalatut puutalot. Keskustasta löytyy hopeaseppiä sekä muita käsityöläisten putiikkeja. Kesäaikaan kylästä löytää myös mukavia ravintoloita ja kahviloita.

Lauantai 16.6. Harstad (Norja) klo 09.00 – 17.00

Harstad, napapiiriltä pohjoiseen Hinnøyan saarella sijaitseva kaupunki on iältään vielä suhteellisen nuori. Sen perusti liikemies Rikard Kaarbø 1800-luvulla ja kaupunkioikeudet Harstad sai vuonna 1904. Nähtävyyksiin kuuluvat moderni seurakuntakirkko sekä useita 1800-1900-luvulla rakennettuja hirsitaloja. Harstad on yksi harvoja norjalaisia kaupunkeja, jotka selvisivät suuremmilta vaurioilta toisesta maailmansodasta. Toukokuusta heinäkuun loppuun kestävät yöttömät yöt houkuttelevat matkailijoita alueelle jahtaamaan revontulia. Harstadin ympäristö tarjoaa paljon näkemistä: karuja vuorenhuippuja, raikkaita vuoristojärviä ja dramaattisia mereen sukeltavia jyrkänteitä.

Sunnuntai 17.6. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien laivan monipuolisista palveluista.

Maanantai 18.6. Flåm (Norja) klo 08.00 – 18.00

Hurmaava Flåm on noin 500 asukkaan kylä, joka sijaitsee 204 km pitkän Sognevuonon sivuhaaran, Aurlandsvuonon perällä. Koska Flåm sijaitsee keskeisellä paikalla vuonojen Norjassa, se on samalla hyvin suosittu risteilylaivojen vierailukohde. Flåmsbana, Flåmin rautatie on tunnettu yhdestä maailman jyrkimmästä ja kauneimmasta reitistään. Flåmin alueen kuvankaunis Naeroy-vuono, on myös UNESCOn maailmanperintölistalla.

Tiistai 19.6. Ålesund (Norja) klo 08.00 – 20.00

Ålesund on Norjan suurin turskankalastuskeskus Trondheimin ja Bergenin välissä. Kaupungin arkkitehtuuri on tunnettua ympäri maailman.  Vuoden 1904 tulipalossa tuhoutunut kaupunki on kokonaan uudelleen rakennettu ja edustaa pitkälti mielenkiintoista Art Noveau tyyliä. Ålesund valittiin vastikään Norjan kauneimmaksi kaupungiksi. Vaikka kaupunki säilyi toisessa maailmansodassa pahimmilta tuhoilta, kutsuttiin Ålesundia ”Pikku-Lontooksi”. Tämä johtui siitä, että kaupungissa oli tuohon aikaan paljon laitonta vastarintaa ja moni onnistui pakenemaan Ålesundiin Englannista.

Keskiviikko 20.6. Olden (Norja) klo 09.00 – 18.00

Oldenin hurmaavaa kylää reunustavat vehreät niityt sekä värikkäät kukat. Kokonaisuutta täydentävät iloisesti solisevat purot, jotka kiemurtelevat talojen välissä. Olden on myös retkien lähtöpaikka kuuluisalle Briksdalin jäätikön osalle, joka sijaitsee vesiputousten ja korkeiden vuortenhuippujen välissä. Oldenin keskustassa sijaitsee vanha, vuonna 1759 rakennettu kirkko, jonka penkeissä ja ovenpielissä on hyödynnetty samalla paikalla aikaisemmin 1300-luvulla sijainneen sauvakirkon puuosia. Lähellä kirkkoa on myös ompelukonetehtailija William Singerin vanha koti.

Torstai 21.6. Bergen (Norja) klo 09.00 – 18.00

Historiaa, perinteitä ja pikkukaupunki-ilmapiiriä huokuva Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki. Bryggen – hansalaituri on ollut keskeinen osa kaupunkia vuosisatojen ajan, kuten vilkas kalatorikin. Bryggeniä on mukava tutkiskella myös omatoimisesti: sen kapeat kadut kätkevät taakseen pieniä putiikkeja ja mukulakivisiä käytäviä. Vieraile Floyen-vuoren huipulla ainutlaatuisella köysiratajunalla ja ihaile komeaa Bergenin kaupunkimaisemaa 320 metrin korkeudesta. Bergen on myös kuuluisan säveltäjän Edvard Griegin kotikaupunki.

Perjantai 22.6. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien laivan monipuolisista palveluista.

Lauantai 23.6. Newcastle (Iso-Britannia) tulo klo 06.00.

Laivasta nousu, paluulento Suomeen Manchesterista

Saavumme aamulla Newcastleen. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Marella Discoverylle. Aamiaisen jälkeen siirrymme bussilla Manchesteriin, josta paluulento Suomeen lähtee. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X