9.7.2017 Lomaristeily 7 pv alk. 1 895 € Norjan vuonot & Pohjois-Englannin York, m/s Thomson Celebration ALL INCLUSIVE – Loppuunmyyty!

Print the page

Iso-Britannia – Norja

Norjan vuonoristeily THSUM2 alku

Norjan vehreitä vuoria ja lumen hunnuttamia huippuja. Vuonojen syviä, kirkkaita vesiä ja kesän vilkastuttamia, viekoittelevia kyliä. Heinäkuinen lomaristeily tarjoaa pohjoisen luonnon kuulautta, romantiikkaa ja ainutlaatuista magiaa – sekä vastapainoksi rauhallista oleilua laivalla. Maisemien ilotulitus alkaa jo matkalla vuonon pohjukkaan ja Flåmiin. Kylästä voit lähteä kiemurtelemaan ylös vuorille junan kyydissä, joka pujahtaa tämän tästä tunneleihin, matkallaan aina vain jylhempiin näkymiin. Bergenin historiallinen hansakaupunki on luotu kuljeskeluun. Samoile sataman värikkäiden puutalojen lomassa ja aisti kiehtovaa, merellistä tunnelmaa. Upealla paikalla sijaitsevan Hellesyltin tunnusmerkki on kylän halkaiseva vesiputous. Vuorten rinteitä pilkuttavat pieteetillä remontoidut, vanhat maalaistalot. Viimeinen vuonopäivä saattaa olla puitteiltaan kaikista mieleenpainuvin. Vai mitä tuumit, onko Geiranger lukuisine vesiputouksineen maailman kaunein vuono, kuten väitetään? Sitä ehdit pohdiskella paluumatkalla pohjoisella Atlantilla, ennen paluuta Newcastleen.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Ihaile vuonojen huikeita piirteitä eri perspektiiveistä; laivan kannelta, pikkukylistä ja Flåmista lähtevän junan kyydistä. Kuuntele hiljaisuutta ja rinteiltä laskettelevien vesiputouksien pauhua.
 • Vieraile säveltäjä Edvard Griegin kotimuseossa, viehättävässä järvenrantahuvilassa, raitiovaunumatkan päässä Bergenistä. Kaunis paikka on myös vireä musiikkikeskus ja sen konserttisalissa voit kuulla Griegin tuotantoa.
 • Unohda arki ja kiire. Pysähdy nauttimaan koskemattomasta luonnosta sekä puhtaasta, raikkaasta meri- ja vuoristoilmasta.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC -matkanjohtajana

Aikataulut

Norjan vuonoristeily THSUM2 kartta

Risteilyaikataulu * 7 pv

9.7. su           Lento Helsinki – Manchester. Laivaan nousu Newcastlessa. Lähtö klo 16.00
10.7. ma       Päivä merellä
11.7. ti          Flåm, Norja klo 08.00 – 18.00
12.7. ke         Bergen, Norja klo 07.00 – 17.00
13.7. to         Hellesylt, Norja klo 08.00 – 09.00
Geiranger*, Norja klo 10.00 – 17.00
14.7. pe        Päivä merellä
15.7. la          Newcastle, Iso-Britannia tulo klo 06.00. Laivasta nousu. Lento Manchester –
Helsinki.

*Venekuljetus maihin

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta


9.7. Menolento
AY933
Helsinki 8.25 – Manchester 9.25

15.7. Paluulento AY938
Manchester 17.50 – Helsinki 22.30

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (1/2 kansi) 1 895
Sisähytti (3/4 kansi) 1 935
Ulkohytti (1/2 kansi) 1 950
Ulkohytti (3/4 kansi) 1 995
Ulkohytti Deluxe (6/8 kansi) 2 105
Parvekehytti Deluxe (5/9 kansi) 2 420
Yhden hengen sisähytti (2 kansi) 2 265

Tutustu m/s Thomson Celebrationiin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – perinteikäs risteilykokemus brittiläisittäin
 • Laivan koko: keskikokoinen, 1264 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Thomson Celebrationilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Manchester – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset satama- ja lentokenttäkuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti risteilyllä (sis. hanaolut, valikoima viinoja ja aperitiiveja, talon viini, valikoima cocktaileja, valikoima virvoitusjuomia)
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • KC-matkanjohtajan palvelut

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

 

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tällä risteilyllä on tarjolla kaksi suomeksi tulkattua lisämaksullista retkeä. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina® matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) sekä All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Retket tulee varata viimeistään tiistaihin 27.6.2017 mennessä.

Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com

Sunnuntai 9.7. Helsinki – Manchester – Newcastle lähtö klo 16.00

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Manchesteriin, josta jatkamme bussilla (n. 3,5 h) Newcastleen ja nousemme m/s Thomson Celebrationille. Lähdemme merelle klo 16.

Maanantai 10.7. Päivä merellä

Meripäivää on mukava viettää laivaan, sen palveluihin sekä kanssamatkustajiin tutustuen.

Tiistai 11.7. Flåm (Norja) klo 08.00 – 18.00

Hurmaava Flåm on noin 500 asukkaan kylä, joka sijaitsee 204 km pitkän Sognevuonon sivuhaaran, Aurlandsvuonon perällä. Koska Flåm sijaitsee keskeisellä paikalla vuonojen Norjassa, se on samalla hyvin suosittu risteilylaivojen vierailukohde. Flåmsbana, Flåmin rautatie on tunnettu yhdestä maailman jyrkimmästä ja kauneimmasta reitistään. Flåmin alueen kuvankaunis Naeroy-vuono, on myös UNESCOn maailmanperintölistalla.

Elämyksellinen Flåmin junamatka, mutkateitä ja vuonoja,
kokopäiväretki (sis. lounaan),  152 €
Lähdemme Kristina®-matkanjohtajan johdolla Flåmin junalla yli 800 metrin korkeuteen kohti Myrdalin asemaa, joka on Oslon ja Bergenin välillä sijaitseva pääasema. Pääsemme nauttimaan Euroopan dramaattisimmasta junamatkasta, joka on insinöörityön taidonnäyte: matkaa tehdään tunneleiden läpi sekä kivuten korkealle nauttien jyrkkäseinäisen Flåm-laakson näkymistä junan kulkiessa hitaasti huomioiden parhaat mahdolliset valokuvauspaikat.  Myrdalista jatkamme matkaa kohti tunnettua Vossin kylää perinteiselle lounaalle, jonka jälkeen jatkamme matkaa linja-autolla kohti Stalheimia nähden upeita vesiputouksia, vuoria ja järviä. Stalheimista matkaamme serpentiinitietä takaisin Flåmiin. Retki toteutuu mikäli sille on vähintään 10 osallistujaa.

Keskiviikko 12.7. Bergen (Norja) klo 07.00 – 17.00

Historiaa, perinteitä ja pikkukaupunki-ilmapiiriä huokuva Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki. Bryggen – hansalaituri on ollut keskeinen osa kaupunkia vuosisatojen ajan, kuten vilkas kalatorikin. Bryggeniä on mukava tutkiskella myös omatoimisesti: sen kapeat kadut kätkevät taakseen pieniä putiikkeja ja mukulakivisiä käytäviä. Vieraile Floyen-vuoren huipulla ainutlaatuisella köysiratajunalla ja ihaile komeaa Bergenin kaupunkimaisemaa 320 metrin korkeudesta. Bergen on myös kuuluisan säveltäjän Edvard Griegin kotikaupunki.

Tutustumme Bergeniin Kristina®-matkanjohtajan kanssa, joka saattaa halukkaat Floyen-vuoren huipulle ja takaisin köysiratajunalla.

Torstai 13.7. Hellesylt (Norja) klo 08.00 – 09.00 – Geiranger (Norja) klo 10.00 – 17.00

Laiva pysähtyy aamulla tunniksi Hellesyltiin, josta lähtevät koko päivän retket Geirangeriin. UNESCOn suojelema Geiranger on usein luokiteltu maailman kauneimmaksi vuonoksi, sillä maisemat ovat kuin satukirjasta. Vuoret kehystävät jäätiköiden vetäytymisestä muodostuneiden vuonojen kirkasta vettä ja korkeilta kallioilta valuu useita vesiputouksia, kuuluisimpana ehkäpä ”seitsemän siskoksen putoukset”. Kapea vuono levittäytyy lopulta useiden satojen metrien levyiseksi lahdeksi, jossa risteilylaivat ankkuroituvat.

Luonnonkaunis Geiranger ja Dalsnibba, kokopäiväretki (n. 8 h, sis. lounaan), 172 €
Päivän retkemme vie meidät henkeäsalpaaville näköalapaikoille, ihailemme vuonomaisemia matkalla Hellesyltistä Geirangeriin ja nautimme maittavan lounaan. Matkan aluksi näemme Henrik Ibseniä Brand-teoksen kirjoittamiseen inspiroineen vesiputouksen, josta matka jatkuu kuvankauniita vuono- ja järvimaisemia ihaillen. Pysähdymme Euroopan syvimmälle järvelle, Hornindalsvatnetille, josta jatkamme pitkin Nordfjord-vuonoa ohittaen lohenkalastajien suosiman Stryn-joen. Nautittuamme lounaan ajamme serpenttiiniteitä pitkin ihaillen Norjan uljaimpia maisemia. Vuoret kehystävät jäätiköiden vetäytyessä muodostuneita kirkasvetisiä vuonoja ja korkeilta kallioilta valuu useita vesiputouksia. Nousemme noin 1500 metrin korkeuteen Dalsnibban vuorelle, jossa raikas ilma ja lumihuiput tervehtivät kävijää. Retkellä pidämme valokuvaustaukoja ja pysähdymme näköalapaikoille nauttimaan luonnon taiasta ja häikäisevästä kauneudesta. Paluu laivaan Geirangerissa. Retki toteutuu mikäli sille on vähintään 15 osallistujaa.

Perjantai 14.7. Päivä merellä

Meripäivää vietämme nauttien m/s Thomson Celebrationin palveluista.

Lauantai 15.7. Newcastle tulo klo 06.00. – Manchester – Helsinki

Laiva saapuu aamulla Newcastleen. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Thomson Celebrationille. Nousemme bussiin ja pysähdymme viehättävässä Yorkin kaupungissa ennen paluulentoa Suomeen. Kiitos matkaseurasta!

 

Matkahaku

Uutiskirje- ja esitetilaus

Tilaa Kristina Cruises -uutiskirje sähköpostiisi ja esite kotiisi

Tilaa tästä >>

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X