4.6.2017 Lomaristeily 1 vko alk. 1 995 € Norjan vuonot & Edinburgh, m/s Thomson Celebration ALL INCLUSIVE

Print the page

Iso-Britannia – Norja

Norjan vuonot risteily THSUM1 alku PIENI

Englannin pohjoisin suurkaupunki Newcastle on porttisi Norjan vuonoille ja kesän upeimpiin luontomaisemiin. Lumen puuteroimat vuoret, vehreät laaksot ja vuonojen syvä sini ovat käden ulottuvillasi heti meripäivän jälkeen. Jylhääkin jylhemmän Sognevuonon kainalossa sijaitseva piskuinen Flåm on kuulu huikeasta sijainnistaan ja sykähdyttävästä junaradasta, joka kiemurtelee halki vuoriston. Skjoldenin lähettyviltä alkaa Jotunheimenin kansallispuisto, jonka näkymiä hallitsevat joet ja järvet, vesiputoukset ja terävät huiput. Viehättävä, perinteitä huokuva Bergen kutsuu kävelylle värikkäiden puutalojen, puotien ja ravintoloiden koristamaan satamaan. Parhaat näköalat löydät kaupungin yläpuolelta, jonne pääset köysiratajunalla. Oldenin viihtyisästä pikkukylästä voit tehdä kiehtovan retken Manner-Euroopan suurimmalle jäätikölle. Onneksi edessä on vielä rauhallinen meripäivä – se on oiva hetki sulatella lomaristeilysi suuria elämyksiä paluumatkalla Englantiin. Ennen lentoa ehdit vielä nauttia Edinburgista ja sen kolkonkomeasta, vanhasta arkkitehtuurista. Vai piipahdatko historialliseen pubiin?

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Katsele mahtavan Sognevuonon näkymiä, vuorten jylhiä piirteitä ja lukuisia vesiputouksia leppoisasti junan kyydistä. Flåmista lähtevä, monen tunnelin kautta kulkeva junamatka vie upeisiin maisemiin.
 • Maistele merenantimia Bergenin idyllisissä hansakortteleissa – joko jossakin ravintolassa tai kalatorilla, jonka kojujen grilleissä kypsyvät kuningasravut, lohet ja muut tuoreet herkut.
 • Näe siivu hyytävän hienoa Briksdalia, joka on osa Manner-Euroopan suurinta jäätikköä. Vuorten ja vesiputousten ympäröimä maisemareitti johtaa näköalapaikalle, josta saat ihailla kaunista jäätikköjärveä.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC -matkanjohtajana:

Pekka Virtanen

Pekka Virtanen

 

Aikataulut

Norjan vuonoristeily THSUM1 kartta

Risteilyaikataulu * 1 vko

4.6. su           Lento Helsinki – Manchester. Laivaan nousu Newcastlessa. Lähtö klo 16.00
5.6. ma          Päivä merellä
6.6. ti             Flåm, Norja klo 08.00 – 18.00
7.6. ke           Skjolden, Norja klo 08.00 – 17.00
8.6. to           Bergen, Norja klo 09.00 – 18.00
9.6. pe           Olden, Norja klo 08.00 – 18.00
10.6. la          Päivä merellä
11.6. su        Newcastle, Iso-Britannia tulo klo 06.00. Laivasta nousu, paluulento Suomeen Edinburghista.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

4.6. Menolento AY933
Helsinki 8.25 – 09.25 Manchester

11.6. Paluulento AY928
Edinburgh 18.00 – 22.40 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (1/2 kansi) 1 995
Sisähytti (3/4 kansi) 2 035
Ulkohytti (1/2 kansi) 2 050
Ulkohytti (3/4 kansi) 2 095
Ulkohytti Deluxe (6/8 kansi) 2 205
Parvekehytti Deluxe (5/9 kansi) 2 520
Yhden hengen sisähytti (2 kansi) 2 365
Yhden hengen ulkohytti (2 kansi) 2 455

Tutustu m/s Thomson Celebrationiin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – perinteikäs risteilykokemus brittiläisittäin
 • Laivan koko: keskikokoinen, 1264 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Thomson Celebrationilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Manchester, Edinburgh – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset satama- ja lentokenttäkuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti risteilyllä (sis. hanaolut, valikoima viinoja ja aperitiiveja, talon viini, valikoima cocktaileja, valikoima virvoitusjuomia)
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Sunnuntai 4.6. Helsinki – Manchester – Newcastle lähtö klo 16.00

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Manchesteriin, josta jatkamme bussilla (n. 3,5 h) Newcastleen ja nousemme m/s Thomson Celebrationille. Lähdemme merelle iltapäivällä.

Maanantai 5.6. Päivä merellä

Meripäivää on mukava viettää laivaan, sen palveluihin sekä kanssamatkustajiin tutustuen.

Tiistai 6.6. Flåm (Norja) klo 08.00 – 18.00

Hurmaava Flåm on noin 500 asukkaan kylä, joka sijaitsee 204 km pitkän Sognevuonon sivuhaaran, Aurlandsvuonon perällä. Koska Flåm sijaitsee keskeisellä paikalla vuonojen Norjassa, se on samalla hyvin suosittu risteilylaivojen vierailukohde. Flåmsbana, Flåmin rautatie on tunnettu yhdestä maailman jyrkimmistä ja kauneimmista reitistään. Flåmin alueen kuvankaunis Naeroy-vuono, on myös UNESCOn maailmanperintölistalla.

Keskiviikko 7.6. Skjolden (Norja) klo 08.00 – 17.00

Lustarfjord-vuonon perällä sijaitsevaa Skjoldenia pidetään monessa yhteydessä yhtenä maailman henkeäsalpaavimmista kohteista. Maisemaa hallitsevat korkeuksiin kohoavat vuoret sekä dramaattiset jyrkänteet. Skjolden on usein lähtöpaikka retkille Jotunheimenin vuorille tai Jostedalsbreenin isolle jäätikölle. Täällä sijaitsee myös Urnesin sauvakirkko, joka on maailman vanhin tyyppiään. Se on rakennettu arviolta 1100-luvulla. Yksi kuuluisista filosofeista Ludwig Wittgenstein on myös asunut Skjoldenissa 1900-luvun alkupuolella ja hänen kerrotaan kirjoittaneen useimpia vaikuttavimpia töitään juuri tänä aikana.

Torstai 8.6. Bergen (Norja) klo 09.00 – 18.00

Historiaa, perinteitä ja pikkukaupunki-ilmapiiriä huokuva Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki. Bryggen – hansalaituri on ollut keskeinen osa kaupunkia vuosisatojen ajan, kuten vilkas kalatorikin. Bryggeniä on mukava tutkiskella myös omatoimisesti: sen kapeat kadut kätkevät taakseen pieniä putiikkeja ja mukulakivisiä käytäviä. Vieraile Floyen-vuoren huipulla ainutlaatuisella köysiratajunalla ja ihaile komeaa Bergenin kaupunkimaisemaa 320 metrin korkeudesta. Bergen on myös kuuluisan säveltäjän Edvard Griegin kotikaupunki.

Perjantai 9.6. Olden (Norja) klo 08.00 – 18.00

Oldenin hurmaavaa kylää reunustavat vehreät niityt sekä värikkäät kukat. Kokonaisuutta täydentävät iloisesti solisevat purot, jotka kiemurtelevat talojen välissä. Olden on myös retkien lähtöpaikka kuuluisalle Briksdalin jäätikön osalle, joka sijaitsee vesiputousten ja korkeiden vuortenhuippujen välissä. Oldenin keskustassa sijaitsee vanha, vuonna 1759 rakennettu kirkko, jonka penkeissä ja ovenpielissä on hyödynnetty samalla paikalla aikaisemmin 1300-luvulla sijainneen sauvakirkon puuosia. Lähellä kirkkoa on myös ompelukonetehtailija William Singerin vanha koti.

Lauantai 10.6. Päivä merellä

Meripäivää vietämme nauttien m/s Thomson Celebrationin palveluista.

Sunnuntai 11.6. Newcastle tulo klo 06.00. – Edinburgh – Helsinki

Laiva saapuu aamulla Newcastleen. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Thomson Celebrationille. Lähdemme bussilla Edinburghin kaupunkiin, jonne saavuttuamme teemme lyhyen kaupunkikierroksen. Kierroksen jälkeen jää vapaa-aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin ennen lounasta ja kuljetusta lennolle, joka lähtee illalla. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Uutiskirje- ja esitetilaus

Tilaa Kristina Cruises -uutiskirje sähköpostiisi ja esite kotiisi

Tilaa tästä >>

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X