29.8.2018 Lomaristeily 9 pv alk. 1 765 € Joonianmeren kierros, m/s Marella Celebration LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Kroatia – Malta – Italia – Kreikka – Montenegro  

Vietä antoisa lomaviikko kesäisen aurinkoisella Joonianmerellä! Piipahda viiteen maahan, koe suositut matkakohteet ja näe myös harvemmin vierailtuja seutuja.  Alku- ja päätesatamana on upea Dubrovnik. Siellä kohtaat ehkäpä matkan komeimman linnoitetun kaupungin. Voit ihailla sitä meren suunnalta, yläilmoista muurin harjalta tai kujilla ja aukioilla harhaillen. Kaunista vanhaa on luvassa myös Maltalla – saaren kohokohtia ovat historialliset kaupungit koreine palatseineen ja kirkkoineen. Sisiliassa voit nousta mahtavan Etnan rinteille tai antaa ajan seisahtua Taorminan lumoavassa kukkulakaupungissa. Kefalonian turkoosit ja puhtaat rannat sekä idylliset satamakaupungit ovat Kreikkaa omimmillaan. Parhaat ostosmahdollisuudet löydät saaren pääkaupungista Argostolista. Igoumenitsan ympäristössä voit keskittyä charmikkaisiin kyliin tai vaikka arkeologiaan. Huikeimmat maisemat odottavat risteilyn lopulla Montenegrossa. Kotorinlahdella vihreät vuoret nousevat liki suoraan syvänsinisestä merestä – hae paikkasi laivan kannelta ja nauti!

Huom. Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Kuljeskele Maltan vanhan pääkaupungin, hunajankeltaisen Mdinan, muurien sisällä. Autoilta suljettuja kujia reunustavat hienosti säilyneet keskiaikaiset ja barokkityyliset rakennukset palatseineen ja kirkkoineen.
 • Nouse majesteettisen Etna-tulivuoren rinteille. Kävele uinahtaneen Silvestri-kraatterin reunalla ja ihmettele ympärillä kohoilevia, mustanharmaita ja punaruskeita laavakivikukkuloita sekä vanhoja, jähmettyneitä laavavirtoja.
 • Ihaile vuonomaisen jylhiä maisemia laivan kannelta, kun se lipuu pitkin Kotorinlahtea. Neljästä merenlahdesta muodostuva, vuonomainen luonnonsatama on komeine piirteineen, rannikkokylineen ja -kaupunkeineen Montenegron kaunein nähtävyys. Se huipentuu muurien suojaamaan Kotorin kaupunkiin.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

Ulla Rantamo

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 9 pv

ke 29.8.         Lento Helsinki – Dubrovnik (Kroatia). Hotelliyöpyminen.
to 30.8.         Dubrovnik (Kroatia). Laivaan nousu. Lähtö klo 22.00
pe 31.8.         Päivä merellä
la 1.9.            Valletta (Malta) klo 08.00 – 18.00
su 2.9.           Messina (Sisilia, Italia) klo 08.00 – 17.00
ma 3.9.          Argostoli (Kreikka) klo 11.00 – 20.00
ti 4.9.             Igoumenitsa (Kreikka) klo 08.00 – 17.00
ke 5.9.           Kotor (Montenegro) klo 10.00 – 18.00
to 6.9.           Dubrovnik, tulo klo 05.00, laivasta nousu. Paluulento Suomeen.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 29.8. AY1831
Helsinki 16.55 – 18.55 Dubrovnik

Paluulennot 6.9. SK1852/SK716
Dubrovnik 10.50 – 13.45 Tukholma 15.25 – 17.20 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
         
Sisähytti (1/2 kansi) 1 765
Sisähytti (3/4 kansi) 1 805
Ulkohytti (1/2 kansi) 1 920
Ulkohytti (3/4 kansi) 1 970
Ulkohytti (7/8 kansi) 2 045
Ulkohytti Deluxe (6/8 kansi) 2 080
Parvekehytti Deluxe (5/9 kansi) 2 410
Yhden hengen sisähytti (2/3 kansi) 2 265
Yhden hengen ulkohytti (2/3 kansi) 2 330

Tutustu m/s Marella Celebrationiin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – perinteikäs risteilykokemus brittiläisittäin
 • Laivan koko: maltillinen, 1264 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Marella Celebrationilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Dubrovnik, Dubrovnik – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Hotelliyöpyminen ensimmäisenä päivänä
 • Illallinen ensimmäisenä päivänä
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • All Inclusive juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot
 • Yleiset matkapakettiehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

Matka- / retkiohjelma

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisen ja suomeksi tulkatun Kristina®-retkipaketin hintaan 229 € / hlö (sis. 3 retkeä).
Varaathan retkipaketin viimeistään 15.8.2018.

Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com.

Retkipakettiin sisältyvät retket:

La 1.9. Valletta ja Mdina, puolipäiväretki (n. 4 h)
Jo antiikin Kreikan aikana Malta tunnettiin Välimeren keskipisteenä ja sen maantieteellinen sijainti Sisilian ja Tunisian välisessä salmessa on hallinnut saaren historiaa kautta aikojen. Retkellä näemme Maltan viehättävimmät keskiaikaiset kaupungit. Ajamme bussilla ensin saaren keskiosassa olevaan vanhaan pääkaupunkiin Mdinaan ja tutustumme siihen opastetulla kävelykierroksella. Muurien ympäröimiä, autottomia kujia reunustavat kauniit historialliset rakennukset – näyttävimpänä barokkityylinen katedraali. Mdinasta palaamme nykyiseen pääkaupunkiin Vallettaan, joka on saanut nimensä Johanniittain veljeskunnan suurmestarin Jean de la Valetten mukaan. Ihailemme Baraccan puutarhassa upeita näköaloja yli satamalahden ja kuljeskelemme pittoreskissa vanhassakaupungissa, jota komistavat monet kirkot sekä Johanniittaritarien rakennuttamat palatsit ja asuintalot. Retken päätteeksi voi jäädä keskustaan viettämään vapaa-aikaa omatoimisesti tai palata retkibussilla satamaan.

Su 2.9. Retki Etnan tulivuorelle, puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Retki suuntautuu Messinan läpi moottoritielle, josta alkaa unohtumaton matka Euroopan suurimmalle toimivalle tulivuorelle. Yli 3000 metrin korkeuteen kurottavaa Etnan tulivuorta lähestyttäessä käännymme pienemmälle ajotielle ja ihailemme maalauksellisia alarinteitä sekä vuoren juurelle rakennettuja pikkukyliä. Ajamme läpi tuliperäisen maan, joka tuottaa runsaita sitrushedelmäsatoja sekä viikunoita, manteleita, viinirypäleitä ja oliiveja. Lähempänä huippua alkaa maa tummua ja se on enimmäkseen pelkkää tuhkaa ja kovettunutta laavaa. 1950 metrin korkeudessa jätämme bussin parkkipaikalle ja käymme katsomassa kraatteria. Täältä voi ihailla myös kauniita näkymiä ympäröiville maisemille ja Catanian lahdelle. Huomioikaa, että ylhäällä vuorella ilma saattaa olla erittäin ohutta. Retkelle kannattaa varata mukaan mukavat kengät ja lämpimät vaatteet.

Ke 5.9. Henkeäsalpaava Montenegro, puolipäiväretki (n. 5 h)
Päivän retkemme suuntautuu idän ja lännen risteyskohdassa sijaitsevaan Montenegroon, joka häikäisee kulttuurillaan ja historiallaan. Päivämme alkaa henkeäsalpaavalla ajomatkalla serpentiinitietä, jota kutsutaan maailman kauneimmaksi reitiksi, Kotorista Cetinjeen. Ajamme Lovcen kansallispuistossa sijaitsevalle vuorelle ihailemaan vastakohtien maisemia. Ensimmäinen pysähdyksemme on Njegusin kylässä, jossa maistelemme paikallisia herkkuja. Päästyämme Cetinjeen, aikaisempaan Montenegron kuningaskunnan pääkaupunkiin, vierailemme Kuningas Nikolan museossa. Muurien ympäröimässä vanhassa kaupungissa käymme kävelykierroksella.

Huomoithan seuraavat seikat:
Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää (15 hlöä). Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.
Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Keskiviikko 29.8. Helsinki – Dubrovnik (Kroatia). Hotelliyöpyminen

Tervetuloa Kristina®-risteilylle. Matkamme alkaa reittilennolla Dubrovnikiin. Siirrymme bussilla hotellille Dubrovnikiin ja nautimme yhteisen illallisen.

Torstai 30.8. Helsinki – Dubrovnik (Kroatia) Laiva lähtee klo 22.00

Aamiaisen ja hotellista uloskirjautumisen jälkeen siirrymme bussilla Dubrovnikin vanhaan keskustaan, jossa teemme kevyen kävelykierroksen ja vietämme hieman vapaa-aikaa ennen laivaan nousua. Dubrovnik on kroatialaisen kulttuurin keskus ja monet taiteilijat ja tiedemiehet asuvat tällä alueella. Dubrovnik on erittäin suosittu risteilyalusten käyntisatama. Illan tullen m/s Marella Celebration suuntaa merelle ja risteily voi alkaa.

Perjantai 31.8. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Marella Celebrationin palveluista.

Lauantai 1.9. Valletta (Malta) klo 08.00 – 18.00

Saarivaltio Malta, joka sijaitsee keskellä Välimerta, on ollut kauppalaivojen reitin varrella jo vuosisatoja. Maltaa ovat vuosien saatossa hallinneet eri keisarit, jotka omalla valtakaudellaan ovat muokanneet niin kulttuuria kuin yleistä ilmettäkin. Pääkaupunki Valletta on jo itsessään elävä barokkiarkkitehtuurin museo, josta on kiittäminen St. Johnin ritareita asuttaessaan Maltaa muutama vuosisata sitten. Nykyään kaupunki on myös dynaaminen kulttuurin ja kaupanteon keskus. Satama toivottaa tervetulleeksi niin luksusjahdit kuin risteilylaivatkin.

Sunnuntai 2.9. Messina (Sisilia, Italia) klo 08.00 – 17.00

Messinan historiaan sisältyy monia luonnonkatastrofeja, joista tuhoisin oli vuoden 1908 maanjäristys. Tänä päivänä Messina on vilkas yliopistokaupunki, jolla on kukoistava kaupunkikulttuuri. Messinasta tehdään usein retkiä läheiseen Taorminan kylään, joka sijaitsee läheisen vuoren rinteellä. Taorminassa sijaitsee yksi maailman vanhimmista kreikkalais-roomalaisista teattereista. Kylässä on myös useita kahviloita, ravintoloita ja taidekauppoja. Aktiivinen Etnan tulivuori on myös retkimatkan päässä Messinasta

Maanantai 3.9. Argostoli (Kreikka) klo 11.00 – 20.00

Kefalonian pääkaupunki ja -keskus Argostoli on moderni kaupunki perinteikkyyttä unohtamatta. Vaikka vuoden 1953 maanjäristys tuhosi paljon vanhaa, uudelleen rakennuksen jälkeen Argostolissa on nähtävillä vielä paljon paikkoja, jotka vievät kreikkalaisten myyttien ja legendojen maailmaan. Kaupungin vilkkaalla keskusaukiolla, Plateia Valinoulla, sijaitsee useiden baarien, tavernojen ja ravintoloiden keskittymä sekä mukava mukulakivipäällysteinen kävelykatu. Kefalonian arkeologisessa museossa on paljon keräilyaarteita niin mykeneläiseltä, hellenistiseltä kuin roomalaiselta aikakaudelta. Myös Argostolin kirjasto noin 50 000 kirjan ja käsikirjoituksen kokoelmallaan on vaikuttava käyntikohde.

Tiistai 4.9. Igoumenitsa (Kreikka) klo 08.00 – 17.00

Igoumenítsan satamakaupunki toimii paljolti porttina läheisille Kreikan saarille kuten Korfulle, mutta kaupungissakin on nähtävää. Läheltä löytyy mukava hiekkaranta, kourallinen aitoja kreikkalaisia ravintoloita sekä vilkas kalasatama. Vain puolen tunnin matkan päässä Igoumenítsasta sijaitsee kaunis Sivotan kylä, jonka idylliset rantakahvilat ja pienet kadut putiikkeineen houkuttelevat tarjonnallaan.

Keskiviikko 5.9. Kotor (Montenegro) klo 10.00 – 18.00

Kotorinlahden jylhät kalliomaisemat, siniturkoosina kimmeltävä meri ja erinomaisesti säilyneet historialliset pikkukaupungit tarjoavat kävijälle unohtumattoman elämyksen. Kotorin historiallisen keskustan ja vanhan puolustusjärjestelmän rakensivat venetsialaiset 1400-luvulla ja tätä mahtavuutta voi ihailla vielä tänäkin päivänä. UNESCOn maailmanperintölistattua Kotorin vanhaakaupunkia suojaa hyvin säilynyt puolustusmuuri. Kaupungin sokkeloiset kadut johdattavat useille aukioille, joita ympäröivät vuosisatoja vanhat, nykyään kahviloiksi ja putiikeiksi muuntautuneet kivirakennukset

Torstai 6.9. Dubrovnik, tulo klo 05.00, laivasta nousu. Paluulento Suomeen.

Saavumme aikaisin aamulla Dubrovnikiin. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Marella Celebrationille Rauhassa nautitun aamiaisen jälkeen siirrymme bussilla lentokentälle, josta paluulento Suomeen lähtee. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X