4.7.2018 Lomaristeily 9 pv alk. 1 695 € Kreikan klassikot, m/s Marella Celebration ALL INCLUSIVE

Print the page

Kroatia – Kreikka – Montenegro  

Valloittavaa ruokaa, pittoreskeja pikkukaupunkeja ja kauniita hiekkarantoja. Muinaisia monumentteja ja arkeologisia aarteita. Tällä lomaristeilyllä Kreikka vie sydämen – ellei ole sitä jo vienyt. Nouset laivaan Dubrovnikista, jonka muurien rajaama, meren äärelle rakennettu vanhakaupunki on Euroopan kuvauksellisimpia paikkoja mukulakivikujineen, palatseineen ja kirkkoineen. Meripäivän jälkeen jalkaudut Kreetalle. Ehkä lekottelet uimarannalla, tai vietät päivää kauniissa vanhassa Haniassa, putiikeissa ja tunnelmallisessa piensatamassa. Seuraava päivä on omistettu Ateenalle – Akropoliksen maailmankuuluille temppeleille, ulkoilmakahviloille ja katumarkkinoille. Kalamatassa kiehtoo aidon kreikkalaisen pikkukaupungin raukeus, seudun erityisen mehevät oliivit ja paikallisten täyttämät, rennot ja huokeat tavernat. Vuoristoisella ja vihreällä Korfulla odottavat pastellinväriset kylät ja viehkeä pääkaupunki, jonka arkkitehtuurissa on selvä venetsialainen leima. Paluumatkalla Dubrovnikiin pysähdyt vielä Kotorinlahdella Montenegrossa, jonka dramaattisia maisemia ei ylistetä turhaan.

Huom. Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Hidasta tahtia, ota rennosti ja vietä päivää rannalla – kauniita auringonotto- ja uimapaikkoja löydät Kreetalta, Korfulta ja Kalamatasta. Meri on monilla rannoilla huikean kirkasta ja lempeän lämmintä.
 • Hemmottele kehoa ja mieltä. Katsele Kalamatan tai Korfun maalaismaisemia ja kaupunkinäkymiä polkupyörän kyydistä. Siemaile kierroksen päälle lasillinen kylmää jossakin tavernassa tai viilenny pulahtamalla mereen.
 • Anna Kotorinlahden vietellä. Vuonomaista merenlahtea leimaavat Välimerestä nousevat vuoret sekä historialliset kylät ja pikkukaupungit. Kuljeksi muurien suojaamassa, hienosti entisöidyssä Kotorin kaupungissa, joka on UNESCOn maailmanperintökohde. Istahda aukiokahvilaan ja nauti leppoisasta tunnelmasta.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

Ulla Rantamo

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 9 pv

ke 4.7.           Lento Helsinki – Dubrovnik (Kroatia), hotelliyöpyminen
to 5.7.           Dubrovnik (Kroatia), laivaan nousu. Lähtö klo 18.00
pe 6.7.           Päivä merellä
la 7.7.            Hania (Kreeta, Kreikka) klo 09.00 – 20.0
su 8.7.           Pireus/Ateena (Kreikka) klo 08.00 – 18.00
ma 9.7.          Kalamata (Kreikka) klo 08.00 – 17.00
ti 10.7.           Korfu (Korfu, Kreikka) klo 09.00 – 17.00
ke 11.7.         Kotor (Montenegro) klo 09.00 – 18.00
to 12.7.         Dubrovnik, tulo klo 05.00, laivasta nousu. Paluulento Suomeen. 

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 4.7. AY1831
Helsinki 16.55 – 18.55 Dubrovnik

Paluulento 12.7. AY1832
Dubrovnik 19.40 – 23.40 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (1/2 kansi) 1 695
Sisähytti (3/4 kansi) 1 735
Ulkohytti (1/2 kansi) 1 850
Ulkohytti (3/4 kansi) 1 895
Ulkohytti (7/8 kansi) 1 970
Ulkohytti Deluxe (6-8 kansi) 2 005
Parvekehytti Deluxe (5/9) kansi) 2 335
Yhden hengen sisähytti (2/3 kansi) 2 190
Yhden hengen ulkohytti (2/3 kansi) 2 255

Tutustu m/s Marella Celebrationiin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – perinteikäs risteilykokemus brittiläisittäin
 • Laivan koko: maltillinen, 1264 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Marella Celebrationilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Dubrovnik – Helsinki
 • Hotelliyöpyminen ensimmäisenä päivänä
 • Illallinen ensimmäisenä päivänä
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • All Inclusive juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon Kristina®-retkiä, jotka tehdään yhdessä matkanjohtajan ja paikallisoppaan kanssa ja tulkataan suomeksi. Tarkemmat tiedot retkistä saat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Keskiviikko 4.7. Helsinki – Dubrovnik (Kroatia)

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Dubrovnikiin, jossa majoitumme ensimmäiseksi yöksi hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen.

Torstai 5.7. Dubrovnik (Kroatia) Laiva lähtee klo 18.00

Aamiaisen ja hotellista uloskirjautumisen jälkeen siirrymme bussilla Dubrovnikin vanhaan keskustaan, jossa teemme kevyen kävelykierroksen ja vietämme hieman vapaa-aikaa ennen laivaan nousua. Vierailu Dubrovnikissa on kuin aikamatka menneeseen. Kaupungissa itsessään on jo menneen ajan tunnelmaa, sillä kaupunkia suojaamaan rakennetut massiiviset muurit kätkevät sisälleen upeaa arkkitehtuuria, suihkulähteitä, palatseja, aukioita ja kirkkoja – kaikki rakennettuna samasta kiviaineksesta. Dubrovnik on kroatialaisen kulttuurin keskus ja monet taiteilijat ja tiedemiehet asuvat tällä alueella. Dubrovnik on erittäin suosittu risteilyalusten käyntisatama ja ruuhkaisina päivinä vanhassakaupungissa on vilinää. Illan tullen m/s Marella Celebration suuntaa merelle ja risteily voi alkaa.

Perjantai 6.7. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Marella Celebrationin palveluista.

Lauantai 7.7. Hania (Kreeta, Kreikka) klo 09.00 – 20.00

Hania on Kreetan toiseksi suurin kaupunki ja sijaistee Akrotirin ja Onichan niemien välissä. Hania jakautuu kahteen osaan. Uusi kaupunginosa tarjoaa tuulahduksen modernia elämää. Vanha kaupunki taas muodostuu useista alueista, jotka on rakennettu vanhan venetsialaisen sataman ympäristöön. Tunnelmaa lisäävät satamaa koristavat pastellisävyiset rakennukset sekä turkkilaiset ja venetsialaiset elementit vanhan kaupungin arkkitehtuurissa. Sanotaankin että Hanian vanhakaupunki on koko Kreetan kauneimpia kaupunkimaisemia.

Sunnuntai 8.7. Pireus/Ateena (Kreikka) klo 08.00 – 18.00

Ateena on historian todellinen aarreaitta, jonka lukuisat nähtävyydet tekevät lähtemättömän vaikutuksen vierailijaan. Akropolis-kukkula ja Parthenon-temppeli sijaitsevat vain noin puolen tunnin ajomatkan päästä Pireuksen satamakaupungista, johon risteilylaivat saapuvat.

Maanantai 9.7. Kalamata (Kreikka)  klo 08.00 – 17.00

Jos Kreikasta haluaa löytää rauhaa ja viehättävää elämänmenoa on Kalamata oikea paikka. Rantojen ja pienten kylien vuorottelemalla Kalamatalla aukioita koristavat kukkaset ja tavernat. Paikalliset pelailevat backgammonia ja keskittyvät ouzon siemailuun. Kuuluisat Kalamatan oliivit kuuluvat päivän naposteltaviin. Vuoden 1986 tuhoisa maanjäristys on jättänyt jälkensä Kalamataan ja monet historialliset nähtävyydet ovat vaurioituneet pahoin. Kaupungin uudelleenrakentaminen jatkuu edelleen. Arkeologisessa- ja kansallismuseossa kävijä voi tutustua yli 60 000 teokseen. Matkamuistoihin Kalamatalta kuuluvat paikallisten nunnien kutoma silkki sekä useat eri hunajalaadut unohtamatta herkullisia maailmankuuluja Kalamatan oliiveja.

Tiistai 10.7. Korfu (Korfu, Kreikka) klo 09.00 – 17.00

Korfu (Kerkyra), yksi Kreikan vehreimmistä saarista kylpee sitruspuiden, oliivilehtojen ja sypressien sulassa liitossa. Saarella on kirjava menneisyys, mutta sen upeat luonnonmaisemat, lämmin ilmasto sekä mielenkiintoinen historia tekevät Korfusta yhden suosituimmista lomakohteista Euroopassa. Niin Rooman, Bysantin, Venetsian, Ranskan kuin Englanninkin vallan alla olleessa Korfussa näkyy yhä tänä päivänä muistoja menneestä leveine katuineen, kapeine kujineen, aukioineen sekä antiikin aikaisine kirkkoineen etenkin historiallisessa Corfu Townissa, joka on listattu UNESCON maailmanperintöluetteloon. Vanhakaupunki, jonka arkkitehtuurissa näkyy niin renessanssi, barokki kuin klassinen aika, on yksi Korfun houkuttelevimpia nähtävyyksiä turkoosin meren ja kutsuvien rantojen lisäksi.

Keskiviikko 11.7. Kotor (Montenegro) klo 09.00 – 18.00

Kotorinlahden jylhät kalliomaisemat, siniturkoosina kimmeltävä meri ja erinomaisesti säilyneet historialliset pikkukaupungit tarjoavat kävijälle unohtumattoman elämyksen. Kotorin historiallisen keskustan ja vanhan puolustusjärjestelmän rakensivat venetsialaiset 1400-luvulla ja tätä mahtavuutta voi ihailla vielä tänäkin päivänä. UNESCOn maailmanperintölistattua Kotorin vanhaakaupunkia suojaa hyvin säilynyt puolustusmuuri. Kaupungin sokkeloiset kadut johdattavat useille aukioille, joita ympäröivät vuosisatoja vanhat, nykyään kahviloiksi ja putiikeiksi muuntautuneet kivirakennukset

Torstai 12.7. Dubrovnik (Kroatia), tulo klo 05.00, laivasta nousu. Paluulento Suomeen.

Saavumme aikaisin aamulla Dubrovnikiin. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Marella Celebrationille. Rauhassa nautitun aamiaisen jälkeen siirrymme bussilla lentokentälle, josta paluulento Suomeen lähtee. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X