12.6.2018 Lomaristeily 1 vko alk. 1 595 € Läntisen Välimeren risteily, m/s Marella Dream ALL INCLUSIVE – loppuunmyyty!

Print the page

Espanja – Italia – Ranska

Mukava, välimerellinen risteilyviikko tarjoilee värikkään kattauksen Läntisen Välimeren huippukohteita. Risteily alkaa Mallorcan kulttuurikaupungista Palmasta. Meripäivänä on hyvää aikaa tutustua laivaan ja kanssamatkustajiin. Kalaruoista kuulussa Trapanissa tutustumme sisilialaiseen elämänmenoon. Sorrentossa meidät vastaanottaa punakattoiset parveketalot, houkuttelevat aukiot sekä Välimeren kirkkaansininen vesi. Ikuisena kaupunkina tunnettu Rooma taas viettelee jokaisen matkaajan. Charmikkaassa Ajacciossa saa yhä astella kaupungissa syntyneen Napoleonin jalanjäljissä. Ennen risteilyn päätöstä voi Pohjois-Espanjan rannikolla Palamósissa maistella kalastajien vastapyydettyjä saaliita.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Tee maisemaretki Korsikalla. Ihaile meren kirkkautta ja maaseudun vehreyttä, rinteiden jylhyyttä ja somien pikkukaupunkien uneliaisuutta.
 • Koe Rooma ominpäin. Näe upeasti säilynyt Pantheonin temppeli ja suihkulähteillä koristellut aukiot, nappaa mukaasi pizzanpala kioskista ja jäätelö toisesta. Levähdä Espanjalaisilla portailla keskellä ihmisvilinää ja tarkkaile katumuotia.
 • Anna aikaa itsellesi ja tutustu laivan monipuolisiin hyvinvointipalveluihin. Pulahda altaaseen, kokeile spa:n tarjontaa ja nautiskele hyvällä ruoalla ja juomalla.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

Minna Särmö

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

ti 12.6.           Lento Helsinki – Palma (Mallorca, Espanja), laivaan nousu. Lähtö klo 22.00
ke 13.6.         Päivä merellä
to 14.6.         Trapani (Sisilia, Italia) klo 08.00 – 17.00
pe 15.6.          Sorrento (Italia) klo 07.00 – 18.00
la 16.6.          Civitavecchia (Italia) klo 07.00 – 19.00
su 17.6.         Ajaccio (Korsika, Ranska) klo 09.00 – 17.00
ma 18.6.        Palamós (Espanja) klo 10.00 – 18.00
ti 19.6.           Palma (Mallorca, Espanja) tulo klo 06.00. Paluulento Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin.. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

12.6. Menolento D8522
Helsinki 08.00 – 11.00 Palma

19.6. Paluulento D853
Palma 12.50 – 17.50 Helsinki

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (4/5 kansi) 1 595
Sisähytti (6/7 kansi) 1 620
Ulkohytti (4/5 kansi) 1 725
Ulkohytti (5/6 kansi) 1 740
Ulkohytti (7/10 kansi) 1 755
Ulkohytti Plus (5/6 kansi) 1 780
Ulkohytti Plus (7/10 kansi) 1 805
Parvekehytti 2 140
1 hengen ulkohytti  2 155

Tutustu m/s Marella Dreamiin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: maltillinen, 1506 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina®-luokitus: 3 tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Marella Dreamilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot Helsinki – Palma, Palma – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • All Inclusive juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises -risteilyloma on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja ETA-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisen ja suomeksi tulkatun
Kristina®-retkipaketin hintaan 249 € / hlö (sis. 3 retkeä).
Varaathan retkipaketin viimeistään 29.5.2018.

Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com

Retkipakettiin sisältyvät retket:

To 14.6. Keskiaikaista charmia Ericessä, puolipäiväretki (n. 4 h)
Matka Trapanista Ericeen tarjoaa mahdollisuuden tutustua Välimeren suurimpaan saareen, jonka maisemia elävöittävät vuorenhuiput, kalkkikivikalliot ja tulivuoret. Näemme huolella vaalitut viiniviljelmät ja keskiaikaiset vuoristokylät. Sisilian läntisimmällä rannikolla kohoaa mahtava San Giuliano -vuori, jonka huipulla sijaitsee pieni Ericen kylä. Kylän 1200-luvulla rakennetun linnan ja keskiaikaisten rakennusten keskellä tuntee astuneensa aimo harppauksen ajassa taaksepäin. Tutustumme Ericen nähtävyyksiin kävelykierroksella. Kapeat kujat levenevät paikoin maalauksellisiksi sisäpihoiksi, joiden laidoilla sijaitsevissa leipomoissa paistetaan kylälle tyypillisiä mantelipikkuleipiä. Näemme koristeellisia kirkkoja, huolellisesti entisöityjä keskiaikaisia rakennuksia ja Venuksen linnan, jonka historiaan liittyy lukuisia myyttejä ja taruja.

La 16.6. Rooman ihmeet, kokopäiväretki (n. 10 h)
Retki alkaa Civitavecchian satamasta, josta matkaa Roomaan on noin 1,5 tuntia. Tutustumme ikuiseen kaupunkiin kiertoajelulla, jonka aikana näemme Rooman merkittävimmät nähtävyydet. Roomassa aistii koko sivistyksen historian ehkä paremmin kuin missään toisessa Euroopan kaupungissa. Historia nivoutuu hyvin nykypäivään ja vaikka se onkin kaikkialla läsnä, modernin suurkaupungin syke tuntuu myös vahvana. Aitoa roomalaista tunnelmaa voimme aistia opastetulla kävelyllä, jonka aikana tutuksi tulevat mm. Rooman kuuluisin suihkulähde Fontana di Trevi ja kaupungin parhaiten säilynyt antiikinaikainen monumentti Pantheon. Opastetun kävelykierroksen jälkeen vietämme vapaa-aikaa tutustuen omatoimisesti Roomaan. Mielenkiintoisen päivän päätteeksi palaamme bussikuljetuksella Civitavecchiaan.

Su 17.6. Korsikan maaseuturetki, puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Korsikan kaunista maaseutua ja huikeita näkymiä esittelevä retki suuntaa kiemurtelevaa tietä pitkin vuoristoon. Täällä luonto on suorastaan henkeäsalpaava. Matkan varrelle jäävät tiheät kastanjametsät, syvät solat, rosoiset vuorenhuiput ja pienet kylät. Näkymät Prunellinlaaksoon ja Tollan tekojärvelle ovat häikäiseviä. Retken aikana tarjoutuu mahdollisuus maistella paikallisia erikoisuuksia. Lopuksi palaamme saaren pääkaupunkiin Ajaccioon, joka tunnetaan parhaiten Napoleonin syntymäkaupunkina.

Huomoithan seuraavat seikat:
Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää (10 hlöä). Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.
Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.
Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

 

Tiistai 12.6. Helsinki – Palma (Mallorca, Espanja) laiva lähtee klo 22.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennoilla Helsingistä Palmaan. Lentokentällä meitä odottaa bussi, joka kuljettaa ryhmän Palman satamaan, jossa m/s Marella Dream odottaa. Illan tullen laiva suuntaa merelle ja risteily voi alkaa.

Keskiviikko 13.6. Päivä merellä

Meripäivää on mukava viettää laivaan, sen palveluihin sekä kanssamatkustajiin tutustuen.

Torstai 14.6. Trapani (Sisilia, Italia) klo 08.00 – 17.00

Sisilian länsirannikolla sijaitseva Trapani on tärkeä lautta- ja kalasatama, jolla on pitkä historia. Trapani on sisilialainen kaupunki, joka on tunnettu barokkilaisesta arkkitehtuuristaan. Kaupungista lähtevät lautat yhdistävät mantereen läheisiin Egadinsaariin. Trapanin keskustasta löytää mukavan tarjonnan erilaisia kauppoja ja ravintoloita. Upea satama ja historialliset rakennukset tarjoavat myös katseltavaa. Trapanin huippukohteita ovat kaupungin ulkopuolella sijaitseva The Dovecote, joka on keskiaikainen linnoitus. Muita nähtävyyksiä ovat muun muassa San Lorenzon katedraali sekä useat kauniit bulevardit.

Perjantai 15.6. Sorrento (Italia) klo 07.00 – 18.00

Sorrento on houkutellut lämpimällä auringolla ja vilvoittavalla meri-ilmastolla kävijöitä kohta jo kahden vuosituhannen ajan. Sorrento on ollut taiteilijoiden, runoilijoiden, poliitikkojen ja filosofien suosima paikka kautta aikain. Vesuviuksen purkautuminen Rooman aikoina vuonna 79 aiheutti kaupungille merkittäviä tuhoja. Samalla tuhka kuitenkin loi alueelle hedelmällisen maaperän, joka rakensi pohjan tämän päivän oliiviviljelmille sekä erinomaiselle viinille. Punakattoiset talot, parvekkeelliset huoneistot ja houkuttelevat aukiot värittävät kaupungin keskustaa. Sorrentosta on matkaa lumoavalle Caprin saarelle alle tunti.

Lauantai 16.6. Civitavecchia (Italia) klo 07.00 – 19.00

Satamakaupunki Civitavecchia on ennen kaikkea portti Rooman ikuiseen kaupunkiin, joka tarjoaa kävijöilleen aina jotain erikoista. Tässä historiallisessa, seitsemälle kukkulalle rakennetussa kaupungissa on monia tunnettuja nähtävyyksiä ja museoita lähes jokaisen kulman takana. Muodista kiinnostuneille lukuisat liikkeet antavat tutkimisen aihetta pidemmäksikin aikaa. Rooman kestosuosikkinähtävyydet ovat Colosseum, Espanjalaiset portaat ja Pietarin kirkko.

Sunnuntai 17.6. Ajaccio (Korsika, Ranska) klo 09.00 – 17.00

Ranskalaisella Korsikan saarella sijaitseva merikaupunki Ajaccio tunnetaan parhaiten Napoleon Bonaparten synnyinkaupunkina. Tämän lisäksi Ajaccio tarjoaa myös paljon hurmaavaa välimerellistä tunnelmaa. Mukulakivikadut ja värikkäät kujat kutsuvat kuljeskelemaan ja tutkimaan pieniä kahviloita ja myymälöitä.  Palais Fesch – taidemuseo – pitää sisällään teoksia aina Botticellilta Belliinin. Täällä on näytillä Ranskan laajin kokoelma italialaisten taitelijoiden taideteoksia heti Louvren jälkeen.

Maanantai 18.6. Palamós (Espanja) klo 10.00 – 18.00

Palamós sijaitsee aivan Costa Bravan aurinkoisen rannikon keskiössä. Upeiden rantojen reunustamana Palamós juontaa monen välimerellisen kylän tavoin juurensa kalastuksesta. Nykyään kalastusperinteet näkyvät kalasataman päivittäisinä huutokauppoina, jolloin päivän saaliit vaihtavat omistajaansa. Satamapäivää voi viettää rannasta ja auringosta nauttien tai suunnata esimerkiksi läheiseen Figuresin kylään, jossa sijaitsee eriskummallinen Salvador Dalín museo täynnä taiteilijan surrealistisia maalauksia ja veistoksia.

Tiistai 19.6. Palma (Mallorca, Espanja) tulo klo 06.00. Paluulento Suomeen

Saavumme aamulla Palmaan, jonka historiaa on kirjoitettu jo Rooman valtakauden ajoista lähtien ja vielä nykyään vanhojen kortteleiden puutarhoista löydetään antiikin ajan esineitä. Kaupungin ikoni, goottilainen katedraali, kohoaa ylväänä aivan rannan tuntumassa. Espanjalaisen taiteen museossa on esillä töitä muun muassa Picassolta, Mirólta sekä Salvador Dalílta. Palma on etenkin kaupunkikohde, mutta myös mukavia rantoja löytyy kaupungin läheltä.  On aika päättää risteily ja sanoa näkemiin m/s Marella Dreamille. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X