6.5.2018 Lomaristeily 13 pv alk. 2 195 € Länsi-Euroopan kierros, m/s Marella Discovery ALL INCLUSIVE

Print the page

Espanja – Portugali – Ranska – Belgia – Iso-Britannia

Kaipaatko uusia tuulia ja hemmotteluhetkiä meren äärellä? Haluaisitko maistiaisia Portugalista, Espanjasta ja Ranskasta? Kaikkea sitä on tarjolla lomaristeilyllä, jonka punaisena lankana on luonteikas Atlantti charmikkaine rantakaupunkeine ja -kylineen. Risteilyn alkua maustaa välimerellinen Malaga, jota on uudistettu viime vuosina yhä houkuttelevammaksi. Leppoisasta Lissabonista tapaat perinnekahvilat ja omaleimaiset kaupunginosat, viinikaupunki Portosta pittoreskia rappioromantiikkaa ja sinivalkoisilla kaakelikuvilla koristeltuja kirkkoja. Sitten salaisuuksiaan paljastavat äyriäisravintoloistaan kuulu Vigo, Gijónin siiderikaupunki ja näyttävän taidemuseon leimaama Bilbao. Lopulta vuoroon astuu Ranska ja keskiaikaistyylinen Nantes, joka on maan kauneimpia kaupunkeja. Brestistä voit tehdä retken keramiikasta kuuluun Quimperiin. Cherbourgin vetonauloja on kiehtova merimuseo akvaarioineen ja sukellusveneineen. Matkan lopulla pääset nuuhkimaan suklaapuotien tuoksuja ihastuttavaan Bruggeen ja vielä päiväksi Le Havreen, jonka lähistöllä on sotahistoriallista nähtävää, tai rantakylien kauneutta.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Hemmottele itseäsi laivalla All inclusive -pakettiin kuuluvilla aterioilla ja juomilla sekä aluksen monipuolisilla puitteilla ja palveluilla. Virkistäydy uima-altaassa kaupunkipäivien jälkeen ja lekottele aurinkoterassilla, joka on varattu vain aikuisille.
 • Ihastele kauniita kauppoja ja suloisia puoteja. Portossa on vanhan ilmeensä säilyttäneitä erikoiskauppoja, joista koristeellisin on antiikkinen kirjakauppa Lello & Irmao. Vuodesta 1906 toiminut liike on upea nähtävyys. Kanavien halkomassa Belgian Bruggessa on kymmeniä suklaapuoteja – useissa tehdään konvehdit ja muut suklaaherkut itse.
 • Käyskentele Nantesin tunnelmallisessa joenvarsikaupungissa, jossa on kaunista vanhaa arkkitehtuuria eri aikakausilta, puutarhoja, gallerioita ja museoksi muutettu komea kuninkaallinen linna. Erottuvin nähtävyys on Les Machines de l’île -museo erikoisine kojeineen. Siellä voi muun muassa ratsastaa mekaanisella norsulla.

 

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

 

Saura Paananen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 13 pv

su 6.5.           Lento Helsinki – Malaga (Espanja), laivaan nousu. Lähtö klo 22.00
ma 7.5.          Päivä merellä
ti 8.5.             Lissabon (Portugali) klo 09.00 – 18.00
ke 9.5.           Porto (Portugali) klo 08.00 – 18.00
to 10.5.         Vigo (Espanja) klo 08.00 – 17.00
pe 11.5.         Gijón (Espanja) klo 10.00 – 19.00
la 12.5.          Bilbao (Espanja) klo 09.00 – 18.00
su 13.5.         St. Nazaire (Ranska) klo 09.00 – 18.00
ma 14.5.        Brest (Ranska) klo 08.00 – 17.00
ti 15.5.           Cherbourg (Ranska) klo 07.00 – 17.0
ke 16.5.         Zeebrugge (Belgia) klo 09.00 – 18.00
to 17.5.         Le Havre (Ranska) klo 08.00 – 18.00
pe 18.5.         Southampton (Iso-Britannia) tulo klo 06.00. Paluulento Suomeen                                                                                              

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 6.5. D8 514
Helsinki 6.10 – 9.55 Malaga

Paluulento 18.5. AY1336
Lontoo 16.10 – 21.00 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh 
         
Sisähytti (2/3 kansi) 2 195
Sisähytti (6-8 kansi) 2 250
Sisähytti Plus (7/8 kansi) 2 290
Ulkohytti (2/3 kansi) 2 335
Parvekehytti (6. kansi) 2 670
Parvekehytti Deluxe (7 kansi) 2 795
Yhden hengen sisähytti 2 840
Yhden hengen ulkohytti 3 015

Tutustu m/s Marella Discoveryyn >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: maltillinen, 1830 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3+ tähteä

Thomson Discovery_kooste_pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Marella Discoverylla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Malaga, Lontoo – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • All Inclusive juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, lounaat, illalliset) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon lisämaksullisia suomeksi tulkattuja Kristina®-retkiä, jotka tehdään yhdessä matkanjohtajan ja paikallisoppaan kanssa. Tarkemmat tiedot retkistä saat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Sunnuntai 6.5. Helsinki – Malaga (Espanja). Laiva lähtee klo 22.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Malagaan. Aurinkorannikon suosittu lämmin matkakohde tarjoaa rantojen lisäksi myös kurkistuksen antiikin ajan historiaan. Alcazaban linnoitus, Malagan renessanssityylinen katedraali ja 1800-luvun rakennukset ovat kaupungin tärkeitä nähtävyyksiä.  Pablo Picasson synnyinkaupungissa vastakohdat törmäävät modernin kaupunkiarkkitehtuurin ja vanhankaupungin tunnelmallisten kujien ja vanhojen rakennusten välillä.

Maanantai 7.5. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää tutustuen m/s Marella Discovery -laivaan ja nauttien sen palveluista.

Tiistai 8.5. Lissabon (Portugali) klo 09.00 – 18.00

Lissabon on yksi maailman vanhimmista kaupungeista. Sen mainio satama oli looginen kaupan keskittymä jo foinikialaisten aikana sekä tietysti luonnollinen lähtöpaikka portugalilaisille löytöretkille 1400-luvulla. Ominaista tälle Portugalin pääkaupungille ovat sen valkoiset talot. Historiallinen Alfaman alue sekä Lissabonin tuomiokirkko ovat lyhyen kävelymatkan päässä laivalta. Lissabonin symbolina tunnettu löytöretkeilijöiden muistomerkki Belémin torni on myös UNESCOn maailmanperintölistalla.

Keskiviikko 9.5. Porto (Portugali) klo 08.00 – 18.00

Kaupungissa, jonka juuret ajoittuvat aina 400-luvulle asti, on paljon nähtävää. Porto on Lissabonin jälkeen Portugalin toiseksi suurin kaupunki. Kaupungin strateginen sijainti Dourojoen rannalla on ollut merkittävä aina muinaisajoista lähtien. Ribeiran alueella löytää kapeita mukulakivikujia, jotka johtavat Dourojoelle. Kannattaa myös vierailla jossain monissa viinikellareista maistamassa paikallista herkkua, portviiniä.

Torstai 10.5. Vigo (Espanja) klo 08.00 – 17.00

Vihreänä Espanjana tunnettu lumipeitteisten vuorten ympäröivä Vigo sijaitsee Portugalin pohjoispuolella, Atlantin rannikolla. Casco Vellon vanhakaupunki levittäytyy heti satamasta ylöspäin, kun kaupungin uudempi osa laajentuu itään. Vigon kasvun vuodet olivat 1900-luvulla, kun kaupungin asukasluku 15-kertaistui. Tänä päivänä Vigo on hyvin suosittu risteilylaivojen vierailukohde.

Perjantai 11.5. Gijón (Espanja) klo 10.00 – 19.00

Gijón on suurin satama ja kaupunki Asturian maakunnassa. Kaupunki kehittyi merkittäväksi keskukseksi viimeistään rautatien avaamisen yhteydessä vuonna 1874, kun satamaan pystyttiin kuljettamaan kivihiiltä ja maataloustuotteita. Gijón tunnetaan myös mukavana rantakaupunkina, mutta sillä on myös paljon mielenkiintoista tarjottavaa niin taiteen- kuin historian ystävillekin. Teemamuseot, kasvitieteellinen puutarha tai Gijónin vanhan keskustan alue tarjoavat paljon nähtävää ja ostettavaa. Ei pidä myöskään unohtaa siiderikulttuuria, josta asturialaiset ovat erityisen ylpeitä.

Lauantai 12.5. Bilbao (Espanja) klo 09.00 – 18.00

Baskimaan ytimessä sijaitseva Bilbao nousi kuuluisuuteen viimeistään vuonna 1997 avatun Guggenheim-museon ansiosta, mikä muutti radikaalisti koko kaupunkia ja sen kiinnostusta matkailukohteena. Rakennus itsessään on jo todellinen taideteos. Bilbaosta löytyy Guggenheim-museon lisäksi paljon muutakin. Kaupunki on charmikas yhdistelmä sekä uutta ja dynaamista että samaan aikaan 700-vuotisen historian tuomaa perinteikkyyttä. Bilbaon suosituin kaupunginosa on vanhakaupunki, joka sisältää paljon nähtävää – kirkkoja, aukioita, tapasbaareja sekä paikallisten suosiman kävelykadun.

Sunnuntai 13.5. St. Nazaire (Ranska) klo 09.00 – 18.00

Saint-Nazairessa on mukava viettää päivää vaikka veden äärellä. Kaupungin kauniit rannat ja houkuttelevat rantapromenadit kutsuvat kävelylle. Kaupungin keskusta tarjoilee ranskalaisia herkkuja monissa hurmaavissa kahviloissa ja ravintoloissa. Nantes, joka sijaitsee St. Nazairen lähellä, tunnetaan yhtenä parhaista paikoista asua Ranskassa. Kaupungin rikas kulttuuriperintö ja historiallinen keskusta tarjoavat nähtävää moneen makuun. Nantesin nähtävyyksistä voidaan mainita esimerkiksi 1200-luvulta peräisin olevat St. Pierren ja St. Paulin katedraalit sekä Crébillonin ostoskatu.

Maanantai 14.5. Brest (Ranska) klo 08.00 – 17.00

Strategisesti Bretagnen niemimaan läntisessä kolkassa sijaitsevalla Brestillä on rikas sotilaallinen historia. Maamerkkeihin kuuluvat vahvasti linnoitettu satama sekä pullea 1300-luvulla rakennettu Tour Tanguyn torni, jossa on toisesta maailmansodasta kertova museo. Myös Brestin kauppasatama itsessään on jo mielenkiintoinen tuttavuus. Commandant Malbert -laituria kävellessä on mahdollisuus nähdä monia värikkäitä poijuja ja merimerkkejä sekä modernia puuvenerakentamista edustavia telakoita. Kuuluisa kuunari La Recouvrance sekä yksi maailman tehokkaimmista hinaajista Abeille Flandre sijaitsee myös Brestin satamassa.

Tiistai 15.5. Cherbourg (Ranska) klo 07.00 – 17.00

Tänään saavumme viikinkien perustamaan Cherbourgiin, joka monien vaiheiden ja suurimman kauppamahdin jälkeen on muotoutunut mukavaksi ja rauhalliseksi satamakaupungiksi. Ehkä ensimmäisenä tulee mieleen Cherbourgin sateenvarjot, jotka ovat peruja vuoden 1964 samannimisestä musikaalista. Kaupungin keskusaukiolta löytää mukavia kahviloita ja putiikkeja, joista mukaan voi tarttua tuliaisiksi myös kuulu sateenvarjo. Rannikolla Cherbourgin ulkopuolella kohoavat jylhinä Bretagnen kalliot.

Keskiviikko 16.5. Zeebrugge (Belgia) klo 09.00 – 18.00

Zeebrugge on vanha belgialainen kaupunki, jossa vielä tänä päivänä on aistittavissa keskiaikaista tunnelmaa. Kaupunki on kokenut kovia toisen maailmansodan aikana, sillä tuolloin satamassa sijaitsi Saksan sukellusvenetukikohta, joka pommitettiin käyttökelvottomaksi Iso-Britannian laivaston yllätyshyökkäyksessä.

Torstai 17.5. Le Havre (Ranska) klo 08.00 – 18.00

Toisen maailmansodan aikana pahoja vaurioita kärsinyt Le Havre sai kokonaan uuden ilmeen belgialaisen arkkitehdin Auguste Perretin kynästä viime vuosisadalla, mikä on tehnyt kaupungista erittäin mielenkiintoisen matkailukohteen. Kaupungin uudelleenrakentamista pidetään yhtenä 1900-luvun suurimmista saavutuksista ja moderni Le Havren alue onkin listattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Kaupungin muihin nähtävyyksiin kuuluvat upea katedraali sekä Pyhän Joosefin kirkko. Houkuttelevan keskustan lisäksi aivan lähellä sijaitsee myös kaunis uimaranta sekä rantaviivaa myötäilevä kävelypromenadi.

Perjantai 18.5. Southampton (Iso-Britannia) tulo klo 06.00. Paluulento Suomeen

Saavumme aamulla Southamptoniin. Aamiaisen jälkeen on tullut aika sanoa näkemiin m/s Marella Discoverylle. Paluulento Suomeen lähtee Lontoosta. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X