29.4.2018 Lomaristeily 12 pv Viiden valtion visiitti – Välimeren mitalla Espanjasta Kroatiaan, m/s Marella Celebration ALL INCLUSIVE – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Espanja – Ranska – Italia – Montenegro – Kroatia

Ota varaslähtö kesään! Nauti lomaristeilyn vaivattomuudesta ja ihanasta Välimerestä – rantakaupungeista, nähtävyyksistä ja viehkeistä saarista, jotka elelevät omaan rytmiinsä. Astele Málagan vanhoilla kujilla ja uppoudu Cartagenassa sen hienoon historiaan. Seuraavina päivinä etenet saarelta toiselle. Ibizalla odottelevat valkoiset kylät ja tyylikkään pääkaupungin putiikkikujat. Menorcalla voit viettää päivää hiekkarannalla turkoosin veden äärellä, tai antaa ajan seisahtua katukahviloissa. Korsikalla säväyttävät vuoret, villiyrteille tuoksuvat rinteet ja charmikas Ajaccion kaupunki. Luonnonkaunista Elbaa pilkuttavat uneliaat, pastellinväriset kylät. Rooma sen sijaan hengästyttää – se on niin upea ja vilkas, ja siellä on kaikkea: historiaa, muotia, herkkuja. Hektinen Napoli on Etelä-Italiaa aidoimmillaan. Sisiliassa pääset Taorminan lumoavaan kukkulakaupunkiin tai Etnan jähmettyneille laavarinteille. Montenegron jujuna ovat huikeat maisemat merestä nousevine vuorineen. Matkan päätös on Kroatian Dubrovnik – astele barokkirakennusten lomassa ja nouse kaupunkia ympäröivän muurin harjalle käyskentelemään.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Malta pysähtyä ja olla vaan. Laskeudu Menorcan, Korsikan ja Elban saarten hitaaseen tunnelmaan, ja siemaile lasillinen viiniä merta katsellen.
 • Samoile ihastuttavissa pikkukaupungeissa, kuten Taorminassa, Kotorissa ja Dubrovnikissa. Niissä on historiaa ja ajatonta tyylikkyyttä, kauniita maisemia ja tunnelmallisten ravintoloiden herkkuja.
 • Ihaile Rooman ja Napolin mahtavia monumentteja sekä koreita kirkkoja, palatseja ja aukioita. Elämäntäyteiset suurkaupungit tarjoavat loputtomasti silmänruokaa.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

Ulla Halsas

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 12 pv

su 29.4.         Lento Helsinki – Malaga (Espanja), laivaan nousu. Lähtö klo 20.00
ma 30.4.        Cartagena (Espanja) klo 12.00 – 20.00
ti 1.5.             Ibiza Town (Ibiza, Espanja) klo 09.00 – 18.00
ke 2.5.           Mahón (Menorca, Espanja) klo 08.00 – 16.00
to 3.5.           Ajaccio (Korsika, Ranska) klo 10.00 – 18.00
pe 4.5.           Elba* (Italia) klo 08.00 – 18.00
la 5.5.            Civitavecchia (Italia) klo 07.00 – 19.00
su 6.5.           Napoli (Italia) klo 08.00 – 18.00
ma 7.5.          Messina (Sisilia, Italia) klo 08.00 – 18.00
ti 8.5.             Päivä merellä
ke 9.5.           Kotor (Montenegro) klo 08.00 – 18.00
to 10.5.         Dubrovnik (Kroatia) tulo klo 05.00. Laivasta nousu, paluulento Suomeen.

*Maihinmeno venekuljetuksella

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella*, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot 29.4. LH855/LH1148
Helsinki 6.10 – 7.45 Frankfurt 9.10 – 12.05 Malaga

Paluulennot 10.5. LH1711/LH2466
Dubrovnik 16.35 – 18.10 München 20.00 – 23.25 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (1/2 kansi) 2 095
Sisähytti (3/4 kansi) 2 165
Ulkohytti (1/2 kansi) 2 205
Ulkohytti (3/4 kansi) 2 275
Ulkohytti (7/8 kansi) 2 380
Ulkohytti Deluxe (6-8 kansi) 2 435


Tutustu m/s Marella Celebrationiin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – perinteikäs risteilykokemus brittiläisittäin
 • Laivan koko: maltillinen, 1264 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Marella Celebrationilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Frankfurt – Malaga, Dubrovnik – München – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • All Inclusive juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisen ja suomeksi tulkatun  Kristina®-retkipaketin hintaan 269 € / hlö.

Varaathan retkipaketin viimeistään 16.4.2018.

 

Retkipakettiin sisältyvät retket:

Ma 30.4. Cartagenan nähtävyydet, puolipäiväretki (n. 4 h)
Cartagenalle nimensä antaneet karthagolaiset perustivat kaupungin 200-luvulla eKr. Cartagena kehittyi ja kukoisti roomalaisten, muslimien ja arabien valtakausilla. Roomalaisaikana se oli Espanjan suurin kaupunki, mistä ovat muistuttamassa foorumin ja amfiteatterin rauniot. Tutustumme bussilla ja kävellen Cartagenan päänähtävyyksiin. Näemme osia puunilaisesta muurista, joka suojeli kaupunkia karthagolaisten valtakaudella. Noin parikymmentä vuotta sitten löydetystä roomalaisesta teatterista on tullut kaupungin tärkeä maamerkki, jonka yhteydessä on hiljattain avattu museo. Paikannamme upean kaupungintalon ja vietämme vapaa-aikaa ihaillen Calle Mayor -kävelykadun kauniita rakennuksia.

To 3.5. Korsikan maaseuturetki, puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Korsikan kaunista maaseutua ja huikeita näkymiä esittelevä retki suuntaa kiemurtelevaa tietä pitkin vuoristoon. Täällä luonto on suorastaan henkeäsalpaava. Matkan varrelle jäävät tiheät kastanjametsät, syvät solat, rosoiset vuorenhuiput ja pienet kylät. Näkymät Prunellinlaaksoon ja Tollan tekojärvelle ovat häikäiseviä. Retken aikana tarjoutuu mahdollisuus maistella paikallisia erikoisuuksia. Lopuksi palaamme saaren pääkaupunkiin Ajaccioon, joka tunnetaan parhaiten Napoleonin syntymäkaupunkina.

La 5.5. Rooma ja Vatikaani, kokopäiväretki (n. 8,5 h)
Retki alkaa Civitavecchian satamasta, josta matkaa Roomaan on noin 1,5 tuntia. Tutustumme ikuiseen kaupunkiin kiertoajelulla, jonka aikana näemme Rooman merkittävimmät nähtävyydet. Roomassa aistii koko sivistyksen historian ehkä paremmin kuin missään toisessa Euroopan kaupungissa. Historia nivoutuu hyvin nykypäivään ja vaikka se onkin kaikkialla läsnä, modernin suurkaupungin syke tuntuu myös vahvana. Tutustumme yhteen uuden ajan seitsemästä ihmeestä, mahtavaan gladiaattori- ja eläintaisteluareenana toimineeseen Colosseumiin, ulkopuolelta. Aitoa roomalaista tunnelmaa voimme aistia opastetulla kävelyllä, jonka aikana tutuksi tulevat mm. Rooman kuuluisin suihkulähde Fontana di Trevi ja kaupungin parhaiden säilynyt antiikinaikainen monumentti Pantheon. Lyhyen vapaa-ajan jälkeen suuntaamme kohti Vatikaania, jossa vierailemme Pietarinkirkossa, maailman suurimmassa ja loisteliaimmassa uskonnollisessa rakennuksessa, mikäli se on auki yleisölle. Mielenkiintoisen päivän päätteeksi palaamme bussikuljetuksella Civitavecchiaan.

Ke 9.5. Henkeäsalpaava Montenegro, puolipäiväretki (n. 5 h)
Päivän retkemme suuntautuu idän ja lännen risteyskohdassa sijaitsevaan Montenegroon, joka häikäisee kulttuurillaan ja historiallaan. Päivämme alkaa henkeäsalpaavalla ajomatkalla serpentiinitietä, jota kutsutaan maailman kauneimmaksi reitiksi, Kotorista Cetinjeen. Ajamme Lovcen kansallispuistossa sijaitsevalle vuorelle ihailemaan vastakohtien maisemia. Ensimmäinen pysähdyksemme on Njegusin kylässä, jossa maistelemme paikallisia herkkuja. Päästyämme Cetinjeen, aikaisempaan Montenegron kuningaskunnan pääkaupunkiin, vierailemme Kuningas Nikolan museossa. Muurien ympäröimässä vanhassa kaupungissa käymme kävelykierroksella.

Huomoithan seuraavat seikat:

Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Sunnuntai 29.4. Helsinki – Malaga (Espanja). Laiva lähtee klo 20.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Malagaan, josta siirrymme satamaan m/s Marella Celebrationille. Aurinkorannikon suosittu lämmin matkakohde tarjoaa rantojen lisäksi myös kurkistuksen antiikin ajan historiaan. Alcazaban linnoitus, Malagan renessanssityylinen katedraali ja 1800-luvun rakennukset ovat kaupungin tärkeitä nähtävyyksiä.  Pablo Picasson synnyinkaupungissa vastakohdat törmäävät modernin kaupunkiarkkitehtuurin ja vanhankaupungin tunnelmallisten kujien ja vanhojen rakennusten välillä.

Maanantai 30.4. Cartagena (Espanja) klo 12.00 – 20.00

Yli 2000 vuoden ajan Cartagena on ollut yksi Espanjan tärkeimmistä satamista. Kaupunki suorastaan pursuaa historiaa ja kulttuuria monumenttien ja arkkitehtuurin muodossa. Roomalaisten viidelle pienelle kukkulalle rakentaman Cartagenan kaupunkinäkymää vartioi vanha keskiaikainen linna, josta on upeat näkymät kauniiseen luonnonsatamaan. Vaikka moni Rooman ajan rakennuksista on hävinnyt, muutamia tärkeitä kohteita on vielä jäljellä kuten Amfiteatteri ja museo. Moni modernimman ajan rakennus edustaa Antonio Gaudín näkemyksiä arkkitehtuurista.

Tiistai 1.5. Ibiza Town (Ibiza, Espanja) klo 09.00 – 18.00

Noin 79 kilometriä Valencian rannikolta sijaitseva Ibiza on Baleaarien suurin kaupunki. Ibiza tunnetaan ehkä parhaiten sen upeasta yöelämästä sekä elektronisesta musiikista, mutta se tarjoaa paljon muutakin. Kaupungin vanhat korttelit, joita suojaavat keskiaikaiset mahtavat Dalt Vilan kiviseinät sekä vanha linnoitus, on listattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Rannan tuntumasta voi löytää mukavia kalaravintoloita sekä tyylikkäitä putiikkeja. Vanhan kaupungin sokkeloiset kivipäällyseteiset kujat kutsuvat etsimään kätkettyjä kauppoja ja ravintoloita.

Keskiviikko 2.5. Mahón (Menorca, Espanja) klo 08.00 – 16.00

Saapuminen Mahóniin mereltä päin on upea kokemus. Tämä Menorcan saaren pääkaupunki on levittäytynyt kallion päälle katsellen ylväästi maailman toiseksi syvintä luonnonsatamaa. Putiikit, kaupat ja monet kahvilat sekä ravintolat sijaitsevat kahden pääaukion välisellä alueella. Santa Marian kirkko on kuuluisa mahtavista uruistaan, joiden neljä koskettimistoa ja yli 3000 urkupilliä antavat mahtavan soinnin. Tiesitkö, että paikallisen tarinan mukaan majoneesikastike olisi kotoisin Menorcan saarelta?

Torstai 3.5. Ajaccio (Korsika, Ranska) klo 10.00 – 18.00

Ranskalaisella Korsikan saarella sijaitseva merikaupunki Ajaccio tunnetaan parhaiten Napoleon Bonaparten synnyinkaupunkina. Tämän lisäksi Ajaccio tarjoaa myös paljon hurmaavaa välimerellistä tunnelmaa. Mukulakivikadut ja värikkäät kujat kutsuvat kuljeskelemaan ja tutkimaan pieniä kahviloita ja myymälöitä.  Palais Fesch – taidemuseo – pitää sisällään teoksia aina Botticellilta Belliinin. Täällä on näytillä Ranskan laajin kokoelma italialaisten taitelijoiden taideteoksia heti Louvren jälkeen.

Perjantai 4.5. Elba (Italia) klo 08.00 – 18.00

Elban saari tunnetaan ehkä kaikkein parhaiten Napoleonin ensimmäisen maanpaon näyttämönä. Loukkaavan liikanimen, ”Elban keisari”, saattelemana hänet lähetettiin saarelle 1000 miehen vartioimana. Kymmenen kuukautta maanpaosta Napoleon keräsi pienen armeijan ympärilleen, pakeni ja palasi takaisin Ranskaan. Saarella moni varmasti ihmettelee, miksi Napoleon halusi pois Elbalta, sillä metsäiset vuorimaisemat, vehreä maaseutu ja upeat rannat suorastaan kutsuvat jäämään. Risteilylaivojen pysähdyspaikassa Portoferraiossa voit aistia vielä menneen maailman tunnelmaa kävelemällä vuosisatoja vanhojen linnoitusten raunioilla tai tutkimalla kylän kapeita kujia.

Lauantai 5.5. Civitavecchia (Italia) klo 07.00 – 19.00

Satamakaupunki Civitavecchia on ennen kaikkea portti Rooman ikuiseen kaupunkiin, joka tarjoaa kävijöilleen aina jotain erikoista. Tässä historiallisessa, seitsemälle kukkulalle rakennetussa kaupungissa on monia tunnettuja nähtävyyksiä ja museoita lähes jokaisen kulman takana. Muodista kiinnostuneille lukuisat liikkeet antavat tutkimisen aihetta pidemmäksikin aikaa. Rooman kestosuosikkinähtävyydet ovat Colosseum, Espanjalaiset portaat ja Pietarin kirkko.

Sunnuntai 6.5. Napoli (Italia) klo 08.00 – 18.00

Campanian alueella sijaitseva Napoli on Italian kolmanneksi suurin kaupunki. Maineeseen Napoli on ehkä noussut sen upean sijaintinsa tähden Vesuviuksen juurella. Kaupunki osaa yllättää myös nähtävyyksillään joita ovat muun muassa kuninkaallinen palatsi, San Carlosin oopperatalo tai vaikka Castle Nuovo -linna, jonka alkuperä on 1200-luvulla. Kaupungin keskustaan voi helposti tutustua myös kävellen. Napolista tehdään usein retkiä Vesuviukselle sekä tulivuoren purkauksessa tuhoutuneeseen Pompeijin rauniokaupunkiin.

Maanantai 7.5. Messina (Sisilia, Italia) klo 08.00 – 18.00

Messinan historiaan sisältyy monia luonnonkatastrofeja, joista tuhoisin oli vuoden 1908 maanjäristys. Tänä päivänä Messina on vilkas yliopistokaupunki, jolla on kukoistava kaupunkikulttuuri. Messinasta tehdään usein retkiä läheiseen Taorminan kylään, joka sijaitsee läheisen vuoren rinteellä. Taorminassa sijaitsee yksi maailman vanhimmista kreikkalais-roomalaisista teattereista. Kylässä on myös useita kahviloita, ravintoloita ja taidekauppoja. Aktiivinen Etnan tulivuori on myös retkimatkan päässä Messinasta

Tiistai 8.5. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa päivää merellä nauttien laivan ohjelmasta ja ystävällisestä palvelusta.

Keskiviikko 9.5. Kotor (Montenegro) klo 08.00 – 18.00

Kotorinlahden jylhät kalliomaisemat, siniturkoosina kimmeltävä meri ja erinomaisesti säilyneet historialliset pikkukaupungit tarjoavat kävijälle unohtumattoman elämyksen. Kotorin historiallisen keskustan ja vanhan puolustusjärjestelmän rakensivat venetsialaiset 1400-luvulla ja tätä mahtavuutta voi ihailla vielä tänäkin päivänä. UNESCOn maailmanperintölistattua Kotorin vanhaakaupunkia suojaa hyvin säilynyt puolustusmuuri. Kaupungin sokkeloiset kadut johdattavat useille aukioille, joita ympäröivät vuosisatoja vanhat, nykyään kahviloiksi ja putiikeiksi muuntautuneet kivirakennukset

Torstai 10.5. Dubrovnik (Kroatia) tulo klo 05.00. Laivasta nousu, paluulento Suomeen.

Saavumme aamulla risteilyn päätesatamaan. On aika tullut sanoa näkemiin m/s Marella Celebrationlle. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X