18.10.2017 Lomaristeily 9 pv alk. 1 595 € Välimeren risteily Adrianmerellä, m/s Thomson Spirit ALL INCLUSIVE

Print the page

Kroatia – Italia – Albania

Välimeren risteily Adrianmerellä THMED15 & 17 alku

Adrianmeren huumaavaa sineä, vanhojen kujien salaisuuksia ja herkullista ruokaa – tämä lomaristeily on historiasta ja kulttuurista kiinnostuneen, elämällä nautiskelijan toive. Saat matkan juonesta kiinni heti alussa, uhkeiden muurien kätkemässä, valtavan kauniissa Dubrovnikissa, jossa on ravintoloita joka suunnalla. Rijekan satamasta voit retkeillä kukkulalla olevaan keskiaikaiseen kylään, Kroatian pääkaupunkiin tai kauniiden rantojen saarelle. Sitten on vuorossa Italian viihtyisä Trieste. Astele pastellivärein maalatussa vanhassakaupungissa, kurkistele barokkikirkkoihin ja testaile aukioiden kahviloita. Venetsiassa on loputtomasti nähtävää. Ehkä katselet palatseja ja siltoja kanavien ja kanaalien suunnalta, vesibussin kyydistä. Kroatian luonnonkauniilla Hvarin saarella odottelee pieni, elegantti pääkaupunki sekä maalaismaiset näkymät viini-, oliivi- ja laventeliviljelmineen. Viikon lopulla ehdit vielä viettää rantapäivää Durrësin pitkillä hietikoilla ja nauttia huokean merellisen lounaan. Tai kurkista syvemmälle Albaniaan, ja katso mitä muuta mukavaa salaperäinen maa tarjoaa.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Koe Kroatian suositut lomasaaret, Krk ja Hvar, ilman ruuhkia. Aisti niiden leppoisaa, syyskesäistä tunnelmaa ja samoile kauniissa historiallisissa kaupungeissa.
 • Livu vesibussilla pitkin Canal Grandea, Venetsian näyttävintä kanaalia. Liki neljä kilometriä pitkä pääuoma mutkittelee kaupungin halki keskellä kirkkoja, palatseja ja rapistuneita talovanhuksia – sekä virtaa myös kuuluisan Rialton sillan alitse.
 • Kiertele Miramaren linnan koristeellisissa saleissa ja kauniissa puisto-puutarhassa. Triesten liepeille, meren äärelle, 1800-luvulla rakennettu linna tehtiin Itävallan arkkiherttua Maximilianille.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina-matkanjohtaja

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 9 pv

18.10. ke       Lento Helsinki – Dubrovnik, hotelliyöpyminen
19.10. to       Laivaan nousu. Lähtö klo 22.00
20.10. pe      Päivä merellä
21.10. la        Rijeka (Kroatia) klo 08.00 – 18.00
22.10. su      Trieste (Italia) klo 08.00 – 18.00
23.10. ma     Venetsia (Italia) klo 08.00 – 17.00
24.10. ti        Hvar* (Kroatia) klo 09.00 – 18.00
25.10. ke       Durres (Albania) klo 09.00 – 18.00
26.10. to       Dubrovnik (Kroatia) tulo klo 05.00. Laivasta nousu. Paluulento Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

18.10. Menolento D8484
Helsinki 16.40 – 18.45 Dubrovnik

26.10. Paluulento SK1852/SK716
Dubrovnik 11.50 – 14.40 Tukholma
Tukholma 15.20 – 17.50 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (1/2 kansi) 1 595
Sisähytti (3/4 kansi) 1 635
Ulkohytti (1/2 kansi) 1 655
Ulkohytti (3/4 kansi) 1 695
Ulkohytti Deluxe (6/8 kansi) 1 795
Parvekehytti Deluxe (9 kansi) 2 065
Yhden hengen sisähytti (2/3 kansi)
1 970
Yhden hengen ulkohytti (2/3 kansi)
2 030

Tutustu m/s Thomson Spiritiin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: keskisuuri, 1460 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

Thomson Spirit kooste pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Thomson Spiritillä valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Dubrovnik – Tukholma – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Hotelliyö ja illallinen Dubrovnikissa
 • Dubrovnikin kävelykierros
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti risteilyllä (sis. hanaolut, valikoima viinoja ja aperitiiveja, talon viini, valikoima cocktaileja, valikoima virvoitusjuomia)
 • Risteilyn tervetulotilaisuus
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Lentokentillä ja retkillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Keskiviikko 18.10. Helsinki – Dubrovnik (Kroatia)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennoilla Helsingistä Dubrovnikiin, missä majoitumme hotelliin. Nautimme yhteisen illallisen.

Torstai 19.10. Dubrovnik (Kroatia) lähtö klo 22

Aamiaisen ja hotellista uloskirjautumisen jälkeen siirrymme bussilla Dubrovnikin vanhaan keskustaan, jossa teemme kevyen kävelykierroksen ja vietämme hieman vapaa aikaa ennen laivaan nousua. Vierailu Dubrovnikissa on kuin aikamatka menneeseen. Kaupungissa itsessään on jo menneen ajan tunnelmaa, sillä kaupunkia suojaamaan rakennetut massiiviset muurit kätkevät sisälleen upeaa arkkitehtuuria, suihkulähteitä, palatseja, aukioita ja kirkkoja – kaikki rakennettuna samasta kiviaineksesta. Dubrovnik on kroatialaisen kulttuurin keskus ja monet taiteilijat ja tiedemiehet asuvat tällä alueella. Dubrovnik on erittäin suosittu risteilyalusten käyntisatama ja ruuhkaisina päivinä vanhassakaupungissa on vilinää. Illan tullen laiva suuntaa merelle ja risteily voi alkaa.

Perjantai 20.10. Päivä merellä

Meripäivää on mukava viettää laivaan, sen palveluihin sekä kanssamatkustajiin tutustuen.

Lauantai 21.10. Rijeka (Kroatia) klo 08.00 – 18.00

Kroatian kolmanneksi suurimmalla kaupungilla Rijekalla on vaiherikas historia, jota ovat muokanneet monet hyökkäykset ja vallanvaihdot. Kaupungin ihanuus välittyy parhaiten vanhassakaupungissa, joka on täynnä koristeellisia Itävalta-Unkarin aikaisia rakennuksia. Myös keskiaikaiset kirkot, roomalaiset muurit sekä 1200-luvulla rakennettu kaupunkia vartioiva Trsatin linna antavat paljon katseltavaa ja koettavaa. Kävelykatu, jota kutsutaan nimellä ”Korzo” tarjoaa mahdollisuuksia niin ostoksille putiikeissa kuin tauolle jossain lukuisista katukahviloista. Rijekan nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa kaupungin kellotorni, joka kerskailee neljällä kellotaulullaan sekä kahdekanskulmainen Pyhän Vituksen katedraali.

Sunnuntai 22.10. Trieste (Italia) klo 08.00 – 18.00

Trieste on italialainen kaupunki, joka on käytännössä kokonaan Slovenian ympäröimä. Tämä on näkynyt myös Triesten omaleimaisessa kulttuurissa, jossa on niin saksalaisia, juutalaisia, kreikkalaisia kuin slaavilaisia vaikutteita. Ja juuri tämä tekee vierailun Triestessä mielenkiintoiseksi. Slovenian läheisyys tuo kaupungilla kuultavaan kieleen myös mukavaa vaihtelua. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat 1800-luvulla valkoisesta Istrian kivestä rakennettu Miramaren linna sekäTriesten Katedaali, jossa pidetään Pyhän Justuksen jäänteitä. Päivää voi viettää myös rennosti Piazza dell’Unita d’Italia -aukiolla nauttien vaikkapa kahvia ja rapeita italialaisia mantelikeksejä, biscotteja.

Maanantai 23.10. Venetsia (Italia) klo 08.00 – 17.00

Veden ympäröimä ja yli sadalle saarelle levittäytynyt Venetsia on yksi maailman tunnetuimmista ja kauneimmista kaupungeista. Se on mystinen kaupunki, joka ei ole muuttunut paljoakaan viimeisten vuosisatojen aikana. Saapuminen Venetsiaan on aina yhtä ihmeellinen. Itämaiset ja barokkityyliset kupolit, goottilaiset palatsit ja kanavissa lipuvat mustat gondolit muodostavat näkymän, jossa on vaikutteita kaikista Välimeren kulttuureista. Kaupungissa on useita nähtävyyksiä kuuluisimpana ehkä Huokausten silta, 1300-luvulla rakennettu Dogen palatsi ja Pyhän Markuksen tuhatvuotinen kirkko.

Tiistai 24.10. Hvar (Kroatia) klo 09.00 – 18.00

Hvarin saarta kutsutaan usein uudeksi ”St. Tropeziksi” ja Euroopan aurinkoisimmaksi paikaksi. Uusitut venetsialaiset kaupunkipientalot, keskiaikaiset rakennukset, upeat satamassa seisovat jahdit ja maalaukselliset ravintolat ovat luoneet Hvarista suositun matkakohteen viime vuosina. Saarella on myös paljon reheviä oliiviviljelmiä, hedelmätarhoja sekä tusinoittain viinitiloja. Hvarin kaupungissa voi maistella paikallista herkkua grillattua mustekalaa yhdessä posip-rypäleistä tuotetun valkoviinin kanssa.

Keskiviikko 25.10. Durres (Albania) klo 09.00 – 18.00

Durres on yksi Albanian vanhimpia kaupunkeja. Tästä muistuttamassa ovat muun muassa vanhan roomalaisen amfiteatterin rauniot sekä osittain esiin kaivettu bysantin aikainen keskusaukio. Arkeologisessa museossa voi tutkia tarkemmin kaupungin menneisyyttä. Durresin mäeltä on upeat maisemat Adrianmerelle. Kaupungin rannalle on rakennettu bulevardi kahviloineen. Matkamuistoksi Durresista voi tarttua mukaan vaikka villasukkia tai pullo kuuluisaa paikallista Skanderbekin brandya. Durres on myös portti keskiaikaiseen kaupunkiin Tiranaan, jonne tehdään paljon retkiä.

Torstai 26.10. Dubrovnik (Kroatia) – Helsinki tulo klo 06.00

Saavumme aikaisin aamulla Dubrovnikiin. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Thomson Spiritille. Rauhassa nautitun aamiaisen jälkeen siittymme bussilla lentokentälle, josta paluulento Suomeen lähtee. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Uutiskirje- ja esitetilaus

Tilaa Kristina Cruises -uutiskirje sähköpostiisi ja esite kotiisi

Tilaa tästä >>

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X