18.10.2017 Lomaristeily 9 pv alk. 1 595 € Välimeren risteily Adrianmerellä, m/s Thomson Spirit ALL INCLUSIVE – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Kroatia – Italia – Montenegro

Välimeren risteily Adrianmerellä THMED15 & 17 alku

Adrianmeren huumaavaa sineä, vanhojen kujien salaisuuksia ja herkullista ruokaa – tämä lomaristeily on historiasta ja kulttuurista kiinnostuneen, elämällä nautiskelijan toive. Saat matkan juonesta kiinni heti alussa, uhkeiden muurien kätkemässä, valtavan kauniissa Dubrovnikissa, jossa on ravintoloita joka suunnalla. Rijekan satamasta voit retkeillä kukkulalla olevaan keskiaikaiseen kylään, Kroatian pääkaupunkiin tai kauniiden rantojen saarelle. Sitten on vuorossa Italian viihtyisä Trieste. Astele pastellivärein maalatussa vanhassakaupungissa, kurkistele barokkikirkkoihin ja testaile aukioiden kahviloita. Venetsiassa on loputtomasti nähtävää. Ehkä katselet palatseja ja siltoja kanavien ja kanaalien suunnalta, vesibussin kyydistä. Kroatian luonnonkauniilla Hvarin saarella odottelee pieni, elegantti pääkaupunki sekä maalaismaiset näkymät viini-, oliivi- ja laventeliviljelmineen. Viikon lopulla ehdit vielä viettää rantapäivää Durrësin pitkillä hietikoilla ja nauttia huokean merellisen lounaan.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Koe Kroatian suositut kohteet Dubrovnik ja Hvar, ilman ruuhkia. Aisti niiden leppoisaa, syyskesäistä tunnelmaa ja samoile kauniissa historiallisissa kaupungeissa.
 • Livu vesibussilla pitkin Canal Grandea, Venetsian näyttävintä kanaalia. Liki neljä kilometriä pitkä pääuoma mutkittelee kaupungin halki keskellä kirkkoja, palatseja ja rapistuneita talovanhuksia – sekä virtaa myös kuuluisan Rialton sillan alitse.
 • Kiertele Miramaren linnan koristeellisissa saleissa ja kauniissa puisto-puutarhassa. Triesten liepeille, meren äärelle, 1800-luvulla rakennettu linna tehtiin Itävallan arkkiherttua Maximilianille.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina-matkanjohtaja

Ulla Halsas

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 9 pv

18.10. ke       Lento Helsinki – Dubrovnik, hotelliyöpyminen Cavtatissa.
19.10. to       Laivaan nousu. Lähtö klo 22.00
20.10. pe      Päivä merellä
21.10. la        Rijeka (Kroatia) klo 08.00 – 18.00
22.10. su      Trieste (Italia) klo 08.00 – 18.00
23.10. ma     Venetsia (Italia) klo 08.00 – 17.00
24.10. ti        Hvar* (Kroatia) klo 09.00 – 18.00
25.10. ke       Bar (Montenegro) klo 08.00 – 18.00
26.10. to       Dubrovnik (Kroatia) tulo klo 05.00. Laivasta nousu. Paluulento Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Huom. Laivan aikataulu on muuttunut.
Albanian Durres on vaihtunut Montenegron Bariin 25.10.2017

Lentoaikataulut sitoumuksetta

18.10. Menolento D8484
Helsinki 16.40 – 18.45 Dubrovnik

26.10. Paluulento SK1852/SK716
Dubrovnik 11.50 – 14.40 Tukholma
Tukholma 15.20 – 17.50 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (1/2 kansi) 1 595
Sisähytti (3/4 kansi) 1 635
Ulkohytti (1/2 kansi) 1 655
Ulkohytti (3/4 kansi) 1 695
Ulkohytti Deluxe (6/8 kansi) 1 795
Parvekehytti Deluxe (9 kansi) 2 065
Yhden hengen sisähytti (2/3 kansi)
1 970
Yhden hengen ulkohytti (2/3 kansi)
2 030

Tutustu m/s Thomson Spiritiin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: keskisuuri, 1460 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

Thomson Spirit kooste pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Thomson Spiritillä valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Dubrovnik – Tukholma – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Hotelliyö ja illallinen Dubrovnikissa
 • Dubrovnikin kävelykierros
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti risteilyllä (sis. hanaolut, valikoima viinoja ja aperitiiveja, talon viini, valikoima cocktaileja, valikoima virvoitusjuomia)
 • Risteilyn tervetulotilaisuus
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Lentokentillä ja retkillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Matka- / retkiohjelma

 

Tällä risteilyllä on tarjolla neljä lisämaksullista suomeksi tulkattua Kristina®-retkeä. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.
Retket tulee varata viimeistään tiistaihin 3.10.2017 mennessä.
Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com

 

Keskiviikko 18.10. Helsinki – Dubrovnik (Kroatia)

TervetuloaTervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennoilla Helsingistä Dubrovnikiin, missä majoitumme upeassa 5* resortissa Cavtatissa, jossa nautimme yhteisen illallisen.

Torstai 19.10. Dubrovnik (Kroatia) laiva lähtee klo 22.

Aamiaisen ja hotellista uloskirjautumisen jälkeen siirrymme bussilla Dubrovnikin vanhaan keskustaan, jossa teemme kevyen kävelykierroksen ja vietämme hieman vapaa-aikaa ennen laivaan nousua. Vierailu Dubrovnikissa on kuin aikamatka menneeseen. Kaupungissa itsessään on jo menneen ajan tunnelmaa, sillä kaupunkia suojaamaan rakennetut massiiviset muurit kätkevät sisälleen upeaa arkkitehtuuria, suihkulähteitä, palatseja, aukioita ja kirkkoja – kaikki rakennettuna samasta kiviaineksesta. Dubrovnik on kroatialaisen kulttuurin keskus ja monet taiteilijat ja tiedemiehet asuvat tällä alueella. Dubrovnik on erittäin suosittu risteilyalusten käyntisatama ja ruuhkaisina päivinä vanhassakaupungissa on vilinää. Illan tullen laiva suuntaa merelle ja risteily voi alkaa.

Perjantai 20.10. Päivä merellä

Meripäivää on mukava viettää laivaan, sen palveluihin sekä kanssamatkustajiin tutustuen.

Lauantai 21.10. Rijeka (Kroatia) klo 08.00 – 18.00

Kroatian kolmanneksi suurimmalla kaupungilla Rijekalla on vaiherikas historia, jota ovat muokanneet monet hyökkäykset ja vallanvaihdot. Kaupungin ihanuus välittyy parhaiten vanhassakaupungissa, joka on täynnä koristeellisia Itävalta-Unkarin aikaisia rakennuksia. Myös keskiaikaiset kirkot, roomalaiset muurit sekä 1200-luvulla rakennettu kaupunkia vartioiva Trsatin linna antavat paljon katseltavaa ja koettavaa. Kävelykatu, jota kutsutaan nimellä ”Korzo” tarjoaa mahdollisuuksia niin ostoksille putiikeissa kuin tauolle jossain lukuisista katukahviloista. Rijekan nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa kaupungin kellotorni, joka kerskailee neljällä kellotaulullaan sekä kahdeksankulmainen Pyhän Vituksen katedraali.

Opatija, Adrianmeren helmi, puolipäiväretki (n. 4 h), 68 €
Päivän retkikohteemme on yksi Adrianmeren tunnetuimmista kohteista, joka on toivottanut matkailijat tervetulleiksi jo yli 160 vuoden ajan. Päivän retkemme alkaa linja-automatkalla pitkin upeaa Rijekan Rivieraa, jota myöten saavumme Mosceniceen. Opatijaan saapuessamme voimme kokea lähes siirtyvämme menneisyyteen. Kukoistuksen aikakautenaan Opatija oli rikkaiden ja kuuluisien lomakohde: kuninkaallisten, taiteilijoiden ja kirjailijoiden suosimassa kohtessa sekoittuu barokki, rokokoo ja art nouveau. Tovin vapaa-aikaa voi viettää käyskentelemällä  ja nauttien tunnelmasta. Opatija on myös tunnettu puistoistaan, joiden hyvin hoidettua kukkaloistoa pääsemme ihailemaan. Käymme lyhyellä kiertoajelulla ennen pientä kävelykierrosta, jonka aikana pysähdymme maistelemaan paikallisia konvehteja. Kävelykierroksen päätteeksi voi jälleen viettää hetken vapaa-aikaa. Tämä retki toteutetaan mikäli sille on vähintään 15 osallistujaa.

Sunnuntai 22.10. Trieste (Italia) klo 08.00 – 18.00

Trieste on italialainen kaupunki, joka on käytännössä kokonaan Slovenian ympäröimä. Tämä on näkynyt myös Triesten omaleimaisessa kulttuurissa, jossa on niin saksalaisia, juutalaisia, kreikkalaisia kuin slaavilaisia vaikutteita. Ja juuri tämä tekee vierailun Triestessä mielenkiintoiseksi. Slovenian läheisyys tuo kaupungilla kuultavaan kieleen myös mukavaa vaihtelua. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat 1800-luvulla valkoisesta Istrian kivestä rakennettu Miramaren linna sekä Triesten katedaali, jossa pidetään Pyhän Justuksen jäänteitä. Päivää voi viettää myös rennosti Piazza dell’Unita d’Italia -aukiolla nauttien vaikkapa kahvia ja rapeita italialaisia mantelikeksejä, biscotteja.

Tutustumme Triesteen omatoimisesti. Satamasta on lyhyt matka kaupungin keskustaan.

Maanantai 23.10. Venetsia (Italia) klo 08.00 – 17.00

Veden ympäröimä ja yli sadalle saarelle levittäytynyt Venetsia on yksi maailman tunnetuimmista ja kauneimmista kaupungeista. Se on mystinen kaupunki, joka ei ole muuttunut paljoakaan viimeisten vuosisatojen aikana. Saapuminen Venetsiaan on aina yhtä ihmeellinen. Itämaiset ja barokkityyliset kupolit, goottilaiset palatsit ja kanavissa lipuvat mustat gondolit muodostavat näkymän, jossa on vaikutteita kaikista Välimeren kulttuureista. Kaupungissa on useita nähtävyyksiä kuuluisimpana ehkä Huokausten silta, 1300-luvulla rakennettu Dogen palatsi ja Pyhän Markuksen tuhatvuotinen kirkko.

Muranon ja Buranon saarikierros, puolipäiväretki (n. 5 h), 59 €
Venetsian laguuni on Adrianmeren suljettu lahti, jossa sijaitsee itse Venetsian lisäksi lukuisia pienempiä saaria. Lähdemme tutustumaan laguuniin veneellä, sillä kaikki saaret ovat yhteydessä toisiinsa vesiteitse. Pysähdymme kahdella tunnetuimmalla saarella. Murano on tunnettu lasinpuhalluksestaan ja Burano pitseistään. Vaikka lasinpuhallustaito itsessään ei ole enää salaisuus, ovat Muranon lasityöt tunnettuja ympäri maailmaa. Vierailemme lasitehtaassa ihaillaksemme tämän käsityötaidon mestareita työssään.  Jatkamme matkaa Buranon saarelle, jossa meidät vastaanottavat kauniit kirkkaasti koristellut talot. Pittoreski saari on tunnettu paitsi hyvin arvokkaista pitseistään, se on myös kuuluisa väreistään ja eräistä kaikkein hienoimmista Venetsian kanavanäkymistä. Tämä retki toteutetaan mikäli sille on vähintään 15 osallistujaa.

Tiistai 24.10. Hvar (Kroatia) klo 09.00 – 18.00

Hvarin saarta kutsutaan usein uudeksi ”St. Tropeziksi” ja Euroopan aurinkoisimmaksi paikaksi. Uusitut venetsialaiset kaupunkipientalot, keskiaikaiset rakennukset, upeat satamassa seisovat jahdit ja maalaukselliset ravintolat ovat luoneet Hvarista suositun matkakohteen viime vuosina. Saarella on myös paljon reheviä oliiviviljelmiä, hedelmätarhoja sekä tusinoittain viinitiloja. Hvarin kaupungissa voi maistella paikallista herkkua grillattua mustekalaa yhdessä posip-rypäleistä tuotetun valkoviinin kanssa.

Hvarin kävelykierros, (n. 1,5 h), 25 €
Tällä kaupunkikävelyllä tutustumme Hvarin kulttuuriperintöön ja historiaan. Kävelykierroksen aluksi vierailemme fransiskaaniluostarissa, joka alun perin rakennettiin merimiesten retriitiksi 1400-luvulla. Aidatusta puutarhasta on upeat näkymät satamaan ja yli Paklenin saariston. Jatkamme matkaa kohti kaupungin keskustaa, jossa useat rakennukset ovat peräisin renessanssin ajoilta ja halutessaan voi tutustua St. Stephenin katedraaliin. Oppaan johdolla tutustumme tämän kauniin kaupungin ”salaisiin” aarteisiin. Retken päätteeksi vietämme vapaa-aikaa. Tälle retkelle osallistujilta toivotaan luostari- ja katedraalivierailuun soveltuvaa pukeutumista (ei shortseja ja olkapäät peitettynä). Valokuvaaminen ei ole sallittua luostarissa eikä katedraalissa. Huomioithan että tällä retkellä kävellään noin kilometri ja sen aikana noustaan noin 15 askelmaa joka on osittain mukulakiveä. Tämä retki toteutetaan mikäli sille on vähintään 10 osallistujaa.

Keskiviikko 25.10. Bar (Montenegro) klo 08.00 – 18.00

Huom. Laivan alkuperäinen aikataulu on muuttunut. Albanian Durresin sijasta laiva käy Montenegron Barissa.

Bar on Montenegron tärkeä satamakaupunki, joka on vuosien aikana kehittynyt myös matkailun näkökulmasta. Kaupungissa on useita puistoja ja keskustan läheisyydessä on muutamia mielenkiinnon kohteita. Yksi näistä on Stari Bari, Barin vanhakaupunki, joka sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä satamasta. Tämä rauniokaupunki muistuttaa bysantin ajoista kirkkoineen moskeijoineen ja akvedukteineen. Noin viidentoista minuutin ajomatkan päässä on pitkä Sutomoren ranta, jota reunustaa kahviloiden, ravintoloiden ja kauppojen värittämä rantapromenadi.

Budva ja henkeäsalpaava Montenegro, puolipäiväretki (n.4 h), 47 €
Aloitamme aamupäivän retkemme linja-automatkalla, jonka aikana pääsemme ihailemaan Montenegron rannikon huikeita maisemia. Matkalla kuulemme Montenegron historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuuden odotuksista.  Saapuessamme Budvaan, joka on Adriameren rannikon yksi pisimpään asutetuista keskuksista ja Montenegron tärkein matkailun keskus, teemme lyhyen kävelykierroksen vanhassakaupungissa. Kaupunkia ympäröivät 1400-luvulta peräisin olevat vallit ja  linnoitustekniikka on peräisin keskiajalta. Linnoitus pitää sisällään asemakaavan ja monumentteja, joista voi aistia Välimeren kulttuurin ja kehityksen. Kävelykierroksen päätteeksi meillä on mahdollisuus hetki käyskennellä omatoimisesti kapeilla kujilla tai mennä vaikkapa suositulle rannalle uimaan. Paluumatkalla pysähdymme ihailemaan näkymää ylelliselle St. Stevenin saarelle, joka on muuttunut pienestä kalastajakylästä moderniksi resortiksi. Tämä retki toteutetaan mikäli sille on vähintään 15 osallistujaa.

Torstai 26.10. Dubrovnik (Kroatia) – Helsinki tulo klo 05.00

Saavumme aikaisin aamulla Dubrovnikiin. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Thomson Spiritille. Rauhassa nautitun aamiaisen jälkeen siittymme bussilla lentokentälle, josta paluulento Suomeen lähtee. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Uutiskirje- ja esitetilaus

Tilaa Kristina Cruises -uutiskirje sähköpostiisi ja esite kotiisi

Tilaa tästä >>

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X