Lähtö 29.8.2015 Välimeren aarteet 1 vko, m/s Thomson Dream – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Mallorca (Espanja) – Italia –Ranska – Espanja

Uutta! Risteilytarjontamme täydentyy nyt kovasti toivotuilla viikon mittaisilla Välimeren risteilyillä Thomson – varustamon laivoilla rennossa ja välittömässä tunnelmassa!

Kesää jatketaan tällä upealla läntisen Välimeren mielenkiintoisiin kohteisiin vievällä risteilyllä. Matkamme alkaa Mallorcan elegantilta kulttuurikaupunki Palmalta. Iloinen Olbia on portti Sardinian saarelle ja ensimmäiselle kohteellemme Italian puolella. Merellinen Sorrento on hyvien viinien ja rehevien oliivilehtojen aluetta. Ikuinen kaupunki Rooma huikeine historioineen ja lukuisine nähtävyyksineen viettelee jokaisen vierailijan. Käväisemme myös Ranskan puolella Korsikan saarella ja Napoleonin synnyinkaupungissa Ajacciossa. Espanjan puoleinen Palamos tarjoaa sijaintinsa puolesta oivat retkimahdollisuudet Costa Bravan alueella. Viikon risteilymme Välimerellä päättyy Baleaarien pääkaupunkiin Palmaan.

Meille tullutta asiakaspalautetta:
Olin erittäin iloinen huomatessani, että olette ottaneet valikoimiin Thomson Cruisesin tuotteita. Olen ollut ko. varustamon reissuilla ainakin kolme kertaa ja ollut erittäin tyytyväinen.
Ottakaa vain Thomsonia lisää valikoimaan!
Seppo Simola

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

KC-matkanjohtajana tällä risteilyllä:

Asta Karhunen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

29.8. la          Lento Helsinki – Palma (Mallorca), Espanja, Laivaan nousu, lähtö klo 23.00
30.8. su        
Päivä merellä                   
31.8. ma       
Olbia (Sardinia), Italia klo 08.00 – 14.00
1.9. ti            
Sorrento, Italia klo 08.00 – 18.00
2.9. ke          
Civitavecchia (Rooma) klo 07.00 – 19.00
3.9. to          
Ajaccio (Korsika), Ranska klo 08.00 – 15.00
4.9. pe          
Palamos, Espanja klo 09.00 – 17.00
5.9. la           
Palma (Mallorca), Espanja tulo klo 06.00. Lento Palma – Helsinki

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

29.8.2015 Menolento DY5858
Helsinki 14.45 – 17.45 Palma

5.9.2015 Paluulento DY5859
Palma 18.25 – 23.25 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

                                                                     2hh               1hh

Sisähytti (4/5 kansi)                                  1.495 €          
Sisähytti
(6/7 kansi)                                  1.525 €           –
Ulkohytti (4/5 kansi)                                    –                   1.855 €
Ulkohytti
(5/6 kansi)                                 1.575 €           –
Ulkohytti Plus
(5/6 kansi)                         1.600 €          –
Ulkohytti Plus
(7/9 kansi)                         1.650 €          –
Ulkohytti De Luxe
(9 kansi)                     1.725 €         –


Tutustu m/s Thomson Dreamiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Thomson Dreamilla valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki –Palma, Palma – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • KC-matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tällä risteilyllä retkiä myydään yksittäin. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Retket opastetaan englanniksi ja ne tulkataan suomen kielelle. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Joillekin retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.
Retket tulee varata viimeistään maanantaihin 17.8.2015 mennessä.

 

Lauantai 29.8. HELSINKI – PALMA (Mallorca, Espanja)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Palmalle. Lentokentällä meitä odottaa bussi, joka kuljettaa ryhmän Palman satamaan, jossa m/s Thomson Dream odottaa. Illan tullen laiva suuntaa merelle ja risteily voi alkaa.

Sunnuntai 30.8. PÄIVÄ MERELLÄ

Meripäivää on mukava viettää laivaan, sen palveluihin sekä kanssamatkustajiin tutustuen.

Maanantai 31.8. OLBIA (Sardinia, Italia)

Sardinia on Italian toiseksi suurin saari ja hellii matkailijoita upeilla rannoilla, vehreillä maisemilla ja tietysti maukkaalla italialaisella ruoalla. Smaragdirannikoksi kutsutulla alueella sijaitseva Olbia tarkoittaa ”iloista kaupunkia”, vaikka se onkin tuhottu ja jälleenrakennettu useasti historiansa aikana. Olbia on ennen kaikkea portti Sardiniaan ja siellä tehtäville retkille. Kaupungin ulkopuolella voikin kokea upean rannikon hiekkarantoineen, houkuttelevine lahdenpoukamineen ja pienine kylineen. Olbian arkeologisessa museossa on esillä Rooman vallan aikaista ja jopa paljon aikaisemmalta aikakaudelta olevaa esineistöä. Olbiasta suuntaamme kohti Sorrentoa klo 14.00.

Kiehtova Sardinia
31.8. • 72 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Kiehtova Sardinia on houkutellut vierailijoita läheltä ja kaukaa jo vuosikymmenten ajan tutustumaan koskemattomaan luontoon, mielenkiintoisiin arkeologisiin kohteisiin ja paikalliseen kulttuuriin. Retkemme suuntaa Olbian viehättävästä satamasta arkeologiselle kaivausalueelle tutustumaan pronssikautisiin, muuraamattomiin kivirakennelmiin – nuragheihin, joita on löytynyt eri puolilta Sardiniaa. Värikäs menneisyys on innoittanut paikallisia tarinankertojia luomaan herkullisia myyttejä kivimuodostelmista – näemme mm. ”jättiläisten haudoiksi” nimetyt, mystiset kivipaadet. Jatkamme viinitilalle, jossa maistelemme viinejä ja nautimme sardinialaisesta vieraanvaraisuudesta ennen paluuta laivalle.

Tiistai 1.9. SORRENTO (Italia)

Sorrento on houkutellut lämpimällä auringolla ja vilvoittavalla meri-ilmastolla kävijöitä kohta jo kahden vuosituhannen ajan. Sorrento on ollut taiteilijoiden, runoilijoiden, poliitikkojen ja filosofien suosima paikka kautta aikain. Vesuviuksen purkautuminen Rooman aikoina vuonna 79 aiheutti kaupungille merkittäviä tuhoja. Samalla tuhka kuitenkin loi alueelle hedelmällisen maaperän, josta on kiittäminen tämän päivän oliiviviljelmien ja erinomaisten viinien. Punakattoiset talot, parvekkeelliset huoneistot ja houkuttelevat aukiot värittävät kaupungin keskustaa. Sorrentosta on matkaa lumoavalle Caprin saarelle alle tunti.  Matkamme jatkuu kohti Civitavecchiaa ja Roomaa klo 18.00.

Kuvankaunis Caprin saari
1.9. • 84 € • Kokopäiväretki (n. 7 h)

Italian lomaparatiisi – satumaisen kaunis Caprin saari – tunnettiin jo Rooman keisareiden aikana. Ceasar Augustus rakennutti huvilansa saarelle jo ennen ajanlaskumme alkua ja hänen esimerkkiä seurasivat monet Rooman imperiumin hallitsijat. Myöhemmin myös taiteilijat ja kirjailijat löysivät Caprilta inspiraation lähteensä. Nykyään tämä lumoava saari on suosittu niin hääparien, maailmantähtien kuin tavallisten matkailijoiden keskuudessa. Huippusesonkina kannattaakin varautua ruuhkiin. Retkemme aluksi siirrymme kantosiipialuksella Sorrenton satamasta Caprin pääsatamaan – Marina Grandeen. Sieltä jatkamme pikkubussilla Anacapriin (suomeksi Yläcapriin), missä voi vaihtoehtoisesti vierailla kirjailija-lääkäri Axel Munthen San Michelle -huvilassa tai nousta hissituolilla Monte Solarolle ihailemaan saaren korkeimmalta huipulta avautuvaa näköalaa. Seuraavaksi siirrymme minibussilla Caprin kaupunkiin, jossa jää runsaasti vapaa-aikaa omatoimiseen ruokailuun, kävelyyn keskustan kapeilla kujilla ja ostoksiin merkkituotteita myyvissä pikkuputiikeissa. Lopuksi palaamme kantosiipialuksella Sorrentoon.

Keskiviikko 2.9. CIVITAVECCHIA (Italia)

Satamakaupunki Civitavecchia on ennen kaikkea portti Rooman ikuiseen kaupunkiin, joka tarjoaa kävijöilleen aina jotain erikoista. Tässä historiallisessa, seitsemälle kukkulalle rakennetussa kaupungissa on monia tunnettuja nähtävyyksiä ja museoita lähes jokaisen kulman takana. Muodista kiinnostuneille lukuisat liikkeet antavat tutkimisen aihetta pidemmäksikin aikaa. Rooman kestosuosikkinähtävyydet ovat Colosseum, Espanjalaiset portaat ja Pietarin kirkko. Civitavecchiasta jatkamme matkaa kohti Korsikaa klo 19.00.

Rooma – Ikuinen kaupunki
2.9. • 108 € • Kokopäiväretki (n. 10 h) sis. lounaan

Retki alkaa Civitavecchian satamasta, josta on ajomatkaa Roomaan noin 1,5 tuntia. Tutustumme ikuiseen kaupunkiin kiertoajelulla, jonka aikana tulevat tutuksi Rooman maineikkaimmat nähtävyydet. Roomassa aistii koko sivistyksen historian ehkä paremmin kuin missään toisessa Euroopan kaupungissa. Historia nivoutuu hyvin nykypäivään ja vaikka se onkin kaikkialla läsnä, modernin suurkaupungin syke tuntuu myös vahvana. Pysähdymme Colosseumilla, johon tutustumme ulkopuolelta. Tämä gladiaattori- ja eläintaistelujen areenana toiminut mahtava rakennus valittiin yhdeksi uuden ajan seitsemästä ihmeestä. Barokkikirkkojen, palatsien ja suihkulähteiden Roomaan tutustumme Piazza Navonalla, joka on yksi kaupungin maamerkeistä ja tunnettu myös kaupunkilaisten ”olohuoneena”. Kauniin aukion keskellä komeilee Berninin maailmankuulu Neljän joen suihkulähde Fontana dei Fiumi. Navonan aukiolla vietetyn vapaa-ajan jälkeen suuntaamme kohti Vatikaania, jossa sijaitsee katolisen maailman suurin ja loistavin kirkko. Vierailemme Pietarinkirkossa, mikäli se on auki yleisölle. Mielenkiintoisen päivän päätteeksi palaamme bussikuljetuksella Civitavecchiaan.

Torstai 3.9. AJACCIO (Korsika, Ranska)

Ranskalaisella Korsikan saarella sijaitseva merikaupunki Ajaccio tunnetaan parhaiten Napoleon Bonaparten synnyinkaupunkina. Tämän lisäksi Ajaccio tarjoaa myös paljon hurmaavaa välimerellistä tunnelmaa. Mukulakivikadut ja värikkäät kujat kutsuvat kuljeskelemaan ja tutkimaan pieniä kahviloita ja myymälöitä.  Palais Fesch – taidemuseo – pitää sisällään teoksia aina Botticellilta Belliinin. Täällä on näytillä Ranskan laajin kokoelma italialaisten taitelijoiden taideteoksia heti Louvren jälkeen. Laiva irrottaa köydet ja jatkaa Palamoksen suuntaan klo 15.00.

Korsikan maaseuturetki
3.9. • 74 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Korsikan kaunista maaseutua ja paikallisten yrittäjien tuotteita esittelevä retki suuntaa kiemurtelevaa tietä pitkin vuoristoon. Täällä luonto on suorastaan henkeäsalpaava. Matkan varrelle jäävät tiheät kastanjametsät, syvät solat, rosoiset vuorenhuiput ja pienet kylät. Näkymät Prunellinlaaksoon ja Tollan tekojärvelle ovat häikäiseviä. Maistelemme paikallisia tuotteita ja käymme makeistehtaalla, joka valmistaa Välimeren maissa suosittuja nougat-karamelleja. Lopuksi palaamme saaren pääkaupunkiin Ajaccioon, joka tunnetaan parhaiten Napoleonin syntymäkaupunkina.

Perjantai 4.9. PALAMOS (Espanja)

Palamos sijaitsee aivan Costa Bravan aurinkoisen rannikon keskiössä. Upeiden rantojen reunustamana Palamos juontaa monen välimerellisen kylän tavoin juurensa kalastuksesta. Nykyään kalastusperinteet näkyvät kalasataman päivittäisinä huutokauppoina, jolloin päivän saaliit vaihtavat omistajaansa. Satamapäivää voi viettää rannasta ja auringosta nauttien tai suunnata esimerkiksi läheiseen Figuresin kylään, jossa sijaitsee eriskummallinen Salvador Dalin museo täynnä taiteilijan surrealistisia maalauksia ja veistoksia. Käännämme kurssin takaisin kohti Mallorcan saarta klo 17.00.

Retki Barcelonaan
4.9. • 68 € • Kokopäiväretki (n. 7 h)

Retki lähtee Palamósin satamasta, josta on noin 1,5 tunnin ajomatka Barcelonaan. Katalonian sykkivä sydän Barcelona lumoaa monipuolisuudellaan. Kiertoajelu tarjoaa hyvän kokonaiskuvan kaupungista ja sen merkittävimmistä nähtävyyksistä. Näemme mm. La Ramblan maailmankuulun ostoskadun, vaikuttavan goottilaisen kaupunginosan sekä Eixamplen alueen, jonka sydämessä lepää Barcelonan symboli – Sagrada Família -kirkko. Tämä arkkitehti Antonio Gaudín erikoinen mestariteos nähdään ulkopuolelta bussin kiertäessä kirkon ympäri. Nousemme Montjuic-kukkulalle katsomaan kaunista, kaupungille avautuvaa näkymää. Aivan lähellä on Olympiastadion ja alarinteessä vuoden 1929 Maailmannäyttelyä varten pystytetty perinteinen espanjalainen kylä. Kaupungin vanhaan osaan tutustumme kävelyllä, jonka jälkeen jää vapaa-aikaa keskustassa omatoimista lounasta ja shoppailua varten.

Lauantai 5.9. PALMA (Mallorca, Espanja) – HELSINKI

Palman historiaa on kirjoitettu jo Rooman valtakauden ajoista lähtien ja vielä nykyään vanhojen kortteleiden puutarhoista löydetään antiikin ajan esineitä. Kaupungin ikoni, goottilainen katedraali, kohoaa ylväänä aivan rannan tuntumassa. Espanjalaisen taiteen museossa on esillä töitä muun muassa Picassolta, Mirólta sekä Salvador Dalilta. Palma on etenkin kaupunkikohde, mutta myös mukavia rantoja löytyy kaupungin läheltä. Hyvät ostosmahdollisuudet, monet museot ja taidenäyttelyt sekä vilkas yöelämä tekevät Palmasta suositun paikan vierailla. On aika päättää risteily ja sanoa näkemiin m/s Thomson Dreamille.

Risteilyn hintaan sisältyy vielä Palman kaupunkikierros, jossa vieraillaan kuuluisassa Palman katedraalissa. Lisäksi retken jälkeen jää vapaa-aikaa kaupungilla omatoimiseen lounaaseen ennen kuljetusta lentokentälle.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X