11.10.2017 Lomaristeily 9 pv alk. 1 595 € Joonianmeren kierros, m/s Thomson Spirit ALL INCLUSIVE – Loppuunmyyty!

Print the page

Kroatia – Malta – Italia – Kreikka – Montenegro

alku_thmed8 Joonianmeren kierros

 

Vietä antoisa lomaviikko syksyisen raukealla, mutta yhä lämpimällä Joonianmerellä! Piipahda viiteen maahan, koe suositut matkakohteet ilman ruuhkia, ja näe myös harvemmin vierailtuja seutuja.  Alku- ja päätesatamana on upea Dubrovnik. Siellä kohtaat ehkäpä matkan komeimman linnoitetun kaupungin. Voit ihailla sitä meren suunnalta, yläilmoista muurin harjalta tai kujilla ja aukioilla harhaillen. Kaunista vanhaa on luvassa myös Maltalla – saaren kohokohtia ovat historialliset kaupungit koreine palatseineen ja kirkkoineen. Sisiliassa voit nousta mahtavan Etnan rinteille tai antaa ajan seisahtua Taorminan lumoavassa kukkulakaupungissa. Apulian maakunnassa Italian saappaankorossa on turkooseja rantoja, kaunista maaseutua ja paljon nähtävää. Poimi niistä makupaloja päiväretkellä tai rentoudu Tarantossa merenantimien äärellä. Kreikassa, Igoumenitsan ympäristössä, voit keskittyä charmikkaisiin kyliin tai vaikka arkeologiaan. Huikeimmat maisemat odottavat risteilyn lopulla Montenegrossa. Kotorinlahdella vihreät vuoret nousevat liki suoraan syvänsinisestä merestä – hae paikkasi laivan kannelta ja nauti!

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Kuljeskele Maltan vanhan pääkaupungin, hunajankeltaisen Mdinan, muurien sisällä. Autoilta suljettuja kujia reunustavat hienosti säilyneet keskiaikaiset ja barokkityyliset rakennukset palatseineen ja kirkkoineen.
 • Nouse majesteettisen Etna-tulivuoren rinteille. Kävele uinahtaneen Silvestri-kraatterin reunalla ja ihmettele ympärillä kohoilevia, mustanharmaita ja punaruskeita laavakivikukkuloita sekä vanhoja, jähmettyneitä laavavirtoja.
 • Ihaile vuonomaisen jylhiä maisemia laivan kannelta, kun livut pitkin Kotorinlahtea. Neljästä merenlahdesta muodostuva, vuonomainen luonnonsatama on komeine piirteineen, rannikkokylineen ja -kaupunkeineen Montenegron kaunein nähtävyys. Se huipentuu muurien suojaamaan Kotorin kaupunkiin.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina-matkanjohtaja

Ira Multaharju

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 9 pv

11.10. ke       Lento Helsinki – Dubrovnik, hotelliyöpyminen
12.10. to       Laivaan nousu. Lähtö klo 22.00
13.10. pe      Päivä merellä
14.10. la        Valletta (Malta) klo 08.00 – 18.00
15.10. su      Messina (Sisilia, Italia) klo 08.00 – 17.00
16.10. ma     Taranto (Italia) klo 12.00 – 18.00
17.10. ti        Igoumenitsa (Kreikka) klo 09.00 – 17.00
18.10. ke       Kotor (Montenegro) klo 10.00 – 19.00
19.10. to       Dubrovnik (Kroatia) tulo klo 05.00. Laivasta nousu. Paluulento Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

11.10. Menolento D8 484
Helsinki 16.40 – 18.45 Dubrovnik

19.10. Paluulento SK1852/SK716
Dubrovnik 11.50 – 14.40 Tukholma 15.20 – 17.15 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (1/2 kansi) 1 595
Sisähytti (3/4 kansi) 1 635
Ulkohytti (1/2 kansi) 1 655
Ulkohytti (3/4 kansi) 1 695
Ulkohytti Deluxe (6/8 kansi) 1 795
Parvekehytti Deluxe (9 kansi) 2 065
Yhden hengen sisähytti 1 970
Yhden hengen ulkohytti 2 030

Tutustu m/s Thomson Spiritiin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: keskisuuri, 1254 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

Thomson Spirit kooste pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Thomson Spiritillä valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Dubrovnik – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Hotelliyö ja illallinen Dubrovnikissa
 • Dubrovnikin kävelykierros
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti risteilyllä (sis. hanaolut, valikoima väkeviä ja aperitiiveja, talon viini, valikoima cocktaileja, valikoima virvoitusjuomia)
 • Risteilyn tervetulotilaisuus
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Matka- / retkiohjelma

 

Tällä risteilyllä on tarjolla neljä lisämaksullista suomeksi tulkattua Kristina®-retkeä. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Retket tulee varata viimeistään tiistaihin 26.9.2017 mennessä.
Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com

Keskiviikko 11.10. Helsinki – Dubrovnik (Kroatia)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennoilla Helsingistä Dubrovnikiin, missä majoitumme hotelliin. Nautimme yhteisen illallisen.

Torstai 12.10. Dubrovnik (Kroatia) lähtö klo 22.00

Aamiaisen ja hotellista uloskirjautumisen jälkeen siirrymme bussilla Dubrovnikin vanhaan keskustaan, jossa teemme kevyen kävelykierroksen ja vietämme hieman vapaa aikaa ennen laivaan nousua. Vierailu Dubrovnikissa on kuin aikamatka menneeseen. Kaupungissa itsessään on jo menneen ajan tunnelmaa, sillä kaupunkia suojaamaan rakennetut massiiviset muurit kätkevät sisälleen upeaa arkkitehtuuria, suihkulähteitä, palatseja, aukioita ja kirkkoja – kaikki rakennettuna samasta kiviaineksesta. Dubrovnik on kroatialaisen kulttuurin keskus ja monet taiteilijat ja tiedemiehet asuvat tällä alueella. Dubrovnik on erittäin suosittu risteilyalusten käyntisatama ja ruuhkaisina päivinä vanhassakaupungissa on vilinää. Illan tullen laiva suuntaa merelle ja risteily voi alkaa.

Perjantai 13.10. Päivä merellä

Meripäivää on mukava viettää laivaan, sen palveluihin sekä kanssamatkustajiin tutustuen.

Lauantai 14.10. Valletta (Malta) klo 08.00 – 18.00

Saarivaltio Malta, joka sijaitsee keskellä Välimerta, on ollut kauppalaivojen reitin varrella jo vuosisatoja. Maltaa ovat vuosien saatossa hallinneet eri keisarit, jotka omalla valtakaudellaan ovat muokanneet niin kulttuuria kuin yleistä ilmettäkin. Pääkaupunki Valletta on jo itsessään elävä barokkiarkkitehtuurin museo, josta on kiittäminen St. Johnin ritareita asuttaessaan Maltaa muutama vuosisata sitten. Nykyään kaupunki on myös dynaaminen kulttuurin ja kaupanteon keskus. Satama toivottaa tervetulleeksi niin luksusjahdit kuin risteilylaivatkin.

Valletta ja Mdina tutuksi, puolipäiväretki (n. 4 h), 52 €
Retkellä näemme Maltan viehättävän keskiaikaisen pääkaupungin Vallettan, joka on saanut nimensä Johanniittain veljeskunnan suurmestarin Jean de la Valetten mukaan. Satamasta lähdemme bussikuljetuksella Vallettan keskustaan. Matkalla pysähdymme Baraccan puutarhassa ja käymme ihailemassa kaunista näkymää yli satamanlahden. Muurien ympäröimään Vallettan vanhaankaupunkiin tutustumme opastetulla kävelykierroksella. Kuljeskelemme pittoreskin vanhankaupungin kapeilla kujilla, joita komistavat monet kirkot sekä Johanniittaritarien rakennuttamat palatsit ja asuintalot. Vierailemme St. Johnin katedraalissa, jonka mahtava ulkokuori kätkee sisäänsä upean barokkityyliin koristellun kirkon. Katedraalin yksi tunnetuimmista aarteista on Caravaggion maalaus Johannes Kastajan mestaus. Retken päätteeksi voi jäädä keskustaan viettämään vapaa-aikaa omatoimisesti tai palata bussikuljetuksella satamaan. Suurin osa retkestä tehdään kävellen. Tämä retki toteutetaan mikäli sille osallistuu vähintään 15 henkilöä.

Sunnuntai 15.10. Messina (Sisilia, Italia) klo 08.00 – 17.00

Messinan historiaan sisältyy monia luonnonkatastrofeja, joista tuhoisin oli vuoden 1908 maanjäristys. Tänä päivänä Messina on vilkas yliopistokaupunki, jolla on kukoistava kaupunkikulttuuri. Messinasta tehdään usein retkiä läheiseen Taorminan kylään, joka sijaitsee läheisen vuoren rinteellä. Taorminassa sijaitsee yksi maailman vanhimmista kreikkalais-roomalaisista teattereista. Kylässä on myös useita kahviloita, ravintoloita ja taidekauppoja. Aktiivinen Etnan tulivuori on myös retkimatkan päässä Messinasta.

Retki Etnan tulivuorelle, puolipäiväretki (n. 4,5 h), 58 €
Retki suuntautuu Messinan läpi moottoritielle, josta alkaa unohtumaton matka Euroopan suurimmalle toimivalle tulivuorelle. Yli 3000 metrin korkeuteen kurottavaa Etnan tulivuorta lähestyttäessä käännymme pienemmälle ajotielle ja ihailemme maalauksellisia alarinteitä sekä vuoren juurelle rakennettuja pikkukyliä. Ajamme läpi tuliperäisen maan, joka tuottaa runsaita sitrushedelmäsatoja sekä viikunoita, manteleita, viinirypäleitä ja oliiveja. Lähempänä huippua alkaa maa tummua ja se on enimmäkseen pelkkää tuhkaa ja kovettunutta laavaa. 1950 metrin korkeudessa jätämme bussin parkkipaikalle ja käymme katsomassa kraatteria. Täältä voi ihailla myös kauniita näkymiä ympäröiville maisemille ja Catanian lahdelle. Huomioikaa, että ylhäällä vuorella ilma saattaa olla erittäin ohutta. Retkelle kannattaa varata mukaan mukavat kengät ja lämpimät vaatteet. Tämä retki toteutetaan mikäli sille osallistuu vähintään 15 henkilöä.

Maanantai 16.10. Taranto (Italia) klo 12.00 – 18.00

Taranto sijaitsee Apuliassa Puglian maakunnassa eteläisessä Italiassa. Kaupunki on tärkeä merenkulun keskus sekä teollisuuden satama. Pitkä käsityöläisperinne on edelleen havaittavissa Taranton lähialueilla. Arvokkaita käsitöitä, etenkin keramiikkaa on nähtävillä muun muassa Grottaglien ja Mandurian kylissä. Sanotaan myös, että Taranton ruokakulttuuri on yksi Italian parhaista. Vanhan kaupungin alueella voi aistia menneen maailman tunnelmaa tutustumalla linnavanhuksiin, kuten esimerkiksi barokkityyliseen San Cataldon katedraaliin.

Alberobellon trullitalot, puolipäiväretki (n. 5 h), 64 €
Vietämme päivää ainutlaatuisessa Alberobellon pikkukaupungissa, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Tarantosta. Alberobellon suloinen vanhakaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde erikoisine, perinteikkäine trullitaloineen – ne ovat kuin mehiläiskekoja kartionmuotoisine kattoineen. Valkeiksi kalkittuja, ilman laastia rakennettuja pientaloja käytettiin ennen vanhaan eläinsuojina. Nyt ne on muutettu asunnoiksi ja liiketiloiksi. Opastetun kiertokävelyn jälkeen on aikaa tarkastella pikkukaupungin elämänmenoa ja sen satoja trullitaloja omin päin. Puodeissa myydään matkamuistoja, baareissa maistellaan paikallisia viinejä ja maisematerasseilta avautuvat kauniit näkymät ympäröivälle maaseudulle. Tämä retki toteutuu mikäli sille on vähintään 15 osallistujaa.

Tiistai 17.10. Igoumenitsa (Kreikka) klo 09.00 – 17.00

Igoumenitsan satamakaupunki toimii paljolti porttina läheisille Kreikan saarille kuten Korfulle, mutta kaupungissakin on nähtävää. Läheltä löytyy mukava hiekkaranta, kourallinen aitoja kreikkalaisia ravintoloita sekä vilkas kalasatama. Vain puolen tunnin matkan päässä Igoumenítsasta sijaitsee kaunis Sivotan kylä, jonka idylliset rantakahvilat ja pienet kadut putiikkeineen houkuttelevat tarjonnallaan.

Tutustumme Igoumenitsaan omatoimisesti, jossa voi  esim. viettää rantapäivää tai nauttia ravintoloiden tarjonnasta.

Keskiviikko 18.10. Kotor (Montenegro) klo 10.00 – 19.00

Kotorinlahden jylhät kalliomaisemat, siniturkoosina kimmeltävä meri ja erinomaisesti säilyneet historialliset pikkukaupungit tarjoavat kävijälle unohtumattoman elämyksen. Kotorin historiallisen keskustan ja vanhan puolustusjärjestelmän rakensivat venetsialaiset 1400-luvulla ja tätä mahtavuutta voi ihailla vielä tänäkin päivänä. Kauniin Kotorissa vietetyn päivän jälkeen käännämme keulan kohti Dubrovnikia.

Henkeäsalpaava Montenegro, puolipäiväretki (n. 5,5 h, sisältää välipalan), 67 €
Päivän retkemme suuntautuu idän ja lännen risteyskohdassa sijaitsevaan Montenegroon, joka häikäisee kulttuurillaan ja historiallaan. Aloitamme ajomatkamme Kotorista Cetinjeen henkeäsalpaavalla serpentiinitiellä, jota kutsutaan maailman kauneimmaksi reitiksi. Ajamme Lovcen kansallispuistossa sijaitsevalle vuorelle ihailemaan vastakohtien maisemia. Ensimmäinen pysähdyksemme on Njegusin kylässä, jossa maistelemme paikallisia herkkuja. Päästyämme Cetinjeen, aikaisempaan Montenegron kuningaskunnan pääkaupunkiin, vierailemme Kuningas Nikolan museossa. Muurien ympäröimässä vanhassa kaupungissa käymme kävelykierroksella. Tämä retki toteutetaan mikäli sille osallistuu vähintään 15 henkilöä.

Torstai 19.10. Dubrovnik (Kroatia) tulo klo 05.00 – Paluulento Helsinkiin

Saavumme aikaisin aamulla Dubrovnikiin. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Thomson Spiritille. Rauhassa nautitun aamiaisen jälkeen siittymme bussilla lentokentälle, josta paluulento Suomeen lähtee. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Uutiskirje- ja esitetilaus

Tilaa Kristina Cruises -uutiskirje sähköpostiisi ja esite kotiisi

Tilaa tästä >>

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X