8.10.2017 Lomaristeily 1 vko alk. 1 590 € Atlantin Rannikon aarteet, m/s Thomson Celebration ALL INCLUSIVE – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Espanja – Portugali – Marokko – Iso-Britannia

atlantin-rannikkoristeily-thmed18

Palaa kesään! Lähde Iberian niemimaan tähdittämälle lomaristeilylle – aurinkoisille merenrannoille, vanhoille kujille ja kiehtoville toreille. Lähtö- ja paluusatamana on viihtyisä Málaga, jossa on leppoisan ilmapiirin lisäksi komeaa nähtävää: kirkkoja, museoita ja linnoituksia. Lissabonissa voit keskittyä kahvilakulttuuriin, putiikkeihin tai kaupunginosiin, joista jokaisella on oma tarinansa kerrottavana. Portimãon erikoisuuksia ovat kalliorinteiden rajaama pitkä, kullankeltainen hiekkaranta ja monet mukavat ravintolat – maista vaikka kalapataa tai grillattuja sardiineita. Merelliset tuoksut leijuvat myös Atlantin huuhtelemassa Cádizissa. Espanjalaiskaupunki huokuu pitkää historiaa, mutta se on myös lukemattomien tapasbaarien ja iloisten ihmisten koti. Sitten piipahdat Marokkoon. Casablancan helmiä ovat mosaiikkien koristamat moskeijat ja värikkäät arabialaiset torit, soukit. Matkan viimeisenä pysäkkinä on hienojen maisemien Gibraltar, mainio luontokohde. Tähyile lähivesillä viihtyviä delfiineitä ja valaita, seikkaile tippukiviluolissa tai samoile kasvitieteellisen puutarhan käytävillä.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Ihastele maurilaista arkkitehtuuria ja koristeellisuutta Andalusiassa. Malagan vanhankaupungin vierellä kohoaa Alcazaban palatsilinnoitus. Vielä säväyttävämpi on Alcazarin kuninkaallinen palatsialue Sevillassa, tuoksuvine puutarhoineen. Sinne pääset retkellä Cádizista.
 • Syvenny Lissabonissa Belemin kaupunginosaan, jota komistavat löytöretkeilijöiden ajoista muistuttavat komeat rakennukset. Herkuttele lopuksi 1800-luvulla avatussa Antiga Confeitaria de Belém -kahvilassa perinteikkäillä, uunilämpimillä vaniljakreemileivoksilla.
 • Nauti shoppailusta. Tee jännittäviä löytöjä Marokon soukeissa tai kiertele Gibraltarin verovapaita myymälöitä.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina®+matkanjohtaja

Saura Paananen

Aikataulut

atlantin-rannikkoristeily-kartta-thmed18

Risteilyaikataulu * 1 vko

8.10. su        Lento Helsinki – Malaga, laivaan nousu. Lähtö klo 22.00
9.10. ma       Päivä merellä
10.10. ti        Lissabon, Portugali klo 08.00 – 17.00
11.10. ke       Portimão, Portugali klo 09.00 – 18.00
12.10. to       Cádiz, Espanja klo 08.00 – 17.00
13.10. pe      Casablanca, Marokko klo 08.00 – 18.00
14.10. la        Gibraltar, Iso-Britannia klo 09.00 – 22.00
15.10. su      Malaga, Espanja tulo klo 06.00. Paluulento Suomeen.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

8.10. Menolento D8 514
Helsinki 6.10 – Malaga 9.55

15.10. Paluulento SK588 / SK1716
Malaga 12.15 – 15.55 Kööpenhamina 17.30 – 20.05 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (1/2 kansi) 1 590
Sisähytti (3/4 kansi) 1 650
Ulkohytti (1/2 kansi) 1 675
Ulkohytti (3/4 kansi) 1 735
Ulkohytti Deluxe (6/8 kansi) 1 915
Parvekehytti Deluxe (9 kansi) 2 395
Yhden hengen sisähytti (2/3 kansi) 1 995
Yhden hengen ulkohytti (2/3 kansi) 2 095

Tutustu m/s Thomson Celebrationiin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – perinteikäs risteilykokemus brittiläisittäin
 • Laivan koko: keskikokoinen, 1264 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Thomson Celebrationilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Malaga, Malaga – Kööpenhamina – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Malagan kaupunkikierros
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti risteilyllä (sis. hanaolut, valikoima viinoja ja aperitiiveja, talon viini, valikoima cocktaileja, valikoima virvoitusjuomia)
 • Risteilyn tervetulotilaisuus
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Matka- / retkiohjelma

Tällä risteilyllä on tarjolla neljä lisämaksullista suomeksi tulkattua Kristina®-retkeä. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.Retket tulee varata viimeistään tiistaihin 19.9.2017 mennessä.Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com

Sunnuntai 8.10. Helsinki – Malaga (Espanja). Laiva lähtee klo 22.00

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa aamun aikaisella reittilennolla Malagaan, jossa teemme kaupunkikierroksen ennen saapumista satamaan, jossa m/s Thomson Celebration odottaa. Aurinkorannikon suosittu lämmin matkakohde tarjoaa rantojen lisäksi myös kurkistuksen antiikin ajan historiaan. Alcazaban linnoitus, Malagan renessanssityylinen katedraali ja 1800-luvun rakennukset ovat kaupungin tärkeitä nähtävyyksiä.  Pablo Picasson synnyinkaupungissa vastakohdat törmäävät modernin kaupunkiarkkitehtuurin ja vanhankaupungin tunnelmallisten kujien ja vanhojen rakennusten välillä.

Maanantai 9.10. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa päivää merellä nauttien laivan ohjelmasta ja ystävällisestä palvelusta.

Tiistai 10.10. Lissabon (Portugali) klo 08.00 – 17.00

Lissabon on yksi maailman vanhimmista kaupungeista. Sen mainio satama oli looginen kaupan keskittymä jo foinikialaisten aikana sekä tietysti luonnollinen lähtöpaikka portugalilaisille löytöretkille 1400-luvulla. Ominaista tälle Portugalin pääkaupungille ovat sen valkoiset talot. Historiallinen Alfaman alue sekä Lissabonin tuomiokirkko ovat lyhyen kävelymatkan päässä laivalta. Lissabonin symbolina tunnettu löytöretkeilijöiden muistomerkki Belémin torni on myös UNESCOn maailmanperintölistalla.

Lissabonin kaupunkikierros ja Mosteiro dos Jeronimus -hieronymusluostari,
puolipäiväretki (n. 4h), 63 €

Retkellä tutustumme Lissabonin eri kaupunginosiin ja kuuluisimpiin nähtävyyksiin. Bussikierroksella näemme historiallisen Alfaman vanhankaupungin ja tutustumme merta ja matkustamista ihannoivaan emanuelintyyliä edustavaan Belémin kaupunginosaan. Täällä on Lissabonin symbolina tunnettu löytöretkeilijöiden muistomerkki ja Belémin torni ja juuri täältä portugalilaiset löytöretkeilijät lähtivät 1400- ja 1500-luvulla purjehtimaan kohti uusia maita. Tutustumme arkkitehtonisesti kauniiseen, 1600-luvulla rakennettuun hieronymus-luostariin, joka on nimetty Pyhän Hieronymuksen sääntökunnan mukaan. Rakennustyylinä on sekoitettu gotiikkaa ja renessanssia, joten ei ole ihme, että luostari kuuluu myös UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Luostarin läheisyydessä voi omakustanteisesti maistella kuuluisia Belémin pasteijoita paikallisessa kahvilassa. Tämä retki toteutuu mikäli sille on vähintään 15 osallistujaa.

Keskiviikko 11.10. Portimão (Portugali) klo 09.00 – 18.00

Portimãon alue on Portugalin kauneinta rannikkoseutua. Täällä on ollut asutusta aina foinikialaisten ajoista lähtien. Portimão on värikäs pieni satamakaupunki, jonka vilkas kalasatama ja vanha keskusta puistoineen ja aukioineen houkuttelevat kävijöitä. Satama-alueella on mukava kävellä ja poiketa jossain lukuisista kahviloista tai ravintoloista maistelemassa meren antimia. Portimão on myös portti Algarven upeiden rantojen ääreen ja Praia da Rocha onkin rannoista alueen upeimpia, jonka maisemaa komistaa 1500-luvun vanha linnoitus sekä upeat kallioseinämät.Tutustumme Portimãoon omatoimisesti.

Torstai 12.10. Cádiz (Espanja) klo 08.00 – 17.00

Cádizin vilkas kaupunki on muokkaantunut monen kulttuurin puserruksessa, josta muistuttaa monenkirjava arkkitehtuuri. Noin 1100 vuotta eKr. perustetun Cádizin väitetään olevan maailman vanhin jatkuvasti asutettu länsimainen kaupunki. Vanhakaupunki sijaitsee aivan sataman läheisyydessä ja keskustasta löytyykin mukavien kujien lisäksi isoja kivimuureja 1400-luvulta sekä upeasti veistetty katedraali.

Sevillan nähtävyydet, kokopäiväretki (n. 7 h), 95 €

Päivän retkemme alkaa Cádizista, josta matkaamme linja-autolla kohti Sevillan mahtavaa historiallista monumenttia, UNESCOn maailmanperintöluettelossakin olevaa Alcázarin palatsia, joka edustaa sekä maurilaista että espanjalaista arkkitehtuuria. Palatsin rakennutti maurilainen kuningas Almotamid ja sitä täydensivät myöhemmin Andalusian kuninkaalliset. Sevillan vanhaan kaupunkiin tutustumme jalkaisin. Tutustumme Casa Pilatokseen. Santa Cruzin kortteleissa ihastelemme entisajan tunnelmaa ja terassien kukkaloistoa. Näemme ulkopuolelta Sevillan goottilaisen katedraalin – maailman kolmanneksi suurimman kirkon ja aikansa mestariluomuksen.  Lopuksi hieman vapaa-aikaa ja pysähdymme Plaza Espanjalla ennen paluuta laivalle. Tämä retki toteutuu mikäli sille on vähintään 15 osallistujaa.

Perjantai 13.10. Casablanca (Marokko) klo 08.00 – 18.00

Vuosisatoja vanha Casablanca on Marokon suurin kaupunki ja maan pääsatama, joka sijaitsee Pohjois-Afrikan Atlantinpuoleisella rannikolla. Casablancassa arabialainen kulttuuri sekoittuu ranskalaiseen hienostuneisuuteen, joka kumpuaa Ranskan siirtomaa-aikaisesta vaikutuksesta. Tämä on nähtävissä edelleen kaupungin hallintorakennusten arkkitehtuurissa. Kaupunkia hallitsee upea Hassan II moskeija, johon mahtuu jopa 25 000 palvojaa sisälle ja toiset 80 000 piha-alueille. Moskeijan 210 metrinen minareetti on maailman korkein. Tänä päivänä Casablanca on myös palmujen reunustamia bulevardeja, ruuhkaisia katuja, vilkkaita markkinoita ja basaareja käsityöläisineen sekä houkuttelevia kaupunkipuistoja ja tyylikkäitä ravintoloita.

Kiehtova Casablanca, puolipäiväretki (n. 4,5 h), 59 €

Marokon suurin kaupunki Casablanca on yksi maan värikkäimmistä kohteista, jossa pääsee nauttimaan mielenkiintoisista nähtävyyksistä ja vilkkaasta elämänmenosta. Casablancan kadut ovat erikoinen yhdistelmä eleganttia Pariisia ja afrikkalaista eksotiikkaa. Osittain ranskankielinen kulttuuri tekee kaupungista helposti lähestyttävän ja kansainvälinen tunnelma näkyy myös siirtomaahenkisessä arkkitehtuurissa. Kaupunkikierroksella ihastelemme keskustan tärkeimpiä maamerkkejä, kuten muurien ympäröimää kuninkaallista palatsia ja Mohammed V:n aukiota. Vierailemme Hassan II:n suuressa moskeijassa, jonka symboliksi muodostunut minareetti näkyy lähes kaikkialle kaupunkiin. Kiehtovat basaarit ovat pullollaan kauniita esineitä, mausteita, tuoksuja ja aitoa marokkolaista tunnelmaa. Ennen paluuta laivalle jää hieman vapaa-aikaa ostoksia varten. Tämä retki toteutuu mikäli sille on vähintään 15 osallistujaa.

Lauantai 14.10. Gibraltar (Iso-Britannia) klo 09.00 – 22.00

Päivän kohteemme on Gibraltar, joka on Euroopan reunalla sijaitseva Ison-Britannian kruununsiirtomaa. Sen pinta-ala on vain 6,5 neliökilometriä. Isäntämaan vaikutus näkyy katukuvassa kaksikerroksisina busseina, poliisien perinteisinä kypärinä sekä punaisina postilaatikkoina. Gibraltarin turismin kehittämiseen on käytetty miljoonia puntia ja nykyään täällä käykin tasaisesti ulkomaankomennuksella olevia brittejä Espanjan puolelta ostoksilla. Alueen pienestä koosta huolimatta Gibraltarilla on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Ehdoton katseenvangitsija on Gibraltarin kallio, The Rock, joka kohoaa ylväänä 400 metriin. Gibraltarilla elää myös Euroopan ainoa vapaa apinayhdyskunta.

Gibraltar tutuksi, puolipäiväretki (n. 3h), 49 €

Tämän päivän retkellä näemme monia Gibraltarin merkittävimpiä nähtävyyksiä. Ajamme bussilla Gibraltarin eteläkärjessä sijaitsevalle näköalapaikalle, joka tunnetaan nimeltä Europa Point. Täältä avautuvat upeat näkymät Gibraltarinsalmelle sekä Espanjan ja Afrikan rannikoille. Käymme Pyhän Mikaelin tippukiviluolassa ja paikannamme vuonna 1333 rakennetun maurilaisen linnoituksen. Tutuiksi tulevat myös kallioilla temmeltävät puolivillit apinat. Opastetun kiertoajelun jälkeen jää vapaa-aikaa kaupungin keskustassa ennen paluukuljetusta satamaan. Keskustan pääkatu Main Street tarjoaa monia mahdollisuuksia tuliaisostoksille sekä lukuisia kahviloita ja ravintoloita. Minimiosallistujamäärä 10 henkilöä ja retkelle mahtuu mukaan maksimissaan 20 henkilöä.

Sunnuntai 15.10. Malaga (Espanja) – Paluulento Suomeen

Saavumme aamulla risteilyn päätesatamaan. On aika tullut sanoa näkemiin m/s Thomson Celebrationlle. Rauhassa nautitun aamiaisen jälkeen bussi kuljettaa meidät lentokentälle, josta paluulento Suomeen Kööpenhaminan kautta lähtee. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Uutiskirje- ja esitetilaus

Tilaa Kristina Cruises -uutiskirje sähköpostiisi ja esite kotiisi

Tilaa tästä >>

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X