6.9.2017 Lomaristeily 9 pv alk. 1 695 € Välimeren risteily Adrianmerellä, m/s Thomson Spirit ALL INCLUSIVE – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Kroatia – Slovenia – Italia

Välimeren risteily Adrianmerellä THMED15 & 17 alku

Ihastu Kroatiaan ja sen naapureihin! Vietä erilainen kaupunkiloma Adrianmerellä – astu joka aamu uuteen, hienoon kohteeseen. Rikasta kulttuuria ja historiaa sekä leppeää kesäistä tunnelmaa huokuva risteilysi alkaa Dubrovnikista, joka on matkan lähtö- ja paluusatama. Sloveniassa tutustut keskiaikaiseen Koperiin tai suloiseen Piraniin, jonka viehkeimmät kujat ja aukiot lymyävät niemessä, meren saartamina. Pulan kaupungissa on aikaa kierrellä roomalaisajalta säilyneillä rakennelmilla. Vai rentoudutko mieluummin läheisillä uimarannoilla? Italian puolella pääset iki-ihanaan Venetsiaan; romanttisille kanaaleille ja palatseille, silloille ja saarille. Viimeisiä päiviä tähdittävät kroatialaiset herkut. Zadarissa voit ihailla kaupungin vanhaa arkkitehtuuria tai suunnata sieltä vesiputousten komistamaan kansallispuistoon. Splitissä on syytä nähdä ja kokea mahtaileva muinainen palatsi sekä rantapromenadi ravintoloineen. Vieläkö haluaisit shoppailla ennen kotimatkaa? Pistäydy tuliaisostoksilla laajalle torialueelle Splitin muurien ulkopuolelle.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Syvenny Kroatiassa Rooman valtakunnan aikaisiin nähtävyyksiin. Ihastele Pulan näyttävää amfiteatteria ja Splitin valtavaa Diocletianuksen palatsialuetta: se kattaa ison osan vanhaakaupunkia ja luo huikeat puitteet ravintoloille, kaupoille ja monumentaalisille rakennuksille.
 • Lähde veneellä Venetsian laguunin pikkusaarille. Kiertele Muranon lasiliikkeissä ja
  -pajoissa sekä seuraile lasimestareita työssään. Kuljeskele pitsistään ja kalastajistaan kuulun Buranon kujilla, joita reunustavat kirkkain värein maalatut, Venetsian suloisimmat talot.
 • Istuskele kaikessa rauhassa ulkoilmakahviloissa kujilla, aukioilla ja rantakaduilla. Nauti herkuista, arkkitehtuurista ja ihmisten katselusta.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen
Kristina®-matkanjohtaja

Ulla Rantamo

Aikataulut

valimeren-risteily-adrianmerella-thmed15-17-kartta

Risteilyaikataulu * 9 pv

6.9. ke           Lento Helsinki – Dubrovnik, hotelliyöpyminen
7.9. to           Laivaan nousu. Lähtö klo 22.00
8.9. pe           Päivä merellä
9.9. la            Koper, Slovenia klo 08.00 – 22.00
10.9. su        Pula*, Kroatia klo 08.00 – 18.00
11.9. ma       Venetsia, Italia klo 08.00 – 18.00
12.9. ti          Zadar, Kroatia klo 08.00 – 18.00
13.9. ke         Split, Kroatia klo 08.00 – 18.00
14.9. to         Dubrovnik, Kroatia tulo klo 05.00. Laivasta nousu, paluulento Suomeen.

*Venekuljetus maihin

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

6.9. Menolento D8 484
Helsinki 16.40 – 18.45 Dubrovnik

14.9. Paluulento SK1852/SK716
Dubrovnik 11.50 – 14.40 Tukholma
Tukholma 15.20 – 17.15 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (1/2 kansi) 1 695
Sisähytti (3/4 kansi) 1 755
Ulkohytti (1/2 kansi) 1 760
Ulkohytti (3/4 kansi) 1 790
Ulkohytti Deluxe (6/8 kansi) 1 875
Parvekehytti Deluxe (9 kansi) 2 130
Yhden hengen sisähytti (2/3 kansi)
2 015
Yhden hengen ulkohytti (2/3 kansi)
2 070

Tutustu m/s Thomson Spiritiin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: keskisuuri, 1460 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

Thomson Spirit kooste pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Thomson Spiritillä valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Dubrovnik – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Hotelliyö ja illallinen Dubrovnikissa
 • Dubrovnikin kävelykierros
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti risteilyllä (sis. hanaolut, valikoima viinoja ja aperitiiveja, talon viini, valikoima cocktaileja, valikoima virvoitusjuomia)
 • Risteilyn tervetulotilaisuus
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Matka- / retkiohjelma

Tällä risteilyllä on tarjolla kolme suomeksi tulkattua lisämaksullista retkeä. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö. Retket tulee varata viimeistään tiistaihin 29.8.2017 mennessä. Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com

Keskiviikko 6.9. Helsinki – Dubrvonik (Kroatia)

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennoilla Helsingistä Dubrovnikiin, missä majoitumme Kompas hotelliin. Nautimme yhteisen illallisen.

Torstai 7.9. Dubrovnik (Kroatia). Laiva lähtee klo 22.00

Aamiaisen ja hotellista uloskirjautumisen jälkeen siirrymme bussilla Dubrovnikin vanhaan keskustaan, jossa teemme kevyen kävelykierroksen ja vietämme hieman vapaa-aikaa ennen laivaan nousua. Dubrovnik on kroatialaisen kulttuurin keskus ja monet taiteilijat ja tiedemiehet asuvat tällä alueella. Dubrovnik on erittäin suosittu risteilyalusten käyntisatama. Illan tullen m/s Thomson Spirit suuntaa merelle ja risteily voi alkaa.

Perjantai 8.9. Päivä merellä

Meripäivää on mukava viettää laivaan, sen palveluihin sekä kanssamatkustajiin tutustuen.

Lauantai 9.9. Koper (Slovenia) klo 08.00 – 22.00

Adrianmeren rannikolla sijaitseva Koperin kunta on tunnettu kauneudestaan. Se on Slovenian rannikkokaupungeista suurin. Koperilla, kuten monilla muillakin tämän alueen kaupungeilla on värikäs historia, joka ulottuu aina antiikin Kreikkaan ja Roomaan. Viehättävässä kaupungissa voi tehdä ostoksia, maistella paikallisia erikoisuuksia ja nauttia alueen viinejä. Koper on myös portti Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan, joka on vain puolentoista tunnin ajomatkan päässä.

 Lumoava Ljubljana, puolipäiväretki (n. 5,5 h), 62 €

Slovenian pääkaupunki Ljubljana on yksi Euroopan pienimmistä pääkaupungeista, mutta koon ei kannata antaa hämätä. Ljubljanica-joen varrella sijaitseva kaupunki on eloisa kulttuurinkehto, josta ei puutu vipinää ja vilskettä. Bussimatka merellisestä Koperista tuo meidät sisämaahan Ljubljanan sydämeen, jonka tarina yltää Rooman aikoihin. Kaupunki on kerta toisensa jälkeen noussut sotien ja luonnonmullistusten tuhoista. Vaikuttavan historian jäljet näkyvät kaupungissa, jota vartioi Ljubljanan linna kukkulan laella. Ljubljanan keskustaan tutustumme kävelykierroksella, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia tunnelmallisista kortteleista ja ihastella vaihtelevaa arkkitehtuuria. Kaupungin valtasuoni on keskustan halki virtaava joki, jonka ympärille värikäs katukulttuuri on keskittynyt. Kävelykierroksen jälkeen  jää vielä vapaa-aikaa Lujbljanan keskustassa joko lounaan nauttimiselle tai markkinoihin tutustumiseen sekä tuliaisten hankkimiseen. Retki toteutetaan, mikäli sille on vähintään 15 osallistujaa. 

Sunnuntai 10.9. Pula (Kroatia) klo 08.00 – 18.00

Pula on Istrian niemimaan suurin ja Kroatian viidenneksi suurin kaupunki. Sen asukkaista 70% on kroaatteja. Istria on kaksikielinen maakunta: kroatian lisäksi toinen virallinen kieli on italia. Pula oli aikoinaan Venetsian kauppavaltion tärkeimpiä kaupunkeja ja sen vuoksi edelleen täynnä italialaisia vaikutteita, vaikkakin kuuluisin nähtävyys on roomalaisen ajan amfiteatteri -areena 100-luvulta. Pula tunnetaan parhaiten sen ihastuttavasta satamasta, upeasta rantojen sävyttämästä rannikosta sekä hyvin säilyneistä historiallisista rakennuksista.

Tutustumme Pulaan omatoimisesti. Hyviä käyntikohteita ovat esim. Pulan Areena ja Herculeksen portti.

Maanantai 11.9. Venetsia (Italia) klo 08.00 – 18.00

Veden ympäröimä ja yli sadalle saarelle levittäytynyt Venetsia on yksi maailman tunnetuimmista ja kauneimmista kaupungeista. Se on mystinen kaupunki, joka ei ole muuttunut paljoakaan viimeisten vuosisatojen aikana. Saapuminen Venetsiaan on aina yhtä ihmeellinen. Itämaiset ja barokkityyliset kupolit, goottilaiset palatsit ja kanavissa lipuvat mustat gondolit muodostavat näkymän, jossa on vaikutteita kaikista Välimeren kulttuureista. Kaupungissa on useita nähtävyyksiä kuuluisimpana ehkä Huokausten silta, 1300-luvulla rakennettu Dogen palatsi ja Pyhän Markuksen tuhatvuotinen kirkko.

Muranon ja Buranon saarikierros, puolipäiväretki (n. 5 h), 59 €

Venetsian laguuni on Adrianmeren suljettu lahti, jossa sijaitsee itse Venetsian lisäksi lukuisia pienempiä saaria. Lähdemme tutustumaan laguuniin veneellä, sillä kaikki saaret ovat yhteydessä toisiinsa vesiteitse. Pysähdymme kahdella tunnetuimmalla saarella. Murano on tunnettu lasinpuhalluksestaan ja Burano pitseistään. Vaikka lasinpuhallus itsessään ei olekaan enää salaisuus, ovat Muranon lasityöt tunnettuja ympäri maailmaa. Vierailemme lasitehtaassa ihaillaksemme tämän käsityötaidon mestareita työssään.  Jatkamme matkaa Buranon saarelle, jossa meidät vastaanottavat kauniit kirkkaasti koristellut talot. Pittoreski saari on tunnettu paitsi hyvin arvokkaista pitseistään, se on myös kuuluisa väreistään ja eräistä kaikkein hienoimmista Venetsian kanavanäkymistä. Retki toteutetaan mikäli sille on vähintään 15 osallistujaa.

Tiistai 12.9. Zadar (Kroatia) klo 08.00 – 18.00

Dalmatian rannikolla sijaitseva muurien ympäröimä Zadar sijaitsee Rijekan ja Splitin välillä. Zadar on naapureitaan selvästi rauhallisempi ja rakentaa houkuttelevuuttaan historian ja luonnon kauneuden ympärille. Kaupungin vanhassa osassa, jonka erottaa neljä kilometriä pitkä niemi, on vanha verkosto kapeita kujia ja katuja, joiden seasta voi löytää Rooman valtakauden aikaisia raunioita sekä kirkkoja. Läheinen Krkan kansallispuisto on suosittu retkikohde.

Krkan kansallispuisto ja Skradinki Bu putoukset, puolipäiväretki (n. 5 h), 66 €

Retki suuntautuu Krka-joen kansallispuistoon, jota on kutsuttu karsti-ilmiön erikoiseksi mestariteokseksi. Vehreässä luonnonpuistossa voi seurata kirkasta Krka-joen juoksua kanjoneita pitkin sekä ihailla vesiputousten voimaa. Näemme puiston yhden kauneimmista alueista ja suurimman vesiputouksen Skradinski Bukin. Vierailun aikana on mahdollisuus käydä vanhassa vesimyllyssä ja pienessä kotiseutumuseossa. Retki toteutetaan mikäli sille on 15 osallistujaa.

Keskiviikko 13.9. Split (Kroatia) klo 08.00 – 18.00

Historiallisen Dalmatian alueen tärkein kaupunki Split on syntynyt keisari Diocletianuksen palatsin ympärille. Kaupungin viehättävillä kujilla voi aistia menneen ajan tunnelmaa. Eri vuosisatojen arkkitehtuuri luo kauniin taustan nykypäivän vilkkaalle katukulttuurille, jota koristavat useat putiikit sekä kaksi eloisaa markkinatoria. Yksi kaupungin viehättävimmistä paikoista on Narodni trg, ihmisten aukio, jonka yläpuolella kohoavat venetsialaistyylinen kaupungintalo sekä roomalainen kellotorni.

Tutustumme Splitiin omatoimisesti. Hyviä käyntikohteita ovat Riva-rantabulevardi ja Diocletianuksen palatsialue.

Torstai 14.9. Dubrovnik (Kroatia) tulo klo 05.00. Paluulento Suomeen.

Saavumme aikaisin aamulla Dubrovnikiin. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Thomson Spiritille. Rauhassa nautitun aamiaisen jälkeen siirrymme bussilla lentokentälle, josta paluulento Suomeen lähtee. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Uutiskirje- ja esitetilaus

Tilaa Kristina Cruises -uutiskirje sähköpostiisi ja esite kotiisi

Tilaa tästä >>

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X