22.8.2017 Lomaristeily 1 vko alk. 1 675 € Välimeren risteily läntinen, m/s Thomson Majesty ALL INCLUSIVE – Loppuunmyyty!

Print the page

Espanja – Ranska – Italia

Välimeren risteily THMED16 alku

Välimeren eloisa elokuu, lämpimät illat ja lempeät vedet – tätä lomaristeilyä siivittää vielä tavallistakin huolettomampi tunnelma. Käy katsomassa maailmankuuluja nähtävyyksiä, lekottele rannoilla ja rentoudu välillä merellä tekemättä mitään. Laiva odottelee Mallorcalla, tyylikkäässä ja kulturellissa Palmassa, jossa kaikki on lähellä: kirkot, linnat, putiikit ja kahvilat. Korsikalla huomion vie kuvauksellinen Calvin rantakaupunki vuoristomaisemineen, pitkine hiekkarantoineen ja rantakatua reunustavine jahteineen. Livornosta pääset Toscanan ihmeiden luokse: Pisan uljaille marmorirakennelmille sekä taiteiden ja kauneuden Firenzeen. Ranskan Rivieralla voit viettää päivää pienen Villefranchen vanhassakaupungissa ja linnoituksella. Vai lähdetkö retkelle ylelliseen Monacoon? Marseillesta kohtaat kulttuurien kirjoa ja särmää. Sen sydän on viihtyisä historiallinen satama ravintoloineen ja kävelykatuineen. Barcelonasta löydät ihan kaikkea – shoppaile, katsele upeaa arkkitehtuuria ja samoile goottilaisilla kujilla. Tai istuskele katukahviloissa ja anna maailman lipua ohitsesi.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Tee maisemallinen junamatka Mallorcalla tai Korsikalla. Palmasta lähtevä vanhanaikainen sähköjuna vie maaseudun poikki vuoristoon ja Sóllerin viehättävään pikkukaupunkiin. Calvista pääset kaunista rannikkoa myötäilevällä junalla eloisaan Île Roussen rantakaupunkiin – tai matkan varrella oleville kallio- ja hiekkarannoille.
 • Lumoudu Firenzen renessanssitaiteesta ja -arkkitehtuurista sekä uskomattomasta kauneudesta, jota ei ole kätketty museoihin. Kohtaat sen kaikkialta, myös sivukujilta vilkkaiden aukioiden ulkopuolelta.
 • Herkuttele hyvällä paellalla Barcelonan rantakaupunginosassa, Barcelonetassa. Valitse pöytä, josta voit ruokaillessasi katselle merelle.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja

Tapio Reingoldt

Tapio Reingoldt

Aikataulut

Välimeren risteily THMED16 kartta

Risteilyaikataulu * 1 vko

22.8. ti          Lento Helsinki – Palma, laivaan nousu. Lähtö klo 23.00
23.8. ke         Päivä merellä
24.8. to         Calvi (Korsika), Ranska klo 07.00 – 18.00
25.8. pe        Livorno, Italia klo 07.00 – 19.00
26.8. la          Villefranche, Ranska klo 07.00 – 18.00
27.8. su        Marseille, Ranska klo 08.00 – 17.00
28.8. ma       Barcelona, Espanja klo 08.00 – 18.00
29.8. ti          Palma (Mallorca), Espanja tulo klo 06.00. Laivasta nousu. Paluulento Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

22.8. Menolento D8522
8.00 Helsinki-Mallorca Palma 11.00

29.8. Paluulento D8523
11.40 Mallorca Palma-Helsinki 16.40

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (3/4 kansi) 1 675
Sisähytti Plus (3/4 kansi) 1 715
Sisähytti (6/8 kansi) 1 725
Ulkohytti (3/4 kansi) 1 735
Ulkohytti Plus (3/4 kansi) 1 775
Ulkohytti (6/7 kansi) 1 820
Ulkohytti Plus (6/7 kansi) 1 835
Parvekehytti (8/9 kansi) 2 090
Junior sviitti parvekkeella (9 kansi) 2 375
Yhden hengen sisähytti (6. kansi) 2 055
Yhden hengen ulkohytti (8/9 kansi) 2 115

Tutustu m/s Thomson Majestyyn >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: keskisuuri, 1460 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

ms thomson majesty_kooste

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Thomson Majestylla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Palma – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti risteilyllä (sis. hanaolut, valikoima viinoja ja aperitiiveja, talon viini, valikoima cocktaileja, valikoima virvoitusjuomia)
 • Risteilyn tervetulotilaisuus
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tällä risteilyllä on tarjolla kolme suomeksi tulkattua lisämaksullista retkeä. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat), sekä All Inclusive-juomapaketin juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Tiistai 22.8. Helsinki – Palma (Mallorca, Espanja) lähtö klo 23.00

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Mallorcalle. Lentokentällä meitä odottaa bussi, joka kuljettaa ryhmän Palman satamaan, jossa m/s Thomson Majesty odottaa. Illan tullen laiva suuntaa merelle ja risteily voi alkaa.

Keskiviikko 23.8. Päivä merellä

Meripäivää on mukava viettää laivaan, sen palveluihin sekä kanssamatkustajiin tutustuen.

Torstai 24.8. Calvi (Korsika, Ranska) klo 07.00 – 18.00

Calviin saavuttaessa meitä vastaanottaa jylhä kivilinnoitus, joka on torjunut useita tunkeilijoita aina 1300-luvulta asti. Vaikka dramatiikkaa lisäävät taustalla kohoavat lumihuippuiset vuoret, vastaanotto Calvissa on aina lämmin ja ystävällinen. Kuuluisan löytöretkeilijän Kristoffer Kolumbuksen sanotaan syntyneen Calvissa. Raunioituneesta kotitalosta ei kuitenkaan ole paljon jäljellä Ranskan vallankumouksen aikana toimineen surullisen kuuluisan amiraali Nelsonin jäljiltä. Sen sijaan Calvissa kannattaa suunnata mutkikkaille kujille ja etsiä paikallisia aarteita kuten kuivattua lihaa, hunajaa ja mausteita. Tänä päivänä Calvi on suosittu lomakohde vilkkaine ravintoloineen, upeine rantoineen unohtamatta houkuttelevaa vanhaa kaupunkia.

Perjantai 25.8. Livorno (Italia) klo 07.00 – 19.00

Livorno on sisukas kaupunki, jolla on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Keskiajalla Livorno kuului vuoroin Pisalle vuoroin Genovalle kunnes Firenze osti kaupungin vuonna 1421 rakentaen näin yhteyden Välimereen. Myöhemmin Livornon saadessa omat kaupunkioikeudet siitä tuli uskonnollisesti vainottujen ihmisten suojasatama. Nykyään Livorno on vilkas satamakaupunki, jonka keskustasta löytyy mukavia kahviloita sekä kauppoja. Kaupunki onkin käymisen arvoinen vaikka useat risteilymatkustajat suuntaavat usein retkille Firenzeen tai Pisaan.

Pisan kalteva torni, puolipäiväretki (n. 4 h), Arvo 85 €
Livornosta noin puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Pisa oli keskiajalla Välimeren mahtavimpia kauppakaupunkeja. Nykyään se tunnetaan ennen kaikkea arkkitehtonisesta ihmeestään, Pisan kaltevasta tornista. Vierailumme aikana käymme Piazza dei Miracolin, Ihmeiden torin, varrella sijaitsevassa tuomio-kirkossa, joka rakennettiin erisävyisistä marmoreista vuosina1063-1118 saraseeneista saaman voiton kun-niaksi. Näemme samaan kirkollisten rakennusten ryhmään kuuluvan kauniin kastekirkon ja tuomiokirkon kellotornin, joka maaperän pehmeydestä johtuen on yli neljä metriä kallellaan ja tunnetaan parhaiten Pisan kaltevana tornina (ei käyntiä sisällä). Opastetun kierroksen jälkeen jää hieman vapaa-aikaa kierrellä Piazza dei Miracolin matkamuistomyymälöissä ja hankkia tuliaisostoksia. Retki toteutetaan mikäli sille on vähintään 15 osallistujaa.

Lauantai 26.8. Villefranche (Ranska) klo 07.00 – 18.00

Villefranche on mukava pieni kalastajakylä Nizzan ja Monacon välissä. Keskiaikaiseen tyyliin kuuluen vanhan keskustan värikkäät punatiilikattoiset talot ja kapeat kujat avaavat mainioita maisemia merelle. Kahvilat, ravintolat ja kaunis ranta sekä mielenkiintoinen holvattu kuja antavat ajanvietettä, jos ei suuntaa retkille.

Monaco ja Monte Carlo, puolipäiväretki (n. 4,5 h), Arvo 62 €
Retkemme Villefrancen satamasta kohti Monacoa alkaa pitkin tunnettua Corniche tietä. Silmä lepää Ranskan Rivieran vaihtelevissa, pittoreskeissa rannikkomaisemissa, kun ajelemme Monacon pikkuruiseen, itsenäiseen ruhtinaskuntaan. Perillä opas johdattaa meidät kävelylle vanhaankaupunkiin, joka sijaitsee ylväällä paikalla korkealla kalliolla, sataman huvijahtien ja kaupungin yllä. Näemme ruhtinaanpalatsin ja katedraalin, jonne on haudattu ruhtinaspari Grace ja Rainier III. Retki vie meidät Formuloistakin tunnettua Grand Prix rataa pitkin kokemaan Monte Carlon alueen glamouria. Siellä on vapaa-aikaa ihastella luksusputiikkeja, urheiluautoja ja hienostunutta tunnelmaa sekä vierailla omatoimisesti maailmankuulussa, juhlavasti koristellussa kasinossa (sisäänpääsymaksu 14 € klo 12 asti, 17 € iltapäivisin ja iltaisin). Huomioithan, että kasinoon vaaditaan 18 vuoden ikää, kuvallista henkilötodistusta ja asiallista pukeutumista. Paluumatkalla pääsemme jälleen ihailemaan Corniche tien huikaisevia maisemia.

Sunnuntai 27.8. Marseille (Ranska) klo 08.00 – 17.00

Etelä-Ranskassa sijaitseva Marseille on yksi maan maineikkaimpia ja suosituimpia metropoleja Pariisin ja Lyonin jälkeen. Tällä Ranskan suurimmalla satamakaupungilla on vaiherikas menneisyys ja Marseille onkin saanut seurata aitiopaikalta monia historiallisia tapahtumia. Kaupunki edustaa todellista kulttuurien sekamelskaa ja maahanmuuttaja-aallot sekä korkeampi työttömyys ovat tuoneet kaupungille omat haasteensa viime vuosina. Toisaalta Marseille tarjoaa kaupunkilomailua parhaimmillaan. Vilkas vanha satama, katukeittiöiden herkut ja putiikkeja ja kauppoja pursuava pääkatu La Canebière kutsuvat vierailemaan.

Värikäs Marseille, puolipäiväretki (n. 5h), Arvo 72 €
Ranskan vanhimmassa kaupungissa on vahva merellinen tunnelma ja monikulttuurinen, etelämaalainen vire. Tämä retki vie sinut matkalle Marseillen rannikkomaisemiin ja historialliset rakennukset tulevat tutuiksi kiertoajelun aikana. Matka alkaa satamasta, kaupungin uudesta osasta. Täällä sijaitsevat mm. Mucem Museum, Voutes de la Mayor ja katedraali, josta on upeat näkymät St. Johnin ja St. Nicholas´n linnoituksille sekä raatihuoneelle. Linnoitusten vartioima alue on vilkas kohtauspaikka monine ravintoloineen ja kahviloineen. Jatkamme matkaa Cornicea ts. rantakatua pitkin, joka seuraa luonnollista rantaviivaa ja tarjoaa kauniita näkymiä rannikon läheisille saarille, mm. linnoitetulle If:n saarelle, jonka novelisti A. Dumas valitsi kuuluisan Monte Criston kreivin miljööksi. Palaamme kuuluisaa La Canebiére -katua ohittaen Marseillen upean vanhan sataman. Retken minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä.

Maanantai 28.8. Barcelona (Espanja) klo 08.00 – 18.00

Välimeren rannalla sijaitseva, Espanjan toiseksi suurin kaupunki, Barcelona on Katalonian keskus. La Rambla, suosittu ostos- ja kävelykatu on vain kivenheiton päässä satamasta. Barcelonan vanhakaupunki Ciutat Vella on Euroopan suurimpia keskiaikaisia keskustoja. Kaupunki on tunnettu ennen muuta Antonio Gaudín omaperäisestä arkkitehtuurista sekä tietysti yli sata vuotta rakenteilla olleesta Sagrada Família kirkosta.

Tiistai 29.8. Palma (Mallorca, Espanja) – Helsinki

Saavumme aamulla Palmaan, jonka historiaa on kirjoitettu jo Rooman valtakauden ajoista lähtien ja vielä nykyään vanhojen kortteleiden puutarhoista löydetään antiikin ajan esineitä. Kaupungin ikoni, goottilainen katedraali, kohoaa ylväänä aivan rannan tuntumassa. Espanjalaisen taiteen museossa on esillä töitä muun muassa Picassolta, Mirólta sekä Salvador Dalílta. Palma on etenkin kaupunkikohde, mutta myös mukavia rantoja löytyy kaupungin läheltä.  On aika päättää risteily ja sanoa näkemiin m/s Thomson Majestylle. Kiitos matkaseurasta!,

Matkahaku

Uutiskirje- ja esitetilaus

Tilaa Kristina Cruises -uutiskirje sähköpostiisi ja esite kotiisi

Tilaa tästä >>

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X