13.7.2017 Lomaristeily 1 vko alk. 1 665 € Välimeren risteily Adrianmerellä, m/s Thomson Spirit ALL INCLUSIVE – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Kroatia – Slovenia – Italia

Välimeren risteily Adrianmerellä THMED15 alku

Meren saartamat vanhat kaupungit, takuulämpimät kesäpäivät ja kielenvievä ruoka – tällä risteilyllä on kaikki ainekset ihanaan lomaan. Lähtö- ja paluusatamana on uljas Dubrovnik, jonka upeasti säilynyt, muurien kätkemä historiallinen ydin kutsuu vaeltelemaan autottomille kujilleen ja kauniille aukioilleen. Koperin vanhoissa kortteleissa on samanlaista tenhoa, mutta sieltä voit suunnata myös retkelle syvemmälle Sloveniaan: keskiaikaiseen Piranin kylään tai pääkaupunkiin Ljubljanaan. Laguunien kuningatarta, Venetsiaa, kelpaa ihailla silloilta tai vesibussin kyydistä. Livu pitkin Canal Grandea tai suuntaa pitsien ja lasinpuhaltajien maalauksellisille saarille. Pulassa vetoavat näyttävät roomalaiset rauniot ja lähiseudun uimarannat. Zadarissakin on kaunista vanhaa. Sen valkeat rakennukset ja marmorilla päällystetyt kadut hehkuvat kilpaa auringon kanssa. Risteilyn loppuhuipennuksena on monipuolinen Split, joka on täynnä eläväistä kaupunkikulttuuria ja hienoa nähtävää. Innostu ostoksista, katukahviloista tai iloisen välittömästä tunnelmasta.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Herkuttele kroatialaisella ruoalla vanhojenkaupunkien, kuten Dubrovnikin ja Splitin, ulkoilmaravintoloissa. Tilaa alkupalaksi ilmakuivattua kinkkua tai äyriäissalaattia ja pääruoaksi grillattua kalaa. Aterian viimeistelee paikallinen viini.
 • Harhaile Venetsian rauhallisilla ja sokkeloisilla sivukujilla – yllättävät umpikujat ja tilapäinen eksyminen kuuluvat asiaan. Poikkeile kohdalle osuviin, harvemmin vierailtuihin kirkkoihin ja piipahda johonkin pikkubaariin hiukopalalle.
 • Lähde Zadarista veneretkelle Kornatin kauniiseen kansallispuistoon, joka muodostuu monista kallioisista, liki asuttamattomista pikkusaarista ja riutosta. Pulahda uimaan kristallinkirkkaaseen mereen, jota sinisempää et hevin löydä.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja

Aikataulut

valimeren-risteily-adrianmerella-thmed15-17-kartta

Risteilyaikataulu * 1 vko

13.7. to         Lento Helsinki – Dubrovnik, laivaan nousu. Lähtö klo 22.00
14.7. pe        Päivä merellä
15.7. la          Koper, Slovenia klo 08.00 – 22.00
16.7. su        Pula*, Kroatia klo 08.00 – 18.00
17.7. ma       Venetsia, Italia klo 08.00 – 18.00
18.7. ti          Zadar, Kroatia klo 08.00 – 18.00
19.7. ke         Split, Kroatia klo 08.00 – 18.00
20.7. to         Dubrovnik, Kroatia tulo klo 05.00. Laivasta nousu, paluulento Suomeen.

*Venekuljetus maihin

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

13.7. Menolento AY181
Helsinki 16.55 – 18.55 Dubrovnik

20.7. Paluulento AY182
Dubrovnik 19.40 – 23.40 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.,

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (1/2 kansi) 1 665
Sisähytti (3/4 kansi) 1 705
Ulkohytti (1/2 kansi) 1 720
Ulkohytti (3/4 kansi) 1 760
Ulkohytti Deluxe (6/8 kansi) 1 860
Parvekehytti Deluxe (9 kansi) 2 125
Yhden hengen sisähytti 2 030
Yhden hengen ulkohytti 2 090

Tutustu m/s Thomson Spiritiin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: keskisuuri, 1460 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

Thomson Spirit kooste pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Thomson Spiritillä valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Dubrovnik – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti risteilyllä (sis. hanaolut, valikoima viinoja ja aperitiiveja, talon viini, valikoima cocktaileja, valikoima virvoitusjuomia)
 • Risteilyn tervetulotilaisuus
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

Matka- / retkiohjelma

Tällä risteilyllä on tarjolla kolme suomeksi tulkattua lisämaksullista retkeä. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.Retket tulee varata viimeistään tiistaihin 4.7.2017 mennessä. Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com

 

Torstai 13.7. Helsinki – Dubrovnik (Kroatia). Lähtö klo 22.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennoilla Helsingistä Dubrovnikiin, jossa m/s Thomson Spirit odottaa. Vierailu Dubrovnikissa on kuin aikamatka menneeseen. Kaupungissa itsessään on jo menneen ajan tunnelmaa, sillä kaupunkia suojaamaan rakennetut massiiviset muurit kätkevät sisälleen upeaa arkkitehtuuria, suihkulähteitä, palatseja, aukioita ja kirkkoja – kaikki rakennettuna samasta kiviaineksesta. Dubrovnik on kroatialaisen kulttuurin keskus ja monet taiteilijat ja tiedemiehet asuvat tällä alueella. Dubrovnik on erittäin suosittu risteilyalusten käyntisatama ja ruuhkaisina päivinä vanhassakaupungissa on vilinää. Illan tullen laiva suuntaa merelle ja risteily voi alkaa.

Perjantai 14.7. Päivä merellä

Meripäivää on mukava viettää laivaan, sen palveluihin sekä kanssamatkustajiin tutustuen.

Lauantai 15.7. Koper (Slovenia) klo 08.00 – 22.00

Adrianmeren rannikolla sijaitseva Koperin kunta on tunnettu kauneudestaan.  Se on Slovenian rannikkokaupungeista suurin. Koperilla, kuten monilla muillakin tämän alueen kaupungeilla on värikäs historia, joka ulottuu aina antiikin Kreikkaan ja Roomaan. Viehättävässä kaupungissa voi tehdä ostoksia, maistella paikallisia erikoisuuksia ja nauttia alueen viinejä. Koper on myös portti Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan, joka on vain puolentoista tunnin ajomatkan päässä.

 

Lumoava Ljubljana, puolipäiväretki (n. 5,5 h), 62 €
Slovenian pääkaupunki Ljubljana on yksi Euroopan pienimmistä pääkaupungeista, mutta koon ei kannata antaa hämätä. Ljubljanica-joen varrella sijaitseva kaupunki on eloisa kulttuurinkehto, josta ei puutu vipinää ja vilskettä. Bussimatka merellisestä Koperista tuo meidät sisämaahan Ljubljanan sydämeen, jonka tarina yltää Rooman aikoihin. Kaupunki on kerran toisensa jälkeen noussut sotien ja luonnonmullistusten tuhoista. Vaikuttavan historian jäljet näkyvät kaupungissa, jota vartioi Ljubljanan linna kukkulan laella. Ljubljanan keskustaan tutustumme kävelykierroksella, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia tunnelmallisista kortteleista ja ihastella vaihtelevaa arkkitehtuuria. Kaupungin valtasuoni on keskustan halki virtaava joki, jonka ympärille värikäs katukulttuuri on keskittynyt. Kävelykierroksen jälkeen  jää vielä vapaa-aikaa Lujbljanan keskustassa joko lounaan nauttimiselle tai markkinoihin tutustumiseen sekä tuliaisten hankkimiseen. Retki toteutetaan, mikäli sille on vähintään 15 osallistujaa. 

 

Sunnuntai 16.7. Pula (Kroatia) klo 08.00 – 18.00

Pula on Istrian niemimaan suurin ja Kroatian viidenneksi suurin kaupunki. Sen asukkaista 70 % on kroaatteja. Sijaintinsa vuoksi Pula on kaksikielinen, kuten Istriassa yleensä, viralliset kielet ovat italia ja kroatia. Pula oli aikoinaan Venetsian kauppavaltion tärkeimpiä kaupunkeja ja siksi edelleen täynnä italialaisia vaikutteita, vaikkakin kuuluisin nähtävyys on roomalaisen ajan amfiteatteri -areena 100-luvulta. Pula tunnetaan parhaiten sen ihastuttavasta satamasta, upeasta rantojen sävyttämästä rannikosta sekä hyvin säilyneistä historiallisista rakennuksista. Tutustumme Pulaan omatoimisesti.

 

Maanantai 17.7. Venetsia (Italia) klo 08.00 – 18.00

Veden ympäröimä ja yli sadalle saarelle levittäytynyt Venetsia on yksi maailman tunnetuimmista ja kauneimmista kaupungeista. Se on mystinen kaupunki, joka ei ole muuttunut paljoakaan viimeisten vuosisatojen aikana. Saapuminen Venetsiaan on aina yhtä ihmeellinen. Itämaiset ja barokkityyliset kupolit, goottilaiset palatsit ja kanavissa lipuvat mustat gondolit muodostavat näkymän, jossa on vaikutteita kaikista Välimeren kulttuureista. Kaupungissa on useita nähtävyyksiä, kuuluisimpina ehkä Huokausten silta, 1300-luvulla rakennettu Dogen palatsi ja Pyhän Markuksen tuhatvuotinen kirkko.

Muranon ja Buranon saarikierros, puolipäiväretki (n. 5 h), 59 €

Venetsian laguuni on Adrianmeren suljettu lahti, jossa sijaitsee itse Venetsian lisäksi lukuisia pienempiä saaria. Lähdemme tutustumaan laguuniin veneellä, sillä kaikki saaret ovat yhteydessä toisiinsa vesiteitse. Pysähdymme kahdella tunnetuimmalla saarella. Murano on tunnettu lasinpuhalluksestaan ja Burano pitseistään. Vaikka lasinpuhallus itsessään ei olekkaan enää salaisuus, ovat Muranon lasityöt tunnettuja ympäri maailmaa. Vierailemme lasitehtaassa ihaillaksemme tämän käsityötaidon mestareita työssään.  Jatkamme matkaa Buranon saarelle, jossa meidät vastaanottavat kauniit kirkkaasti koristellut talot. Pittoreski saari on tunnettu paitsi hyvin arvokkaista pitseistään, se on myös kuuluisa väreistään ja eräistä kaikkein hienoimmista Venetsian kanavanäkymistä. Tämä retki toteutetaan mikäli sille on vähintään 15 osallistujaa.

Tiistai 18.7. Zadar (Kroatia) klo 08.00 – 18.00

Dalmatian rannikolla sijaitseva muurien ympäröimä Zadar sijaitsee Rijekan ja Splitin välillä. Zadar on naapureitaan selvästi rauhallisempi ja rakentaa houkuttelevuuttaan historian ja luonnon kauneuden ympärille. Kaupungin vanhassa osassa, jonka erottaa neljä kilometriä pitkä niemi, on vanha verkosto kapeita kujia ja katuja, joiden seasta voi löytää Rooman valtakauden aikaisia raunioita sekä kirkkoja. Läheinen Krkan kansallispuisto on suosittu retkikohde.

Krkan kansallispuisto ja Skradinki Bu putoukset, puolipäiväretki (n. 5 h), 66 €

Retki suuntautuu Krka-joen kansallispuistoon, jota on kutsuttu karsti-ilmiön erikoiseksi mestariteokseksi. Vehreässä luonnonpuistossa voi seurata kirkasta Krka-joen juoksua kanjoneita pitkin sekä ihailla vesiputousten voimaa. Näemme puiston yhden kauneimmista alueista ja suurimman vesiputouksen Skradinski Bukin. Vierailun aikana on mahdollisuus käydä vanhassa vesimyllyssä ja pienessä kotiseutumuseossa. Tämä retki toteutetaan mikäli sille on 15 osallistujaa.

Keskiviikko 19.7. Split (Kroatia) klo 08.00 – 18.00

Historiallisen Dalmatian alueen tärkein kaupunki Split on syntynyt keisari Diocletianuksen palatsin ympärille. Kaupungin viehättävillä kujilla voi aistia menneen ajan tunnelmaa. Eri vuosisatojen arkkitehtuuri luo kauniin taustan nykypäivän vilkkaalle katukulttuurille, jota koristavat useat putiikit sekä kaksi eloisaa markkinatoria. Yksi kaupungin viehättävimmistä paikoista on Narodni trg, ihmisten aukio, jonka yläpuolella kohoavat venetsialaistyylinen kaupungintalo sekä roomalainen kellotorni. Tutustumme Splitiin omatoimisesti.

Torstai 20.7. Dubrovnik (Kroatia) tulo klo 05.00. Paluulento Suomeen.

Saavumme aikaisin aamulla Dubrovnikiin. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Thomson Spiritille. Siirrymme bussilla vanhaan kaupunkiin, jossa teemme lyhyen kävelykierroksen ja vietämme vapaa-aikaa ennen saapumista lentokentälle. Kiitos matkaseurasta!

Stari Gradia -Dubrovnikin vanhakaupunki (sisältyy matkan hintaan)

Noustuamme laivasta suuntaamme kohti Stari Gradia – Dubrovnikin kaunista vanhaakaupunkia. Sen keskiaikaiset muurit on otettu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Retki alkaa bussimatkalla Dubrovnikin yläpuolella kohoavalle kukkulalle, josta on kauniit näkymät vanhaankaupunkiin ja merelle. Seuraavaksi laskeudumme bussilla alas keskustaan ja tutustumme noin pari tuntia kestävällä kävelykierroksella mm. rehtorin palatsiin, merimuseoon ja katedraaliin. Opastetun kierroksen jälkeen jää vapaa-aikaa lounastaa tai tehdä hankintoja Dubrovnikin vanhassakaupungissa ennen lentokentälle lähtöä.

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X