27.6.2017 Lomaristeily 1 vko alk. 1 575 € Välimeren risteily läntinen, m/s Thomson Majesty ALL INCLUSIVE – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Espanja – RanskaLäntisen Välimeren risteily THMED14 pieni

Vietä suven suloisin viikko Espanjassa ja Ranskassa, valloittavan Välimeren äärellä. Nauti rannoista, ravintoloista ja historiallisista nähtävyyksistä. Lomaisa viikkosi alkaa Mallorcalta, Palman vanhoilta kujilta, kahvila-aukioilta ja palmujen reunustamalta rantabulevardilta. Naapurisaarella Menorcalla esittäytyy ihastuttava Ciutadellan pikkukaupunki, jonka lähistöllä odottavat kallioiden suojaamat, turkoosivetiset hiekkapoukamat. Ranskan Rivieralla voit viettää päivää Toulonin kävelykaduilla ja markkinoilla tai lähteä hienostuneeseen Saint Tropeziin katselemaan putiikkeja, gallerioita ja sataman luksusveneitä. Sèten satamakaupungista on lyhyt matka Carcassonnen komeaan, keskiaikaiseen linnoituskaupunkiin. Pohjois-Espanjan rannikolla Palamósissa maistellaan kalastajien vastapyydettyjä saaliita, Tarragonassa syvennytään menneeseen – hienoon katedraaliin ja roomalaisajan muistomerkkeihin. Risteilyn lopulla palaat Baleaarien saarille. Ennen Palmaa haet maistiaiset Ibizalta. Sen pääkaupunki on kesällä nuorekas ja vilkas, mutta vastapainona on kukkulan tunnelmallinen vanhakaupunki upeine näköaloineen.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Vietä huoleton, aurinkoinen rantapäivä Menorcan kirkkaissa vesissä tai Palamósin hiekkarannoilla. Kesäkuussa merivesi on jo lämmintä, mutta hietikoilla on yhä hyvin tilaa.
 • Carcassonnen keskiaikainen, linnoitettu kaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja säväyttävä näky lukuisine torneineen ja jykevine muureineen. Poikkea Kreivien linnaan ja basilikaan sekä aisti paikan ainutlaatuista tunnelmaa.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja

Pekka Virtanen

Pekka Virtanen

Aikataulut

Välimeren risteily läntinen THMED14 kartta

Risteilyaikataulu * 1 vko

27.6. ti          Lento Helsinki – Palma, laivaan nousu. Lähtö klo 23.00
28.6. ke         Ciutadella* (Menorca), Espanja klo 08.00 – 18.00
29.6. to         Toulon, Ranska klo 09.00 – 18.00
30.6. pe        Sète, Ranska klo 08.00 – 18.00
1.7. la            Palamós, Espanja klo 08.00 – 18.00
2.7. su           Tarragona, Espanja klo 08.00 – 18.00
3.7. ma          Ibiza Town (Ibiza), Espanja klo 08.00 – 22.00
4.7. ti             Palma (Mallorca), Espanja tulo klo 06.00. Laivasta nousu, paluulento Suomeen

*Maihinmeno venekuljetuksella

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

27.6. Menolento D8 522
Helsinki 8.50 – Palma 11.50

4.7. Paluulento D8 523
Palma 12.50 – 17.50 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (3/4 kansi) 1 575
Sisähytti Plus (3/4 kansi) 1 610
Sisähytti (6/8 kansi) 1 620
Ulkohytti (3/4 kansi) 1 630
Ulkohytti Plus (3/4 kansi) 1 675
Ulkohytti (6/7 kansi) 1 715
Ulkohytti Plus (6/7 kansi) 1 735
Parvekehytti (8/9 kansi) 1 995
Junior sviitti parvekkeella (9 kansi) 2 285
Yhden hengen sisähytti (6. kansi) 1 955
Yhden hengen ulkohytti (8/9 kansi) 2 015

Tutustu m/s Thomson Majestyyn >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: keskisuuri, 1460 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

ms thomson majesty_kooste

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Thomson Majestylla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Palma – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti risteilyllä (sis. hanaolut, valikoima viinoja ja aperitiiveja, talon viini, valikoima cocktaileja, valikoima virvoitusjuomia)
 • Risteilyn tervetulotilaisuus
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Tällä risteilyllä on tarjolla neljä suomeksi tulkattua lisämaksullista retkeä. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Tiistai 27.6.  Helsinki – Palma (Mallorca, Espanja) lähtö klo 23.00

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Mallorcalle. Lentokentällä meitä odottaa bussi, joka kuljettaa ryhmän Palman satamaan, jossa m/s Thomson Majesty odottaa. Illan tullen laiva suuntaa merelle ja risteily voi alkaa.

Keskiviikko 28.6. Ciutadella (Menorca, Espanja) klo 08.00 – 18.00

Viehättävän Menorcan eteläisessä kärjessä sijaitseva kaunis Ciutadellan kylä on saaren uskonnollinen pääkaupunki. Modernin venesataman ja valokuvauksellisten valkoisten talojen lisäksi Ciutadellan alueella on löydetty useita arkeologisia löydöksiä, jotka ovat olleet merkittäviä historiallisen tutkimuksen saralla. Ciutadellan historiaan ovat vaikuttaneet niin Espanjan, Turkin kuin maurilaisen vallan aika. Kaupungin mukulakivikaduilla on mukava tutkia kujia ja pysähdellä kahville tutkailemaan Menorcalaista elämäntyyliä.

Menorcan saarikierros, puolipäiväretki (n. 4h), 62 € – nyt veloituksetta!

Satamasta linja-auto suuntaa pohjoista tietä kohti saaren keskustaa ohittaen lukuisia pieniä kyliä. Ensimmäinen pysähdys on kalaravintoloistaan ja hummerimuhennoksestaan kuuluisassa Fornells -kalastajakylässä. Jatkamme matkaa saaren sisäosassa sijaitsevalle 357 metriä korkealle Monte Torolle, jolta on upeat 360° -näkymät koko saaren yli. Huipulla sijaitsevat myös fransiskaaninunnien pyhättönä toimivan muinaisen luostarin rauniot, jotka ovat peräisin 1300-luvulta. Suunnatessamme länsirannikolle näet lumoavan Taula de Torralban, yhden Menorcan megaliittikivi monumenteista. Sen arvioidaan olevan uskonnollinen monumentti, joka on peräisin 900 eaa. Täältä jatkamme matkaa arabialaistyyliseen, pittoreskiin Binibecan kalastajakylään, johon tutustumme puolen tunnin kävelykierroksella. Retken minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä.

Torstai 29.6. Toulon (Ranska) klo 09.00 – 18.00

Toulon on pitkään ollut Ranskan tärkeitä merenkulun keskuksia. Vanhassa kaupunginosassa lähellä satamaa sijaitsee roomalainen katedraali, joka on rakennettu 1100-luvulla. Värikkäät Cour Lafayetten markkinat kutsuvat tuoreiden yrttien ja laventelin tuoksuilla tutustumaan kaupantekoon, jota käydään joka arkiaamu maanantaita lukuun ottamatta. Toulonia pidetään myös porttina Provenceen, jonka maaseutu tunnetaan viinistä, oliiviöljystä, juustosta ja laventelista. Toulonissa on myös mielenkiintoinen merimuseo.

Värikäs Marseille, puolipäiväretki (n. 5h), 72 € – nyt veloituksetta!

Toulonista lähdemme retkelle Ranskan vanhimpaan kaupunkiin, jolla on vahva merellinen tunnelma ja monikulttuurinen, etelämaalainen vire. Tämä retki vie sinut matkalle Marseillen rannikkomaisemiin ja historialliset rakennukset tulevat tutuiksi kiertoajelun aikana. Matka alkaa satamasta, kaupungin uudesta osasta. Täällä sijaitsevat mm. Mucem Museum, Voutes de la Mayor ja katedraali, josta on upeat näkymät St. Johnin ja St. Nicholas´n linnoituksille sekä raatihuoneelle. Linnoitusten vartioima alue on vilkas kohtauspaikka monine ravintoloineen ja kahviloineen. Jatkamme matkaa Cornicea ts. rantakatua pitkin, joka seuraa luonnollista rantaviivaa ja tarjoaa kauniita näkymiä rannikon läheisille saarille, mm. linnoitetulle If:n saarelle, jonka novelisti A. Dumas valitsi kuuluisan Monte Criston kreivin miljööksi. Palaamme kuuluisaa La Canebiére -katua ohittaen Marseillen upean vanhan sataman. Retken minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä.

Perjantai 30.6. Sète (Ranska) klo 08.00 – 18.00

Sète on Ranskan suurin ja samalla Välimeren tärkein kalasatama. Kalateollisuuden lisäksi Sète houkuttelee huvialuksia ja suuren purjehduskilpailun, America’s Cupin osallistujia. Alakaupunki on kokonaan kanavien ja siltojen valloittama ja täällä onkin hyvä havainnoida kalastusalusten toimia. Sèten alueella viljellään myös paljon simpukoita ja ostereita, jotka ilahduttavat tarjonnallaan myös vierailijoita. Sètestä tehdään paljon retkiä hyvin säilyneeseen keskiaikaiseen kaupunkiin, Carcassonneen.

Lauantai 1.7. Palamós (Espanja) klo 08.00 – 18.00

Palamós sijaitsee aivan Costa Bravan aurinkoisen rannikon keskiössä. Upeiden rantojen reunustamana Palamós juontaa monen välimerellisen kylän tavoin juurensa kalastuksesta. Nykyään kalastusperinteet näkyvät kalasataman päivittäisinä huutokauppoina, jolloin päivän saaliit vaihtavat omistajaansa. Satamapäivää voi viettää rannasta ja auringosta nauttien tai suunnata esimerkiksi läheiseen Figuresin kylään, jossa sijaitsee eriskummallinen Salvador Dalín museo täynnä taiteilijan surrealistisia maalauksia ja veistoksia.

Pals ja Dalín linna, puolipäiväretki (n.4 h), 79 € – nyt veloituksetta!

Retki alkaa matkaten linja-autolla kohti Palsin keskiaikaista kukkulaa, jolta on upeat näkymät alapuolella oleviin maalaismaisemiin. Matka jatkuu luonnon muovaamien vallihautojen ympäröimään Peratalladaan, jonka Púbolin linna kunnostettiin keskiaikaiseen loistoonsa 1960-luvulla. Tutustumme linnaan ja siellä sijaitsevaan, vuonna 1996 avattuun Gala Dalí museoon. Museovierailun aikana näemme linnan, joka ennen Dalín kunnostamista oli erittäin huonossa kunnossa: katot olivat romahtaneet ja puutarha oli villiintynyt. Kunnostustyön aikana, jonka tavoitteena oli tehdä linnasta Dalín vaimolle Galalle koti, Dalí hyödynsi ylenpalttisella kekseliäisyydellään lähes raunioituneen rakennuksen materiaaleja jättäen näkyviin myös ajan saatossa jääneet arvet. Linna on toiminut Salvador Dalín ja hänen vaimonsa kotina, joskaan ei samaan aikaan.

Sunnuntai 2.7. Tarragona (Espanja) klo 08.00 – 18.00

Tarragonassa koet mukavan sekoituksen rentouttavaa rantaelämää ja antiikin historiaa. Tämä katalonialainen kaupunki on levittäytynyt rannikolle. Tarragonan muurein ympäröity vanha kaupunki sekä UNESCOn maailmanperintökohteeksi nostetut Rooman aikaiset Tarracon rauniot ovat mukavia käyntikohteita. Kaupungin ilme muodostuu perinteiseen espanjalaiseen tyyliin monista aukioista, kahviloista ja tapas-baareista.

Tarragonan kohokohdat, puolipäiväretki (n.3,5 h), 72 € – nyt veloituksetta!

Tarragonan kaupungista on muodostunut eteläisen Katalonian tärkeimmän sataman lisäksi dynaaminen keskikokoinen kaupunki. Sen rinteillä sijaitsee UNESCOn maailmanperintökohteisiin lukeutuva historiallinen kaupunginosa täynnä roomalaisia ja keskiaikaisia jäänteitä. Retkipäivämme alkaa tutustumalla kävellen roomalaiseen alueeseen. Liikkeelle lähdetään kolmen tornin – Arquebisbem, Minerva ja Cabiscolin luota, josta jatkamme kohti erikoista roomalais-goottilaista katedraalia. Sen kohokohta on mm. edelleen keskeneräinen monivärinen lasifasadi. Tutustuessa Tarragonan roomalaiseen kaupunkiin huomaa, miten se on ollut aikanaan yläluokan suosiossa. Tästä muistona on esimerkiksi roomalainen amfiteatteri. Ennen paluuta laivalle ajamme linja-autolla Rambla Nova katua pitkin ja ihailemme Välimerta kadun päässä sijaitsevalta ”Välimeren parvekkeelta”.
Huom. Emme valitettavasti pääse sisään katedraaliin, koska retkipäivämme on sunnuntai, mutta kuulemme kattavan opastuksen rakennuksen ulkopuolella. Päästäkseen katedraalin ulkopuolelle on noustava portaita noin 100 askelmaa.

Maanantai 3.7. Ibiza Town (Ibiza, Espanja) klo 08.00 – 22.00

Noin 79 kilometriä Valencian rannikolta sijaitseva Ibiza on Baleaarien suurin kaupunki. Ibiza tunnetaan ehkä parhaiten sen upeasta yöelämästä sekä elektronisesta musiikista, mutta se tarjoaa paljon muutakin. Kaupungin vanhat korttelit, joita suojaavat keskiaikaiset mahtavat Dalt Vilan kiviseinät sekä vanha linnoitus, on listattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Rannan tuntumasta voi löytää mukavia kalaravintoloita sekä tyylikkäitä putiikkeja. Vanhankaupungin sokkeloiset kivipäällyseteiset kujat kutsuvat etsimään kätkettyjä kauppoja ja ravintoloita.

Tiistai 4.7. Palma (Mallorca) tulo klo 06.00 – Helsinki

Saavumme aamulla Palmaaan, jonka historiaa on kirjoitettu jo Rooman valtakauden ajoista lähtien ja vielä nykyään vanhojen kortteleiden puutarhoista löydetään antiikin ajan esineitä. Kaupungin ikoni, goottilainen katedraali, kohoaa ylväänä aivan rannan tuntumassa. Espanjalaisen taiteen museossa on esillä töitä muun muassa Picassolta, Mirólta sekä Salvador Dalílta. Palma on etenkin kaupunkikohde, mutta myös mukavia rantoja löytyy kaupungin läheltä.  On aika päättää risteily ja sanoa näkemiin m/s Thomosn Majestylle. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Uutiskirje- ja esitetilaus

Tilaa Kristina Cruises -uutiskirje sähköpostiisi ja esite kotiisi

Tilaa tästä >>

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X