10.6.2017 Lomaristeily 1 vko alk. 1 695 € Välimeren risteily läntinen, m/s TUI Discovery ALL INCLUSIVE

Print the page

Espanja – Italia – Ranska

Välimeren risteily läntinen THMED12 pieni

Haaveiletko Välimeren saarista vai Euroopan kiehtovimmista suurkaupungeista? Perehtyisitkö Ranskan Rivieran houkutuksiin vai Toscanan aarteisiin? Tällä lomaristeilyllä ei onneksi tarvitse valita – voit toteuttaa tuon kaiken! Lähtösatamana on tyylikäs Palma de Mallorca komeine katedraaleineen, linnoineen ja ostoskatuineen. Laivalla levätyn päivän jälkeen saavut vuoristoiselle, perinteikkäälle Korsikalle. Charmikkaassa Ajacciossa saa yhä astella kaupungissa syntyneen Napoleonin jalanjäljissä. Sitten on vuorossa ikuisesti ihmeellinen Rooma – antiikin monumentit ja Vatikaani, muotikadut ja ihmisiä kuhisevat aukiot. Livornosta voit suunnata Toscanan renessanssikaunottareen, Firenzeen tai Pisan ainutlaatuisille marmorirakennelmille – ehkä kipuat kaltevan tornin huipulle. Saint Raphael paljastaa, että Ranskan Riviera on muutakin kuin ylellistä elämää. Pikkukaupungissa on roomalaisia raunioita ja arkisen hyväntuulista torielämää. Viikon lopulla, ennen paluuta Palmaan, ehdit vielä Barcelonan humuun. Antaudu kujeilevan arkkitehtuurin, rentojen katukahviloiden ja välittömän tunnelman vieteltäviksi.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Tee maisemaretki Korsikalla. Ihaile meren kirkkautta ja maaseudun vehreyttä, rinteiden jylhyyttä ja somien pikkukaupunkien uneliaisuutta.
 • Koe Rooma ominpäin. Näe upeasti säilynyt Pantheonin temppeli ja suihkulähteillä koristellut aukiot, nappaa mukaasi pizzanpala kioskista ja jäätelö toisesta. Levähdä Espanjalaisilla portailla keskellä ihmisvilinää ja tarkkaile katumuotia.
 • Katsele Ranskan Rivieran poukamia ja rantakyliä pienveneen kyydistä ennen kuin saavut Saint Tropeziin ja sen glamouria tihkuvaan satamaan. Pasteeraile hienostuneessa pikkukaupungissa ja siemaile lasillinen pastista, vedellä laimennettua anisviinaa, jossakin ulkoilmakahvilassa.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja

Minna Särmö

Minna Särmö

Aikataulut

Välimeren risteily läntinen thmed12 kartta

Risteilyaikataulu * 1 vko

10.6. la          Lento Helsinki – Palma. Laivaan nousu, lähtö klo 23.00
11.6. su        Päivä merellä
12.6. ma       Ajaccio (Korsika), Ranska klo 08.00 – 18.00
13.6. ti          Civitavecchia (Rooma), Italia klo 07.00 – 19.00
14.6. ke         Livorno, Italia klo 07.00 – 19.00
15.6. to         St. Raphael*, Ranska klo 07.00 – 18.00
16.6. pe        Barcelona, Espanja klo 09.00 – 18.00
17.6. la          Palma (Mallorca), Espanja tulo klo 06.00. Laivasta nousu, paluulento Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

10.6. Menolento D8524
Helsinki 14.45 – 17.45 Palma

17.6. Paluulento D8525
Palma 18.25 – 23.25 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (2/3 kansi) 1 695 2 105
Sisähytti (6/8 kansi) 1 730
Sisähytti Plus (7/8 kansi) 1 760
Ulkohytti (2/3 kansi) 1 770 2 180
Parvekehytti (6. kansi) 1 925
Parvekehytti Deluxe (6/7 kansi) 1 970

Tutustu m/s TUI Discoveryyn >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: keskisuuri, 2076 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3+ tähteä

Thomson Discovery_kooste_pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s TUI Discoverylla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Palma – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Palman kaupunkikierros
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti risteilyllä (sis. hanaolut, valikoima viinoja ja aperitiiveja, talon viini, valikoima cocktaileja, valikoima virvoitusjuomia)
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Lauantai 10.6. Helsinki – Palma (Mallorca, Espanja) lähtö klo 23.00

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Mallorcalle. Lentokentällä meitä odottaa bussi, joka kuljettaa ryhmän Palman satamaan, jossa m/s TUI Discovery odottaa. Illan tullen laiva suuntaa merelle ja risteily voi alkaa.

Sunnuntai 11.6. Päivä merellä

Meripäivää on mukava viettää laivaan, sen palveluihin sekä kanssamatkustajiin tutustuen.

Maanantai 12.6. Ajaccio (Korsika, Ranska) klo 08.00 – 18.00

Ranskalaisella Korsikan saarella sijaitseva merikaupunki Ajaccio tunnetaan parhaiten Napoleon Bonaparten synnyinkaupunkina. Tämän lisäksi Ajaccio tarjoaa myös paljon hurmaavaa välimerellistä tunnelmaa. Mukulakivikadut ja värikkäät kujat kutsuvat kuljeskelemaan ja tutkimaan pieniä kahviloita ja myymälöitä.  Palais Fesch – taidemuseo – pitää sisällään teoksia aina Botticellilta Belliinin. Täällä on näytillä Ranskan laajin kokoelma italialaisten taitelijoiden taideteoksia heti Louvren jälkeen.

Korsikan maaseuturetki, puolipäiväretki (n. 4h), 89 €

Korsikan kaunista maaseutua ja huikeita näkymiä esittelevä retki suuntaa kiemurtelevaa tietä pitkin vuoristoon. Täällä luonto on suorastaan henkeäsalpaava. Matkan varrelle jäävät tiheät kastanjametsät, syvät solat, rosoiset vuorenhuiput ja pienet kylät. Näkymät Prunellinlaaksoon ja Tollan tekojärvelle ovat häikäiseviä. Retken aikana tarjoutuu mahdollisuus maistella paikallisia erikoisuuksia. Lopuksi palaamme saaren pääkaupunkiin Ajaccioon, joka tunnetaan parhaiten Napoleonin syntymäkaupunkina.

Tiistai 13.6. Civitavecchia (Italia) klo 07.00 – 19.00

Satamakaupunki Civitavecchia on ennen kaikkea portti Rooman ikuiseen kaupunkiin, joka tarjoaa kävijöilleen aina jotain erikoista. Tässä historiallisessa, seitsemälle kukkulalle rakennetussa kaupungissa on monia tunnettuja nähtävyyksiä ja museoita lähes jokaisen kulman takana. Muodista kiinnostuneille lukuisat liikkeet antavat tutkimisen aihetta pidemmäksikin aikaa. Rooman kestosuosikkinähtävyydet ovat Colosseum, Espanjalaiset portaat ja Pietarin kirkko.

Italialainen pastakoulu & viininmaistajaiset, puolipäiväretki (n. 4h),   139 €

Tämä retki on suunnattu niille, joiden intohimona on hyvä ruoka! Opit italiaisen keittiön salat La Viola ravintolassa henkilökohtaisessa kokin opastuksessa ja pääset tekemään ovat raviolit ja tagliatellet. Itse laittamasi ruuan lisäksi pääset maistelemaan muita italialaisen keittiön herkkuja ja nauttimaan oliviiöljyn sekä tomaattien tuoksusta. Ruuanlaiton jälkeen maistelet Gebrielle-isännän sinulle valitsemia viinejä. Retken aikana maistat aitoja Italian makuja, opit niksit helppoon ja herkulliseen ruuanlaittoon ja nautit italiaisen perheen vieraanvaraisuudesta. Matkalla ravintola La Violaan näet Civitaveccian merkittävimmät nähtävyydet. Tämä retki toteutetaan mikäli sille on 6 osallistujaa.

 

Keskiviikko 14.6.Livorno (Italia) klo 07.00 – 19.00

Livorno on sisukas kaupunki, jolla on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Keskiajalla Livorno kuului vuoroin Pisalle vuoroin Genovalle kunnes Firenze osti kaupungin vuonna 1421 rakentaen näin yhteyden Välimereen. Myöhemmin Livornon saadessa omat kaupunkioikeudet siitä tuli uskonnollisesti vainottujen ihmisten suojasatama. Nykyään Livorno on vilkas satamakaupunki, jonka keskustasta löytyy mukavia kahviloita sekä kauppoja. Kaupunki onkin käymisen arvoinen vaikka useat risteilymatkustajat suuntaavat usein retkille Firenzeen tai Pisaan.

Pisan kalteva torni, puolipäiväretki (n. 4 h), 95 €

Livornosta noin puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Pisa oli keskiajalla Välimeren mahtavimpia kauppakaupunkeja. Nykyään se tunnetaan ennen kaikkea arkkitehtonisesta ihmeestään, Pisan kaltevasta tornista. Vierailumme aikana käymme Piazza dei Miracolin, Ihmeiden torin, varrella sijaitsevassa tuomio-kirkossa, joka rakennettiin erisävyisistä marmoreista vuosina1063-1118 saraseeneista saaman voiton kun-niaksi. Näemme samaan kirkollisten rakennusten ryhmään kuuluvan kauniin kastekirkon ja tuomiokirkon kellotornin, joka maaperän pehmeydestä johtuen on yli neljä metriä kallellaan ja tunnetaan parhaiten Pisan kaltevana tornina (ei käyntiä sisällä). Opastetun kierroksen jälkeen jää hieman vapaa-aikaa kierrellä Piazza dei Miracolin matkamuistomyymälöissä ja hankkia tuliaisostoksia. Retki toteutetaan mikäli sille on vähintään 10 osallistujaa.

 

Torstai 15.6. St. Raphael (Ranska) klo 07.00 – 18.00

St. Raphaelia kutsutaan välillä Etelä-Ranskan naapurintytöksi. Verrattuna sen loisteliaisiin ”serkkuihin” St. Raphael on enemmän rauhallisempi ja vetäytyvämpi paikka. Kaupunki sijaitsee 36 kilometriä pitkän koskemattoman rannikon varrella ja sitä ympäröi metsät sekä Esterel-vuoriston punertavat huiput. Kaupungilla järjestetään usein maalaismarkkinoita, joilla myydään kukkia, juustoja sekä marjoja. St. Raphaelista on myös lyhyt matka St. Tropeziin, joka tunnetaan Ranskan rivieran pintaliitopaikkana.

Voit viettää päivää nautiskellen St. Raphaelin rauhasta, kahvilatarjonnasta ja upeasta hiekkarannasta tai suunnata omatoimimatkalle joko St.Tropeziin tai Cannesiin.

Perjantai 16.6. Barcelona (Espanja) klo 09.00 – 18.00

Välimeren rannalla sijaitseva, Espanjan toiseksi suurin kaupunki, Barcelona on Katalonian keskus. La Rambla, suosittu ostos- ja kävelykatu on vain kivenheiton päässä satamasta. Barcelonan vanhakaupunki Ciutat Vella on Euroopan suurimpia keskiaikaisia keskustoja. Kaupunki on tunnettu ennen muuta Antonio Gaudín omaperäisestä arkkitehtuurista sekä tietysti yli sata vuotta rakenteilla olleesta Sagrada Família kirkosta.

Päivän aikana sinulla on mahdollisuus tutustua Barcelonaan omatoimisesti.

Lauantai 17.6. Palma (Mallorca, Espanja) tulo klo 06.00. Paluu Suomeen

Saavumme aamulla Palmaan, jonka historiaa on kirjoitettu jo Rooman valtakauden ajoista lähtien ja vielä nykyään vanhojen kortteleiden puutarhoista löydetään antiikin ajan esineitä. Kaupungin ikoni, goottilainen katedraali, kohoaa ylväänä aivan rannan tuntumassa. Espanjalaisen taiteen museossa on esillä töitä muun muassa Picassolta, Mirólta sekä Salvador Dalílta. Palma on etenkin kaupunkikohde, mutta myös mukavia rantoja löytyy kaupungin läheltä. On aika päättää risteily ja sanoa näkemiin m/s TUI Discoverylle. Teemme Palman kaupunkikierroksen ja vietämme hieman vapaa-aikaa ennen paluulentoa Suomeen. Kiitos matkaseurasta!

Palma de Mallorcan kaupunkikierros, sisältyy matkan hintaan

Matkamme alkaa kuvauspysähdyksellä 112 metriä korkean mäen päällä sijaitsevan Bellver linnan luona, josta on kauniit näkymät kaupunkiin. Linna on yksi tärkeimmistä goottilaista arkkitehtuuria Mallorcalla edustavista rakennuksista, jonka rakennutti kuningas Jaume II. Tunnetuksi linna tuli kuitenkin vankilana, jollaisena se toimi aina keskiajasta sisällissodan aikoihin. Seuraavaksi pysähdymme Palau de l’Almudainan vieressä sijaitsevaan katedraalilla (jonne on noin 100 askelman nousu), jossa kuulemme kohteista ulkopuolella. Seuraavaksi näemme Plaza de Toros -härkätaisteluareenan, joka suhteellisen tuoreena rakennuksena (1929) on saanut vaikutteensa barokkityylistä. Jatkamme matkaa kohti kaupungin keskustaa viettämään vapaa-aikaa, jonka voi käyttää lounastaen ja ostoksilla käyden. Vapaa-ajan jälkeen suuntamme kohti lentokenttää ja kotimatka voi alkaa.

 

 

Matkahaku

Uutiskirje- ja esitetilaus

Tilaa Kristina Cruises -uutiskirje sähköpostiisi ja esite kotiisi

Tilaa tästä >>

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X