21.4.2017 Lomaristeily 12 pv Välimeren risteily – Ihastuttava Iberia, m/s Thomson Majesty ALL INCLUSIVE! – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Espanja – Portugali – Iso-Britannia – Ranska

Välimeren risteily Ihastuttava Iberia THMED11

Kiehtova, keväinen risteily on tehty rennoista lomasaarista, komeista satamakaupungeista ja laivalla lepäilystä. Se on tehty kiireettömästä kuljeskelusta, paikallisista herkuista ja merellisestä tunnelmasta. Matkasi alkua rytmittää Teide-tulivuoren hallitsema Teneriffa, sekä Cran Canaria dyynirantoineen ja pääkaupungin houkutuksineen. Meripäivän jälkeen saavut Portugaliin. Portimāossa voit nauttia pikkukaupungin kupeessa olevasta kuvauksellisesta hiekkarannasta tai ravintoloiden merenantimista. Charmikkaassa Lissabonissa saat syventyä historiaan, kahvilakulttuuriin tai kukkulakaupungin näköalapaikkoihin. Cádizin ihastuttava vanhakaupunki on melkein kuin saari Atlantissa. Gibraltarilla odottavat verottomat ostokset, tippukiviluolat tai kallioilla temppuilevat apinat. Barcelonassa kutsuvat goottilaiset korttelit ja veikeät talot, Marseillessa historiallinen satama-alue ravintoloineen ja kahviloineen. Menorcalla voit lähteä retkelle rannoille ja maaseudulle tai tarkkailla pienen, viehättävän pääkaupungin elämänmenoa. Laivamatkasi päättyy Palma de Mallorcaan, jossa on kulttuuria, nähtävää ja shoppailtavaa kuin suuressakin kaupungissa.

Risteilyn parhaat elämykset:

 1. Näe Lissabonin vanhat, tunnelmalliset kukkulakorttelit raitiovaunun kyydistä. Nouse välillä jaloittelemaan hienoille maisemapaikoille.
 2. Aisti kalatorin tunnelmia Marseillen vanhassa satamassa. Herkuttele sitten bouillabaissella, kaupungin kuuluisalla kalakeitolla, satamaravintolassa.
 3. Nauti Menorcan pääkaupungin, Maón, rauhallisuudesta ja kiireettömyydestä. Käyskentele kävelykadulla ja sivukujilla, poikkea kirkkoihin ja kenkäkauppoihin sekä kahvittele aukioilla.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC -matkanjohtajana:

Pekka Virtanen

Pekka Virtanen

Aikataulut

Välimeren risteily THMED11 kartta

Risteilyaikataulu * 12 pv

21.4. pe        Lento Helsinki – Teneriffa. Laivaan nousu Santa Cruzissa. Lähtö klo 24.00
22.4. la          Las Palmas (Gran Canaria), Espanja klo 08.00 – 21.00
23.4. su        Päivä merellä
24.4. ma       Portimão, Portugali klo 11.00 – 19.00
25.4. ti          Lissabon, Portugali klo 08.00 – 17.00
26.4. ke         Cádiz, Espanja klo 13.00 – 18.00
27.4. to         Gibraltar, Iso-Britannia klo 08.00 – 18.00
28.4. pe        Päivä merellä
29.4. la          Barcelona, Espanja klo 08.00 – 18.00
30.4. su        Marseille, Ranska klo 09.00 – 18.00
1.5. ma          Mahon (Menorca), Espanja klo 09.00 – 18.00
2.5. ti             Palma (Mallorca), Espanja tulo klo 06.00. Laivasta nousu, paluulento Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

21.4. Menolento AY971
Helsinki 8.40 – 13.10 Teneriffa

2.5. Paluulento D8 523
Palma 11.40 – 16.40 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti  (3/4 kansi) 1 795
Sisähytti Plus (3/4 kansi) 1 875
Sisähytti (6-8 kansi) 1 885
Ulkohytti (3/4 kansi) 1 905
Ulkohytti Plus (3/4 kansi) 1 975
Ulkohytti (6/7 kansi) 2 055
Ulkohytti Plus (6/7 kansi) 2 085
Parvekkeellinen ulkohytti (8/9 kansi) 2 475
Parvekkeellinen Junior Sviitti (9. kansi) 3 035
1 hengen sisähytti (6. kansi) 2 430
1 hengen ulkohytti (8-9 kansi) 2 550

Tutustu m/s Thomson Majestyyn >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: keskisuuri, 1460 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

ms thomson majesty_kooste

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Thomson Majestylla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Teneriffa, Palma – Berliini – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti risteilyllä (sis. hanaolut, valikoima viinoja ja aperitiiveja, talon viini, valikoima cocktaileja, valikoima virvoitusjuomia)
 • Risteilyn tervetulotilaisuus
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Perjantai 21.4. Helsinki – Teneriffa lähtö klo 24.00

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Teneriffalle. Nousemme laivaan Santa Cruzissa, jossa m/s Thomson Majesty odottaa. Teneriffa on Kanariansaarista suurin ja korkein. Sen vulkaaninen kallioperä on hyvin monimuotoinen ja vaihteleva. Kauas näkyvä Teide, Espanjan korkein vuori, nousee lähes neljän tuhannen metrin korkeuteen keskellä saarta Las Cañadasin kalderassa. Teneriffaa voi kutsua hyvällä syyllä pienoismantereeksi, sillä neljä eri ilmastovyöhykettä luo puitteet monimuotoiselle maisemalle. Santa Cruz de Tenerife on yli 200 000 asukkaan vilkas satamakaupunki, joka on täynnä elämää – katuja koristavat värikkäät rakennukset, keskustan kujilla on hienostuneita putiikkeja ja mielenkiintoisia puoteja, tunnelmaa luovat lukemattomat taidegalleriat, tasokkaat museot ja kaupunkijuhlat, jotka huipentuvat vuosittain järjestettävään karnevaaliin.

Lauantai 22.4. Las Palmas (Gran Canaria, Espanja) lähtö klo 21.00

Monipuolinen Gran Canaria on kuin manner pienoiskoossa. Saaren luonto ja maisemat vaihtelevat tuhansiin metreihin nousevista tuliperäisistä vuoristoista reheviin pinjametsiköihin ja saaren eteläosan aaltoileviin hiekkadyyneihin. Gran Canarian legendaarisessa pääkaupungissa Las Palmasissa näkee aitoa kanarialaista kaupunkilaiselämää. Tunnelma on parhaimmillaan vanhan kaupungin sokkeloisilla kujilla. Päivää voi viettää katukahviloissa seuraten kanarialaiskaupungin elämää tai nauttien saaren tarjoamista makuelämyksistä, joiden tarjonta ulottuu kodikkaista tapas-paikoista tunnelmallisiin gourmetravintoloihin.

Sunnuntai 23.4. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien laivan palveluista.

Maanantai 24.4. Portimão (Portugali) lähtö klo 19.00

Portimãon alue on Portugalin kauneinta rannikkoseutua. Täällä on ollut asutusta aina foinikialaisten ajoista lähtien. Portimão on värikäs pieni satamakaupunki, jonka vilkas kalasatama ja vanha keskusta puistoineen ja aukioineen houkuttelevat kävijöitä. Satama-alueella on mukava kävellä ja poiketa jossain lukuisista kahviloista tai ravintoloista maistelemassa meren antimia. Portimão on myös portti Algarven upeiden rantojen ääreen ja Praia da Rocha onkin rannoista alueen upeimpia, jonka maisemaa komistaa 1500-luvun vanha linnoitus sekä upeat kallioseinämät.

Tiistai 25.4. Lissabon (Portugali) lähtö klo 17.00

Lissabon on yksi maailman vanhimmista kaupungeista. Sen mainio satama oli looginen kaupan keskittymä jo foinikialaisten aikana sekä tietysti luonnollinen lähtöpaikka portugalilaisille löytöretkille 1400-luvulla. Ominaista tälle Portugalin pääkaupungille ovat sen valkoiset talot. Historiallinen Alfaman alue sekä Lissabonin tuomiokirkko ovat lyhyen kävelymatkan päässä laivalta. Lissabonin symbolina tunnettu löytöretkeilijöiden muistomerkki Belémin torni on myös UNESCOn maailmanperintölistalla.

Keskiviikko 26.4. Cádiz (Espanja) lähtö klo18.00

Cádizin vilkas kaupunki on muokkaantunut monen kulttuurin puserruksessa, josta muistuttaa monenkirjava arkkitehtuuri. Noin 1100 vuotta eKr. perustetun Cádizin väitetään olevan maailman vanhin jatkuvasti asutettu länsimainen kaupunki. Vanhakaupunki sijaitsee aivan sataman läheisyydessä ja keskustasta löytyykin mukavien kujien lisäksi isoja kivimuureja 1400-luvulta sekä upeasti veistetty katedraali.

Torstai 27.4. Gibraltar (Iso-Britannia) lähtö klo 18.00

Päivän kohteemme on Gibraltar, joka on Euroopan reunalla sijaitseva Ison-Britannian kruununsiirtomaa. Sen pinta-ala on vain 6,5 neliökilometriä. Isäntämaan vaikutus näkyy katukuvassa kaksikerroksisina busseina, poliisien perinteisinä kypärinä sekä punaisina postilaatikkoina. Gibraltarin turismin kehittämiseen on käytetty miljoonia puntia ja nykyään täällä käykin tasaisesti ulkomaankomennuksella olevia brittejä Espanjan puolelta ostoksilla. Alueen pienestä koosta huolimatta Gibraltarilla on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Ehdoton katseenvangitsija on Gibraltarin kallio, The Rock, joka kohoaa ylväänä 400 metriin. Gibraltarilla elää myös Euroopan ainoa vapaa apinayhdyskunta.

Perjantai 28.4. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien laivan palveluista.

Lauantai 29.4. Barcelona (Espanja) lähtö klo 18.00

Välimeren rannalla sijaitseva, Espanjan toiseksi suurin kaupunki, Barcelona on Katalonian keskus. La Rambla, suosittu ostos- ja kävelykatu on vain kivenheiton päässä satamasta. Barcelonan vanhakaupunki Ciutat Vella on Euroopan suurimpia keskiaikaisia keskustoja. Kaupunki on tunnettu ennen muuta Antonio Gaudín omaperäisestä arkkitehtuurista sekä tietysti yli sata vuotta rakenteilla olleesta Sagrada Família kirkosta.

Sunnuntai 30.4. Marseille (Ranska) lähtö klo 18.00

Etelä-Ranskassa sijaitseva Marseille on yksi maan maineikkaimpia ja suosituimpia metropoleja Pariisin ja Lyonin jälkeen. Tällä Ranskan suurimmalla satamakaupungilla on vaiherikas menneisyys ja Marseille onkin saanut seurata aitiopaikalta monia historiallisia tapahtumia. Kaupunki edustaa todellista kulttuurien sekamelskaa ja maahanmuuttaja-aallot sekä korkeampi työttömyys ovat tuoneet kaupungille omat haasteensa viime vuosina. Toisaalta Marseille tarjoaa kaupunkilomailua parhaimmillaan. Vilkas vanha satama, katukeittiöiden herkut ja putiikkeja ja kauppoja pursuava pääkatu La Canebière kutsuvat vierailemaan.

Maanantai 1.5. Mahón (Menorca, Espanja) lähtö klo 18.00

Baleraarien pohjoisinta saarta Menorcaa hallitsee El-Toro, keskellä sijaitseva kukkula, jonka laelta näkee koko saaren. Mahónin kapeilla kaduilla voi löytää charmikkaita ravintoloita, baareja ja pikkuputiikkeja.  Brittiläiset muuttivat Mahóniin vuonna 1721 pääasiassa sen suuren luonnonsataman vuoksi, joka on säilyttänyt edelleen keskeisen roolin kaupungissa. Vanhin rakennus on San Roquen holvikäytävä, joka on ainoa jäänne Mahónia joskus ympäröineestä muurista. Menorcallla tehdään myös kuuluisaa giniä, jota tuottaa Xoriguer Gin -tislaamo.

Tiistai 2.5. Palma (Mallorca, Espanja) – Helsinki

Saavumme aamulla Palmalle ja suuntaamme lentokentälle. On aika päättää risteily ja sanoa näkemiin m/s Thomson Majestylle. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Uutiskirje- ja esitetilaus

Tilaa Kristina Cruises -uutiskirje sähköpostiisi ja esite kotiisi

Tilaa tästä >>

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X