17.2.2018 Lomaristeily 10 pv alk. 2 695 € Karibian risteily ABC-saarille, m/s Marella Discovery ALL INCLUSIVE – loppuunmyyty!

Print the page

Barbados – Aruba – Curaçao – Bonaire – Grenada – St. Lucia – Barbados

Karibian risteily ABC-saaret 2018 alku

Auringon kultaamia unelmarantoja, trooppisen sademetsän uhkeutta ja ainutlaatuisia luontoelämyksiä – tämä risteily on täydellinen karibialainen cocktail! Barbadoksella saat snorklailla merikilpikonnien vierellä, Curaçaolla uida delfiinien kanssa. Bonairella voit ihastella maailman parhaimpiin lukeutuvia sukellusvesiä koralliriuttoineen ja laivahylkyineen, tai lähteä luontoretkelle tarkkailemaan mangrovekasvillisuuden huomassa viihtyviä lintuja. Nähtävää on myös viehättävissä satamakaupungeissa. Niiden arkkitehtuuri on toinen toistaan koreampaa, värikkäämpää ja kuvauksellisempaa. Curaçaon pääkaupunki Willemstad on kuin satukirjasta karamellitaloineen. Grenadan vehreällä saarella tuoksuu kaikkialla trooppisille hedelmille ja mausteviljelmien antimille. Mutta tuskin yhdenkään saaren maisemat vetävät vertoja romanttiselle Saint Lucialle. Se valloittaa vuoristoisella siluetillaan, tiheillä viidakoillaan ja banaaniplantaaseillaan. Lopulta palaat takaisin Bridgetowniin. Jokohan nyt olisi verovapaiden myymälöiden ja shoppailun vuoro?

ivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

Saura Paananen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 10 pv

la 17.2.         Lento Helsinki – Barbados. Hotelliyöpyminen
su 18.2.        Bridgetown, Barbados. Laivaan nousu. Lähtö klo 20.00
ma 19.2.       Päivä merellä
ti 20.2.          Oranjestad, Aruba klo 08.00 – 23.00
ke 21.2.         Willemstad, Curaçao klo 08.00 – 18.00
to 22.2.         Kralendijk, Bonaire klo 07.00 – 15.00
pe 23.2.        St. George’s, Grenada klo 12.00 – 19.00
la 24.2.          Castries, St. Lucia klo 08.00 – 18.00
su 25.2.        Bridgetown, Barbados. Tulo klo 07.00. Laivasta nousu. Paluulento Suomeen
ma 26.2.       Paluu Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot 17.2.2018
BA795           Helsinki 7.50 – 9.15 Lontoo Heathrow
BA2153         Lontoo Gatwick 13.40 – 18.30 Barbados

Paluulennot
25.2.2018    BA2154          Barbados 17.15 – 5.20 Lontoo Gatwick(26.2.)
26.2.2018      BA794          Lontoo Heathrow 11.00 – 16.05 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh 
         
Sisähytti (2/3 kansi) 2 695
Sisähytti (6/8 kansi) 2 738
Sisähytti Plus (7/8 kansi) 2 760
Ulkohytti (2/3 kansi) 2 795
Parvekehytti (6. kansi) 2 995
Parvekehytti Deluxe (7 kansi) 3 095
Yhden hengen sisähytti 3 270
Yhden hengen ulkohytti  3 340

Tutustu m/s Marella Discoveryyn >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: maltillinen, 1830 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3+ tähteä

Thomson Discovery_kooste_pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Marella Discoverylla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Lontoo – Barbados – Lontoo – Helsinki
 • Hotelliyöpyminen Barbadoksella
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla
 • All Inclusive -juomapaketti (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, valikoima drinkkejä, valikoima väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisen ja suomeksi tulkatun Kristina®-retkipaketin hintaan 159 € / hlö.

Varaathan retkipaketin viimeistään 2.2.2018.Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com.

 

Retkipakettiin sisältyvät retket:

20.2. Aruban saarikierros, puolipäiväretki (n. 4 h)
Alankomaille kuuluva Aruba on sielultaan karibialainen – salsan sykettä, rentoa elämänmenoa, upeita rantoja ja paljon aurinkoisia päiviä vuodessa. Retki tarjoaa hyvän kokonaiskuvan saaresta ja sen verrattain karusta luonnosta sekä nähtävyyksistä. Aloitamme värikkäästä Oranjestadista, joka on saaren kuvauksellinen pääkaupunki. Näemme maaseutua, tyypillisiä arubalaisia taloja, kalastajien torppia, turismille varattuja alueita ja upeita hiekkarantoja. Vierailemme tehtaalla, jossa saarella kasvavasta aloe verasta valmistetaan ihonhoitotuotteita. Pysähdymme katselemaan Kalifornia-majakkaa ja vanhan kultakaivoksen jäänteitä. Näemme luonnon muovaamaa maisemaa – kalliomuodostelmia ja luonnonsillan. Viimeinen pysähdyksemme on yhdeksi maailman parhaimmaksi rannaksi valitulla Eagle Beachilla, jossa on mm. mahdollisuus kuvata saarelle tunnusomaisia divi divi -puita.

21.2. Kiehtova Curaçao, puolipäiväretki (n. 3 h)
Curaçao on viehättävä lomasaari, jossa hollantilais-karibialainen arkkitehtuuri ja elämänmeno valloittavat monen kävijän sydämen. Päivän retki vie tutustumaan saaren kulttuuriin. luontoon ja historiaan.  Ensimmäinen pysähdyksemme on Rifford Villagen kylä, jossa näemme ”keinuvan rouvan” eli Kuningatar Emman ponttoonisillan sekä siirtomaa-aikaisen kauppiaan kartanon. Yksi Curaçaon erikoisuuksista on likööri, joista kuuluisin lienee ”Blue Curaçao”. Chobolobo-likööritehtaalla kuulemme, miten tätä tunnettua likööriä valmistetaan ja maistelemme paikallisia liköörejä. Matkamme jatkuu kohti Dinah Veerisin historiallista kasvitieteellistä puutarhaa, jossa opimme alkuperäiskasveista ja yrteistä sekä niiden käytöstä. Puutarhassa näemme myös, millaisia olivat entisaikojen curaçaolaisten asumukset. Vierailun päätteeksi on mahdollisuus tehdä pieniä ostoksia myymälässä ja ennen matkan jatkumista nautimme pienen virvokkeen. Ennen paluuta laivalle näemme saaren maamerkkejä kuten Zuuzak-plantaasin, juutalaisen hautausmaan ja perinteiset värikkäät työväentalot.

23.2. Tropiikkia ja mausteita, puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Maustesaarena tunnettu Grenada sykähdyttää trooppisilla sademetsillään ja lumoavilla vesiputouksillaan. Mielenkiintoinen retkemme alkaa ajelulla läntistä rannikkotietä ohittaen lukuisia kuvauksellisia kalastajakyliä. Tänä päivänä itsenäisen, mutta hyvin brittiläisvaikutteisen saaren monikulttuurinen tausta näkyy mm. ranskalaisissa paikannimissä. Vierailemme historiallisella maustetilalla, jossa jalostetaan kaakaopapuja suklaa- ja kosmetiikkateollisuuden käyttöön. Reittimme jatkuu sisämaahan, jossa näemme saniaismetsää, muskotti- ja banaaniviljelmiä ja koemme sademetsän taianomaisen tunnelman. Näemme saaren suurimman järven ja pysähdymme näköalapaikalle ihailemaan maisemaa. Jatkamme matkaa Annandalen kauniille vesiputoukselle ennen paluuta saaren pääkaupunkiin, St. George’siin. St. George’sissa ajamme Frederickin linnakkeelle, josta on kirkkaana päivänä hienot näkymät kaupunkiin.

Huomoithan seuraavat seikat:

 

Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.
Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.
Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

 

Lauantai 17.2. Helsinki – Lontoo – Bridgetown (Barbados)

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa aamun reittilennolla Lontooseen, josta välilaskun ja lentokentän vaihdon jälkeen jatkamme Barbadokselle. Saavuttuamme Karibian lämpöön majoittaudumme hotelliin.

Sunnuntai 18.2. Bridgetown (Barbados) lähtö klo 20.00

Pieniin Antilleihin kuuluva Barbados tarjoaa kävijälle monipuolisen elämyksen, johon sulautuvat eksoottinen luonto, värikäs historia ja elämänmyönteinen kulttuuri. Barbadoksen, kuten monen muunkin saarivaltion historiaa leimaa orjakauppa ja siirtomaalaistausta. Aikaisemmin Barbadoksen talous on perustunut sokeriruo’on viljelyyn ja jalostamiseen. Nykyisin saaren pääelinkeino on matkailu. On aika aloittaa Karibian risteilymme. Iltapäivällä nousemme m/s MarellaDiscoverylle ja lähdemme merelle.

Maanantai 19.2. Päivä merellä

Vietämme päivän merellä nauttien laivan mainioista ohjelmista ja palveluista.

Tiistai 20.2. Oranjestad (Aruba) klo 08.00 – 23.00

Aruba, joka on pienin niin sanotuista ABC-saarista, sijaitsee vajaan kolmenkymmenen kilometrin päästä Venezuelasta. Kuten Aruban sisarsaarilla Bonairella ja Curaçaolla, Aruballa on hyvin vähän kasvillisuutta. Maisema koostuu pitkälti pienistä lehvistöistä, kaktuksista, tuulen tuivertamista divi-divi puista sekä suurista lohkareista ja mielenkiintoisista luolista. Täällä huomion valtaavat kauniit rannat, upea merenalainen elämä sekä tietysti turkoosit vedet. Sanotaan, että Aruban Palm Beach on yksi maailman kauneimmista.  Oranjestad on Aruban pääkaupunki, joka esittelee paremmin kuin hyvin Aruban hollantilaiset juuret. Siirtomaa-aikaiset kellotornit ja upeasti koristellut talot tuovat mieleen häivähdyksen Amsterdamista.

Keskiviikko 21.2. Willemstad (Curaçao) klo 08.00 – 18.00

Pieni Curaçaon saari on hiljalleen löytämässä tiensä myös matkailun kartalle eikä syyttä. Saari tarjoaa lyömättömän sekoituksen koskemattomia rantoja sekä siirtomaa-aikaisia kyliä. Willemstadin satama ottaa tulijat vastaan karkinvärisillä, punakattoisilla taloilla, jotka hallitsevat keskustan aluetta. Näkymä on niin ainutlaatuinen, että Willemstadin kaupunki on myös lisätty UNESCOn maailmanperintölistaan. Willemstad on jaettu kahteen kaupunginosaan: Otrobandaan ja Pundaan, joilla molemmilla on rikas historia ja kulttuuriperintö. Kaupunginosia yhdistää Kuningatar Emman ponttonisilta, joka avautuu monesti päivässä päästääkseen laivat kulkemaan satamaan.

Torstai 22.2. Kralendijk (Bonaire) klo 07.00 – 15.00

Bonairelle saapuessa kannattaa tutkia autojen rekisterikilpiä, sillä niissä lukee ”Diver’s Paradise” ja sitä Bonaire todellakin on, sukeltajien paratiisi. Saari on yksi parhaista snorklaus- ja sukelluskohteista maailmassa. Mielenkiintoa tuovat hylyt, trooppiset kalat sekä rikas merielämä. Jos et ole sukelluksen ystävä, tarjolla on myös paljon muuta. Saaren pääkaupungissa Kralendijkissa, vain kävelymatkan päässä satamasta, on monia mukavia ravintoloita, jotka tarjoilevat kreolilaisia ruokia kuten grillattua mausteista kalaa, kaktuskeittoa ja paikallisia versioita hollantilaisesta keittiöstä.  Kaupungin lähellä sijaitsee myös Slagbaain kansallispuisto, jossa elää Bonairen alkuperäiseläimiä papukaijoja, flamingoja, iguaaneja ja kilpikonnia. Myös entinen arawak-intiaanien ja Bonairen orjien kotikylä Rincon on käymisen arvoinen paikka.

Perjantai 23.2. St. George’s (Grenada) klo 12.00 – 19.00

Maustesaari Grenadalla tuoksuvat kaneli, maustepippuri, kaakao ja muskottipähkinä. Monet saaren asukkaista saavat vielä elantonsa veneenrakennuksesta ja kalastuksesta unohtamatta tietenkään vahvaa maatalousperinnettä. Suurin osa Grenadalla tuotetuista mausteista päätyy vientiin. Tämä entinen Britannian siirtomaa tarjoaa viehättävää arkkitehtuuria; 300 vuotta vanhoja kirkkoja ja kapeita katuja. Kohteemme on saarivaltion pääkaupunki St. George’s, joka on myös suosittu venesatama ja risteilylaivojen pysähdyspaikka.

Lauantai 24.2. Castries (St. Lucia) klo 08.00 – 18.00

Kun saavumme St. Lucialle, huomaamme välittömästi sen trooppisen kauneuden ja karibialaisen vieraanvaraisuuden. Saari verhoutuu sademetsien ja banaaniplantaasien ympärille, joita reunustavat rannat ja vuoret. Myös St. Lucian historiaan mahtuu väriä, sillä saarella on valta vaihtunut peräti 14 kertaa. Vaikka matkailu näyttelee suurta osaa St. Lucian elinkeinosta, saaren taloudellisen selkärangan muodostaa sokeriruo’on kasvatus. Ehkä merkittävin nähtävyys St. Lucialla on kahden tulivuoren muodostamat kartiot, jotka nousevat ylväänä merestä.

Sunnuntai 25.2. Bridgetown (Barbados) tulo klo 07.00 – Paluulento Suomeen

Saavumme aamulla takaisin risteilyn aloitussatamaan Bridgetowniin. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Marella Discoverylle ennen paluuta Suomeen. Kiitos matkaseurasta!

Maanantai 26.2. Paluu Suomeen

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X