4.11.2017 Lomaristeily 17 pv alk. 2 695 € Atlantin ylitysmatka & Itä-Karibian saaria, m/s TUI Discovery ALL INCLUSIVE – Vain 4 hyttiä enää vapaana!

Print the page

Espanja – Portugali – Antigua – Yhdysvaltain Neitsytsaaret – Puerto Rico  – St. Kitts – St. Lucia – Barbados

Atlantin ylitysristeily

Suuntaa huikealle saarihyppelylle kolmelle eri merelle! Poimi maistiaiset syksyiseltä Välimereltä ja seilaa mahtavan Atlantin yli Karibian helliviin helteisiin. Huima retkesi pääsee vauhtiin Mallorcan tyylikkäässä Palmassa ja sen tapasbaareissa, putiikeissa ja palatsimuseoissa. Kukkulalinnoitusten ja komean luonnonsataman vartioimasta Cartagenasta kohtaat historian joka nurkalta. Málagassa on leppoisan ilmapiirin lisäksi komeaa nähtävää: kirkkoja, museoita ja linnoituksia. Madeiralla voi viettää päivää kukkivissa puutarhoissa tai viihtyisässä Funchalissa – katsele kaunista arkkitehtuuria, maistele madeiraviiniä katukahvilassa ja tutki kiehtovan kauppatorin antimia.  Viiden meripäivän ajan saat syventyä laivan huveihin, joutilaisuuteen ja aaltojen tarkkailuun – näetkö delfiinejä, lentokaloja vai valaita? Karibialla odottavat Antiguan karamellitalot, huviveneiden pilkuttamat poukamat ja hehkeät palmurannat. Saint Thomasilla sinut ottaa vastaan viidakon peittämät vuorenrinteet ja vilkas satama. San Juan tunnetaan mahtavasta linnoituksesta ja siirtomaa-ajan tunnelmasta. Saint Kittsin maisemia voit ihailla junan kyydistä, syvänvehreää Saint Luciaa katamaraanin kannelta tai aurinkotuolin sylistä. Viimein on jäljellä rommin saari Barbados. Sukella uimaan merikilpikonnien kanssa ja pakkaa kotiinviemisiksi laukullinen saaren leppoisaa, hyväntuulista tunnelmaa.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut ja hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina-matkanjohtaja

Matkanjohtajana

Tapio Reingoldt

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 17 pv

4.11. la          Lento Helsinki – Palma (Mallorca, Espanja), laivaan nousu. Lähtö klo 22.00
5.11. su        Cartagena (Espanja) klo 10.00 – 18.00
6.11. ma       Malaga (Espanja) klo 09.00 – 18.00
7.11. ti          Päivä merellä
8.11. ke         Funchal (Madeira, Portugali) klo 08.00 – 17.00
9.11. to         Päivä merellä
10.11. pe      Päivä merellä
11.11. la        Päivä merellä
12.11. su      Päivä merellä
13.11. ma     Päivä merellä
14.11. ti        St. John’s (Antigua) klo 09.00 – 18.00
15.11. ke       St. Thomas (Yhdysvaltain Neitsytsaaret) klo 06.00 – 19.00
16.11. to       San Juan (Puerto Rico) klo 06.00 – 19.00
17.11. pe      Basseterre, St. Kitts klo 09.00 – 18.00
18.11. la        Castries, St. Lucia klo 08.00 – 18.00
19.11.su        Bridgetown, Barbados tulo klo 06.00. Laivasta nousu, paluulento Suomeen
20.11. ma     Paluu Suomeen                                                                                 

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

4.11. Menolennot SK703/SK1805
Helsinki 8.25 – 8.30 Tukholma 10.00 – 13.40 Palma

Paluulennot BA2154/BA794
19.11. Barbados 17.20 – 5.20 Lontoo Gatwick (20.11.2017) kentänvaihto
20.11. Lontoo Heathrow 11.05 – 16.00 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (2/3 kansi) 2 695
Sisähytti (6/8 kansi) 2 795
Sisähytti Plus (7/8 kansi) 2 870
Ulkohytti  (2/3 kansi) 2 915
Parvekehytti (6 kansi) 3 240
Parvekehytti Deluxe (6/7 kansi) 3 395
Yhden hengen sisähytti (2/3 kansi) 3 565
Yhden hengen ulkohytti (2/3 kansi) 3 685

 

Tutustu m/s TUI Discoveryyn >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: keskisuuri, 1830 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3+ tähteä

Thomson Discovery_kooste_pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s TUI Discoverylla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Tukholma – Palma, Barbados – Lontoo – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla
 • All Inclusive -juomapaketti
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Yhdysvaltain sähköinen matkustuslupa ESTA
 • Kristina-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on usein palon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Lauantai 4.11. Helsinki – Palma (Mallorca, Espanja) lähtö klo 22.00

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Helsingistä Tukholman kautta Palmaan, Mallorcalle, josta bussikuljetus vie meidät Palman satamaan m/s TUI Discoverylle. Palman historiaa on kirjoitettu jo Rooman valtakauden ajoista lähtien ja vielä nykyään vanhojen kortteleiden puutarhoista löydetään antiikin ajan esineitä. Kaupungin ikoni, goottilainen katedraali, kohoaa ylväänä aivan rannan tuntumassa. Espanjalaisen taiteen museossa on esillä töitä muun muassa Picassolta, Mirólta sekä Salvador Dalílta. Palma on etenkin kaupunkikohde, mutta myös mukavia rantoja löytyy kaupungin läheltä. Hyvät ostosmahdollisuudet, monet museot ja taidenäyttelyt sekä vilkas yöelämä tekevät Palmasta suositun paikan vierailla.

Sunnuntai 5.11. Cartagena (Espanja) klo 10.00 – 18.00

Yli 2000 vuoden ajan Cartagena on ollut Espanjan yksi tärkeimmistä satamista. Kaupunki suorastaan pursuaa historiaa ja kulttuuria monumenttien ja arkkitehtuurin muodossa. Roomalaisten viidelle pienelle kukkulalle rakentaman Cartagenan kaupunkinäkymää vartioi vanha keskiaikainen linna, josta on upeat näkymät kauniiseen luonnonsatamaan. Vaikka moni Rooman ajan rakennuksista on hävinnyt, muutamia tärkeitä kohteita on vielä jäljellä kuten Amfiteatteri ja museo. Moni modernimman ajan rakennus edustaa Antonio Gaudín näkemyksiä arkkitehtuurista. Lähdemme merelle klo 18.00.

Maanantai 6.11. Malaga (Espanja) klo 09.00 – 18.00

Aurinkorannikon suosittu lämmin matkakohde tarjoaa rantojen lisäksi myös kurkistuksen antiikin ajan historiaan. Alcazaban linnoitus, Malagan renessanssityylinen katedraali ja 1800-luvun rakennukset ovat kaupungin tärkeitä nähtävyyksiä.  Pablo Picasson synnyinkaupungissa vastakohdat törmäävät modernin kaupunkiarkkitehtuurin ja vanhankaupungin tunnelmallisten kujien ja vanhojen rakennusten välillä.

Tiistai 7.11. Päivä merellä

Vietämme meripäivää nauttien laivan hyvistä palveluista.

Keskiviikko 8.11. Funchal (Madeira, Portugali) klo 08.00 – 17.00

Madeiran upea luonto vetää puoleensa lomailijoita kaikkialta maailmasta. Subtrooppisessa ilmastossa viihtyvät mm. Kanarian ja Kap Verden kasvit. Luontomatkaaja löytääkin Madeiralta upeita maisemia, kukkien väriloistoa ja vuoristoista maastoa. Pääkaupunki Funchalissa asuu noin 240 000 ihmistä. Kaupungin kasvitieteellinen puutarha ja mainiot ostosmahdollisuudet tekevät kaupunkikäynnistä mieluisan. Vanhastakaupungista voit löytää mukavia kalaravintoloita ja mukaan voi tarttua tuliaisiksi vaikka pullo madeiraviiniä.

Torstai 9.11. – Tiistai 13.11. Atlantin ylitys

Keskiviikko 14.11. St. John’s (Antigua) klo 09.00 – 18.00

Antigua on ylellinen lomasaari, jonka suojaisat lahdet ja poukamat ovat houkutelleet monia kuuluisuuksia rakentamaan huvilansa ja viettämään talvikauden tässä trooppisessa paratiisissa. Saarta leimaavat kymmenet upeat rannat kristallinkirkkaine vesineen. Antigualaiset ovat hyvin elämänmyönteisiä ja ilo onkin ylimmillään karnevaalien aikaan, jolloin lauletaan, soitetaan ja tanssitaan. Saarella järjestetään kerran vuodessa purjehdusregatta, joka on maailman 10 suurimman joukossa. St. John’s on Antiguan pääkaupunki, jonne useimmiten risteilyalukset kiinnittyvät ensimmäiseksi juuri Atlantin ylityksen jälkeen.

Torstai 15.11. St. Thomas (Yhdysvaltain Neitsytsaaret) klo 06.00 – 19.00

Sanotaan, että laivalla saavuttaessa St. Thomasin satama on maailman kauneimpia, josta on lyhyt matka idylliseen Charlotte Amalien kylään, joka levittäytyy satamasta eteenpäin. Kylän tanskalaista arkkitehtuuria ihastelee vuosittain useat turistit, sillä St. Thomas on vilkas risteilylaivojen käyntisatama ja Yhdysvaltain vaikutuksesta myös erittäin suosittu lomasaari. Vaikka saari on pinta-alaltaan vain vajaat sata neliökilometriä, se tarjoaa kävijälleen rentoa menoa, upeita hiekkarantoja ja postikorttimaisia maisemia.

Perjantai 16.11. San Juan (Puerto Rico) klo 06.00 – 19.00

Vaikka San Juan tunnetaan etenkin vanhasta kaupunginosastaan ja sen siirtomaa-ajan rakennuksistaan, tässä Puerto Ricon pääkaupungissa on myös paljon muuta nähtävää. San Juan on suuri kaupunki ja kolmannes Puerto Ricon lähes neljästä miljoonasta saarelaisesta kutsuukin itseään sanjuanilaiseksi. San Juanin perusti tutkimusmatkailija Juan Ponce de León vuonna 1508. Kaupungin ehkä vangitsevin nähtävyys ja maamerkki on jo vuosisatoja vanha San Felipe de Morron linnoitus, joka rakennettiin suojelemaan San Juania laivahyökkäyksiltä. Vanhankaupungin tunnelma syntyy sen monista pienistä aukioista, kahviloista ravintoloista sekä sokkeloisista kujista. Moni sanookin, että juuri San Juanin vanhan kaupunginosan charmi on vertaansa vailla.

Lauantai 17.11. Basseterre (St. Kitts) klo 09.00 – 18.00

St. Kitts on saanut nimensä Kristoffer Kolumbuksen mukaan (virallinen nimi. St. Cristopher). Karibi-intiaanien antama nimi ”hedelmällinen” saari, ei suinkaan sekään johda matkaajaa harhaan. Saaren tuliperäinen maa antaa kasveille hyvät elinolosuhteet ja St. Kittsillä sijaitsee yksi Karibian alueen laajimmista sademetsistä. Saaren rannikkoa ovat aikoinaan vartioineet yhdeksän mahtavaa linnoitusta.

Sunnuntai 18.11. Castries (St. Lucia) klo 08.00 – 18.00

Kun saavumme St. Lucialle, huomaamme välittömästi sen trooppisen kauneuden ja karibialaisen vieraanvaraisuuden. Saari verhoutuu sademetsien ja banaaniplantaasien ympärille, joita reunustavat rannat ja vuoret. Myös St. Lucian historiaan mahtuu väriä, sillä saarella on valta vaihtunut peräti 14 kertaa. Vaikka matkailu näyttelee suurta osaa St. Lucian elinkeinosta, saaren taloudellisen selkärangan muodostaa sokeriruo’on kasvatus. Ehkä merkittävin nähtävyys St. Lucialla on kahden tulivuoren muodostamat kartiot, jotka nousevat ylväänä merestä.

Maanantai 19.11. Bridgetown (Barbados) tulo klo 06.00

Pieniin Antilleihin kuuluva Barbados tarjoaa kävijälle monipuolisen elämyksen, johon sulautuvat eksoottinen luonto, värikäs historia ja elämänmyönteinen kulttuuri. Barbadoksen, kuten monen muunkin saarivaltion historiaa leimaa orjakauppa ja siirtomaalaistausta. Aikaisemmin Barbadoksen talous on perustunut sokeriruo’on viljelyyn ja jalostamiseen. Nykyisin saaren pääelinkeino on matkailu. On tullut aika sanoa näkemiin m/s TUI Discoverylle ja jättää trooppinen Karibia taakse. Paluulennot Suomeen lähtevät iltapäivällä. Kiitoksia kaikille matkaseurasta!

Tiistai 20.11. Paluu Suomeen

 

 

Matkahaku

Uutiskirje- ja esitetilaus

Tilaa Kristina Cruises -uutiskirje sähköpostiisi ja esite kotiisi

Tilaa tästä >>

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X