Lähtö 16.1.2016 Saarihyppelyä Itä-Karibialla 11 pv, m/s Thomson Celebration – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Barbados – Tobago – Grenada – Grenadiinit – Dominica  – St. Lucia

Karibian risteily on aistien juhlaa; sademetsän siritystä ja vesiputousten kohinaa, kukkapuutarhojen tuoksuja ja eksoottisia makuja. Miltei joka päivä olet uudella saarella. Barbadoksella näet vanhoja plantaasitiloja komeine kartanoineen. Rauhaisalla Tobagolla mieli vaipuu raukeuteen. Grenadalla tuoksuvat mausteviljelmät kun Bequialla voit sukeltaa rantaelämän tunnelmiin. Luonnonkaunis Dominica hurmaa luonnollaan ennen vehreää St. Luciaa. Risteilylomamme Karibialla tehdään mukavasti m/s Thomson Celebration – laivalla ja Barbadoksella pääset kokemaan ripauksen myös hemmottelevaa hotelli- ja rantalomaa sekä ennen että jälkeen risteilyn

Risteilyn kohokohtia:
Karibian saarivaltioiden kulttuuri, Maustesaari Grenada, St. Lucian vehreä luonto

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut ja hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja:

Saura Paananen

Saura Paananen

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 10 pv

16.1. la          Lento Helsinki – Bridgetown, Barbados
17.1. su        
Bridgetown, Barbados. Laivaan nousu. Lähtö illalla.
18.1. ma       
Päivä merellä                   
19.1. ti          
Scarborough, Tobago klo 08.00 – 18.00
20.1. ke        
St. George’s, Grenada klo 08.00 – 18.00
21.1. to        
Bequia, Grenadiinit klo 07.00 – 18.00
22.1. pe        
Roseau, Dominica klo 08.00 – 18.00
23.1. la         
Castries, St. Lucia klo 08.00 – 18.00
24.1. su        
Bridgetown, Barbados. Tulo aamulla. Laivas nousu.
25.1. ma       
Birdgetown, Barbados. Paluulento Suomeen.
26.1. ti         
Paluu Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot
16.1.2016      BA795 Helsinki 7.40 – Lontoo Heathrow 9.00
16.1.2016      BA2153 Lontoo Gatwick 13.45 – Barbados 18.35

Paluulennot
25.1.2016      BA2154 Barbados 17.55 – 05.55 Lontoo Gatwick (26.1.)
26.1.2016      BA794 Lontoo Heathrow 11.15 – 16.10 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (1./2. kansi) 2.495 € 3.165 €
Sisähytti (3./4. kansi) 2.535 €
Ulkohytti (1./2. kansi) 2.555 € 3.235 €
Ulkohytti (3./4. kansi) 2.595 €
Ulkohytti Deluxe (6.-8. kansi) 2.755 €
Parvekehytti Deluxe (5./9. kansi) 3.105 €

Tutustu m/s Thomson Celebrationiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Thomson Celebrationilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Bridgetown, Bridgetown – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • 2 hotelliyötä Bridgetownissa
 • Täysihoito laivalla
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin cocktail-illallinen risteilyn aikana
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Lennot ovat pitkät ja aikatauluista johtuen välilaskuilla on odotusta. Meno- ja paluumatkalla on lentokentän vaihto Lontoossa.
 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä matkalla passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Kehotamme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen hankkimista jo matkan varausvaiheessa. Pyydämme tarkistamaan ottamaasi vakuutukseen sisältyvät mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat viimeistään 2 kuukautta ennen matkaa.

Lauantai 16.1. Helsinki – Bridgetown (Barbados)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennoilla Bridgetowniin Barbadokselle, jossa vietämme yhden yön ennen risteilyn alkua.

Sunnuntai 17.1. Bridgetown (Barbados)

Pieniin Antilleihin kuuluva Barbados tarjoaa kävijälle monipuolisen elämyksen, johon sulautuvat eksoottinen luonto, värikäs historia ja elämänmyönteinen kulttuuri. Barbadoksen, kuten monen muunkin saarivaltion historiaa leimaa orjakauppa ja siirtomaalaistausta. Aikaisemmin Barbadoksen talous on perustunut sokeriruo’on viljelyyn ja jalostamiseen. Nykyisin saaren pääelinkeino on matkailu. Aloitamme risteilyn illan tullen, tervetuloa mukaan!

Maanantai 18.1. Päivä merellä

Vietämme päivän merellä nauttien laivan mainiosta ohjelmasta ja palveluista.

Tiistai 19.1. Scarborough (Tobago)

Monien mielestä juuri Tobago on Karibiaa aidoimmillaan. Rauhallinen ja rento elämänmeno pienissä kalastajakylissä tarjoaa vastapainoa vilkkaalle kaupunkielämälle. Saaren keskus Scarborough on tänä päivänä kukoistava vilkas pikkukaupunki, jonka historia juontaa Alankomaiden, Ranskan ja Englannin vallan ajoista. Kuningas Yrjön linnake, jonka arkeologisessa museossa myös vierailijat voivat käydä, seisoo ylväänä vartioiden kaupunkia. Scarborough’n markkinoilta voi löytää paikallisia käsitöitä tuliaisiksi. Ennen kaikkea Tobago on sukeltajien kohde, sillä läheinen Buccoo-koralliriutta on kuuluisa vedenalaisesta maailmastaan. Jatkamme matkaa Tobagosta kohti Grenadaa klo 18.00.


Argylen vesiputous
19.1. • 56 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Tobagon kaunis luonto vanhoine sademetsineen ja lumoavine vesiputouksineen houkuttelee luontoretkelle. Ajamme bussilla Scarborough’n satamasta pitkin rannikkoa myötäilevää tietä kohti Roxborough’n aluetta. Perillä jatkamme matkaa jalan ja siirrymme luontopolulle, joka vie läntisen pallonpuoliskon vanhimmalle suojellulle metsäalueelle. Kuljemme paikallisen luonto-oppaan johdolla metsän sydämessä sijaitsevalle vesiputoukselle. Reitti on osittain vaikeakulkuista ja kivikkoista maastoa. Halukkailla on mahdollisuus uida luonnon altaassa vesiputouksen kuohuessa taustalla, jolloin suosittelemme mukaan uimakenkiä. Toinen hyvä vaihtoehto on vain rentoutua trooppisen metsän siimeksessä. Palaamme laivalle samaa reittiä.

Keskiviikko 20.1. St. George’s (Grenada)

Maustesaari Grenadalla tuoksuvat kaneli, maustepippuri, kaakao ja muskottipähkinä. Monet saaren asukkaista saavat vielä elantonsa veneenrakennuksesta ja kalastuksesta unohtamatta tietenkään vahvaa maatalousperinnettä. Suurin osa Grenadalla tuotetuista mausteista päätyy vientiin. Tämä entinen Britannian siirtomaa tarjoaa viehättävää arkkitehtuuria; 300 vuotta vanhoja kirkkoja ja kapeita katuja. Kohteemme on saarivaltion pääkaupunki St. George’s, joka on myös suosittu venesatama ja risteilylaivojen pysähdyspaikka. Suuntaamme kohti kaunista Bequiaa klo 18.00

Tropiikkia ja mausteita
20.1. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Maustesaarena tunnettu Grenada sykähdyttää trooppisilla sademetsillään ja lumoavilla vesiputouksillaan. Mielenkiintoinen retkemme alkaa ajelulla läntistä rannikkotietä ohittaen lukuisia kuvauksellisia kalastajakyliä. Tänä päivänä itsenäisen, mutta hyvin brittiläisvaikutteisen saaren monikulttuurinen tausta näkyy mm. ranskalaisissa paikannimissä. Vierailemme historiallisella maustetilalla, jossa jalostetaan kaakaopapuja suklaa- ja kosmetiikkateollisuuden käyttöön. Reittimme jatkuu sisämaahan, jossa näemme saniaismetsää, muskotti- ja banaaniviljelmiä ja koemme sademetsän taianomaisen tunnelman. Näemme saaren suurimman järven ja pysähdymme ihailemaan maisemaa näköalapaikalle. Jatkamme matkaa Annandalen kauniille vesiputoukselle ennen paluuta saaren pääkaupunkiin, St. George’siin. St. George’sissa ajamme Frederickin linnakkeelle, josta on kirkkaana päivänä hienot näkymät kaupunkiin.

Torstai 21.1. Bequia (Grenadiinit)

Bequia kuuluu Grenadiinien saariryhmään ja on todellinen Karibian rantakohteiden helmi. Saari on vain muutaman neliökilometrin kokoinen ja asukkaita siellä elää noin 5000. Tämä yhdistettynä upeisiin rantoihin, houkutteleviin poukamiin sekä saarelaisten leppoisaan elämänrytmini luovat unohtumattoman ympäristön. Bequialta löytyy mukavia ravintoloita sekä putiikkeja, jotka ovat säilyttäneet alkuperäisen tunnelmansa. Laiva irrottaa köydet klo 18.00.

Perjantai 22.1. Roseau (Dominica)

Dominica oli viimeisiä Karibian saaria, jotka Eurooppalaiset valloittivat. Yhtenä syynä tähän pidetään saaren alkuperäisasukkaita, karibeja, jotka raivokkaasti puolustivat saartaan. Tänä päivänä Dominicalla asustaa vielä 3000 karibi-intiaania, jotka ovat viimeisiä koko Itäisellä Karibialla. Saari on tunnettu myös useista vesiputouksista sekä sademetsistään sekä upeista patikointireiteistä. Dominican pääkaupunki Roseaussa voi kuulla reggaen rytmejä sekä tutkia kapeilla kujilla kaupungin historiallisia rakennuksia etenkin vanhassa ranskalaisessa korttelissa. Vehreää St. Luciaa kohden jatkamme klo 18.00.

Trafalgarin putoukset ja Emerald Pool
22.1.
• 58 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)

Trafalgarin putoukset ja Emerald Pool ovat Dominican suosituimpia vierailukohteita. Retki alkaa pääkaupungista Roseausta ja suuntautuu Morne Bruce -vuorelle, missä on brittiläisen varuskunnan linnoitusrauniot ja hienot näkymät kaupungin yli. Vierailemme kasvitieteellisessä puutarhassa ja jatkamme matkaa historiallisen taistelun mukaan nimettyyn Trafalgarin kylään. Paikka on erityisesti tunnettu Trafalgarin kaksoisputousten ansiosta. Parkkipaikalta kävelemme noin 10 minuuttia näköalapaikalle ihailemaan upeita vesiputouksia. Seuraavaksi retki jatkuu bussilla kohti Morne Trois Piton -kansallispuistoa. Täällä, sademetsän siimeksessä, sijaitsee Emerald Pool – smaragdinvärinen lampi, joka on saanut nimensä trooppisen metsän läpi heijastuvan auringonvalon vihreän värin mukaan. Patikointi lammen ja kauniin vesiputouksen luo kestää noin 20 minuuttia. Retken päätteeksi palaamme bussilla takaisin Roseaun satamaan.

Lauantai 23.1. Castries (St. Lucia)

Kun saavumme St. Lucialle, huomaamme välittömästi sen trooppisen kauneuden ja karibialaisen vieraanvaraisuuden. Saari verhoutuu sademetsien ja banaaniplantaasien ympärille, joita reunustavat rannat ja vuoret. Myös St. Lucian historiaan mahtuu väriä, sillä saarella on valta vaihtunut peräti 14 kertaa. Vaikka matkailu näyttelee suurta osaa St. Lucian elinkeinosta, saaren taloudellisen selkärangan muodostaa sokeriruo’on kasvatus. Ehkä merkittävin nähtävyys St. Lucialla on kahden tulivuoren muodostamat kartiot, jotka nousevat ylväänä merestä. Käännämme keulan takaisin kohti Barbadosta klo 18.00.

Värikäs St. Lucia
23.1. • 45 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)

Saint Lucia on kaunis tulivuorisaari, jonka vehreät sademetsät, kumpuilevat viljelysmaisemat ja koskemattomat hiekkarannat ovat kuin suoraan kuvakirjasta. Aloitamme bussikierroksen saaren pääkaupungista Castriesista, jossa kolmannes maan väestöstä asuu. Ohitamme kaupungin tärkeimmät maamerkit, kun suuntaamme Caribelle Batik taidestudioon tutustumaan silkkipainoon. Jatkamme maisemakierrosta maaseudulle ja kauniisiin laaksoihin, joita reunustavat Saint Lucian vehreät vuoret. Länsirannikolla ohitamme Anse la Rayen kylän ja pysähdymme lyhyelle kävelylle vanhan roomalaiskatolisen kirkon pihamaille. Ennen paluuta laivalle vierailemme menneisyyden tarinoita henkivässä plantaasitalossa.

Sunnuntai 24.1. Bridgetown (Barbados)

Saavumme aamulla takaisin risteilyn aloitussatamaan Bridgetowniin. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Thomson Celebrationille. Aamupäivällä teemme Barbadoksella kiertoajelun ennen majoittumista hotelliin. Vietämme vielä rentouttavan iltapäivän ja yön Barbadoksella ennen paluuta Suomeen.

Maanantai 25.1. Bridgetown – Helsinki

Paluulento Suomeen lähtee iltapäivällä. Kiitoksia matkaseurasta, nähdään taas Kristina-risteilyllä!

Tiistai 26.1. Paluu Suomeen

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X