Lähtö 5.11.2015 Atlantin ylitysmatka & Karibian saaria* 19 pv, m/s Thomson Celebration – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Espanja – Iso-Britannia – Portugali – Antigua – St. Maarten – St. Kitts – Dominica – St. Lucia – Grenadiinit – Grenada – Barbados

Atlantin ylitys laivalla on matka, joka on koettava kerran elämässä. Kristina Cruises tarjoaa tämän mahdollisuuden perinteikkäällä m/s Thomson Celebration risteilylaivalla. Mieleenpainuvan valtameren ylityksen lisäksi risteily tarjoaa aimo kattauksen Karibian eksoottisia saarivaltioita.  Risteilymme aloituspiste on Malaga. Piipahdamme englantilaissävytteisellä Gibraltarilla ja tutustumme vehreään Madeiraan, ennen kuuden päivän mittaista meriosuutta: raukeaa matkantekoa, laivan ohjelmista nauttimista, laiskottelua sekä haaveilua lempeän mainingin syleilyssä. Atlantin toisella puolella odottaa monta mielenkiintoista kohdetta. Ylellinen Antigua on tunnettu upeista rannoistaan. St. Maarten taas on sekoitus ranskalaisia, hollantilaisia ja karibialaisia vivahteita. Charmikas St. Kitts ja luonnonkaunis Dominica hurmaavat ennen vehreää St. Luciaa. Koskematon Bequian saari on harvinaisempi käyntikohde. Pysähdymme vielä mausteistaan tunnetulle Grenadalle, ennen risteilyn päätössatamaa Bridgetownia. Tällä risteilyllä todella voit yhdistää kaksi unelmaa kerralla: Atlantin ylityksen sekä monipuolisen Karibian risteilyn!

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Meille tullutta asiakaspalautetta:
Olin erittäin iloinen huomatessani, että olette ottaneet valikoimiin Thomson Cruisesin tuotteita.  Olen ollut ko. varustamon reissuilla ainakin kolme kertaa ja ollut erittäin tyytyväinen.
Ottakaa vain Thomsonia lisää valikoimaan!
Seppo Simola

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 19 pv

5.11. to         Lento Helsinki – Malaga,  Espanja, Laivaan nousu, lähtö klo 22.00.
6.11. pe        
Gibraltar, Iso-Britannia klo 08.00 – 17.00
7.11. la         
Päivä merellä
8.11. su        
Funchal (Madeira), Portugali klo 08.00 – 17.00
9.11. ma       
Päivä merellä
10.11. ti        
Päivä merellä
11.11. ke      
Päivä merellä
12.11. to      
Päivä merellä
13.11. pe      
Päivä merellä
14.11. la       
Päivä merellä
15.11. su      
St. John’s, Antigua klo 09.00 – 18.00
16.11. ma     
Philipsburg, St. Maarten klo 08.00 – 18.00
17.11. ti        
Basseterre, St. Kitts klo 08.00 – 18.00
18.11. ke      
Roseau, Dominica klo 08.00 – 18.00
19.11. to      
Castries, St. Lucia klo 08.00 – 18.00
20.11. pe      
Bequia, Grenadiinit klo 07.00 – 18.00
21.11. la       
St. George´s, Grenada klo 08.00 – 18.00
22.11. su
       Bridgetown, Barbados tulo klo 07.00.
22. – 23.11   
Lento Barbados – Helsinki

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lentoaikataulut sitoumuksetta


Menolento 5.11.2015

DY5856 Helsinki 13.10 – 16.55 Malaga

Paluulennot
22.11.2015 BA2154 Barbados 17.20 – Lontoo Gatwick 05.20 (23.11.)
23.11.2015 BA794  Lontoo Heathrow 11.15 – Helsinki 16.10

Huom. Lentoajat ovat paikallista aikaa.  

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (1./2. kansi) 2.495 € 3.310 €
Sisähytti (3./4. kansi) 2.610 €
Ulkohytti (1./2. kansi) 2.715 € 3.615 €
Ulkohytti (3./4. kansi) 2.795 €
Ulkohytti Deluxe (6.-8. kansi) 3.075 €
Parvekehytti Deluxe (5./9. kansi) 3.685 €

 

Tutustu m/s Thomson Celebrationiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Thomson Celebrationilla valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki –Malaga, Barbados – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä matkalla passin tulee olla voimassa 6kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat viimeistään 2 kuukautta ennen matkaa.

Torstai 5.11. HELSINKI – MALAGA

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Malagaan, jossa m/s Thomson Celebration odottaa. Aurinkorannikon suosittu lämmin matkakohde tarjoaa rantojen lisäksi myös kurkistuksen antiikin ajan historiaan. Alcazaban linnoitus, Malagan renessanssityylinen katedraali ja 1800-luvun rakennukset ovat kaupungin tärkeitä nähtävyyksiä.  Pablo Picasson synnyinkaupungissa vastakohdat törmäävät modernin kaupunkiarkkitehtuurin ja vanhankaupungin tunnelmallisten kujien ja vanhojen rakennusten välillä. Aloitamme risteilyn klo 22.00 kohti Gibraltaria.

Perjantai 6.11. GIBRALTAR (Iso-Britannia)

Euroopan reunalla sijaitsevan Ison-Britannian kruununsiirtomaan pinta-ala on vain 6,5 neliökilometriä. Alueen pienestä koosta huolimatta Gibraltarilla on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Ehdoton katseenvangitsija on Gibralratin kallio, The Rock, joka kohoaa ylväänä 400 metriin. Gibraltarilla elää myös Euroopan ainoa vapaa apinayhdyskunta. Täältä suuntaamme merelle klo 17.00.

Gibraltar tutuksi
6.11. • 46 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)

Kiertoajelulla käymme näköalapaikalla, mistä sään salliessa avautuvat upeat näkymät Gibraltarinsalmelle sekä Espanjan ja Afrikan rannikoille. Näemme Pyhän Mikaelin tippukiviluolat, kalkkikiveen kaivetut Suuren piirityksen tunnelit sekä maurien v. 1333 rakentaman linnan. Tutuiksi tulevat myös kallioilla temmeltävät puolivillit apinat.

Lauantai 7.11. PÄIVÄ MERELLÄ

Meripäivää vietetään nauttien m/s Thomson Celebration palveluista ja ohjelmasta.

Sunnuntai 8.11. FUNCHAL (Madeira, Portugali)

Madeiran upea luonto vetää puoleensa lomailijoita kaikkialta maailmasta. Subtrooppisessa ilmastossa viihtyvät mm. Kanarian ja Kap Verden kasvit. Luontomatkaaja löytääkin Madeiralta upeita maisemia, kukkien väriloistoa ja vuoristoista maastoa. Pääkaupunki Funchalissa asuu noin 240 000 ihmistä. Kaupungin kasvitieteellinen puutarha ja mainiot ostosmahdollisuudet tekevät kaupunkikäynnistä mieluisan. Vanhasta kaupungista voit löytää mukavia kalaravintoloita ja mukaan voi tarttua tuliaisiksi vaikka pullo madeiraviiniä. Funchal on viimeinen kohde Euroopan puolella ennen kuin aloitamme mielenkiintoisen kuusi päivää kestävän Atlantin ylityksen.

Maanantai 9.11. – Lauantai 14.11. ATLANTIN YLITYS

 

Sunnuntai 15.11. ST. JOHN’S (Antigua)

Antigua on ylellinen lomasaari, jonka suojaisat lahdet ja poukamat ovat houkutelleet monia kuuluisuuksia rakentamaan huvilansa ja viettämään talvikauden tässä trooppisessa paratiisissa. Saarta leimaavat kymmenet upeat rannat kristallinkirkkaine vesineen. Antigualaiset ovat hyvin elämänmyönteisiä ja ilo onkin ylimmillään karnevaalien aikaan, jolloin lauletaan, soitetaan ja tanssitaan. Saarella järjestetään kerran vuodessa purjehdusregatta, joka on maailman 10 suurimman joukossa. St. John’s on Antiguan pääkaupunki, jonne useimmiten risteilyalukset kiinnittyvät ensimmäiseksi juuri Atlantin ylityksen jälkeen. Jatkamme matkaa kohti St. Maartenia klo 18.00.

Ihmeellinen Antigua
15.11. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)

Saarikierroksella näemme Antiguan tärkeimmät nähtävyydet ja kuulemme kertomuksia saarelaisten elämästä. Reittimme kulkee saaren pohjoisesta pääkaupungista Antiguan sydämeen, jossa rannikkomaisema muuttuu trooppiseksi maaseuduksi. Ohitamme lukuisia kyliä, kun tiemme käy kohti Englantilaista satamaa ja amiraali Horatio Nelsonin mukaan nimettyä vanhaa telakka-aluetta. Telakka-alueeseen tutustumme lyhyellä kävelykierroksella. Matka jatkuu bussilla näköalapaikalle, joista avautuvat mahtavat näkymät valkohiekkaisille rannoille ja luksusjahdeille, jotka ovat kiinnittyneinä huvivenesatamassa.

Maanantai 16.11. PHILIPSBURG (St. Maarten)

St. Maarten on yksi Karibian ainutlaatuisimpia kohteita. Saari jakautuu Hollannin (pohjoinen) ja Ranskan (eteläinen) välillä. Eteläisellä puolella on havaittavissa ranskalainen hienostuneisuus lomakohteineen ja ruokineen sekä tietysti upeat rannat. Hollannin puolella korostuu taas karibialainen elämäntyyli ja räväkkyys. Pääkaupunki Philipsburg on suosittu pysähdyspaikka verovapaine myymälöineen ja kauppoineen. Kaupunki perustettiin hollantilaisten kauppakeskukseksi ja muistona tästä strategisesta sijainnista on linnoituksia ympäri kaupungin. Päivän päätteeksi m/s Thomson Celebration suuntaa keulan kohti St. Kittsiä klo 18.00.

St. Maartenin maisemia ja perhosfarmi
16.11. • 49 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)

Maisemakierroksella näemme saaren tärkeimmät keskukset: hollantilaisen Philipsburgin ja ranskalaisen Marigot’n. Vierailemme perhosfarmilla, jossa on kymmeniä eri lajeja perhosia pienistä suuriin. Perhosasiantuntija vie puutarhaan opastetulle kierrokselle ja kertoo perhosten elinkaaresta. Vierailun päätteeksi on mahdollisuus kuvata perhosia, tehdä ostoksia matkamuistomyymälässä tai nauttia virvokkeita. Pienessä viehättävässä Marigot’ssa, joka on saaren ranskalaisen osan pääkaupunki, jää vapaa-aikaa ostoksiin ja markkinoilla kiertelyyn. Ennen paluuta Philipsburgiin nousemme bussilla näköalapaikalle kuvaamaan maisemaa, joka kirkkaina päivinä ulottuu naapurisaarille.

Tiistai 17.11. BASSETERRE (St. Kitts)

St. Kitts on saanut nimensä Kristoffer Kolumbuksen mukaan (virallinen nimi. St. Cristopher). Karibi-intiaanien antama nimi ”hedelmällinen” saari, ei suinkaan sekään johda matkaajaa harhaan. Saaren tuliperäinen maa antaa kasveille hyvät elinolosuhteet ja St. Kittsillä sijaitsee yksi Karibian alueen laajimmista sademetsistä. Saaren rannikkoa ovat aikoinaan vartioineet yhdeksän mahtavaa linnoitusta. St. Kittsin jätämme taaksemme klo 18.00.

St. Kittsin nähtävyydet
17.11. • 49 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Retki sisältää kolme St. Kittsin huippukohdetta: Brimstone Hill -linnoituksen, Romney Manor -puutarhan ja Fairview Great House -plantaasitilan. Kauniissa Romneyn puutarhassa käymme batiikkistudiolla, missä paikalliset taiteilijat valmistavat kankaita ja erilaisia batiikkituotteita. Brimstone Hill on 300 vuotta vanha linnoitus, joka on saanut UNESCON maalimaperintökohteen aseman. Ensimmäiset tykit tuotiin linnoitukseen vuonna 1690, kun Englanti ja Ranska taistelivat saaren herruudesta. Linnoitukselta on upeat näkymät lähisaarille. Fairview Great House tarjoaa mielenkiintoisen kurkistuksen saaren siirtomaa-aikaiseen elämään. Vierailemme tilan hienossa herraskartanossa, jonka jälkeen palaamme Basseterren kaupunkiin. Tässä historiallisessa pääkaupungissa voi nähdä niin perinteistä ranskalaista kuin viktoriaanista arkkitehtuuria.

Keskiviikko 18.11. ROSEAU (Dominica)

Dominica oli viimeisiä Karibian saaria, jotka Eurooppalaiset valloittivat. Yhtenä syynä tähän pidetään saaren alkuperäisasukkaita, karibeja, jotka raivokkaasti puolustivat saartaan. Tänä päivänä Dominicalla asustaa vielä 3000 karibi-intiaania, jotka ovat viimeisiä koko Itäisellä Karibialla. Saari on tunnettu myös useista vesiputouksista, sademetsistään sekä upeista patikointireiteistä. Dominican pääkaupunki Roseaussa voi kuulla reggaen rytmejä sekä tutkia kapeilla kujilla kaupungin historiallisia rakennuksia etenkin vanhassa ranskalaisessa korttelissa. Vehreää St. Luciaa kohti jatkamme klo 18.00.

Trafalgarin putoukset ja Emerald Pool
18.11. • 52 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)

Trafalgarin putoukset ja Emerald Pool ovat Dominican suosituimpia vierailukohteita. Retki alkaa pääkaupungista Roseausta ja suuntautuu Morne Bruce -vuorelle, missä on brittiläisen varuskunnan linnoitusrauniot ja hienot näkymät kaupungin yli. Vierailemme kasvitieteellisessä puutarhassa ja jatkamme matkaa historiallisen taistelun mukaan nimettyyn Trafalgarin kylään. Paikka on erityisesti tunnettu Trafalgarin kaksoisputousten ansiosta. Parkkipaikalta kävelemme noin 10 minuuttia näköalapaikalle ihailemaan upeita vesiputouksia. Seuraavaksi retki jatkuu bussilla kohti Morne Trois Piton -kansallispuistoa. Täällä, sademetsän siimeksessä, sijaitsee Emerald Pool – smaragdinvärinen lampi, joka on saanut nimensä trooppisen metsän läpi heijastuvan auringonvalon vihreän värin mukaan. Patikointi lammen ja kauniin vesiputouksen luo kestää noin 20 minuuttia. Retken päätteeksi palaamme bussilla takaisin Roseaun satamaan.

Torstai 19.11. CASTRIES (St. Lucia)

Kun saavumme St. Lucialle, huomaamme välittömästi sen trooppisen kauneuden ja karibialaisen vieraanvaraisuuden. Saari verhoutuu sademetsien ja banaaniplantaasien ympärille, joita reunustavat rannat ja vuoret. Myös St. Lucian historiaan mahtuu väriä, sillä saarella on valta vaihtunut peräti 14 kertaa. Vaikka matkailu näyttelee suurta osaa St. Lucian elinkeinosta, saaren taloudellisen selkärangan muodostaa sokeriruo’on kasvatus. Ehkä merkittävin nähtävyys St. Lucialla on kahden tulivuoren muodostamat kartiot, jotka nousevat ylväänä merestä.

Värikäs St. Lucia
19.11. • 45 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)

Saint Lucia on kaunis tulivuorisaari, jonka vehreät sademetsät, kumpuilevat viljelysmaisemat ja koskemattomat hiekkarannat ovat kuin suoraan kuvakirjasta. Aloitamme bussikierroksen saaren pääkaupungista Castriesista, jossa kolmannes maan väestöstä asuu. Ohitamme kaupungin tärkeimmät maamerkit, kun suuntaamme Caribelle Batik taidestudioon tutustumaan silkkipainoon. Jatkamme maisemakierrosta maaseudulle ja kauniisiin laaksoihin, joita reunustavat Saint Lucian vehreät vuoret. Länsirannikolla ohitamme Anse la Rayen kylän ja pysähdymme lyhyelle kävelylle vanhan roomalaiskatolisen kirkon pihamaille. Ennen paluuta laivalle vierailemme menneisyyden tarinoita henkivässä plantaasitalossa.

Perjantai 20.11. BEQUIA (Grenadiinit)

Bequia kuuluu Grenadiinien saariryhmään ja on todellinen Karibian rantakohteiden helmi. Saari on vain muutaman neliökilometrin kokoinen ja asukkaita siellä elää noin 5000. Tämä yhdistettynä upeisiin rantoihin, houkutteleviin poukamiin sekä saarelaisten leppoisaan elämänrytmiin luovat unohtumattoman ympäristön. Bequialta löytyy mukavia ravintoloita sekä putiikkeja, jotka ovat säilyttäneet alkuperäisen tunnelmansa. Laiva irroittaa köydet klo 18.00.

Lauantai 21.11. ST. GEORGE´S (Grenada)

Maustesaari Grenadalla tuoksuvat kaneli, maustepippuri, kaakao ja muskottipähkinä. Monet saaren asukkaista saavat vielä elantonsa veneenrakennuksesta ja kalastuksesta unohtamatta tietenkään vahvaa maatalousperinnettä. Suurin osa Grenadalla tuotetuista mausteista päätyy vientiin. Tämä entinen Britannian siirtomaa tarjoaa viehättävää arkkitehtuuria; 300 vuotta vanhoja kirkkoja ja kapeita katuja. Kohteemme on saarivaltion pääkaupunki St. George’s, joka on myös suosittu venesatama ja risteilylaivojen pysähdyspaikka. Kohti risteilyn päätesatamaa Bridgewtownia lähdemme klo 18.00.

Tropiikkia ja mausteita
21.11. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Maustesaarena tunnettu Grenada sykähdyttää trooppisilla sademetsillään ja lumoavilla vesiputouksillaan. Mielenkiintoinen retkemme alkaa ajelulla läntistä rannikkotietä ohittaen lukuisia kuvauksellisia kalastajakyliä. Tänä päivänä itsenäisen, mutta hyvin brittiläisvaikutteisen saaren monikulttuurinen tausta näkyy mm. ranskalaisissa paikannimissä. Vierailemme historiallisella maustetilalla, jossa jalostetaan kaakaopapuja suklaa- ja kosmetiikkateollisuuden käyttöön. Reittimme jatkuu sisämaahan, jossa näemme saniaismetsää, muskotti- ja banaaniviljelmiä ja koemme sademetsän taianomaisen tunnelman. Näemme saaren suurimman järven ja pysähdymme ihailemaan maisemaa näköalapaikalle. Jatkamme matkaa Annandalen kauniille vesiputoukselle ennen paluuta saaren pääkaupunkiin, St. George’siin. St. George’sissa ajamme Frederickin linnakkeelle, josta on kirkkaana päivänä hienot näkymät kaupunkiin.

Sunnuntai 22.11. BRIDGETOWN (Barbados) – Maanantai 23.11 HELSINKI

Pieniin Antilleihin kuuluva Barbados tarjoaa kävijälle monipuolisen elämyksen, johon sulautuvat eksoottinen luonto, värikäs historia ja elämänmyönteinen kulttuuri. Barbadoksen, kuten monen muunkin saarivaltion historiaa leimaa orjakauppa ja siirtomaalaistausta. Aikaisemmin Barbadoksen talous on perustunut sokeriruo’on viljelyyn ja jalostamiseen. Nykyisin saaren pääelinkeino on matkailu. On tullut aika  sanoa näkemiin m/s Thomson Celebrationille ja jättää trooppinen Karibia taakse. Laivasta nousun jälkeen teemme vielä kaupunkikierroksen ja nautimme lounaan ennen lentoa. Kiitoksia kaikille matkaseurasta!

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X