17.3.2017 Lomaristeily 1 vko alk. 1 490 € Kanariansaarten risteily & Madeira, m/s Thomson Majesty – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Teneriffa – La Gomera – El Hierro – La Palma – Madeira – Gran Canaria – Teneriffa

alku_thcan3&7_pieni

Näe klassiset lomasaaret uudessa valossa! Tutustu Kanarian salaiseen puoleen! Tällä risteilyllä pääset sellaisiinkin paikkoihin, joissa harvat ovat käyneet. Vilkkaalla Teneriffalla kohtaat auringon lämmittämät hiekkarannat ja Teide-tulivuoren lumisine lakkeineen. Niiden luota alkaa matka pikkusaarten rauhaan ja koskemattoman luonnon kauneuteen. La Gomeran ja La Palman jylhän vuoristoisia, vehreitä näkymiä hallitsevat huikeat korkeuserot ja rinteitä koristavat viljelystilkut. Niiden metsiköistä löydät Kanarian upeimmat patikkapolut. El Hierro on mukavan piilossa muulta maailmalta. Ehkä katselet saaren jyrkkiä kalliorinteitä, mustia laavahiekkarantoja ja karunkaunista maisemaa polkupyörän selästä. Madeiralla voi viettää päivää kukkivissa puutarhoissa tai viihtyisässä Funchalissa – katsele kaunista arkkitehtuuria, maistele madeiraviiniä katukahvilassa ja tutki kiehtovan kauppatorin antimia. Meripäivän jälkeen koittavat Gran Canarian houkutukset. Lähdetkö kävelylle dyyneille vai Las Palmasin eloisille ostoskaduille? Tai ehkä lepäiletkin uimarannalla ennen paluutasi Teneriffalle, päätesatamaan.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja

Ulla Halsas

Ulla Halsas

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

17.3. pe       Lento Helsinki – Teneriffa. Laivaan nousu Santa Cruzissa. Lähtö klo 24.00
18.3. la        Las Palmas, Gran Canaria klo 08.00 – 23.00
19.3. su       Päivä merellä
20.3. ma      Funchal, Madeira klo 08.00 – 18.00
21.3. ti        Santa Cruz de la Palma, La Palma klo 12.00 – 18.00
22.3. ke       Puerto de la Estaca, El Hierro klo 08.00 – 18.00
23.3. to         Valle Gran Rey, La Gomera klo 08.00 – 18.00
24.3. pe         Santa Cruz, Teneriffa. Tulo klo 06.00. Lento Helsinkiin.  

kartta_thcan Kanariansaaret & MadeiraPidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

17.3. Menolento AB8071/AB3314
Helsinki 6.30 – 7.25 Berlin 9.15 – 13.25 Teneriffa

24.3. Paluulento AB3315/AB8070
Teneriffa 14.20 – 20.10 Berlin 21.25 – 00.15 Helsinki (25.3.2017)

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti  (3/4 kansi) 1 490
Sisähytti Plus (3/4 kansi) 1 530
Sisähytti (6/8 kans) 1 535
Ulkohytti (3/4 kansi) 1 545
Ulkohytti Plus (3/4 kansi) 1 580
Ulkohytti (6/7 kansi) 1 625
Ulkohytti Plus (6/7 kansi) 1 650
Parvekkeellinen ulkohytti (8/9 kansi) 2 130
Parvekkeellinen Junior Sviitti (9. kansi) 2 250
1 hengen sisähytti (6 kansi) 1880
1 hengen ulkohytti (8-9 kansi) 1915

Tutustu m/s Thomson Majestyyn >>

ms thomson majesty_kooste

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Thomson Majestylla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Teneriffa, Teneriffa – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (juomat lisämaksusta)
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tälle risteilyllä on tarjolla kolme suomeksi tulkattua lisämaksullista retkeä. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Usein retkiin sisältyy runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina Cruises matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.
Retket tulee varata viimeistään tiistaihin 7.3.2017 mennessä.

Perjantai 17.3. Helsinki – Santa Cruz (Teneriffa)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Helsingistä Berliinin kautta Teneriffalle Santa Cruziin, jossa m/s Thomson Majesty odottaa. Teneriffa on Kanariansaarista suurin ja korkein. Sen vulkaaninen kallioperä on hyvin monimuotoinen ja vaihteleva. Kauas näkyvä Teide, Espanjan korkein vuori, nousee lähes neljän tuhannen metrin korkeuteen keskellä saarta Las Cañadasin kalderassa. Teneriffaa voi kutsua hyvällä syyllä pienoismantereeksi, sillä neljä eri ilmastovyöhykettä luo puitteet monimuotoiselle maisemalle. Santa Cruz de Tenerife on yli 200 000 asukkaan vilkas satamakaupunki, joka on täynnä elämää – katuja koristavat värikkäät rakennukset, keskustan kujilla on hienostuneita putiikkeja ja mielenkiintoisia puoteja, tunnelmaa luovat lukemattomat taidegalleriat, tasokkaat museot ja kaupunkijuhlat, jotka huipentuvat vuosittain järjestettävään karnevaaliin. Teneriffalta aloitamme risteilyn puolen yön aikaan.

Lauantai 18.3. Las Palmas (Gran Canaria) klo 08.00 – 23.00

Monipuolinen Gran Canaria on kuin manner pienoiskoossa. Saaren luonto ja maisemat vaihtelevat tuhansiin metreihin nousevista tuliperäisistä vuoristoista reheviin pinjametsiköihin ja saaren eteläosan aaltoileviin hiekkadyyneihin. Gran Canarian legendaarisessa pääkaupungissa Las Palmasissa näkee aitoa kanarialaista kaupunkilaiselämää. Tunnelma on parhaimmillaan vanhankaupungin sokkeloisilla kujilla. Päivää voi viettää katukahviloissa seuraten kanarialaiskaupungin elämää tai nauttien saaren tarjoamista makuelämyksistä, joiden tarjonta ulottuu kodikkaista tapas-paikoista tunnelmallisiin gourmetravintoloihin.

Sunnuntai 19.3. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien laivan ohjelmista ja ystävällisestä palvelusta.

Maanantai 20.3. Funchal (Madeira, Portugali) klo 08.00 – 18.00

Madeiran upea luonto vetää puoleensa lomailijoita kaikkialta maailmasta. Subtrooppisessa ilmastossa viihtyvät mm. Kanarian ja Kap Verden kasvit. Luontomatkaaja löytääkin Madeiralta upeita maisemia, kukkien väriloistoa ja vuoristoista maastoa. Pääkaupunki Funchalissa asuu noin 240 000 ihmistä. Kaupungin kasvitieteellinen puutarha ja mainiot ostosmahdollisuudet tekevät kaupunkikäynnistä mieluisan. Vanhastakaupungista voit löytää mukavia kalaravintoloita ja mukaan voi tarttua tuliaisiksi vaikka pullo madeiraviiniä.

Tiistai 21.3. Santa Cruz de la Palma (La Palma) klo 12.00 – 18.00

La Palma tai ”La Isla Bonita” (kaunis saari) kuvaa tätä vehreää, luonnonkaunista saarta hyvin. Saarella ei ole laajoja hiekkarantoja, mutta sitäkin enemmän jylhiä maisemia, rotkoja ja kuvauksellisia laaksoja vaellusreitteineen. La Palman saari on Kanariansaarista rehevin. Sen historiallinen ja hallinnollinen keskus Santa Cruz de la Palma on vehreiden vuorten ympäröimä, pienelle alueelle rakennettu rannikkokaupunki. Sanotaan, että saaren viehättävä pääkaupunki on helmi Kanarian kaupunkien joukossa ja se vain odottaa löytäjäänsä, joka nostaa kuvauksellisen Santa Cruzin maailmanmaineeseen. Nykyisin Santa Cruz de la Palma on idyllinen vierailukohde, jonka vanhasta kaupungista löytyy lukuisia koristeellisia kirkkoja, historiallisia aukioita, kahviloita, tapas-ravintoloita ja pieniä putiikkeja, jotka myyvät paikallisia tuotteita ja matkamuistoja.

Vehreä La Palma
21.3. • 52 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Tuliperäinen La Palma on monien mielestä Kanarian kaunein saari. La Palmalle tunnusomaista ovat hiljaisuus ja rauhallinen elämä – suuria matkailukeskuksia ei ole. Maisemakierroksella vierailemme Lumen neitsyen kirkossa ja La Concepcion näköalatasanteella, josta voi kirkkaalla säällä ihailla kaupunkiin ja itäiselle rannikolle avautuvaa maisemaa. Ajamme kiemurtelevia vuoristoteitä ylös Caldera de Taburienten kansallispuistoon, jonka alueella harvinaiset kanarianmännyt viihtyvät. La Palman korkeuserot ovat suuret; saari kohoaa sinisen Atlantin syvyyksistä lähes kahden ja puolen kilometrin korkeuteen. Ilma on puhdasta ja raikasta, joten kansallispuiston polkuja on miellyttävä kulkea. Retkellä pysähdymme myös El Pason kansallispuiston opastuskeskuksessa.

Keskiviikko 22.3. Puerto de la Estaca (El Hierro) klo 08.00 – 18.00

Kanariansaarten pienintä ja eteläisintä saarta, El Hierroa, nimitetään sijaintinsa ansiosta myös Meridiaanin saareksi. El Hierro on monille tuntematon Kanariansaari, jossa voi rauhoittua ja nauttia koskemattomasta luonnosta. El Hierron saarella ei ole varsinaista satamakaupunkia. Puerto de la Estacan uusi satama rakennettiin Euroopan Unionin avustuksella saaren koillisrannikolle noin 7 kilometrin päähän pääkaupunki Valverdesta. Valverde on ainoa Kanariansaarten pääkaupungeista, joka sijaitsee sisämaassa. Pienen saaren pääkaupunki muistuttaa enemmän kylää kuin kaupunkia.

Löytöretki El Hierroon
22.3. • 58 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)

Rauhallinen ja vehreä, massaturismilta säästynyt El Hierro on Kanariansaarista pienin. Bussi suuntaa La Estacan satamasta sisämaassa sijaitsevan pääkaupungin Valverden kautta kauniille vuoristotielle n. 1300 metrin korkeuteen. Pysähdymme näköalapaikalla, josta avautuu hieno näkymä El Golfon kalderan muodostamaan laaksoon. Metsämaisemien jälkeen saavumme hedelmällisen Fronteran kylän liepeille, jossa tärkeä elinkeino on trooppisten hedelmien viljely. Vierailemme viinivalmistamossa ja maistelemme saaren viiniä ja paikallista juustoa. Tutustumme uhanalaiseen kanarianjättiliskoon erikoisessa liskotalossa ja käymme pienessä museossa, jossa on esitelty paikallisten saarelaisten elämää 1600–1900-luvuilla. Palaamme takaisin laivalle 2 km pitkän tunnelin kautta pohjoista rannikkotietä myötäilevää reittiä.

Torstai 23.3. Valle Gran Rey ( La Gomera) klo 08.00 – 18.00

Teneriffan pieni naapurisaari La Gomera on pysynyt aitona ja rauhallisena keitaana, jossa jylhät vuoristot ja vehreät metsät hehkuvat vasten sinistä Atlanttia. Vaikka matkailijat ovatkin löytäneet La Gomeran, on pieni saari vielä varsin koskematon. La Gomeran saari on tunnettu vihellyskielestään, el silbosta. Aikoinaan vihellyskieltä käytettiin laaksojen yli kommunikoimiseen, eikä muinainen puhetapa ole kuollut – vihellyskieli on pakollinen oppiaine paikallisissa kouluissa. Saaren länsirannikolla sijaitseva Valle Gran Reyn alue on suosittu matkakohde. Upeat luonnonmaisemat, kalliot, palmut ja viljelmät hallitsevat näköalaa. Valle Gran Reyn alue muodostuu kolmesta osasta, joista ylimpänä aitokanarialainen maalaiskylä. Laaksossa alempana rannan läheisyydessä sijaitsevat kaksi muuta osaa muodostuvat lähinnä ravintoloiden, hotellien ja putiikkien ystävällisistä palveluista.

La Gomeran saarikierros
23.3. • 52 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)

Jylhä luonto ja henkeäsalpaavat näkymät ihastuttavat vierailijaa La Gomeran saarella. Valle Gran Rey ja rannikko jäävät taakse, kun retkibussi nousee metsäisille rinteille ja suuntaa kohti 1200 metrin korkeudessa sijaitsevaa Garajonayn kansallispuistoa, Unescon maailmanperintökohdetta. Tiheät sumupilvet, lähteet ja purot takaavat riittävän kosteuden Euroopasta jo viimeisen jääkauden jälkeen täysin kadonneen metsätyypin hyvinvoinnille. Pysähdymme nauttimaan virvokkeita ravintolassa ja seuraamaan miten alkuperäisasukkaiden kehittämän vihellyskielen avulla viestitettiin vuorenhuipulta toiselle ennen matkapuhelimien yleistymistä. Näemme Hermiquan laakson suuret banaaniviljelmät ja ajamme läpi Garajonayn kansallispuiston takaisin laivalle.

Perjantai 24.3. Santa Cruz (Teneriffa) – Helsinki

Saavumme aamulla takaisin risteilyn lähtöpisteeseen Santa Cruziin, Teneriffan saarelle. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Thomson Majestylle. Aamiaisen jälkeen nousemme laivasta bussiin, joka kuljettaa meidät lentokentälle. Kiitos matkaseurasta!

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X