21.4.2018 Lomaristeily 11 pv alk. 1 995 € Kanariansaarilta Välimerelle – hurmaava Iberia, m/s Marella Dream ALL INCLUSIVE

Print the page

Espanja – Portugali – Iso-Britannia

Auringossa paistattelevia katukahviloita, kultaisia rantahietikoita ja kulturellia kaupunkitunnelmaa – lähde hyvänmielen matkalle Kanarian saarilta Välimerelle, rentoutumaan Espanjan ja Portugalin lämpimään kevääseen. Liki kahden viikon risteilyllä on aikaa nähtävyyksille, ostoksille ja herkuttelulle, mutta myös leppoisalle oleilulle. Hengähdä La Palman ja Madeiran saarten jylhissä, vehreissä vuoristomaisemissa, subtrooppisissa metsissä ja eksoottisissa kukkapuutarhoissa. Kuljeksi charmikkaasti ikääntyneen Lissabonin omaleimaisissa kaupunginosissa ja testaa Portimãon kalaravintoloita. Cádizissa kohtaat menneen maailman tunnelmaa ja meren saartamat vanhat korttelit, jotka ovat tapaskuppiloita pullollaan. Gibraltarilla kiehtovat komeat näkymät ja kallioiden uumenissa piilottelevat luolat. Cartagenassa on säilynyt hienoa historiallista nähtävää. Risteilyn lopulla vietät aikaa Baleaarien saarilla ennen vilkasta kesäsesonkia. Nauti Ibizan idyllisemmästä ja raukeammasta puolesta sekä kauniista Palma de Mallorcasta – löydät sieltä ison kaupungin huvitukset näppärässä koossa.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Karista arjen kiire ja ammenna uutta energiaa Atlantin saarten eksoottisesta luonnosta: La Palman subtrooppisen sademetsän patikkapoluista ja Madeiran uhkeista puutarhoista, joissa saa matkailla kasvien parissa maailman ympäri.
 • Aisti menneen maailman loistoa Lissabonissa ja Cádizissa, tai retkellä upeassa Sevillassa. Niiden koreat kirkot ja palatsit muistuttavat historian huippuhetkistä.
 • Nauti Välimeren keväisestä rauhasta ja lempeästä säästä, joka houkuttelee kuljeskelemaan. Samoile Ibizan pääkaupungin idyllisessä vanhassakaupungissa. Sen huipulta avautuvat kauniit näköalat satamaan.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

Ira Multaharju

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 11 pv

la 21.4.          Lento Helsinki – Las Palmas (Gran Canaria, Kanariansaaret),
laivaan nousu. Laiva lähtee klo 23.00
su 22.4.         Santa Cruz la Palma (La Palma, Kanariansaaret) klo 09.00 – 15.00
ma 23.4.        Funchal (Madeira, Portugali) klo 08.00 – 18.00
ti 24.4.           Päivä merellä
ke 25.4.         Lissabon (Portugali) klo 08.00 – 18.00
to 26.4.         Portimão* (Portugali) klo 08.00 – 18.00
pe 27.4.         Cádiz (Espanja) klo 08.00 – 20.00
la 28.4.          Gibraltar (Iso-Britannia) klo 08.00 – 15.00
su 29.4.         Cartagena (Espanja) klo 08.00 – 18.00
ma 30.4.        Ibiza Town (Ibiza, Espanja) klo 09.00 – 22.00
ti 1.5.             Palma (Mallorca, Espanja) tulo klo 06.00. Laivasta nousu, Paluulento Suomeen

*Maihinmeno venekuljetuksella

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 21.4. SK703/SK1819
Helsinki 08.00 – 08.05 Tukholma 09.35 – 14.40 Las Palmas

Paluulento 1.5. SK1806/SK718
Palma 12.30 – 16.10 Tukholma 17.35 – 19.30 Helsinki

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (4/5 kansi) 1 995
Sisähytti (6/7 kansi) 2 065
Ulkohytti (5/6 kansi) 2 125
Ulkohytti (7 kansi) 2 160
Ulkohytti Plus (5/6 kansi) 2 190
Ulkohytti Plus (7/9 kansi) 2 245
Deluxe hytti 2 415
1 hengen ulkohytti 2 665


Tutustu m/s Marella Dreamiin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: maltillinen, 1506 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

 

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Marella Dreamilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot Helsinki – Tukholma – Las Palmas, Palma – Tukholma – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • All Inclusive juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hankithan se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon. Maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina®-risteilyloma on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.  Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja Kristina®-retkiä, jotka tehdään yhdessä matkanjohtajan ja paikallisoppaan kanssa ja opastetaan suomeksi. Tarkemmat tiedot retkistä saat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Lauantai 21.4. Lento Helsinki – Las Palmas (Gran Canaria, Kanariansaaret) Laiva lähtee klo 23.00 

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Las Palmasiin, josta siirrymme satamaan m/s Marella Dreamille. Monipuolinen Gran Canaria on kuin manner pienoiskoossa. Saaren luonto ja maisemat vaihtelevat tuhansiin metreihin nousevista tuliperäisistä vuoristoista reheviin pinjametsiköihin ja saaren eteläosan aaltoileviin hiekkadyyneihin. Gran Canarian legendaarisessa pääkaupungissa Las Palmasissa näkee aitoa kanarialaista kaupunkilaiselämää. Tunnelma on parhaimmillaan vanhankaupungin sokkeloisilla kujilla. Päivää voi viettää katukahviloissa seuraten kanarialaiskaupungin elämää tai nauttien saaren tarjoamista makuelämyksistä, joiden tarjonta ulottuu kodikkaista tapas-paikoista tunnelmallisiin gourmetravintoloihin.

Sunnuntai 22.4. Santa Cruz La Palma (La Palma, Kanariansaaret) klo 09.00 – 15.00

 La Palma tai ”La Isla Bonita” (kaunis saari), kuvaa tätä vehreää, luonnonkaunista saarta hyvin. Täällä ei ole laajoja hiekkarantoja, mutta sitäkin enemmän jylhiä maisemia, rotkoja ja kuvauksellisia laaksoja vaellusreitteineen. La Palman saaren historiallinen ja hallinnollinen keskus Santa Cruz de la Palma on vehreiden vuorten ympäröimä, pienelle alueelle rakennettu rannikkokaupunki, joka on idyllinen vierailukohde. Vanhasta kaupungista löytyy lukuisia koristeellisia kirkkoja, historiallisia aukioita, kahviloita, tapas-ravintoloita ja pieniä putiikkeja.

Maanantai 23.4. Funchal (Madeira, Portugali) klo 08.00 – 18.00

Madeiran upea luonto vetää puoleensa lomailijoita kaikkialta maailmasta. Subtrooppisessa ilmastossa viihtyvät mm. Kanarian ja Kap Verden kasvit. Luontomatkaaja löytääkin Madeiralta upeita maisemia, kukkien väriloistoa ja vuoristoista maastoa. Pääkaupunki Funchalissa asuu noin 240 000 ihmistä. Kaupungin kasvitieteellinen puutarha ja mainiot ostosmahdollisuudet tekevät kaupunkikäynnistä mieluisan. Vanhastakaupungista voit löytää mukavia kalaravintoloita ja mukaan voi tarttua tuliaisiksi vaikka pullo madeiraviiniä.

Tiistai 24.4. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Thomson Dreamin palveluista.

Keskiviikko 25.4. Lissabon (Portugali) klo 08.00 – 18.00

Lissabon on yksi maailman vanhimmista kaupungeista. Sen mainio satama oli looginen kaupan keskittymä jo foinikialaisten aikana sekä tietysti luonnollinen lähtöpaikka portugalilaisille löytöretkille 1400-luvulla. Ominaista tälle Portugalin pääkaupungille ovat sen valkoiset talot. Historiallinen Alfaman alue sekä Lissabonin tuomiokirkko ovat lyhyen kävelymatkan päässä laivalta. Lissabonin symbolina tunnettu löytöretkeilijöiden muistomerkki Belémin torni on myös UNESCOn maailmanperintölistalla.

Torstai 26.4. Portimão* (Portugali) klo 08.00 – 18.00

Portimãon alue on Portugalin kauneinta rannikkoseutua. Täällä on ollut asutusta aina foinikialaisten ajoista lähtien. Portimão on värikäs pieni satamakaupunki, jonka vilkas kalasatama ja vanha keskusta puistoineen ja aukioineen houkuttelevat kävijöitä. Satama-alueella on mukava kävellä ja poiketa jossain lukuisista kahviloista tai ravintoloista maistelemassa meren antimia. Portimão on myös portti Algarven upeiden rantojen ääreen ja Praia da Rocha onkin rannoista alueen upeimpia, jonka maisemaa komistaa 1500-luvun vanha linnoitus sekä upeat kallioseinämät. Maihinmeno venekuljetuksella.

Perjantai 27.4. Cádiz (Espanja) klo 08.00 – 20.00

Cádizin vilkas kaupunki on muokkaantunut monen kulttuurin puserruksessa, josta muistuttaa monenkirjava arkkitehtuuri. Noin 1100 vuotta eKr. perustetun Cádizin väitetään olevan maailman vanhin jatkuvasti asutettu länsimainen kaupunki. Vanhakaupunki sijaitsee aivan sataman läheisyydessä ja keskustasta löytyykin mukavien kujien lisäksi isoja kivimuureja 1400-luvulta sekä upeasti veistetty katedraali.

Lauantai 28.4. Gibraltar (Iso-Britannia) klo 08.00 – 15.00

Päivän kohteemme on Gibraltar, joka on Euroopan reunalla sijaitseva Ison-Britannian kruununsiirtomaa. Sen pinta-ala on vain 6,5 neliökilometriä. Isäntämaan vaikutus näkyy katukuvassa kaksikerroksisina busseina, poliisien perinteisinä kypärinä sekä punaisina postilaatikkoina. Gibraltarin turismin kehittämiseen on käytetty miljoonia puntia ja nykyään täällä käykin tasaisesti ulkomaankomennuksella olevia brittejä Espanjan puolelta ostoksilla. Alueen pienestä koosta huolimatta Gibraltarilla on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Ehdoton katseenvangitsija on Gibraltarin kallio, The Rock, joka kohoaa ylväänä 400 metriin. Gibraltarilla elää myös Euroopan ainoa vapaa apinayhdyskunta.

Sunnuntai 29.4. Cartagena (Espanja) klo 08.00 – 18.00

Yli 2000 vuoden ajan Cartagena on ollut yksi Espanjan tärkeimmistä satamista. Kaupunki suorastaan pursuaa historiaa ja kulttuuria monumenttien ja arkkitehtuurin muodossa. Roomalaisten viidelle pienelle kukkulalle rakentaman Cartagenan kaupunkinäkymää vartioi vanha keskiaikainen linna, josta on upeat näkymät kauniiseen luonnonsatamaan. Vaikka moni Rooman ajan rakennuksista on hävinnyt, muutamia tärkeitä kohteita on vielä jäljellä kuten Amfiteatteri ja museo. Moni modernimman ajan rakennus edustaa Antonio Gaudín näkemyksiä arkkitehtuurista.

Maanantai 30.4. Ibiza Town (Ibiza, Espanja) klo 09.00 – 22.00

Noin 79 kilometriä Valencian rannikolta sijaitseva Ibiza on Baleaarien kolmanneksi suurin kaupunki. Ibiza tunnetaan ehkä parhaiten sen upeasta yöelämästä sekä elektronisesta musiikista, mutta se tarjoaa paljon muutakin. Kaupungin vanhat korttelit, joita suojaavat keskiaikaiset mahtavat Dalt Vilan kiviseinät sekä vanha linnoitus, on listattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Rannan tuntumasta voi löytää mukavia kalaravintoloita sekä tyylikkäitä putiikkeja. Vanhan kaupungin sokkeloiset kivipäällysteiset kujat kutsuvat etsimään kätkettyjä kauppoja ja ravintoloita.

Tiistai 1.5. Palma (Mallorca, Espanja) tulo klo 06.00. Laivasta nousu, paluulento Suomeen

Saavumme aamulla Palmaan, jonka historiaa on kirjoitettu jo Rooman valtakauden ajoista lähtien ja vielä nykyäänkin vanhojen kortteleiden puutarhoista löydetään antiikin ajan esineitä. Kaupungin ikoni, goottilainen katedraali, kohoaa ylväänä aivan rannan tuntumassa. Espanjalaisen taiteen museossa on esillä töitä muun muassa Picassolta, Mirólta sekä Salvador Dalílta. Palma on etenkin kaupunkikohde, mutta myös mukavia rantoja löytyy kaupungin läheltä.  On aika päättää risteily ja sanoa näkemiin m/s Marella Dreamille. Kiitos matkaseurasta!

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X