22.12./ 23.12.2017 Lomaristeily 1 vko alk. 1 995 € JOULURISTEILY Kanariansaaret & Madeira * 1 vko, m/s Marella Dream – ALL INCLUSIVE. Alle 10 paikkaa enää vapaana!

Print the page

HUOM! Tämän risteilyn varaukset vain soittamalla myyntitoimistoomme
puh. 05 – 211 44.

Toimistomme palvelee ma-pe klo 9 – 17.

Gran Canaria  – Fuerteventura – Madeira – La Palma – Lanzarote – Teneriffa

Hyvästele joulukiireet ja vuoden pimein aika! Iloitse huolettomista pyhäpäivistä Kanarian ja Madeiran lempeässä lämmössä. Risteilyn aloittaa Gran Canarian houkutukset. Lähdetkö kävelylle dyyneille vai Las Palmasin eloisille ostoskaduille? Aattoa nautitaan surffaajien ja purjelautailijoiden rakastamalla Fuerteventuralla ja pitkänhuiskeilla, vaaleilla dyynirannoilla. Tapaninpäivää vietät vehmaalla Madeiralla. Nouse köysiradalla Monten kukkulalle, pyörähdä puutarhoissa ja maistele lasillinen saaren nimikkoviiniä maustekakun kanssa. Jyrkät, vihreät vuoret leimaavat Madeiran lisäksi La Palman siluettia. Se kutsuu ulkoilmaihmisiä kosteutta tihkuvine laakeripuumetsineen ja tulivuoren kraatterissa lymyävine kansallispuistoineen. Tai ehkä aistit mieluummin pienen pääkaupungin perinteikästä ilmapiiriä. Sitten on vuorossa omaperäisen kaunis Lanzarote – näe lumenvalkoiset kylät ja Timanfayan kansallispuiston äärimmäinen, vulkaaninen karuus. Teneriffalla voit nousta köysiradalla Espanjan korkeimman vuorenhuipun tuntumaan tai ihailla hedelmällisen Orotava-laakson viljelmiä. Risteily päättyy takaisin Las Palmasiin.

EXTRA: Ota varaslähtö ja pysähdy ennen risteilyn alkua ihastelemassa Lissabonia. Kun valitset välilaskulliset lennot, saat menomatkalla vierailun ja yöpymisen Lissabonissa kaupan päälle!

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina®-matkanjohtaja

Tapio Reingoldt

Aikataulut

Kanariansaarten risteily

Risteilyaikataulu * 1 vko

22.12.  pe    Lento ryhmälle 1. Helsinki-Lissabon. Majoitus lentokenttähotellissa.
23.12. la       Lento ryhmälle 2. Helsinki – Las Palmas, Laivaan nousu. Lähtö klo 23.00
24.12. su      Puerto del Rosario (Fuerteventura) klo 08.00 – 18.00
25.12. ma     Päivä merellä
26.12. ti        Funchal (Madeira, Portugali) klo 08.00 – 18.00
27.12. ke       Santa Cruz de la Palma (La Palma) klo 10.00 – 17.00
28.12. to       Arrecife (Lanzarote) klo 09.00 – 18.00
29.12. pe      Santa Cruz de Tenerife (Teneriffa) klo 06.00 – 23.00
30.12. la        Las Palmas (Gran Canaria) tulo klo 08.00 – Paluulento Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Ryhmä 1. (Välilaskullinen lentoyhteys)

Menolennot
22.12.2017 TP797 Helsinki klo  9:05 – 12:00 Lissabon
23.12.2017 TP1116 Lissabon klo 11:00 – 13:20 Las Palmas

Paluulento
30.12.2017  TP1117 Las Palmas klo 14:00 – 16:25 Lisssabon
TP796 Lissabon klo 22:00 – 4:50 Helsinki  (31.12.)

Ryhmä 2. (Suora lento). LOPPUUNMYYTY!

Menolento 23.12.2017
AY1723 Helsinki klo 9:25 – 13:55 Las Palmas

Paluulento 30.12.2017
AY1724 Las Palmas klo 14:55 – 23:05 Helsinki

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö (välilaskulliset lennot)

2hh 1hh
Sisähytti (4/5 kansi) 1 995
Sisähytti (6/7 kansi) 2 035
Ulkohytti (5/6 kansi) 2 065
Ulkohytti Plus (5/6 kansi) 2 125
1 hengen ulkohytti  2 540

Suorat lennot Helsinki – Las Palmas – Helsinki:   Lisämaksu 230 € / hlö.   LOPPUUNMYYTY!

 

Tutustu Marella Dreamiin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – perinteikäs risteilykokemus brittiläisittäin
 • Laivan koko: keskikokoinen, 1 506 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Marella Dreamilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Las Palmas, Las Palmas – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Majoituksen Lissabonissa Hotel Tryp Lisboa Aeroportossa ryhmälle 1.
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla
 • All Inclusive juomapaketti laivalla
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Lentokentillä ja retkillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

Matka- / retkiohjelma

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisen ja suomeksi tulkatun Kristina®-retkipaketin hintaan 179€ / hlö.

Varaathan retkipaketin viimeistään 5.12.2017.

Retkipakettiin sisältyvät retket:

Ti 26.12. Luonnonkaunis Madeira, puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Madeira on yksi maailman suosituimmista lomakohteista, eikä syyttä: tällä vehreällä, tuliperäisellä saarella on valtavat korkeuserot, kaunis luonto ja leuto ilmasto. Retki alkaa vierailulla kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa voi ihailla Madeiran subtrooppisten kasvien runsautta ja kukkaloistoa. Puutarhan kokoelmassa on monia Madeiran, Azorien, Kanariansaarten ja Kap Verden kotoperäisiä kasveja. Bussikierroksemme jatkuu Funchalin laitamille Monten kylään, jossa pysähdymme ihastelemaan saaren suojeluspyhimykselle omistettua kirkkoa. Täältä voi lisämaksusta (n. 20 €) laskea perinteisellä korikelkalla alas Livramentoon. Ennen paluuta laivalle ajamme kaunista vuoristotietä Eira do Serradon näköalapaikalle katsomaan Nunnalaaksoon avautuvia henkeäsalpaavia maisemia.

Ke 27.12. Vehreä La Palma, puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Tuliperäinen La Palma on monien mielestä Kanarian kaunein saari. La Palmalle tunnusomaista ovat hiljaisuus ja rauhallinen elämä – suuria matkailukeskuksia ei ole. Maisemakierroksella vierailemme Lumen neitsyen kirkossa ja näköalatasanteella, josta voi kirkkaalla säällä ihailla kaupunkiin ja itäiselle rannikolle avautuvaa maisemaa. Ajamme kiemurtelevia vuoristoteitä ylös Caldera de Taburienten kansallispuistoon, jonka alueella harvinaiset kanarianmännyt viihtyvät. La Palman korkeuserot ovat suuret; saari kohoaa sinisen Atlantin syvyyksistä lähes kahden ja puolen kilometrin korkeuteen. Ilma on puhdasta ja raikasta, joten kansallispuiston polkuja on miellyttävä kulkea. Retkellä pysähdymme myös kansallispuiston opastuskeskuksessa.

To 28.12. Tuliperäinen etelä, Timanfayan kansallispuisto, puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Lanzarote on Kanariansaarista omalaatuisin. Kolmea neljäsosaa saaresta peittää mustankiiltävät laavakentät sekä kraatterit, jotka ovat syntyneet 1730-luvulla kuusi vuotta kestäneissä tulivuorenpurkauksissa. Retki vie Timanfayan kansallispuistoon Montana de Fuegolle, jossa on mahdollisuus ratsastaa kamelilla tulivuoren rinteelle ihailemaan kiehtovaa, kuun näkymiä muistuttavaa maisemaa. Seuraavaksi siirrymme Islote de Hilarioon, missä näemme kuinka maan kuuma pinta saa puun syttymään. Vulkaanisen maaperän uumenista nouseva höyry kertoo maan pinnan alla kytevistä voimista. Janubiossa näemme vielä kraatterin, jonka laguuni saa vetensä merestä ja lähellä Yaizaa maistelemme Malvasia-viiniä juuston kera.

Huomoithan seuraavat seikat:

Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia ja ilmoitetut hinnat € / hlö.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Perjantai 22.12. Ryhmä 1, lento Helsinki-Lissabon

Ota varaslähtö joululomaan ja ihastu yhteen maailman vanhimmista kaupungeista, joka oli lähtöpaikka portugalilaisille löytöretkille 1400-luvulla. Ominaista tälle Portugalin pääkaupungille ovat sen valkoiset talot. Historiallinen Alfaman alue sekä Lissabonin tuomiokirkko ovat tutustumisen arvoisia. Lissabonin symbolina tunnettu löytöretkeilijöiden muistomerkki Belémin torni on myös UNESCOn maailmanperintölistalla. Majoittuminen lentokenttähotellissa.

Lauantai 23.12.

Ryhmä 1, lento Lissabon – Las Palmas.

Ryhmä 2, lento Helsinki – Las Palmas (Gran Canaria)

Laiva lähtee klo 23.00

Tervetuloa Kristina-risteilylle Gran Canarialle Las Palmasiin, jossa m/s Marella Dream odottaa!

Sunnuntai 24.12. Puerto del Rosario (Fuerteventura) klo 08.00 – 18.00

Fuerteventura tunnetaan ennen kaikkea pitkistä hiekkarannoistaan. Saarta kutsutaankin Kanarian rannaksi, jota riittää kilometrien edestä. Fuerteventura on leijasurffaajien suosiossa, sillä otolliset tuulet luovat hyvät puitteet aktiivisille vesiurheiluharrastajille. Suosittu lomakohde Corralejo sijaitsee saaren pohjoisosassa. Rannalla loikoilun lisäksi Fuerteventuralla voi tutustua kätevästi kanarialaiseen elämänmenoon, vuokrata auton ja kiertää saarta omatoimisesti tai vaikka tutkia tarkemmin vuosisatojen ajan Fuerteventuralla kasvatetun lääkekasvinakin tunnetun Aloe Veran saloja.

Maanantai 25.12. Päivä merellä

Vietämme miellyttävää päivää merellä nauttien m/s Thomson Dreamin palveluista ja ohjelmista.

Tiistai 26.12. Funchal (Madeira, Portugali) klo 08.00 – 18.00

Madeiran upea luonto vetää puoleensa lomailijoita kaikkialta maailmasta. Subtrooppisessa ilmastossa viihtyvät mm. Kanarian ja Kap Verden kasvit. Luontomatkaaja löytääkin Madeiralta upeita maisemia, kukkien väriloistoa ja vuoristoista maastoa. Pääkaupunki Funchalissa asuu noin 240 000 ihmistä. Kaupungin kasvitieteellinen puutarha ja mainiot ostosmahdollisuudet tekevät kaupunkikäynnistä mieluisan. Vanhasta kaupungista voit löytää mukavia kalaravintoloita ja mukaan voi tarttua tuliaisiksi vaikka pullo madeiraviiniä.

Keskiviikko 27.12. Santa Cruz de la Palma (La Palma) klo 10.00 – 17.00

La Palma tai ”La Isla Bonita” (kaunis saari) kuvaa tätä vehreää, luonnonkaunista saarta hyvin. Saarella ei ole laajoja hiekkarantoja, mutta sitäkin enemmän jylhiä maisemia, rotkoja ja kuvauksellisia laaksoja vaellusreitteineen. La Palman saari on Kanariansaarista rehevin. Sen historiallinen ja hallinnollinen keskus Santa Cruz de la Palma on vehreiden vuorten ympäröimä, pienelle alueelle rakennettu rannikkokaupunki. Sanotaan, että saaren viehättävä pääkaupunki on helmi Kanarian kaupunkien joukossa ja se vain odottaa löytäjäänsä, joka nostaa kuvauksellisen Santa Cruzin maailmanmaineeseen. Nykyisin Santa Cruz de la Palma on idyllinenvierailukohde, jonka vanhasta kaupungista löytyy lukuisia koristeellisia kirkkoja, historiallisia aukioita, kahviloita, tapas-ravintoloita ja pieniä putiikkeja, jotka myyvät paikallisia tuotteita ja matkamuistoja.

Torstai 28.12. Arrecife (Lanzarote) klo 09.00 – 18.00

Kanarian saariryhmän itäisin saari Lanzarote on kuuluisa upeasta kansallispuistostaan. Suuret tulivuorenpurkaukset saaren menneisyydessä ovat muovanneet Lanzarotelle omalaatuisen maiseman, sillä pahimmillaan jopa puolet saaresta oli laavan alle peittyneenä. Etenkin Timanfayan kansallispuistossa maisema muistuttaa enemmänkin kuun pintaa. Arrecife on Lanzaroten satama- ja pääkaupunki, jonne risteilylaivat saapuvat. Tämä rauhallinen ja kaunis satamakaupunki sijaitsee saaren itärannikolla. Kaupunkimainen arkkitehtuuri yhdistyy samalla historialliseen keskustaan ja Arrecifesta löytyykin mukavasti ostosmahdollisuuksia sekä myös pari kaupungin lähistöllä sijaitsevaa kaunista uimarantaa.

Perjantai 29.12. Santa Cruz de Tenerife (Teneriffa) klo 06.00 – 23.00

Teneriffa on Kanariansaarista suurin ja korkein. Sen vulkaaninen kallioperä on hyvin monimuotoinen ja vaihteleva. Kauas näkyvä Teide, Espanjan korkein vuori, nousee lähes neljän tuhannen metrin korkeuteen keskellä saarta Las Cañadasin kalderassa. Teneriffaa voi kutsua hyvällä syyllä pienoismantereeksi, sillä neljä eri ilmastovyöhykettä luo puitteet monimuotoiselle maisemalle. Santa Cruz de Tenerife on yli 200 000 asukkaan vilkas satamakaupunki, joka on täynnä elämää – katuja koristavat värikkäät rakennukset, keskustan kujilla on hienostuneita putiikkeja ja mielenkiintoisia puoteja, tunnelmaa luovat lukemattomat taidegalleriat, tasokkaat museot ja kaupunkijuhlat, jotka huipentuvat vuosittain järjestettävään karnevaaliin.

Lauantai 30.12. Las Palmas (Gran Canaria) tulo klo 08.00 – Paluulento Suomeen

Monipuolinen Gran Canaria on kuin manner pienoiskoossa. Saaren luonto ja maisemat vaihtelevat tuhansiin metreihin nousevista tuliperäisistä vuoristoista reheviin pinjametsiköihin ja saaren eteläosan aaltoileviin hiekkadyyneihin. Gran Canarian legendaarisessa pääkaupungissa Las Palmasissa näkee aitoa kanarialaista kaupunkilaiselämää. Tunnelma on parhaimmillaan vanhan kaupungin sokkeloisilla kujilla. Päivää voi viettää katukahviloissa seuraten kanarialaiskaupungin elämää tai nauttien saaren tarjoamista makuelämyksistä, joiden tarjonta ulottuu kodikkaista tapas-paikoista tunnelmallisiin gourmetravintoloihin. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Marella Dreamille. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Uutiskirje- ja esitetilaus

Tilaa Kristina Cruises -uutiskirje sähköpostiisi ja esite kotiisi

Tilaa tästä >>

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X