Lähtö 22.12.2015 Jouluristeily – Kanariansaaret & Madeira 1 vko, m/s Thomson Majesty – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Teneriffa – La Gomera – Madeira – Lanzarote – Fuerteventura  Gran Canaria

Joulu Kanariansaaria kiertäen – suositut lomasaaret Atlantin syleilyssä ovat paljon muutakin kuin pelkkiä turistikeskuksien rantabulevardeja tai kutsuvia hiekkarantoja. Risteilyllä Kanariansaarista näyttäytyvät aivan uudet puolet – anna Kanarian yllättää!

Risteilyn alkajaisiksi voit Teneriffalla ihastella lumihuippuista Teide-vuorta ja iltavalaistua pääkaupunkia. La Gomeran saarta leimaavat vuoret, rotkot ja harvinaiset muinaismetsät. Jouluristeilymme vie luonnonkauniille Madeiran saariryhmälle ja sen pääkaupunkiin Funchaliin jouluaattona ja joulupäivää vietämme rauhassa merellä. Kierroksemme jatkuu Lanzarotelle, missä voit astella laavakenttien ja kraattereiden vuorottelemalla maankamaralla. Rantaelämää pääsee tällä risteilyllä maistamaan upeiden hiekkarantojen Fuerteventuralla. Vilkas Las Palmasin kaupunki tuo risteilyn loppupäähän vielä hienoa kontrastia ennen paluuta Teneriffan pääkaupunkiin Santa Cruziin.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtajana:

Saura Paananen

Saura Paananen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

22.12. ti         Lento Helsinki – Santa Cruz, Teneriffa. Laivaan nousu. Lähtö klo 23.00.
23.12. ke      
San Sebastian, La Gomera klo 08.00 – 14.00            
24.12. to      
Funchal, Madeira klo 09.00 – 20.00
25.12. pe      
Päivä merellä
26.12. la       
Arrecife, Lanzarote klo 08.00 – 17.00
27.12. su      
Puerto del Rosario, Fuerteventura klo 08.00 – 17.00
28.12. ma     
Las Palmas, Gran Canaria klo 08.00 – 22.00
29.12. ti        
Santa Cruz, Teneriffa tulo klo 06.00 Lento Teneriffa – Helsinki

 Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

22.12. Menolennot DY3161/DY3674
Helsinki 7.00 – 7.40 Kööpenhamina 9.50 – 14.10 Teneriffa

29.12. Paluulento D85853
Teneriffa 16.00 – 00.15 Helsinki (30.12.)

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Plus (3/4 kansi) 1.895 €
Ulkohytti Plus (3/4 kansi) 1.940 €
Ulkohytti Plus (6/7 kansi) 1.995 €
Yhden hengen ulkohytti (6-9) kansi 2.210 €
Parvekkeellinen ulkohytti 2.190 €

Tutustu m/s Thomson Majestyyn >>

ms thomson majesty_kooste

 

 

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Thomson Majestylla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Kööpenhamina – Teneriffa, Teneriffa – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retkiohjelmisto valmistuu viimeistään kaksi kuukautta ennen matkaa.

Tiistai 22.12. HELSINKI – SANTA CRUZ (Teneriffa)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Helsingistä Kööpenhaminan kautta Teneriffalle Santa Cruziin, jossa m/s Thomson Majesty odottaa. Teneriffa on Kanariansaarista suurin ja korkein. Sen vulkaaninen kallioperä on hyvin monimuotoinen ja vaihteleva. Kauas näkyvä Teide, Espanjan korkein vuori, nousee lähes neljän tuhannen metrin korkeuteen keskellä saarta Las Cañadasin kalderassa. Teneriffaa voi kutsua hyvällä syyllä pienoismantereeksi, sillä neljä eri ilmastovyöhykettä luo puitteet monimuotoiselle maisemalle. Santa Cruz de Tenerife on yli 200 000 asukkaan vilkas satamakaupunki, joka on täynnä elämää – katuja koristavat värikkäät rakennukset, keskustan kujilla on hienostuneita putiikkeja ja mielenkiintoisia puoteja, tunnelmaa luovat lukemattomat taidegalleriat, tasokkaat museot ja kaupunkijuhlat, jotka huipentuvat vuosittain järjestettävään karnevaaliin. Lähdemme illan tullen merelle ja kohti La Gomeraa.

Keskiviikko 23.12. SAN SEBASTIÁN (La Gomera)

Teneriffan pieni naapurisaari La Gomera on pysynyt aitona ja rauhallisena keitaana, jossa jylhät vuoristot ja vehreät metsät hehkuvat vasten sinistä Atlanttia. Vaikka matkailijat ovatkin löytäneet La Gomeran, on pieni saari vielä varsin koskematon. La Gomeran pikkuinen pääkaupunki San Sebastián on enemmänkin kylä kuin kaupunki. San Sebastiánin kaduilla on mukava kävellä perinteisiä kanarialaistaloja ihaillen. La Gomeran jätämme taaksemme klo 14 ja matkamme jatkuu kohti Madeiraa.

La Gomeran saarikierros
23.12. • 54 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)
Jylhä luonto ja henkeäsalpaavat näkymät ihastuttavat vierailijaa Gomeran saarella. San Sebastian ja rannikko jäävät taakse, kun retkibussi nousee metsäisille rinteille ja suuntaa kohti 1200 metrin korkeudessa sijaitsevaa Garajonayn kansallispuistoa, Unescon maailmanperintökohdetta. Tiheät sumupilvet, lähteet ja purot takaavat riittävän kosteuden Euroopasta jo viimeisen jääkauden jälkeen täysin kadonneen metsätyypin hyvinvoinnille. Pysähdymme nauttimaan virvokkeita ravintolassa ja seuraamaan miten alkuperäisasukkaiden kehittämän vihellyskielen avulla viestitettiin vuorenhuipulta toiselle ennen matkapuhelimien yleistymistä. Näemme Hermiquan laakson suuret banaaniviljelmät ja ajamme läpi Garajonayn kansallispuiston takaisin laivalle.

Torstai 24.12. – Jouluaatto – FUNCHAL (MADEIRA)

Jouluaattoa vietämme Madeiralla, jonka upea luonto vetää puoleensa lomailijoita kaikkialta maailmasta. Subtrooppisessa ilmastossa viihtyvät mm. Kanarian ja Kap Verden kasvit. Luontomatkaaja löytääkin Madeiralta upeita maisemia, kukkien väriloistoa ja vuoristoista maastoa. Pääkaupunki Funchalissa asuu noin 240 000 ihmistä. Kaupungin kasvitieteellinen puutarha ja mainiot ostosmahdollisuudet tekevät kaupunkikäynnistä mieluisan. Vanhasta kaupungista voit löytää mukavia kalaravintoloita ja mukaan voi tarttua tuliaisiksi vaikka pullo madeiraviiniä. Klo 20 irrotamme köydet ja suuntaamme merelle.

Luonnonkaunis Madeira
24.12. • 45 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Madeira on monien mielestä yksi maailman suosituimmista lomakohteista, eikä syyttä: tällä vehreällä, tuliperäisellä saarella on valtavat korkeuserot, kaunis luonto ja leuto ilmasto. Retki alkaa vierailulla kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa voi ihailla Madeiran subtrooppisten kasvien runsautta ja kukkaloistoa. Puutarhan kokoelmassa on monia Madeiran, Azorien, Kanariansaarten ja Kap Verden kotoperäisiä kasveja. Bussikierroksemme jatkuu Funchalin laitamille Monten kylään, jossa pysähdymme ihastelemaan saaren suojeluspyhimykselle omistettua kirkkoa. Täältä voi lisämaksusta (n. 15 €) laskea perinteisellä korikelkalla alas Livramentoon. Ennen paluuta laivalle ajamme kaunista vuoristotietä Eira do Serradon näköalapaikalle katsomaan Nunnalaaksoon avautuvia henkeäsalpaavia maisemia.

Perjantai 25.12. – Joulupäivä – PÄIVÄ MERELLÄ

Vietämme miellyttävää päivää merellä nauttien m/s Thomson Majestyn palveluista ja ohjelmista.

Lauantai 26.12. ARRECIFE (Lanzarote)

Kanarian saariryhmän itäisin saari Lanzarote on kuuluisa upeasta kansallispuistostaan. Suuret tulivuorenpurkaukset saaren menneisyydessä ovat muovanneet Lanzarotelle omalaatuisen maiseman, sillä pahimmillaan jopa puolet saaresta oli laavan alle peittyneenä. Etenkin Timanfayan kansallispuistossa maisema muistuttaa enemmänkin kuun pintaa. Arrecife on Lanzaroten satama- ja pääkaupunki, jonne risteilylaivat saapuvat. Tämä rauhallinen ja kaunis satamakaupunki sijaitsee saaren itärannikolla. Kaupunkimainen arkkitehtuuri yhdistyy samalla historialliseen keskustaan ja Arrecifesta löytyykin mukavasti ostosmahdollisuuksia sekä myös pari kaupungin lähistöllä sijaitsevaa kaunista uimarantaa. Karun kauniin Lanzaroten jätämme taaksemme klo 17.

Tuliperäinen etelä
26.12. • 54 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Lanzarote on Kanariansaarista omalaatuisin. Kolmea neljäsosaa saaresta peittää mustankiiltävät laavakentät sekä kraatterit, jotka ovat syntyneet 1730-luvulla, kuusi vuotta kestäneissä tulivuorenpurkauksissa. Retki vie Timanfayan kansallispuistoon Montana de Fuegolle. Mahdollisuus ratsastaa kamelilla tulivuoren rinteelle ihailemaan kiehtovaa, kuun näkymiä muistuttavaa maisemaa. Siirrymme Islote de Hilarioon, missä näemme, kuinka maan kuuma pinta saa puun syttymään. Vulkaanisen maaperän uumenista nouseva höyry kertoo maan pinnan alla kytevistä voimista. Janubiossa näemme kraatterin, jonka laguuni saa vetensä merestä. Lähellä Yaizaa maistelemme Malvasia-viiniä juuston kera.

Sunnuntai 27.12. PUERTO DEL ROSARIO (Fuerteventura)

Fuerteventura tunnetaan ennen kaikkea pitkistä hiekkarannoistaan. Saarta kutsutaankin Kanarian rannaksi, jota riittää kilometrien edestä. Fuerteventura on leijasurffaajien suosiossa, sillä otolliset tuulet luovat hyvät puitteet aktiivisille vesiurheiluharrastajille. Suosittu lomakohde Corralejo sijaitsee saaren pohjoisosassa. Rannalla loikoilun lisäksi Fuerteventuralla voi tutustua kätevästi kanarialaiseen elämänmenoon, vuokrata auton ja kiertää saarta omatoimisesti tai vaikka tutkia tarkemmin vuosisatojen ajan Fuerteventuralla kasvatetun lääkekasvinakin tunnetun Aloe Veran saloja. Mukavan päivän päätteeksi jatkamme matkaa kohti Gran Canariaa klo 17.

Fuerteventuran saarikierros
27.12. • 49 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)

Retki vie Puerto del Rosarion satamasta Betancuriaan – saaren ensimmäiseen pääkaupunkiin. Betancuria pienine valkoisine taloineen, palmuineen ja vajaakasvuisine eukalyptuspuineen on Fuerteventuran tyypillisimpiä nähtävyyksiä. Kauniissa vuoristomaisemassa sijaitseva kylä on saanut nimensä saaren valloittajan Jean de Béthencourtin mukaan. Matkalla pysähdymme näköalapaikalle, mistä avautuvat hienot näkymät melkein koko saarelle. Betancurian historiallisessa museossa on esillä saaren alkuasukkaista guancheista kertova näyttely. Jatkamme La Olivaan ja vierailemme kameli- ja vuohitilalla. Saaren pohjoisosassa Corralejossa on saaren parhaat hiekkarannat. Luonnonpuisto suojelee upeita dyynejä, jotka tuovat mieleen Saharan aavikon. Lyhyt pysähdys Corralejossa ennen paluuta laivalle.

Maanantai 28.12. LAS PALMAS (Gran Canaria)

Monipuolinen Gran Canaria on kuin manner pienoiskoossa. Saaren luonto ja maisemat vaihtelevat tuhansiin metreihin nousevista tuliperäisistä vuoristoista reheviin pinjametsiköihin ja saaren eteläosan aaltoileviin hiekkadyyneihin. Gran Canarian legendaarisessa pääkaupungissa Las Palmasissa näkee aitoa kanarialaista kaupunkilaiselämää. Tunnelma on parhaimmillaan vanhan kaupungin sokkeloisilla kujilla. Päivää voi viettää katukahviloissa seuraten kanarialaiskaupungin elämää tai nauttien saaren tarjoamista makuelämyksistä, joiden tarjonta ulottuu kodikkaista tapas-paikoista tunnelmallisiin gourmetravintoloihin. Las Palmasissa vietämme kokonaisen päivän ja käännämme keulan kohti Teneriffaa illalla klo 22.

Las Palmas ja vuoristokyliä
28.12. • 45 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Gran Canarian puolen miljoonan asukkaan sykkivä pääkaupunki Las Palmas on saariryhmän suurin kaupunki ja tärkeä kansainvälinen satama. Tutustumme Las Palmasin vanhaankaupunkiin ja vierailemme Kristoffer Kolumbuksen museona toimivassa talossa, jossa hän oleskeli kun hänen laivojaan kunnostettiin Kanariansaarilla. Ajamme Tafiran maineikkaan huvila-alueen kautta vuorille, vehreään Angosturan laaksoon ja Santa Brigidan näköalapaikalle, josta avautuu hieno näkymä Las Palmasiin. Pysähdymme katselemaan Gran Canarian huomattavimpiin luonnonnähtävyyksiin kuuluvaa La Bandaman kraatteria. Ennen paluuta laivalle tutustumme saaren kasvitieteelliseen puutarhaan.

Tiistai 29.12. SANTA CRUZ (Teneriffa) – HELSINKI

Saavumme aamulla takaisin risteilyn lähtöpisteeseen Santa Cruziin, Teneriffan saarelle. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Thomson Majestylle. Ennen saapumista lentokentällä teemme risteilyn hintaan sisältyvän retken, joka sisältää La Lagunan kävelykierroksen, käynnin La Barandan viinimuseossa sekä viininmaistajaiset Bodegas Alvaron viinitilalla.   Kiitos matkaseurasta ja hyvää Uutta Vuotta!

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X