Vienanmeri & Solovetskin saari -risteilyllä 13.-20.7.2013

Print the page

Vienanmeren risteily tarinaKarhun kutsu

Satu Kristina-laivasta ja Anton-karhusta.

Tapasin Antonin ensimmäisen kerran, kun olimme ystäväni Liisan kanssa lähdössä Kristina Reginan mukana Grönlantiin. Löysimme hyttimme vaatekaapin päältä salamatkustajan, pienen jääkarhun poikasen nimeltä Anton. Se pyysi ettemme paljastaisi sitä ja kertoi tarinansa.

Antonin äiti työskenteli Helsingissä Korkeasaaren karhuosaston PR-emäntänä. Se oli kesälomallaan matkustanut Grönlantiin ja siellä rakastunut villiin jääkarhuun, Antonin isään. Kun loma loppui oli karhuneidon palattava Suomeen. Se haaveili kuitenkin pääsevänsä takaisin pohjoiseen ja kuvaili pojalleen ihmeellistä Grönlantia, jossa jääkarhut vaelsivat mittaamattomilla lumilakeuksilla milloin yöttömän yön auringon loisteessa, milloin kirkkaan tähtitaivaan alla revontulten loimussa.

Äidin tarinoiden innoittamana Antonissa kypsyi päätös lähteä etsimään isäänsä. Kun se eräänä päivänä näki Kauppatorin rannassa matkustajalaivan, jonka kerrottiin olevan lähdössä Grönlantiin, se ei empinyt pitkään. Se hiipi laivaan ja piiloutui hyttiimme. Lupasimme tietenkin auttaa Antonia löytämään kadonneen isänsä.

Grönlannin Ilulissatissa näimme äkkiä jäälautalla nukkumassa jääkarhun, ”isä, isä” huusi Anton ja loikkasi jäälautalle. Se oli äidin kuvausten perusteella tunnistanut isänsä. Voitte arvata, että kohtaaminen oli riemukas! Anton ei malttanut enää lähteä mukaamme vaan päätti jäädä vasta löytyneen isänsä luo, niinpä hyvästelimme jääkarhuystävämme ja jatkoimme matkaamme Kristina Reginan kanssa Kangerlussaqiin lentokentälle ja sieltä edelleen Suomeen.

Vuodet kuluivat, mutta minä jäin kaipaamaan Antonia sekä pohjoisten merten lumoavaa tunnelmaa. Uneksin jääkarhuista jäätiköillään, hylkeistä ja valtameressä makaavista valaista .Lopulta päätin toteuttaa haaveeni ja lähteä jälleen Kristinan mukaan, tällä kertaa Vienanmeren Arkangeliin ja Solovetskiin.

Kun Kirkkoniemessä astuin hyttiini minua kohtasi todellinen yllätys. Hytin ikkunalaudalla istui jääkarhunpoikanen iloisena vilkuttaen. Anton oli kasvanut, mutta tunnistin sen heti. Se pyysi etten paljastaisi sitä vaan auttaisin sitä pääsemään Suomeen. Sitten se kertoi tarinansa jatkon.

Anton ja sen isä olivat muuttaneet Huippuvuorille, jossa asui muitakin jääkarhuja. Anton viihtyi muuten hyvin, mutta sillä oli ikävä äitiään. Se toivoi saavansa jonain päivänä äidinkin muuttamaan luokseen Huippuvuorelle.

Eräänä päivänä se näki rannassa matkustajalaivan, jonka kerrottiin olevan matkalla Vienanmerelle ja sieltä edelleen Norjan rannikkoa pitkin Suomeen. Se hiipi laivaan, piiloutui laivan myymälässä olevien teddykarhujen joukkoon ja livahti myöhemmin lähimpään hyttiin, josta sen löysin.

Lupasin ottaa Antonin mukaani Suomeen. Kerroin myös mikä oli saanut minut lähtemään Kristina Katarinan matkaan. Anton ilahtui ja ehdotti, että palaisimme kaikki yhdessä arktisille vesille, kun laiva taas kevään tullen kääntää keulansa kohti pohjoista. Saa nähdä….jatkuuko tarina?

Kristina Katarinalla 17.7.2013

Anu Mansikka

Matkahaku

Kristina®-matkanjohtaja aina mukana

Takaamme asiakkaillemme suomalaisen, kokeneen matkanjohtajan palvelut. Risteilysi alkaa jo Helsinki-Vantaan lentoasemalta tai kotisatamastasi matkanjohtajamme johdolla. Yhden matkanjohtajan kanssa matkustaa 15–40 lomailijaa.

X