Länsi-Euroopan kierros -risteilyllä 12.-24.8.2013

Print the page

Länsi-Eurooppa, Cherbourg, Välimeren risteilyCherbourg, se on se.

Olen jo vuosia, jopa lapsuudesta asti ihaillut laulua Cherbourgin sateenvarjot. Sitten tuli ajatus: ”Sateenvarjo Cherbourgista pitää saada hinnalla millä hyvänsä”. Onhan siinä muutama ongelma. Miten sen kertoisi miehelleni? – Hän kylläkin toteuttaa ”kaikki toiveeni” vastaan panematta.

Niinpä kerran osui silmiini mainos Azorien matkasta Kristina Katarinalla. Tulomatkalla käytäisiin mm. Cherbourgissa. Ihanaa! Ystäväperheemme kanssa suunnittelimme retket ko. matkalle. Ja niin Kristina Katarinalla olimme Cherbourgisssa. Mutta kuinka ollakaan – olimme varanneet kokopäiväretken. Retki lähti ja saapui takaisin laivalle, eikä ollut aikaa ostaa sateenvarjoa! Eipä silti, matka jatkui ihanasti ilman sateenvarjoakin.

Ajattelin, että seuraavalla kerralla otan varman päälle. Luin pari vuotta ranskaa ja kuuntelin CD:ltä lausumista. Jopa muutamat kommentit perheelleni  esitin  tomerasti ranskaksi.

Tämä Länsi-Euroopan risteily tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta – lähdimme Cherbourgiin siis. Otin kuin otinkin mukaani vanhan huoltoasemalta ostetun sateenvarjon. Mieheni mielestä erittäin hyvä ja halpa varjo, ei tarvitse mitään uutta.  Mukanani on myös vedenkestävää tussia; jos en löydä Cherbourgista varjoa, kirjoitan tussilla vanhaan varjooni kissankorkuisilla kirjaimilla CHERBOURG ja tyydyn kohtalooni.

Heureusement!

Cherbourgissa puolipäiväretken jälkeen jäi riittävästi aikaa ostoksia varten. Suuntasimme kenkäkauppaan ajatuksena, että siellä varmaan myydään sateenvarjoja. Ystävällinen myyjä ilmoitti, että ei ole Cherbourgin nimellä varustettuja varjoja. Mitäs nyt? Myyjä varmaan huomasi pettymykseni ja hän näytti kartalta sekä viittoili käsillään, mistä varjoja löytyisi.

Kävelimme hetken ja riemukseni näkyi mainos sateenvarjoista – ei muuta kuin sinne! Olin aivan haltioissani. Varjoja Cherbourgin nimellä vaikka kuinka paljon ja takahuoneessa näkyi valmistettavan lisää. Kaupankäyntiä tehtiin ranskaksi, osittain myös saksaksi, ’pakkoruotsiksi’ ja jopa meänkielellä. Varjo saatiin ostettua  – merci! Kauppiaan hymy minulle oli kuin Hangon keksi – mainoksessa.

Vaikka kotonani pohjoisessa meren rannalla tuuli ulvoo, lehdet puissa pyörivät miten päin sattuu ja sataa kuin saavista, ei hätiä. Minulla on upea uusi keltainen Cherbourgin juhlavuoden sateenvarjo takuutodistuksineen – ja tietysti Cherbourgin nimellä varustettuna.

-Marja-Leena Hartikka-Lehtonen-

Matkahaku

Kristina®-matkanjohtaja aina mukana

Takaamme asiakkaillemme suomalaisen, kokeneen matkanjohtajan palvelut. Risteilysi alkaa jo Helsinki-Vantaan lentoasemalta tai kotisatamastasi matkanjohtajamme johdolla. Yhden matkanjohtajan kanssa matkustaa 15–40 lomailijaa.

X