Länsi-Euroopan kierroksella 18.-30.5.2013

Print the page

Pajala, Sverige 23.1.2013

Heräsin aamulla siihen, että oli kylmLänsi-Euroopan risteilyllää. Nähtävästi taas sähkökatkos. Herätyskello, joka toimii sähköllä, oli mykkä – samoin laturi, jonka olisi pitänyt ladata kellon akkua.

Pakkasta oli – 42° ja tuuli Näkkälästä; Torniojokea peitti 80 cm paksu jääkerros. Auto, joka eilen toimi, ei inahtanutkaan. Itsestä tuntui samalta kuin satamasaluunan harmittomasta pihatontusta. Ei lämpöä, ei kahvia, ei aikataulua …. eikä tällä menolla kohta töitäkään!

Ei edes pihan lehtikuusessa vartiota pitävä talitiainen visertänyt huomentaan vaan sen sijaan ’ärähti’ kuin mieltä osoittaakseen, että ”kundi hei, talipallo on umpijäässä, pistäs auringonkukan siemeniä.”

Eteisessä, harmistuksissani,  potkaisin ohi mennessäni lehtilaatikkoa, joka hajosi pitkin lattiaa. Ja kas, tuossa heilahti vanha Kristina Cruisesin katalogi, joka puolestaan osui aitiopaikalla sijainneeseen kukkamaljakkoon sillä seurauksella, että maljakko putosi. Näin meillä oli pieni katastrofi eteisessä. Ei ollut enää kylmä, mutta päässä oli vähemmän lauhkeita ajatuksia.

Kun siivosin itse aiheuttamaani sotkua, jäi viimeiseksi KC:n katalogi. Selailin sitä ja päätin tilata heti uuden.

Länsi-Euroopan kierros tuntui hyvältä. Kun Kotkan kivitalosta vielä luvattiin, ettei tarvitse nousta klo 7.00 alkavaan sauvakävelyyn tai mihinkään muuhunkaan, päätettiin lähteä kylmää pakoon.

Ja kyllä tulee mukava olo neiti Helmisen iloisesti kuuluttaessa: ” Täällä taas neiti Helminen kertoilee päivän ohjelmasta…”

 

Ps. Se maljakko oli Kustaa III:n  aikainen yöastia, joka edellisen käyttötarkoituksen takia saikin mennä säpäleiksi!

Matkahaku

Kristina®-matkanjohtaja aina mukana

Takaamme asiakkaillemme suomalaisen, kokeneen matkanjohtajan palvelut. Risteilysi alkaa jo Helsinki-Vantaan lentoasemalta tai kotisatamastasi matkanjohtajamme johdolla. Yhden matkanjohtajan kanssa matkustaa 15–40 lomailijaa.

X