Malta, Tunisia, Italia & Espanja -risteilyllä 11.-18.5.2013

Print the page

Sunnuntailapsen tarina

Synnyin sodan loppuvaiheessa v. 1944, juhannuksen aikaan sunnuntaina. Pikkutilallisen tyttärenä elämä oli hyvin tavallista ja tasapaksua. Elettiin ajan tavan mukaan kotikonnuilla, korkeintaan pääsi sukuloimaan lähikuntiin ja kerran jopa Helsinkiin saakka. Matkailu ei ollut muotia, siitä ei juurikaan edes puhuttu. Jokunen tuttava oli käynyt ulkomailla, Tukholmassa asti.

Olin innokas lukemaan jo pikkutyttönä ja mieleeni jäivät sellaiset paikkojen nimet kuin Pariisi ja Lontoo sekä Miami. Pekka Puupään Justiina pääsi käymään tätinsä luona Nizzassa. Vieraat ja oudot nimet jäivät kaivamaan mielen sopukoihin.

Elämä jatkui, koulut tuli käytyä ja pääsin työelämään. Kaukokaipuu alkoi saada täyttymystä. Lontoossa nipistin itseäni, olinko minä sieltä harmaasta mökistä raivannut tieni Lontooseen takin ostoon! Pariisi tuli nähdyksi ja Miamin matkaunelmakin muuttui todeksi.

Olin yhden miehen puoliso ja kolmen lapsen työssä käyvä virka-äiti. Joku työtoveri tai sukulainen kertoi meille kotkalaisen Kristina Cruisesin matkoista. Olivat osallistuneet useampaan risteilyyn ja pitäneet niistä paljon. Puolisooni ja minuun syttyi kipinä; jospa mekin joskus…

Noin 10 vuotta sitten elämä puuttui peliin ja sairastuin vakavasti. Alkoi näyttä siltä, että matkat on tehty. Käynnistyi raskaat hoidot ja olin sidottu kotipaikkani keskussairaalaan. Muutaman raskaan vuoden jälkeen sain kuitenkin luvan matkustella. Ensimmäisenä tulivat mielen KRISTINA CRUISESIN matkat. Varasimme Välimerelle suuntautuneen risteilyn, jonka myös vaikeiden vaiheiden jälkeen toteutimme. Olin aivan haltioitunut hienosta matkasta vanhalla kodikkaalla Kristina Reginalla. Ruoat olivat hyviä, henkilökunta ystävällistä ja kohteet kiinnostavia. Välimeri väikkyi sinisenä. Laivan kannella oli hienoa ihastella maisemia ja levätä ja eheytyä. Tuo matka oli minulle yksi tärkeä osa uuden elämän alkamiseksi.

Olemme nyt kuudetta kertaa mukana Kristina Cruisesin reissulla. Odotimme tätäkin lähtöä suurella innolla edelleen eikä pettymystä ole vielä tullut, vaikka kirjoitan tätä juttua melkoisen merisairaana. Olemme puolisoni kanssa todenneet, että nämä matkat ovat ”meidän juttumme”.  Jos on mahdollista, jälleen uusi varaus tehdään tämän vuoden lopussa.

Matkahaku

Kristina®-matkanjohtaja aina mukana

Takaamme asiakkaillemme suomalaisen, kokeneen matkanjohtajan palvelut. Risteilysi alkaa jo Helsinki-Vantaan lentoasemalta tai kotisatamastasi matkanjohtajamme johdolla. Yhden matkanjohtajan kanssa matkustaa 15–40 lomailijaa.

X