Britteinsaarten kierroksella 19.-29.5.2014, m/s Delphin

Print the page

Kolme tarinaa matkalta:

 

Ystävättäret Riitta ja Aino ovat olleet tyytyväisiä Britteinsaarten kierrokseen MS Delphinellä. Miellyttävä, viihtyisä laiva ja ystävällinen ja hauska henkilökunta ovat rouvien mieleen.  Riitta, joka on ollut mukana KC-n laivoilla – Reginalla kerran ja Katarinalla kolme kertaa – sanoo, että hänen mielestään kansainvälisempi risteilytilanne on vain tervetullutta. Monikansallista KC-matkailua Riitta on jo kokenut Mekong-joen risteilyllä ja uusi meriristeilykonsepti vaikuttaa hänestä oikein lupaavalta.  Englantia ja saksaa taitavana matkustajana voi nauttia laivan palveluista ja luentotarjonnasta. Retkipakettia Riitta ja Aino eivät ottaneet, koska halusivat tutustua varsinkin kaupunkikohteisiin itsenäisesti. Toisaalta oli mukavaa kokeilla retkeä laivan ryhmän mukana ja myös KC-ryhmään pääsi mukaan halutessaan. Kaksikko aikoo seurata tiiviisti tulevaa KC-matkatarjontaa; varsinkin pohjoinen, Huippuvuoret ja Grönlanti, kiinnostavat.

”Rohkaisen ihmisiä mukaan, vaikka ollaankin vierankielisessä ympäristössä. Tämähän on oikein hyvä ’kielikylpy’, usean reissaajan uinuva koulusaksa saa hyvää harjaannusta. Hauskaa tällä matkalla toki on myös se, että retkitoimiston saksalainen Anna puhuu yllättäen hyvää suomea oltuaan Suomessa opiskelijavaihdossa.”

 

Eila ja Teuvo ovat viihtynet MS Delphinillä. Teuvo huomauttaa, että laiva on oikein siisti ja hyvin hoidettu. Eila on samaa mieltä ja lisää vielä, että jotenkin hänen mielestään MS Delphin on hyvin saman oloinen kuin Kristina Katarina, jolla pariskunta oli risteillyt Mustallamerellä. Kristina Reginakin oli tuttu aikaisemmalta Norjan matkalta. Vaikka Eila kaihoisasti muisteleekin KC-n suomalaista henkilökuntaa, kiirehtivät molemmat vakuuttamaan, että MS Delphinin pääasiassa ukrainalainen miehistö on todella palvelunhaluista ja ystävällistä. ”Ja meidät on otettu niin hienosti ja lämpimästi vastaan – tulee todella tunne, että henkilökunta haluaa meidän suomalaisten viihtyvän”, sanoo Eila. Molemmat viittaavat myös kapteenin tervetuliaistilaisuuteen, jossa sekä kapteeni että risteilypäällikkö yhdessä monin sanoin toivottelivat Kristina Cruisesin ryhmän tervetulleeksi.

Teuvo naurahtaa, että oleilu laivalla on lopultakin ollut paljon rennonpaa kuin mitä hän etukäteen pelkäsi: ”En liene ainoa miesmatkustaja, jolla oli vähän paineita pukukoodista – tilanne on kuitenkin käytännössä ihan ok. Mielestäni suomalainen ryhmä sopii tänne oikein hyvn.” Eila täydentää vielä, että hänen mielestään päin vastoin on oikein mukavaa, kun kahden gala-illan pukeutumiseen pikkuisen ’satsataan’: mielipide, jonka kaikki naispuoliset matkustajat tuntuvat jakavan. Teuvokin myötää, että tervetulotilaisuuden yhteydessä otetut valokuvat yhdessä kapteenin kanssa ovat mieluisa matkamuisto.

Eila ja Teuvo osallistuivat kaikkiin retkiin: he ovat tyytyväisiä retkipakettiin, joka takaa sen, että tulee lähdettyä retkille – matkalla on hienoa tutustua vaikkapa upeisiin Unescon maailmanperintökohteisiin. ”Kyllä meillä seurataan KC-n matkatarjontaa”, summaa Eila. ”Alaska ja Kanada kiinnostaisivat”, heittää puolestaan Teuvo.

 

Onkohan nimi ollut enne? Kristiina on nimittäin todellinen Kristina Cruises –konkari: risteilyjä Reginalla ja Katarinalla on takana yhteensä lähes viisikymmentä! Suurimman osan matkoista Kristina on tehnyt yhdessä äitinsä kanssa; suomalaiseen laivaan oli aina helppo tulla ja varsinkin äidille suomenkielinen palvelu ja viihde sekä suomalainen ruoka yhdessä monelta matkalta tutun henkilökunnan tulivat hyvin tärkeiksi.

Uudessa tilanteessa Kritiina on varannut jo parikin matkaa, joille lähdetään jälleen yhdessä äidin kanssa. Omalta osaltaan Kristiina on nauttinut mielenkiintoisesta kansainvälisestä tunnelmasta MS Delphinellä. Tällä ”koematkalla”, jonka hän tekee yksin, Kristiina on kuitenkin katsellut tarkasti ympärilleen: on ollut mukavaa huomata, että MS Delphinen henkilökunta on avuliasta ja ystävällistä, lisäksi laiva on kivasti tutunoloinen. Toki vieraskielisessä, uudessa ympäristössä varmaan tulee eteen haasteitä, toisaalta voi kuitenkin luottaa siihen, että tutun luotettavan KC-matkanjohtajan seurassa kaikki järjestyy.

Yhdessä äidin kanssa lähdetään aina myös retkille, mikä käytäntö uusilla risteilyillä pysyy samanlaisena.

”Suosittelen ilman muuta”, vinkkaa Kristiina iloisesti, ”matkalla on ihan oikeaa Kristina Cruises –tunnelmaa!”

Matkahaku

Kristina®-matkanjohtaja aina mukana

Takaamme asiakkaillemme suomalaisen, kokeneen matkanjohtajan palvelut. Risteilysi alkaa jo Helsinki-Vantaan lentoasemalta tai kotisatamastasi matkanjohtajamme johdolla. Yhden matkanjohtajan kanssa matkustaa 15–40 lomailijaa.

X